Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Safari vakantie in Zuid-Afrika
en Swaziland

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Safari vakantie in Zuid-Afrika en Swaziland

Reisverslag safari vakantie in Zuid-Afrika en Swaziland in maart 2011

Een reis van Johannesburg via Mpumalanga (Thornybusch), door Swaziland naar Pongola Game reserve en verder naar St Lucia. Door de Drakensbergen terug naar Johannesberg. (kleine 3000 km gereden)

We hebben een geweldige tijd gehad: ruim 3 weken hebben we door Zuid Afrika mogen rondtrekken. Iedere dag was een nieuw avontuur! Wij kwamen vooral voor de natuur, de ruimte, de dieren en de prachtige landschappen. Onze eerste stop vanuit Johannesburg op weg naar Tangala Safari Camp was het Mount Sheba hotel. Een prachtige plek om tot rust te komen! Het Tangala Safari Camp kenden we van vorig jaar: het was erg leuk om daar Louise en Hendrik en Flora en Stella als oude bekenden te begroeten! Het kamp heeft geen elektriciteit waardoor de sfeer heel knus is. We hebben de leeuwen horen brullen vanuit het kamp en de hyena’s horen huilen! Een geweldige verzorging door iedereen: groots door hun eenvoud!

Vandaar zijn we naar Hazyview gereden waar we 2 nachten gelogeerd hebben in Blue Jay Lodge. Een prachtige plek waar vandaan van alles mogelijk is: we zijn naar Graskop geweest en de Blyde River Canyon bezocht: indrukwekkend groots! Vlakbij Hazyview wilden we een brug over een vijver oversteken maar zagen nog net op tijd dat een krokodil ons voor was met het oversteken van de brug: we zijn maar omgelopen!

Verder zuidelijke getrokken door Swaziland: een belevenis aan de grens met al zijn formaliteiten die absoluut niet duidelijk zijn (voor niemand!) De mensen in Swaziland zijn erg vriendelijk en behulpzaam. In alle vroegte hebben we gewandeld: dat moest ook wel want het was er in de middag 37 graden! Een geweldig uitbundig, kleurig amfitheater bezocht.

Pongola Game Reserve kenden we nog van vorig jaar , al was het voltallige personeel daar nieuw. Hoogte punt daar was een kanotocht over de rivier waar vlak voor ons een kudde olifanten de rivier overstak. Het jongste olifantje (echt een ukkie) hield zich met zijn slurf vast aan de staart van een grote olifant tijdens het doorwaden van de rivier.

Pongola was het punt waar we vorig jaar onze reis moesten beëindigen omdat een telefoontje van thuis dat noodzakelijk maakte. Nu zijn we doorgereisd naar Sint Lucia, een kleine gezellige, overzichtelijke plaats met veel mogelijkheden! Het verblijf bij Monica was ronduit geweldig: het verzorgen zit haar in de genen! Een aapje dat een croissantje kwam gappen bij het ontbijt! Gesnorkeld, veel gewandeld (om 5.00 uur op want om 9.00 uur was het al weer 27 graden… boottocht over het meer, in de zee gezwommen (oh wat heet op het strand…) en dan ’s avonds naar één van de vele restaurantjes. Genieten!!

En als slotstuk op twee prachtige plaatsen in de Drakensbergen vertoefd: Granny Mouse Country house, een lieflijke plek in de heuvels. De huishond Sheeba wandelt graag met je mee langs de rivier: een trouwe makker die ook steeds weer iedereen gedag moet zeggen! Prachtige wandeling gemaakt over de Highmoor met overal meertjes; onweer en regen met schitterende luchten!

Onze laatste plek was het Golden Gate hotel, favoriete plek van Pieter! Prachtige landschap. Mooie wandelingen gemaakt; onze kamer keek uit op de Brandwag rots: prachtig. Ook hier was van alles te doen. Overal kwamen we eigenlijk tijd te kort.

In de stromende regen kwamen we bij de luchthaven van Johannesburg aan , waar we net het bordje car rentals misten… de straat stond blank en het donderde en knetterde. Bijna waren we op vrijdag in de spits Johannesburg weer in gereden… Maar alles kwam goed! We kijken terug op een fantastische safari vakantie in Zuid-Afrika en Swaziland, geweldige onderkomens (soms haast te mooi!) Pieter en Marcella: dankie! Het heeft ons heel goed gedaan om onze reis weer helemaal overnieuw te maken: we gaan steeds meer houden van Zuid Afrika: dus wie weet….

Bij dit reisverslag wat foto’s die we zelf heel mooi vonden: de levenswijsheid van de olifant, de scherpe blik van de roofvogel ; de onbevangenheid van het buffelkalf, de bedachtzaamheid van de giraf ,en de onverzettelijkheid van de leeuw!

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.