Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

3-weekse kleinschalige groepsreis Zuid-Afrika

22 dagen vanaf € 3.012,- p.p.
 • Géén grote groepen, internationaal gezelschap
 • Leuke en comfortabele accommodaties
 • Alle hoogtepunten van Zuid-Afrika
Wijnboerderij in de Wijnlanden van Zuid Afrika 2
Zebra tijdens reis in Zuid Afrika
Bestemming Zuid Afrika uitzicht op Camps Bay
Afrika ongeëvenaard
 • Hoogtepunten
 • Dag-tot-dag & reisroute
 • Overnachtingen
 • Vertrekdata
 • Prijsinformatie
 • Foto's
Hoogtepunten

Hoogtepunten

Tijdens de 3-weekse groepsreis Zuid-Afrika reist u van Johannesburg naar Kaapstad, waarbij alle hoogtepunten van Zuid-Afrika de revue passeren. De route voert u naar het wereldberoemde Kruger Park, de prachtige Panoramaroute, Swaziland, Zululand en via Lesotho naar de mooie, groene Tuinroute, Oudtshoorn, de Wijnlanden en Kaapstad. Geniet van alle natuur, cultuur en de vriendelijke bevolking tijdens deze complete rondreis. Uw internationale reisgezelschap onderweg bestaat uw maximaal 14 personen en u heeft een Engels sprekende gids/chauffeur. U verblijft in comfortabele 3- en 4-sterren accommodaties en reist in een minibusje.

Het is mogelijk om de reis aan het begin of einde van het programma met een aantal dagen te verlengen. Neem hiervoor contact met ons op.

Pinguin bij Kaapstad
Dag-tot-dag & reisroute

Dag-tot-dag & Reisroute

Hieronder vindt u de route en invulling van dag tot dag van onze 3-weekse kleinschalige groepsreis Zuid-Afrika. Bij deze reis vliegt u vanuit Europa naar Johannesburg, de reis eindigt in Kaapstad.

Als u klikt op het kaartje aan de rechterkant, kunt u de route bekijken.

Het is mogelijk om deze groesreis te verlengen met enkele dagen. Neem in dat geval contact met ons op voor een vrijblijvend reisvoorstel.

Alle items openen
Dag 1: Vertrek Europa

Vertrek Europa

Protea in bloei in Zuid-Afrika
Dag 2: Aankomst Johannesburg

Na aankomst in Johannesburg wordt u opgewacht en naar uw verblijf gebracht, dat dicht bij de luchthaven ligt. De rest van de dag kunt u bijkomen van uw vlucht of een optionele excursie maken. Aan het begin van de avond maakt u kennis met uw gids en de overige leden van uw reisgezelschap.

Verblijf:
The Safari Club SA – standaard kamer
Aangenaam verblijf met ruime kamers dichtbij de luchthaven

Inclusief:
– Transfer naar uw verblijf na aankomst
– Logies met ontbijt
– Kennismakingsbijeenkomst

Johannesburg in de avond
Dag 3: Johannesburg - Panoramaroute | afstand ± 390 km | reistijd ± 5,5 uur

Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar de Panoramaroute, een van de mooiste streken in Zuid-Afrika. Het landschap bestaat uit bergen, valleien, riviertjes, watervallen en bossen. We brengen de nacht door in Graskop, een klein dorpje in het hart van de Panoramaroute. De rest van de dag heeft u gelegenheid om het dorpje te ontdekken, waar zich een mooie souvenierwinkel bevindt én een pannenkoekenrestaurant.

