Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Veilig op safari in Zuid-Afrika

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Veilig op safari in Zuid-Afrika

Op safari in Zuid-Afrika – gevaarlijk of niet?

Een belangrijk onderdeel van je reis naar Zuid-Afrika is het zien van wild. Je kunt een van de vele nationale parken bezoeken in je eigen huurauto, maar ook kiezen voor een safari in open voertuigen bij een privé wildreservaat.

Is het niet gevaarlijk om oog in oog te staan met wilde dieren? Vallen de dieren je niet aan? Nee, niet als je enkele gedragsregels in acht neemt. Dan zul je ongetwijfeld een onvergetelijke safari hebben.

Safari in een open voertuig in Afrika

De dieren zien het voertuig en inhoud als een geheel en herkennen je niet als individueel persoon, zolang je blijft zitten. Ga daarom nooit rechtop staan in een safari voertuig, ook als je zicht wordt belemmerd door de personen naast of voor je.

Luister altijd naar de aanwijzingen van je ranger, die veel over de dieren weet en hun gedrag kan interpreteren.

Safari in open voertuig in Zuid Afrika

Ontmoetingen met wilde dieren in Afrika

Ook al kom je zo dichtbij dieren dat je ze kunt aanraken en ook al lijken ze heel kalm, lief en aaibaar, steek nooit je hand uit om ze aan te raken. Wilde dieren zijn onvoorspelbaar en kunnen je ernstig verwonden.

Praat zachtjes en schreeuw niet naar de dieren. Onverwachte geluiden zullen ze afschrikken waardoor ze weglopen of zelfs agressief kunnen worden.

Camouflage in de Afrikaanse wildernis

Draag kleding in gepaste kleuren; dus geen felle neon kleuren, roze, felrood en spierwit. Felle kleuren (maar ook wit) worden in het dierenrijk gezien als gevaar!

Stap nooit zomaar uit een safari voertuig (tenzij het mag van je ranger), ook al is er geen wild in de verste verte te bekennen. Je zult verbaasd zijn hoe goed dieren gecamoufleerd kunnen zijn, achter dat ene bosje kan altijd een leeuw of ander roofdier zitten!

Je ontmoet wilde dieren zoals hyena's tijdens een safari in Zuid-Afrika

Veiligheid tijdens een safari in Afrika

Natuurlijk staat naast je eigen veiligheid ook de veiligheid van het wild op het spel. Als je daarom foto’s neemt van bijvoorbeeld neushoorns, plaats deze dan niet direct daarna op social media. Stropers houden social media in de gaten en kunnen zo achterhalen waar de dieren zich bevinden om dan hun slag te slaan. Gooi ook nooit afval zomaar uit het safarivoertuig (of je eigen voertuig als je zelf in een park rondrijdt). De dieren kunnen zich verwonden aan glas of aan blikjes, of het afval opeten en ziek worden.

Geniet volop van je safari in Afrika!

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.