Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Rondreis Namibië en
fly-in safari Botswana

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Rondreis Namibië en fly-in safari Botswana

Reisverslag van een rondreis Namibië en fly-in safari Botswana

Wij hadden Sable Tours op de vakantiebeurs ontmoet. Pieter en Marcella waren de enigen die aparte mogelijkheden aanboden, nadat ze onze enthousiaste verhalen over Australië hadden gehoord.

Wij houden van wandelen in de outback en de Tok-Tokkie Trail, een 3 daagse wandeling door de woestijn in Namibië met een kleine groep en gids, was super. Eten en bagage volledig verzorgd en slapen onder de sterrenhemel op een stretcher in de woestijn. Adembenemend en aan te raden!

De keuze van de route en lodges werd erg makkelijk gemaakt doordat bij de offerte een complete powerpoint was met toegevoegde foto’s en informatie over de verschillende mogelijkheden.

Toch vonden we het vooraf nog wel spannend om een selfdrive te doen, maar de beschrijving en tips over de route, veiligheid, tankstations, bandenspanning etc. was zo gedetailleerd, dat we met een gerust hart op pad konden.

Alle lodges waren prachtig, maar een aantal mag je niet missen:

  • Canon Lodge bij de Fish River Canyon: prachtig huisje tegen de rotsen, mooie wandeling met gids en een Canyon die de vergelijking aan kan met de Grand Canyon.
  • Het Eagle’s Nest in Klein Aus Vista: een huisje waarbij de rots doorloopt in de kamer en je avonds op je terrasje romantisch van de prachtige zonsondergang kan genieten. Aanrader: zelf bij het restaurant een barbecue –  en ontbijtpakket meenemen om bij je eigen huisje een privé diner te hebben.
  • De Stiltz in Swakopmund: een huisje op palen aan het strand, heerlijk vis eten in verschillende restaurants en gaan kayakken tussen de zeehonden in Pelican Point
  • Erongo Wilderness Lodge, mooi tenthuisje met prachtig uitzicht, hele lieve mensen, super service, prachtige wandelingen met gids en game drives.
  • Een 4 daagse Track and Trail met een chauffeur en gids in hun 4-wheel drive met tentjes door de Skeleton Coast. Zijn geen wegen, alleen sporen, prachtige natuur en veel dieren. Tentjes worden in het wild opgezet, wordt heerlijk gekookt op een kampvuur, leuke gesprekken met de 2 begeleiders die zelf uit de streek komen, over het land, de cultuur, de politiek etc. Bij het ontbijt kwam en groep giraffen met kleintjes nieuwsgierig kijken en we hebben zelfs 2 zwarte neushoorns gezien.
  • Mushara Bush Camp, net buiten het Etosha Park. Hele vriendelijke mensen, prachtig tenthuisje, goede gamedrives naar het park. Veel beter dan de lodges en drives in het park. Daar is alles goverment-owned en totaal niet klant gericht.
  • In Botswana zijn we in 3 prachtige plekken geweest: Muchenje River Lodge in het Chobe gebied en via kleine vliegtuigjes midden in de Okavango delta (Gunns camp en Pom-Pom camp. Alle 3 prachtig en heel verschillend. Cultuur in Botswana is anders: alles was inbegrepen, de gids was hele dag aanwezig, iedereen at aan grote tafel op zelfde tijdstip. Was erg gezellig en een goede manier om andere reizigers te leren kennen en het personeel.

We hebben een ongelofelijk mooie reis gehad, door woestijn, savanne’s, bergen, groene parken en delta’s. En ja, we hebben de Big Five gezien en veel kleinere dieren en prachtige planten.  We zullen hier nog lang aan terug denken. Met heel veel dank aan Pieter en Marcella!

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.