Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Individuele natuurreis
door Zuid-Afrika

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Individuele natuurreis door Zuid-Afrika

Reisverslag van een Individuele natuurreis door Zuid-Afrika in maart 2010

Wat een gok om met een voor ons onbekende reisorganisatie in zee te gaan! Zoeken op internet: het bracht ons al snel bij Sable Tours. Mooie verzorgde site! Vriendelijke mensen aan de telefoon!

We zijn niet echt mensen voor groepsreizen: we vinden het een hele uitdaging om samen te avonturen en rond te zwerven. We hebben gekozen voor de route van de Natuurreis, om die dan zelf te rijden. We gaven er de voorkeur aan om steeds 3 nachten op een plek te blijven, waardoor we ook rust inbouwden. We zijn in Johannesburg begonnen: we werden op de Luchthaven opgehaald door iemand die ons sterk deed denken aan juffrouw Bulstronk (uit het boek Mathilde van Roald Dahl). Tijdens de rit naar ons hotel waarschuwde ze aan één stuk door voor van alles en nog wat: allemaal do’s en don’ts met betrekking tot de veiligheid: je zou er bang van worden. Maar het was allemaal heel goed bedoeld!

Het autorijden viel ons niet tegen; we hadden al de nodige ervaring met links rijden in Nieuw Zeeland; het verkeer in Zuid Afrika is wel veel chaotischer. Het vraagt voortdurende oplettendheid! Onze lodges waren stuk voor stuk geweldig! Super schoon; prachtig ingericht en verzorgd! En: op droomplekken!

Bezoek aan de Panoramaroute

In Hulala Lakeside Lodge wat wennen aan het feit dat onze auto ieder dag werd gepoetst: een beetje lastig te bepalen of je dit nu wel / niet wilde en hoeveel geld je de mensen ervoor wilde geven: hoe ga je daar goed mee om? De maaltijden waren overheerlijk en we werden door het personeel heel vriendelijk benaderd. Het rijden van de Panorama route was prachtig! We hebben ons deze tocht ook heel vrij gevoeld. Rustige wegen; prachtige uitzichten! Graskop is inderdaad zeer de moeite waard! Gemoedelijk zelfs.

Thornybush Game Reserve

In Tangala Lodge hebben we het geweldig gehad: álles was er mooi! De sfeer van olielampen in de avond; de prachtige situering van de drinkplaats voor de dieren; er was voortdurend wel wat te zien. We waren nooit eerder op safaritocht geweest: wat is het geweldig om je in de vroege ochtend en in de namiddag te laten rondrijden tussen al die wilde dieren; heerlijk buiten! Wat een ontspanning! Vroeg op en vroeg naar bed: als er geen stroom is volg je de natuur. Bijzonder contact met Louisa: de gastvrouw. Ik weet nu hoe “optrommelen ” gaat!

Barberton

In Dawsons Farm was het alweer zo’n geweldige plek: zoveel aandacht aan alles besteed! Het eten was heerlijk!! Mooie wandelingen gemaakt naar de waterval en rond het parkachtige terrein. Fijn om zelf weer te kunnen wandelen nadat je in wildreservaten heb gebivakkeerd waar je niet zelf op pad kunt! Mooie foto’s gemaakt van zonsondergang.

Pongola Game Reserve

Het lijkt haast eentonig: weer geweldige accomadatie! Ruim, schoon, verzorgd, prachtig uitzicht over de rivier; schitterende waranda!! Boottocht gemaakt op de Pongola River: krokodillen gezien en nijlpaarden en veel vogels! Kanotocht geboekt voor de volgende dag met gids Riley: zover is het helaas niet gekomen. Telefoon van het thuisfront maakte dat we onverwachts vervroegd de terugweg moesten aanvaarden.

We zijn enorm geholpen door Pieter en Marcella met het omboeken van onze terugvlucht, en het bekijken van de beste terugweg naar de luchthaven.

In plaats van 3 weken hebben we ruim 10 dagen genoten van onze individuele natuurreis door Zuid Afrika: we hopen het tweede deel over niet al te lange tijd nog een keer te gaan doen!

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.