Verblijf:
Graskop hotel of gelijkwaardig – standaard kamer
Goed hotel midden in de Panoramaroute

Inclusief:
Logies met ontbijt

Waterval in de Panoramaroute
Dag 4 en 5: Panoramaroute - Kruger Park | afstand ± 250 km | reistijd ± 6 à 7 uur

In de ochtend maken we een rondrit door de Panoramaroute. We stoppen onderweg bij bezienswaardigheden zoals de Blyde River Canyon, de derde grootste canyon ter wereld, en Bourke’s Luck Potholes, waar door eeuwenlange erosie bijzondere rotsformaties zijn ontstaan. Na de lunch vertrekken we naar het Kruger Park voor onze eerste safari. Dit wildpark is met recht een van de meest populaire reservaten ter wereld. De afwisselende natuur en het vele wild dat u kunt zien maken een verblijf in het park tot een gegarandeerd succes. Of we de Big 5 zullen zien valt niet te voorspellen, maar geniet u vooral van de mooie natuur en de verrassingen van het Kruger Park. Op dag 5 maken we een ochtend- en middagsafari in ons eigen voertuig door het park, maar u kunt ook een optionele volle dag safari in een open 4×4 safarivoertuig met ranger boeken (meerprijs).

Verblijf:
Kampen in het Kruger Park – tweerpersoons chalet
Eenvoudige chalet in een van de kampen van het Kruger Park

Inclusief:
Logies met ontbijt

Excursies:
– Bezienswaardigheden in de Panoramaroute
– Safari’s in eigen voertuig in het Kruger Park

Hyena in het Kruger Park
Dag 6 en 7: Kruger Park - eSwatini | afstand ± 190 km | reistijd ± 3 à 4 uur

We verlaten vandaag Zuid-Afrika en reizen naar Eswatini. In het unieke koninkrijkje Eswatini (Swaziland) kunt kennismaken met de hartelijke Swazi’s en hun cultuur. We verblijven bij een prachtig wildreservaat van meer dan 4560 hectaren grasland, bergen en valleien, waar zich een overvloed aan wild bevindt. Het reservaat heeft geen roofdieren, maar wel nijlpaarden, zebra’s, giraffen en diverse antilopensoorten. Na aankomst maken we een wandelsafari om de dieren van dichtbij te bekijken! De volgende dag bezoeken we de Umphakatsi Chief’s nederzetting. Bij deze interactieve excursie kunt u meehelpen met het vermalen van de mais, en meezingen en dansen met de kinderen. Bij ons verblijf, dat geen omheining heeft, kunt u klein wild tegenkomen, zoals impala’s, nyala’s, struisvogels of wrattenzwijnen. U slaapt in een traditionele Zuluhut.

Verblijf:
Mlilwane Wildlife Sanctuary of gelijkwaardig – zulu hut
Traditionele rieten hutten in wildreservaat

Inclusief:
Logies, ontbijt en 1x lunch

Excursies:
Bezoek Umphakatsi Chief’s homestead

Traditionele dansers in Swaziland 1
Dag 8 en 9: eSwatini - Zululand | afstand ± 440 km | reistijd ± 5 à 6 uur

Onderweg naar onze volgende bestemming stoppen we bij een lokale markt in Swaziland. We gaan Zuid-Afrika weer binnen en arriveren in de middag bij ons verblijf in Zululand. De volgende ochtend maken we een safari in het Hluhluwe-iMfolozi Game Reserve. Dit reservaat is het oudste wildreservaat in Afrika en staat bekend om de vele neushoorns die er leven. In de middag rijden we naar het iSimangaliso Wetland Park, een Werelderfgoedgebied. Tussen het St. Lucia meer en de zee liggen ‘s werelds grootste beboste zandduinen met een hoogte tot 180 meter. De streek hier omheen wordt met water gevoed uit de duinen en dit fenomeen zorgt voor vele moerasachtige gebieden. We maken een boottocht op het meer, om de lokale nijlpaarden en krokodillen te bewonderen. Het gebied is ook een trekpleister voor vogels.

