Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Rondreis Botswana, Namibië en Zimbabwe in 2022

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Rondreis Botswana, Namibië en Zimbabwe in 2022

Reisverslag van een rondreis Botswana, Namibië en Zimbabwe in 2022

Na ons besluit om vanuit Port Elizabeth nog 2 weken te verlengen in Botswana en Namibië kwamen wij via internet o.a. Sable Tours tegen.  Vooral het persoonlijke telefoongesprek van Pieter in de beginfase en de zeer goede inschatting van wat onze  wensen waren, gaf ons een goed gevoel en heeft ons doen besluiten om verder met jullie in zee te gaan. Uiteindelijk is er een pracht reis uit voort gekomen. Na onze vroege vlucht vanuit Port Elizabeth in Zuid-Afrika naar Maun in Botswana. ( Via Johannesburg) kwamen wij in de middag aan in de mooie Thamalakane Lodge voor een verblijf van 3 nachten. Meteen na aankomst, we zaten net 10 minuten op ons balkon, toen er pal voor onze neus een 2 meter grote varaan opdoemde en een reuzen kikker greep en verslond. Gelukkig was het beest erg fotogeniek.

De volgende morgen vroeg op voor een dag game drive in Moremi Wild Reservaat in de Okavango Delta. Voordat we het park hadden bereikt waren we onderweg al olifanten en giraffen tegen gekomen en uiteraard in het park nog veel meer wild. Vooral de poel met +/- 40 knorrende hippo’s  en een heel grote troep bavianen, die een show weggaven, is me het meest bijgebleven. Alleen jammer dat we er begin april waren, dan is de waterstand in de Delta laag en het gras erg lang, zodat het wild zich verschuilt. Dus nog eens terug in september / oktober als het dor is en de Okavango eens zoveel water bevat..

De volgende dag in een mokoro boot de Okavango delta verder verkent, wat zeer ontspannend is en een goed beeld geeft van de uitgestrektheid van deze binnenzee.. Wat minder ontspannend, maar zeer interessant daarna was, was een wandeling met een gids van 4 uur door de wildernis op zoek naar dieren.

Dag 4 : De volgende morgen wordt onze huurauto bij de lodge afgeleverd en wij gaan op pad naar Nata, waar we tegen de avond met een safari jeep de Sua zoutpan gaan bezoeken. Jammer dat het erg veel geregend had 2 weken ervoor, zodat het meer op een zee dan op een zoutpan geleek. Maar het mooiste van alles daar in die immense uitgestrektheid was toch de zonsondergang. Nog nooit zulke prachtige kleuren aan de hemel gezien. Na een nacht in de Nata Lodge gaan we de volgende morgen alweer verder naar Kasane. Onderweg wel 6 keer moeten stoppen voor olifanten, buffels en giraffen op de weg. In de buurt van Kasane merk je dat je dicht bij de grenzen met Zimbabwe en Zambia bent aangekomen door de kilometers lange rijen vrachtwagens. Chobe Safari Lodge is uiteindelijk ons doel en blijkt een hele mooie te zijn aan de oevers van de brede Chobe rivier. We blijven er 3 nachten. Aan het eind van de middag doen we nog een boottocht op de Chobe rivier als vele dieren dan naar het water komen om te drinken. Dit was zeker weer een hoogtepunt, vooral door het grote aantal  badende olifanten en andere wilde dieren, zoals buffels, giraffen. krokodillen, varanen, zebra’s, wrattenzwijnen, gnoes, horden verschillende antilopen enz., enz.  De volgende dag met safari jeep het Chobe National Park in. Wederom heel veel natuur (o.a baobabs) en wild gezien en geschoten (met de camera). Vooral de tropische luchten waren deze dag erg bijzonder en goed voor de foto’s  Vond persoonlijk de boottocht gisteren meer interessant.

Dag 7: Deze dag de bus in en op weg naar Zimbabwe voor een bezoek aan de Victoria Falls. Na de grens faciliteiten nog +/- 70 km rijden en dan zie je ook wat. Indrukwekkend.  We waren er op de goede tijd, want de Zambesi had zijn hoogste waterstand.  Hier dondert over een lengte van 1700 meter een gigantische hoeveelheid water in een 100 meter diepe kloof. Bij de eerste aanblik van dit geweld voel je je als mens heel nietig. Ook wordt je er kletsnat van de nevel sluiers die uit de kloof opstijgen, maar dat is het allemaal meer dan waard. Ook nog bij de brug naar Zambia over de kloof wezen kijken, die net achter de waterval is gelegen. Ook verderop voorbij de brug is de smalle Zambesi kloof nog indrukwekkend. Het geheel is zeker een must.

Dag 8 + 9: Deze dagen hebben we besloten om het kalm aan te doen. We vertrekken uit Kasane en gaan op weg naar Camp Kwando in de Caprivi Strip Oost in Namibie. We verlaten Botswana en gaan bij Ngoma Bridge de grens over. De grens faciliteiten verlopen gladjes, ook wat betreft de huurauto en we stoppen onderweg in Katima Mulilo voor een bak koffie met gebak. Daarna via Kongolo naar ons luxe tent op palen aan de oevers van de Kwando rivier, waar we twee nachten slapen. De rest van de middag bij het zwembad relaxed.

De laatste dag hier ‘s middags een vis toer geboekt op de Kwando rivier. Dus met begeleider Nelson met de boot en hengels de rivier op. Dit werd een groot succes, daar ik een goede visser bleek te zijn. Nelson ving er 1 en ik ving er 8 in een tijdsbestek van ruim 2 uur.  Mijn vrouw was er bij voor de foto’s. Allemaal katvis, een soort barbeel of meerval achtige.. De grootste was een kanjer van 1.30 meter. Wat een kick. En weer relaxed.

Dag 10,11 +12 : Op weg naar Divindu in de Caprivi Strip West en in de buurt eindbestemming  Nunda River Lodge, prachtig gelegen aan de wassende Okavango rivier. Drie nachten hebben we hier geslapen en verschillende uitstapjes gedaan, waaronder een wandeling naar een lokaal dorp, een boottocht naar de nabijgelegen Popa Falls (niets vergeleken met de Victoria Falls in Zimbabwe), nog een boottocht op de Okavango rivier, waarbij vooral naar vogels werd gezocht en ook genoeg gevonden. Maar het hoogtepunt hier was toch de safari in het kleine, maar heel dierrijke Mahango Wild Reservaat met zijn wetlands van de Okavango rivier. Een aanradertje.

Dag 13: Aan alles komt een eind en vandaag vertrekken we weer naar Maun in Botswana , zodat ons rondje om de Okavango Delta zich nu gaat sluiten. Het is een rit van 460 km. En af en toe ook geen al te beste weg, maar met beleid komt alles goed. De grensovergang gaf wederom geen problemen en uiteindelijk komen we weer in Thamalakane Lodge in Maun aan, waar we nacht door gaan brengen.

Dag 14: Deze dag verlaten we Botswana en vliegen naar Johannesburg, waar we nog 2 dagen verblijven in de Thatchfoord Lodge . Een dag om met gids de hoogte punten van Pretoria en Johannesburg te bezoeken, waaronder het Voortrekkers Monument en Union Building in Pretoria en Soweto en het Apartheid Museum in Johannesburg.

Dag 15: Onze laatste dag hebben we op de golfbaan Modderfontein doorgebracht.

De volgende dag zijn we terug naar Nederland gevlogen.

Pieter en Marcella, nogmaals bedankt voor de zeer goede voorbereiding en alle uitleg, die het voor ons een onvergetelijke reis hebben gemaakt.

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.