Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Ultieme rondreis op Madagascar,
juli / augustus 2023

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Ultieme rondreis op Madagascar, juli / augustus 2023

Reisverslag van ultieme rondreis op Madagascar, juli / augustus 2023

Omdat bij ons al lange tijd de wens bestond om dit unieke en prachtige eiland nog eens te bezoeken hebben we een aantal reisbureaus vergeleken en zijn uiteindelijk bij Sable tours uitgekomen. Eén van onze uitdrukkelijke wensen was vliegen vanaf Brussel en op redelijke tijden. Dit werd allemaal prima geregeld. Tevens had Sable tours in vergelijking met anderen een goede prijs/kwaliteitverhouding.

Bij iedere aankomst ergens was er, ondanks soms vertraagde vlucht, altijd iemand om ons op te vangen en te begeleiden naar het hotel. Ook aan onze wens dat het minimaal middenklasse hotels moesten zijn werd tegemoet gekomen.

Ons werd vooraf duidelijk gezegd dat de reistijden in Madagascar niet te vergelijken zijn met Europa, en dat is ook zo. Reken op een gemiddelde van 20-25 kmtr/uur. De kwaliteit van de wegen verschilt zeer sterk. Soms is er helemaal geen weg.

Omdat we graag dieren willen zien stonden er aardig wat nationale Parken op het programma. Daar zijn we ook ruimschoots aan onze trekken gekomen, wat een indrukwekkende flora en fauna. Ook bij de avondwandelingen was er veel te zien. Altijd was de entree al betaald en de gids ook geregeld.

Eigen auto met chauffeur die ons de eerste twee weken heeft begeleid. Hotels waren ook allemaal vooraf betaald, vaak inclusief diner. In niveau variërend van simpel tot zéér luxe. Zeker de rest van het land in aanmerking nemende. Hier heerst armoede, de helft van de mensen loopt op blote voeten is alleen bezig met het dagelijkse bestaan.

Grofweg hebben we de eerste twee weken in het midden/zuiden-zuid-west doorgebracht Antananarivo-Tulear, en de daaropvolgende twee weken in het noorden/noord-westen met als afsluiting het eiland Nosy-Bë via Diego-Suarez naar beneden. Ook hier weer een auto met begeleider en chauffeur tot Nosy-Bë.

Een ding wat ons in het bijzonder opviel, naast alle andere dingen, dat we alle keren dat we gegeten hebben op allerlei locaties in allerlei hotels en restaurants uitsluitend lekker hebben gegeten. Niet één keer dat we dachten, bwah. Nee. Lekker! En wat zijn de mensen aardig, ja er wordt gebedeld soms maar dat vind ik gezien onze status heel begrijpelijk. Maar iedereen lacht en de kids zijn ontwapenend.

Kortom een indrukwekkende reis van één maand die ons altijd bij zal blijven.

Suzanne en Rob

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.