Verblijf:
Ezulwini Game Lodge of gelijkwaardig – standaard kamer
Leuk safari verblijf in Zululand met zwembad en restaurant

Inclusief:
Logies met ontbijt

Excursies:
– Bezoek lokale markt
– Safari in het Hluhluwe National Park
– Boottocht op het meer van St. Lucia

Neushoorns tijdens safari in Hluhluwe National Park
Dag 10 en 11: Zululand - Drakensbergen | afstand ± 540 km | reistijd ± 6 uur

De komende dagen brengen we door in de imposante Drakensbergen. Dit berggebied heeft magnifieke landschappen met hoog oprijzende bergkammen, dichte bossen en kristalheldere stroompjes. Het gebied wordt door de lokale bevolking de ‘barriere van speren’ genoemd, en is Zuid-Afrika’s hoogste bergketen. U kunt begeleide wandelingen maken in deze adembenemend mooie streek, of een dag relaxen en uitrusten bij het zwembad van ons verblijf, dat genesteld ligt in een beboste vallei. Onze tip, boek een massage bij de spa, waar een kabbelend bergstroompje voor achtergrondmuziek zorgt.

Verblijf:
The Cavern Berg Resort of gelijkwaardig – standaard kamer
Gezellig familiehotel, prachtig gelegen in een vallei in de bergen

Inclusief:
Logies, ontbijt, 1x lunch en 2x diner

Drakensbergen
Dag 12 en 13: Drakensbergen - Lesotho | afstand ± 420 km | reistijd ± 6 uur

De reis gaat vandaag verder naar het koninkrijk van Lesotho, dat volledig omsloten is door Zuid-Afrika. Het landje is rijk aan natuurschoon, flora, fauna en cultuur. Ons verblijf ligt in een afgelegen gebied in het westen van het land, midden in de bergen. Hier hoort u geen verkeer, alleen gezang van de vogels die vroeg op zijn en van de krekels die laat naar bed gaan. U maakt kennis met de traditionele manier van leven van het Basotho volk. Geen bezoek aan Lesotho is compleet zonder een pony trektocht! Op dag 13 kunt u een ritje maken op een stevige pony, het vervoer bij voorkeur voor de Basotho’s, aangezien deze dieren veel handiger zijn op de kleine bergpaden dan de beste 4×4 auto.

Verblijf:
Malealea Lodge of gelijkwaardig – standaard kamer
Eenvoudig hotel met uitzicht op de bergen

Inclusief:
Logies, ontbijt en 1x picknick lunch

Excursies:
Pony trektocht

Traditionele herder met hond in Lesotho
Dag 14: Drakensbergen - Cradock | afstand ± 415 km | reistijd ± 5 à 6 uur

We laten de bergen van Lesotho achter ons en reizen verder naar het historische stadje Cradock in de Grote Karoo. De Karoo is vooral bekend vanwege de ongelooflijke sterrenhemels die u ’s nachts kunt zien en de gastvrijheid van de bewoners. Cradock is de plek waar in de 19e eeuw de Voortrekkers aan hun grote trek door het binnenland begonnen. Vandaag de dag is Cradock een agrarisch centrum. Het stadje heeft een aantal prachtige oude gebouwen en u verblijft in een van de 30 gerestaureerde originele Karoo huisjes.

Verblijf:
Die Tuihuse of gelijkwaardig – standaard kamer
Kamer in een van de historische huisjes in het dorp

Inclusief:
Logies met ontbijt

Huisjes in Cradock bij groepsreis door Zuid Afrika
Dag 15: Cradock - Addo Elephant National Park | afstand ± 300 km | reistijd ± 4 uur

Het Addo Elephant National Park is opgericht ter bescherming van de populatie olifanten in de Oostkaap én de mestkevers, die leven van de olifantenmest. Dit bijzondere park heeft naast een grote populatie olifanten nog veel meer te bieden. In de middag maken we een safari in ons voertuig in het park, op zoek naar olifanten, neushoorns, leeuwen en buffels. U kunt ook een optionele sundowner safari in een open voertuig boeken. Vanuit uw huisje in het park kunt u als de avond valt de nachtdieren zien die het watergat komen bezoeken.

