Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Caprivi strook

Gemsbok met kalf in Etosha National Park Namibie
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Caprivi strook

De Caprivi strook is het vreemde stukje Namibië vanaf Divundu tot aan Ngoma waar de Chobe rivier de grens vormt tussen Namibië en Botswana. Ten zuiden van de Caprivi strook ligt Botswana, in het noorden grenst het gebied aan Angola en Zambia. U kunt de Caprivi bereiken vanuit Rundu in Namibië, of vanuit Kasane in Botswana. De Caprivi strook is prachtig groen en weelderig, in tegenstelling tot het overgrote deel van Namibië, dat voornamelijk uit woestijn bestaat. Grote rivieren, zoals de Chobe , Kwando en Okavango rivier, zorgen voor een permanente watertoevoer. Het maakt dit stukje Namibië tot een paradijs voor vogels en andere dieren, die in de rest van Namibië niet voorkomen. Zo leven er in de Caprivi buffels en nijlpaarden, die hier goed gedijen. De naam Caprivi is afkomstig van de Duitse graaf Leo von Caprivi, een Duits staatsman in de negentiende eeuw. Duitsland wilde in die tijd graag de kolonie in Duits-Zuidwest-Afrika verbinden met Duits-Oost-Afrika, het huidige Burundi, Rwanda en Tanzania. De belangrijkste bezienswaardigheden in de Caprivi zijn Popa Falls en de wildparken die hier zijn gelegen en waar u uitstekend op safari kunt gaan. Uw rondreis door de Caprivi strook kunt u afsluiten met een bezoek aan het Chobe National Park in Botswana en de Victoria watervallen in Zimbabwe.

Nederzetting onderweg in de Caprivi

Popa Falls

Vanuit Rundu loopt er een goede geasfalteerde weg door de Caprivi strook. Een van de bezienswaardigheden die uw rondreis door Namibië kunt gaan bezoeken zijn de Popa Falls in de Okavango rivier. Deze watervallen bevinden zich in de buurt van Divundu, waar u kunt overnachten in een van de accommodaties die hier zijn gelegen. Dit is een prima stopover om de route door de Caprivi strook naar Botswana te onderbreken. De watervallen bij Popa Falls mogen geen naam hebben, het zijn meer een aantal stroomversnellingen dan watervallen. Toch is het de moeite waard om bij zonsondergang een boottochtje te maken op de Okavango rivier om de watervallen te bekijken. De natuur langs de rivier is prachtig en u kunt volop vogels, nijlpaarden en krokodillen zien. Het is ook mogelijk om een wandeling langs de oever van de Okavango rivier te maken. Na de Popa Falls stroomt de Okavango rivier verder naar Botswana, waar het water uiteindelijk uitmondt en opdroogt in de Okavango delta. Het waterpeil in de rivier wordt bepaald door de regenval in Angola, waar de rivier ontspringt. Vlakbij Divundu en de Popa Falls bevindt zich ook het Mahango National Park, dat weer deel uitmaakt van het Bwabwata National Park. Combineer uw bezoek aan Popa Falls dan ook met een safari in Mahango, waar u met uw eigen huurauto rond kunt rijden, of een begeleide safari kunt maken vanuit uw verblijf. Mahango heeft en diverse wildstand, waaronder zeldzame antilopensoorten zoals tssessebe, roan én sabel antilopen! De beste kans om wild te spotten heeft u langs de oever van de rivier, waar ook heel veel vogelsoorten zich ophouden. Er leven geen neushoorns in het park, dus het heeft niet de Big 5, maar wel olifanten, buffels, leeuwen en luipaarden. Een diersoort die u niet in andere delen van Namibië zult tegenkomen in de litschiewaterbok, die, zoals de naam al doet vermoeden, alleen voorkomt in waterrijke gebieden.

Litschiewaterbok in de Caprivi strook

Mudumu en Nkasa Rupara National Park

Halverweg de Caprivi strook bevinden zich nog enkele andere mooie natuurparken, zoals het Mudumu National Park en Nkasa Rupara National Park (voormalige Mamili National Park). Deze parken liggen in de driehoek ten zuiden van Kongola. Het Nkasa Rupara National Park grenst aan Linyanti gebied in Botswana. Deze parken liggen op een route die olifanten en ander wild nemen om vanuit Angola en Zambia naar Botswana te trekken, en u kunt hier dan ook grote kuddes olifanten en buffels aantreffen. Wederom is de variëteit aan dieren groot; u ziet hier elanden, sitatunga en sabel antilopen, litschiewaterbokken, impala’s, giraffen, zebra’s, gnoes, nijpaarden en roofdieren zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s en zelfs wilde honden. Het Nkasa Rupara National Park is alleen per 4×4 voertuig te bereiken. De accommodaties waar u hier kunt verblijven bieden transfers aan naar het verblijf. In dit park kunt u naast safari’s in open voertuigen ook bootsafari’s maken door het moerassige landschap. Er worden ook avondsafari’s aangeboden zodat u een kans heeft om nachtdieren te spotten. Trek voor een bezoek aan deze parken ten minste 2 overnachten uit tijdens uw rondreis door Namibië.

Krokodil in de Caprivi
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.