Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Overzicht bezienswaardigheden Botswana

Olifant in de Okavango Delta
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Overzicht bezienswaardigheden Botswana

Botswana is een bijzonder mooi land, met een prachtige afwisselende natuur. Tijdens een rondreis naar Botswana wilt u natuurlijk de hoogtepunten niet missen. Hieronder benoemen we enkele van de highlights die u bij uw reis naar Botswana kunt bezoeken.

Chobe National Park

Het Chobe National Park ligt in het noorden van Botswana, aan de gelijknamige Chobe rivier. Het is het derde grootste nationale park van Botswana en staat bekend om de grote concentratie wild. Er leven grote kuddes olifanten in het park, en u kunt de dieren zien per 4×4 safari voertuig of per boot vanaf de Chobe rivier. Meer informatie over het Chobe National Park leest u op de betreffende pagina.

Zonsondergang in het Chobe National Park

Okavango delta

De Okavango delta ligt centraal in Botswana. Hier stroomt de Okavango rivier uit in de Kalahari woestijn. Afhankelijk van het eeuwige ritme van het water in de rivier stijgt of daalt het waterniveau in het gebied. In het droge seizoen (december t/m maart) vallen grote delen van de Okavango delta droog. U kunt het gebied alleen per chartervliegtuig of boot bereiken. Meer informatie over de Okavango delta leest u op de betreffende pagina.

Nijlpaarden in de Okavango Delta

Moremi Game Reserve

Het Moremi Game Reserve beslaat een gebied van zo’n 5000 vierkante kilometer aan de oostelijke kant van de Okavango Delta. Dit afwisselende reservaat heeft lagunes, open graslanden en bossen en is rijk aan wild. Ook vindt u hier bijna 500 verschillende soorten vogels. In het gebied kunt u op safari gaan per 4×4 open voertuig, of per boot of kano.

IJsvogel in het Morem reservaat in Botswanai

Maun

Het stadje Maun ligt ten zuiden van de Okavango Delta. U kunt Maun bereiken per vliegtuig vanuit Zuid-Afrika, of per huurauto vanuit Namibië of Zuid-Afrika. Maun is de toegangspoort tot de Okavango delta. Vanuit hier kunt naar accommodaties in dit unieke gebied worden gevlogen. Het is ook mogelijk om vanuit Maun een dagtocht per mokoro of motorboot naar de Okavango delta te maken, of om een volle dag begeleide safari in het Moremi reservaat te doen. Er worden ook kampeertochten georganisereerd, waarbij u overnacht op een eilandje in de Okavango delta.

Boottocht in de Okavango delta vanuit Maun in Botswana

Makgadikgadi Pans National Park

Het Makgadikgadi Pans National Park ligt samen met het Nxai Pan National Park tussen het Chobe National Park en de Kalahari woestijn. Het Makgadikgadi Pans National Park bestaat uit enorme zoutvlaktes, overblijfselen van wat ooit een groot binnenmeer was. Nu staat er alleen water in de pannen als het flink geregend heeft. In het juiste seizoen (tussen november en januari) kunt u hier de migratie van zebra’s meemaken.

Meerkat in het Makgadikgadi Pans Nationale Park

Kalahari Game Reserve

Het Central Kalahari Game Reserve is het grootste nationale park in Botswana. Het is een uitgestrekt gebied dat zo’n bijna 53.000 vierkante kilometer beslaat. De Kalahari bestaat uit zandduinen, afgewisseld met grasland en her en der wat bomen. Het vele wild dat hier leeft heeft zich uitstekend aangepast aan de omstandigheden. Dit is het thuisland van de bushmen en er leven nog families in de Kalahari volgens eeuwenoude tradities.

Springbokken in het Central Kalahari Game Reserve

Northern Tuli Block

Het Northern Tuli Block is een natuurgebied dat zich bevindt op het drielandenpunt tussen Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe. U kunt het gebied het makkelijkste bereiken van uit Zuid-Afrika door de Limpopo rivier die de grenst vormt met Botswana over te steken. Het Tuli Block is een droog en rotsachtig gebied, afgewisseld met open vlaktes. U heeft hier een hele goede kans om katachtigen te zien.

Giraffen tijdens safari in het Tuli Block in Botswana
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.