Verblijf:
Addo Rest Camp of gelijkwaardig
Eenvoudig chalet in het nationale park

Inclusief:
Logies met ontbijt

Excursies:
Safari met eigen voertuig in het park

Olifanten in het Addo Elephant Park
Dag 16 en 17: Addo - Tsitsikamma National Park | afstand ± 240 km | reistijd ± 4 uur

Tsitsikamma betekent ‘plaats van veel water’. Dit prachtige natuurgebied strekt zicht vanaf de kust tot in de oceaan uit. Het constante ritme van de golven die op de rotsen slaan blijft een fascinerend schouwspel. Op deze plek kunt u heerlijk tot rust komen en mooie wandelroutes lopen. Misschien ziet u onderweg de zeldzame Knsyna Loerie!

Verblijf:
Tsitsikamma Village Inn of gelijkwaardig – standaard kamer
Goed verblijf vlakbij het nationale park, met restaurant

Inclusief:
Logies met ontbijt

Excursies:
Bezoek aan het Tsitsikamma National Park

Hangbrug bij Tsitsikamma National Park in Zuid-Afrika
Dag 18: Tsitsikamma National Park - Oudtshoorn | afstand ± 280 km | reistijd ± 3 à 4 uur

In de ochtend gaan we naar de ‘Knysna Heads’, bij de monding van de Knysna lagune. Knysna ligt in het hart van de Tuinroute, waar overal langs de kust oesters worden geteeld. Tijdens een interactieve excursie kunt u deze delicatesse proeven. Dan voert de route ons over de spectaculaire Outeniqua pas naar Oudtshoorn, stad van de struisvogels. Hier staat een bezoek aan de Cango grotten op het programma om de indrukwekkende stalagmieten en stalagtieten te bewonderen. We overnachten bij een heuse struisvogelboerderij. Voor het diner raden wij u het heerlijke struisvogel of lamsvlees te proeven, waar deze streek bekend om staat.

Verblijf:
Mooiplaas Guesthouse of gelijkwaardig – standaard kamer
Traditionele struisvogelboerderij met charmante kamers

Inclusief:
Logies met ontbijt

Excursies:
– Bezoek aan de Knysna Heads
– Bezoek Cango grotten

Bezoek aan Cangogrotten bij Oudtshoorn in Zuid Afrika
Dag 19 en 20: Oudtshoorn - Wijnlanden - Kaapstad | afstand ± 450 km | reistijd ± 6,5 uur

De route naar Kaapstad gaat via het stadjes Montagu en Robertson in de beroemde wijngebieden. We bezoeken een wijnboerderij waar we een rondleiding krijgen en een wijnproeverij. In de middag komen we aan in Kaapstad, waarna u vrij bent om uw eigen plan te trekken. Kaapstad herbergt een enorme hoeveelheid schatten die u kunt ontdekken, zoals Tafelberg, het oude VOC Kasteel en de Compagnie Tuinen. Op dag 20 gaan we naar Kaap de Goede Hoop, een tocht die ons over het hele Kaapse schiereiland voert.

Verblijf:
Raddison Blu Hotel & Residence of gelijkwaardig – standaard kamer
Goed hotel dichtbij het centrum van Kaapstad

Inclusief:
Logies met ontbijt

Excursies:
– Wijnproeverij op wijnboerderij
– Dagtocht naar Kaap de Goede Hoop

Trossen druiven in de Wijnlanden in Zuid Afrika
Dag 21 en 22: Vertrek Kaapstad - aankomst Europa

U kunt deze laatste dag in Kaapstad naar eigen inzicht doorbrengen, zoals een bezoek aan Tafelberg. Afhankelijk van uw vlucht terug heeft u in de middag of vroege avond een transfer naar de luchthaven van Kaapstad. Het is ook mogelijk om deze reis met één of meerdere nachten te verlengen, neem hiervoor contact met ons op.

Inclusief:
– transfer naar de luchthaven

Route via Chapmans Peak bij Kaapstad
Overnachtingen

Overnachtingen

Bij onze 3-weeks groepsreis naar Zuid-Afrika verblijft u bij heel verschillende accommodaties. Zo verblijft u in de nationale parken zoals het Kruger Park in eenvoudige huisjes en in eSwatini in een rieten Zuluhut. Het hotel in de Drakensbergen is fantastische gelegen in een groen vallei en in Cradock zijn de historische huisjes uniek!

