Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Overlijden Winnie Mandela
in april 2018

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Overlijden van Winnie Mandela in april 2018

Dit weekend werd bekend dat Winnie Mandela, de ex-vrouw van Nelson Mandela, is overleden. Hoewel Winnie in latere jaren omstreden was door haar betrokkenheid bij gewelddadige acties van haar lijfwachten, valt niet te ontkennen dat Winnie jarenlang het gezicht was van het ANC en de strijd tegen de Apartheid.

Township Soweto in Johannesburg

Na de arrestatie en daaropvolgende veroordeling van Nelson Mandela werd Winnie zijn spreekbuis en zette zij de strijd tegen de Apartheid voort. De Zuid-Afrikaanse regering maakte het haar op alle mogelijke manieren moeilijk en Winnie heeft dan ook veel persoonlijke offers moeten brengen. Wie een bezoek brengt aan Zuid-Afrika kan zijn ogen niet sluiten voor de jaren van strijd die het huidige Zuid-Afrika hebben gevormd. Om een goed beeld te krijgen van de Apartheidsjaren en de jaren van protest, raden wij daarom aan om het Apartheid Museum in Johannesburg te gaan bekijken.

Apartheids Museum in Johannesburg

Dit is goed te combineren met een begeleide township tour in Soweto. Daar kan o.a. het huis waar Winnie en Nelson samen hebben gewoond worden bezocht. Een andere plek die een rol heeft gespeeld in het leven van Nelson Mandela is Liliesleaf Farm in Rivonia. Hier werden geheime bijeenkomsten gehouden door de top van het ANC en werd Nelson Mandela gearresteerd.

Huis Winnie en Nelson Mandela in Soweto

Doe je tijdens je reis ook Kaapstad aan, dan kun je een boottocht maken naar Robbeneiland, waar rondleidingen worden gegeven over het eiland en in de gevangenis. Je ziet de cel van Nelson Mandela en hoort de verhalen over zijn gevangenschap, verteld door voormalige medegevangenen. Bij onze 3-weekse kleinschalige groepsreis Zuid-Afrika of een van onze individuele reizen naar Zuid-Afrika kun je meer te weten komen over deze roerige jaren in de geschiedenis van het land.

Cel Nelson Mandela op Robben Island
  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.