Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Zuid-Afrika vakantie met kinderen

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Zuid-Afrika vakantie met kinderen

Reisverslag Zuid-Afrika vakantie met kinderen

Reisverslag van de Zuid-Afrika vakantie met kinderen van familie van Aken van 21 juli-8 aug. 2012
Voor we onze reis boekte hadden we bij verschillende reisorganisaties gekeken wat de mogelijkheden waren. Maar Sable Tours sprak ons het meest aan omdat van begin af aan al met je meegedacht werd. En Pieter had diverse tips waar we zelf nooit op gekomen zouden zijn!

Onze reis begon niet zo voorspoedig. Op Schiphol kregen we te horen dat onze nachtvlucht met Swiss Air vanuit Zürich met 9 uur vertraagd was en we zouden daar de nacht in een hotel doorbrengen. Even gebeld met Sable tours want we zouden in Johannesburg opgewacht worden door een vertegenwoordiger van hun organisatie. We werden keurig spoedig teruggebeld en er was al geregeld dat we ’s avonds i.p.v. ’s ochtends opgehaald zouden worden. In Johannesburg stond een heel aardige man ons op te wachten en heeft ons ’s avonds nog naar ons 1e hotel, ongeveer 85 km ten noorden van Johannesburg, de Zebra Country Lodge gebracht. Daar deed iedereen ook ontzettend hun best om het ons naar ons zin te maken. Jammer dat we daar niet langer konden blijven.. De volgende ochtend stond onze huurauto keurig op tijd klaar bij de accommodatie en konden we onze reis vervolgen. Toen pas (bij daglicht) zagen we hoe mooi Zuid-Afrika is…! Het was wel even vreemd om links te gaan rijden maar dat was gelukkig maar voor eventjes. We hebben onderweg heel vaak gedacht: “rijden we wel goed…het is zo afgelegen”, maar telkens bleken we toch wel goed gereden te hebben en belandden we op de mooiste plekjes van Zuid-Afrika.

Het verblijf bij Entabeni in de Hanglip Lodge zal ons altijd bijblijven. Vanaf je veranda had je een schitterend uitzicht op de bergen en het landschap ervoor veranderde continue. Dan kwamen er weer nijlpaarden uit het water om weer afgewisseld te worden met waterbokken, gnoe’s, impala’s kudu’s, warthogs die voorbij trokken en er zaten/vlogen prachtige vogeltjes…..Tijdens de gamedrives hebben we ook heel veel wild gezien: witte neushoorns, giraffen, zebra’s, leeuwen, gnoe’s, nyala’s , olifanten etc. etc. Prachtig al die dieren maar ook het landschap is er schitterend! Ook onze jongens van 16 en 19 jaar hebben volop genoten!

Verder hebben we een heel afwisselende reis gemaakt met heel veel verschillende landschappen. En telkens was het weer ontzettend mooi. Ook alle accommodaties lagen telkens weer op een bijzondere plek en hadden allen wel iets unieks. O.a. het mooie uitzicht van het Magoebaskloofhotel met de mooie wandelingen naar de diverse watervallen.
We hebben daar in de omgeving de grootste baobabboom (met een pub binnenin) bezocht.

De koninginnevarens in het Modjadji cycad Reserve (in de buurt van Tzaneen) waren erg indrukwekkend. Nooit geweten dat er zulke grote varens bestaan! Onderweg van Tzaneen naar Hazyview hebben we de panoramoroute gereden. Wat een schitterende uitzichten!
We hebben het Krugerpark maar een halve dag bezocht wat natuurlijk veel te kort is maar we wilden ook nog naar Pilgrim’s rest. Helaas was de weg naar Pilgrim’s rest zo mistig dat we de weg niet meer konden zien en zijn we weer omgekeerd naar het hippo hollow hotel.

De tuin van Avalone guesthouse in St. Lucia was ook bijzonder mooi. En in het guesthouse hing een heel gemoedelijke sfeer waar iedereen zich op zijn gemak voelde….Onze jongens zaten op een avond om 8.00 uur al in pyjama tv te kijken in de lounge c.q. gezamenlijke huiskamer. We stonden meestal ook al heel vroeg op en deden zoveel indrukken op vandaar dat het ook wel eens prettig was om een keertje vroeg naar bed te gaan…..

Het isimangoliso wetland park is werkelijk waar zo ontzettend mooi en we hebben daar ook weer heel veel wild gezien. En eindelijk ook buffels want die waren we nog niet tegengekomen in het Waterberg gebied en het halve dagje Krugerpark.
Wat ook altijd zal bijblijven is het verblijf in de tenten van Nkomazi game reserve. En dan vooral het badderen op de veranda onder een prachtige sterrenhemel! Ook in Nkomazi hebben we weer heel veel wild gezien tijdens de gamedrives en omdat we de enige gasten waren op dat moment hadden we een privétent waar we ons diner en ontbijt kregen……luxe hoor!

In Isibindi Zulu Lodge waren de accommodaties ook weer buitengewoon leuk en origineel. ‘s Avonds hebben we enorm genoten van de Zuludansen en het Zuludiner. Het personeel van Isibindi was bijzonder gezellig en je kon er ook ’s avonds nog heerlijk bij de open haard zitten en met de andere gasten gezellig kletsen… We zijn een hele dag met een heel deskundige gids op pad geweest die ons van alles heeft verteld over de Zulu’s en ons de meest schitterende plekjes van de omgeving heeft laten zien. De jongens hebben zelfs nog op ‘Gods Chair’ gezeten, een hoge rots in de vorm van een stoel en met een prachtig uitzicht op de omgeving.

In de Drakensbergen, ook weer zo ontzettend mooi, kregen we nog een enorme verrassing …..We kwamen aan met stralend mooi weer en hebben heel mooi gewandeld, maar op de dag van vertrek kregen we bijna nog een verlengde (wintersport)vakantie zoveel sneeuw viel er. Gelukkig waren we ’s ochtends op tijd wakker geworden en op tijd vertrokken naar het vliegveld van Johannesburg anders waren we waarschijnlijk in de sneeuw vast komen te zitten! We hebben wel begrepen dat het heel uitzonderlijk is dat er zoveel sneeuw valt in Zuid-Afrika. Zelfs in Nederland stond het nog in de krant.

Pieter en Marcella, heel erg bedankt voor de mooie Zuid-Afrika vakantie met onze kinderen die jullie voor ons hebben samengesteld en we hopen dat we gauw weer in de gelegenheid zijn om weer zo’n mooie reis bij jullie te mogen boeken!

Groeten van Familie van Aken

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.