Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Zuid-Afrika reis met kinderen

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Zuid-Afrika reis met kinderen

Reisverslag familiereis in Zuid-Afrika

Een lang gekoesterde droom kwam uit deze zomer; met onze kinderen van 9 en 12 jaar een reis maken door Zuid-Afrika. We spaarden gratis tickets en tja toen kwam de vraag welke route om het relaxt te houden en te kunnen genieten i.p.v. honderden kilometers vrijwel dagelijks te rijden om alles te kunnen zien… Sable Tours bood ons na een middag overleg aan tafel een overzichtelijke reis aan met alle elementen die we wensten! Donderdag 7 augustus gingen we met de uitgebreide reisbescheiden in de tas op reis richting Johannnesburg.

Drakensbergen; wat een vergezichten, prachtige vogels, planten en watervallen. We maakten een mooie wandeling door de bergen en genoten van de eerste heerlijke fles wijn!
Shakaland; een inspirerende rondleiding door de Umozi van de zulu’s met o.a. bezoek en uitleg over de leefwijze binnen de “great kraal”, een geweldige energieke dansvoorstelling, slapen in een traditionele “beehive” hut. De volgende ochtend een demonstratie speren maken gevolgd door een wedstrijdje speerwerpen!

St. Lucia; heerlijk relaxen aan de schitterende kust van de Indische oceaan en alvast snuffelen aan de safari’s die nog komen want om bij het idyllische strand van Cape Vidal te komen rijd je door Isimangaliso Wetland Park. De kinderen spotten een neushoorn, zebra’s, apen, roofvogels , impala’s en vanaf het strand spotten we walvissen die breachen! De hoge golven zijn een feest! De boottocht over de estuary van St. Lucia met de vele nijlpaarden en jawel 1 krokodil is te gek. Veel leuke restaurants en wat surfstijl winkeltjes maken het strandvakantiegevoel compleet.

Pongola; Prachtige lodge bij de dam, helaas zit het weer niet mee maar de prachtige bungalow, de tuin vol mooie planten en vogels en het diner in de stijlvol ingerichte lodge is heerlijk.

Badplaas; Nkomazi Game reserve. Zo, we zijn er, de safari kan beginnen. Dit is de foto van het hek; ja jeetje een verschuifbare schutting met een groot bord erop levensgevaarlijk; leeuwen en olifanten. Tja, geen bel of intercom dus toch maar openen. Daar stond de ranger Celebrate al klaar met de open landrover, dus op naar het tentenkamp. Pas na een halfuur rijden zijn we er en onderweg genieten we al van mama en baby neushoorn, zebra’s, giraffes en niet te vergeten het prachtige landschap. De staf verwelkomt ons zingend en de zware tas neemt een mevrouw zomaar mee op haar hoofd, mam zag je dat! De tenten zijn zo ontzettend gaaf en luxe, we werden er verlegen van.
De kinderen gingen direct in het zwembad grenzend aan het dek en ik lag al snel in het Franse bad op pootjes, ook op de veranda. Na een overheerlijke high tea gaan we op safari. De glimlach die we allen op ons gezicht hadden spreekt boekdelen. We proosten met een witte wijn als sundowner, wat ontzettend romantisch is deze plek. Als ik dit type ben ik weer ontroerd. Celebrate vertelt ons zo ontzettend veel maar ook zo duidelijk dat Arthur eigenlijk vrijwel alles kan volgen. Met een plaid om de benen is het niet te koud. Bij terugkomst een heerlijk vers sapje en een amarula. Daarna nog een uitgebreid diner. De volgende dag zien we 8 v.d.9 neushoorns in het park en geniet ik van een heerlijke spabehandeling en hebben de kinderen lol met papa en Celebrate met vissen in de Nkomati rivier. We spotten na lang zoeken de leeuwen met welpjes op de rotsen en genieten nog meer van het 2e diner, want dat is onder de prachtige stererenhemel in de boma. Ik voelde me op honeymoon met mijn man en kinderen.

Witrivier; een prachtige country lodge waar we allerhartelijkst worden verwelkomd door het echtpaar George en Di. Ze hebben een heerlijk zwembad in een schitterende tuin. We worden uitgenodigd voor een gezellige braai en hebben een mooie avond samen. Vol trots krijgen we te horen hoe ze hier 5 jaar geleden het avontuur begonnen en hoe succesvol ze de macadamia boomgaard in ere hebben hersteld! 15 hectare boomgaard van 5 ton opbrengst naar 35 ton afgelopen seizoen. We wandelen een namiddag door de boomgaard en bewonderen de eerste bloesem; de lente zit in de lucht. We maken dagtochten naar Kruger, de Blyde rivier vallei en watervallen.

Karongwe Game reserve; onze tweede safari, slapen we bij Kuname river lodge in het aparte Manor House en Tebogo verzorgt daar al het eten en drinken voor ons. We gaan op safari met de hoofdranger Jeff en tracker Eddy en beleven de eerste middagsafari 2 spannende avonturen. De eerste was een wandeling naar 2 cheeta’s die in het hoge gras lagen. Met de kinderen op schouders en rug zijn we hen gevolgd, wat spannend was dat! Vervolgens hebben we een fam. neushoorn van dichtbij bekeken, waarvan de vader een al deels afgevijlde hoorn had omdat hij vrij fel zijn territorium bewaakte en weleens jeeps aanviel. Zo dat klinkt serieus nou even later gebeurde het bij ons ook .. Bij het starten van de jeep stormde de 2300 kilo wegende neushoorn op onze jeep af! De alerte Jeff gaf plankgas en dat leverde een flinke hartklopping en stofwolk op. De kinderen vonden tot op dat moment vooral de neushoorn zo leuk en schattig….De laatste safari was echt een toetje met een luipaard dat heerlijk lag te zonnen in een boom. We werden met veel heerlijks verwend in de lodge en genoten van alle uren in de natuur.

Tzaneen : Kings Walden, een garden manor house, wat een schitterend plekje in de vallei vol met zuidvruchten. De kamers vind ik echt een honeymoon suite met enorme badkamer in aardetinten, een openhaard en fauteuils en een uitzicht over de tuin. Het interieur, de omgeving en ’s avonds het eten zijn subliem. We watertanden van al het lekkers en genieten enorm van deze plek die ons herinnert aan Lairds Lodge in Plet. Met de kinderen maken we een geweldige tour door de Magoebaskloof, via een tokkelbaan gaan we over de vallei vol met prachtige bomen en watervallen.

Het laatste ontbijt zal ik nooit vergeten; bruscetta met avocado en sla, uit eigen moestuin, gepocheerde eieren en bacon en dat terwijl de stroom uitviel!! Gedecoreerd met een Oost Indisch bloemetje. Met alle indrukken in ons rijden we terug naar Johannesburg en maken we nog een foto naast Nelson Mandela van duizenden kraaltjes op de luchthaven.
De droom is meer dan uitgekomen en gelukkig hebben we heel veel foto’s, mooie souvenirs en muziek meegenomen want wat we al wisten is nu ook voor onze kinderen zo;

Dag baie skone land, ons hen geniet van alles. Dag regenboognatie ons het jullie land in ons hart gesluit.

Baie dankie Pieter en Marcella voor het samenstellen, boeken en organiseren van onze reis, het was subliem,

Liefs van Robert, Wendy, Arthur en Merel van Klei- Hartgers

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.