Hieronder vindt u een impressie van de accommodaties waar u bij deze groepsreis door Zuid-Afrika zult verblijven.

Vertrekdata

Vertrekdata

De 3-weekse kleinschalige groepsreis Zuid-Afrika heeft een aantal vaste vertrekdata. Een minimum van 4 deelnemers is nodig om het vertrek van de reizen te kunnen garanderen, maar er zijn ook een aantal gegarandeerde vertrekdatums. Uw reisgezelschap is internationaal en de voertaal is Engels.

Er zijn ook vertrekdata met een Duitstalige gids / chauffeur. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze data.

Vertrekdata 2024

maart 9
mei 16
juni 26 (gegarandeerd vertrek)
augustus 1 en 31
oktober 19 (gegarandeerd vertrek)
november 16
december 14
Prijsinformatie

Prijsinformatie

De 3-weekse kleinschalige groepsreis door Zuid-Afrika begint in Johannesburg en eindigt in Kaapstad. U reist door het hele land in een comfortabel minibusje en ziet zo alle hoogtepunten van dit mooie land.

 • Prijs per volwassene: vanaf € 3.012,- gebaseerd op 2 samenreizende personen

Inclusief

 • Ontvangst en transfer na aankomst in Johannesburg
 • Alle vervoer in luxe minibus met Engelstalige chauffeur / gids
 • Begeleiding door Engelstalige chauffeur / gids (ook Duitstalige reizen mogelijk)
 • Alle overnachtingen
 • 19x ontbijt
 • 3x lunch
 • 2x diner
 • Alle activiteiten zoals vermeld in het programma van dag tot dag
 • Alle entreegelden voor de nationale parken en opgenomen musea
 • Uitgebreide informatie voor vertrek
 • Luchthaventransfer op de dag van vertrek
 • 24-uur per dag ondersteuning
 • Dekking Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) - € 5,00 p.p. verplichte bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale retourvluchten vanuit Europa
 • Overige maaltijden, tips en drankjes
 • Uw eventuele extra nacht(en) voor verlenging van de reis
 • Optionele activiteiten zoals bijv. safari in open 4x4 voertuig in het Kruger Park
 • Telefoonkosten, fooien en persoonlijke uitgaven
 • Kosten verplichte reis- en annuleringsverzekering

Voorwaarden

 

Vertrek van deze reis is gegarandeerd zodra er zich 4 deelnemers hebben aangemeld, behalve bij de gegarandeerde vertrekdata. Maximaal aantal deelnemers is 14 personen.

– Reistijd t/m december 2024 volgens vaste vertrekdata.
– Deze reis is gebaseerd op een nachtvlucht vanuit Europa. Indien u kiest voor een vlucht met KLM heeft u een extra nacht in Johannesburg nodig.
– Deze reis kunnen wij voor u aanbieden op basis van beschikbaarheid.
– Aanbetaling van 35% van landarrangement.
– Onvoorziene kosten kunnen de prijzen beïnvloeden tot het moment dat de gehele reissom is voldaan.

Wat anderen van onze reizen vinden.

Hier kunt u de reviews lezen die onze klanten over onze reizen en onze dienstverlening hebben geschreven.

Cheeta tijdens safari in Hwange National Park

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review
Uitzicht op de Victoria Falls in Zimbabwe
Olifanten tijdens diner in Botswana
Neushoorns in wildpark in Zuid-Afrika
Giraffe met kalfje tijdens safari in Zuid Afrika 1
Wandelsafari in Zuid-Afrika

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review
Uitzicht over Kaapstad vanaf Tafelberg

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review
Wijngaarden in de herfst in de Wijnlanden van Zuid Afrika
Olifant tijdens safari in open voertuig bij prive reservaat in Zuid Afrika

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review

3-weekse kleinschalige groepsreis Zuid-Afrika

22 dagen vanaf € 3.012,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen Boek nu
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.