Eland Eland Eland
Oost-Afrika Compleet groepsreis, 16 dagen
vanaf
€ 4814,00

Contact opnemen
Soort reis: Groepsreizen
Thema: Safari, Cultuur
Duur van de reis: 16 dagen
Reisperiode: vaste vertrekdata
Aantal personen: max. 14 personen (maximaal 7 per voertuig)

Boek deze reis Vraag offerte aan

Oost-Afrika Compleet groepsreis, 16 dagen

Het zien van de jaarlijkse migratie van gnoes in Oost-Afrika is de meest spectaculaire wildervaring die u kunt bedenken. Deze route door Kenia en Tanzania is zo ontworpen dat alle gebieden waar de dieren langs trekken worden bezocht - dit is een bijna absolute garantie dat u ze zult zien! Het 4x4 safarivoertuig waarin u reist heeft een opklapbaar dak, zodat u ongehinderd mooie plaatjes kunt schieten. U verblijft onderweg in comfortabele accommodaties. Uw internationale groep heeft maximaal 14 deelnemers (maximaal 7 per voertuig) en iedereen heeft een gegarandeerde zitplaats aan het raam. U wordt begeleid door een Engels sprekende gids. De reis start en eindigt in Nairobi (Kenia). Enkele hoogtepunten van deze reis: Amboseli National Park, Lake Manyara, Ngorongoro krater, de Serengeti, Masai Mara National Park. 

Deze reis wordt ook in een tegengestelde richting uitgevoerd (route B).


Dag 1

Europa - Kenia; Nairobi

Dag 1

Na aankomst op het vliegveld van Nairobi heeft u een transfer naar uw comfortabele, moderne accommodatie in de stad. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u hier 's avonds uw diner.
Verblijf: The Boma Nairobi hotel of gelijkwaardig, inclusief diner
Afstand: ±20 km   
Reistijd: ±0,5 uur

 


Dag 2 en 3

Kenia; Nairobi - Amboseli National Park

Dag 2 en 3

Vanmorgen na het ontbijt bezoekt u het Karen Blixen museum. Karen Blixen was de auteur van ‘Out of Africa’. Zij verbleef in Kenia tussen 1917 en 1931. Hierna wordt een bezoek gebracht aan het Giraffe Centre en Daphne Sheldrick Animal Orphanage. Dit opvangcentrum is opgericht om kleine weesolifantjes te helpen met opgroeien. Na de lunch vertrekken we richting Amboseli National Park waar we een volle dag zullen doorbrengen. Het uitzicht op de met sneeuw bedekte top van de Kilimanjaro is fantastisch, vooral bij zonsopgang. Naast de grote kuddes olifanten treft u hier buffels, neushoorns, giraffen, zebra’s, leeuwen, wilde honden, luipaarden en diverse antilopensoorten aan. Het waterrijke Amboseli is ook een paradijs voor vogels, er zijn meer dan 600 soorten te vinden in het park!
Verblijf:
Kibo Safari Camp of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden
Afstand dag 2: ±240 km   
Reistijd:           ±5 uur


Dag 4

Kenia; Amboseli - Tanzania; Arusha

Dag 4

Vandaag, na een rustige start en ontbijt, gaat u verder naar de grenspost tussen Kenia en Tanzania. We wisselen hier van gids en voertuig voor het deel van de reis in Tanzania. Na de formaliteiten bezoekt u de mooie Marangu watervallen aan de voet van de grote reus, de Kilimanjaro. Hier heeft u de gelegenheid om een wandeling naar de watervallen te maken. De reis gaat verder naar Arusha, de drukke regionale hoofdstad. De route loopt via Moshi, de plaats vanwaar veel wandelaars het Kilimanjaro Nationale park bezoeken en verder klimmen naar de top. Uw verblijf, het African Tulip hotel, is een charmant boetiek hotel in het hart van Arusha.
Verblijf:
African Tulip hotel of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden
Afstand: ±210 km     
Reistijd: ±5 uur
(afhankelijk van oponthoud bij de grensovergang)


Dag 5

Tanzania; Arusha - Tarangire National Park

Dag 5

Deze dag staat in het teken van het Tarangire Nationale Park. In dit park leven grote kuddes olifanten, naast veel ander wild. Naar schatting telt het park zo’n 3000 olifanten, 25.000 gnoes en 30.000 zebra’s. Tarangire is verder bekend vanwege de enorme baobab bomen die hier groeien. Bij deze joekels van bomen lijkt het net alsof ze ondersteboven in de grond zijn gezet. Deze reusachtige bomen kunnen wel honderden jaren oud worden!  Tarangire heeft een zeer grote concentratie wild, maar veel minder bezoekers dan het bekendere Serengeti National Park, wat betekent dat u hier optimale safari’s kunt maken. Vanaf uw verblijf, Tarangire Simba Lodge, heeft u een vrij uitzicht op Lake Burunge en de Afrikaanse wildernis.  
Verblijf: 
Tarangire Simba Lodge of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden
Afstand: ±150 km   
Reistijd: ±4 uur


Dag 6

Tanzania; Tarangire - Lake Manyara - Karatu

Dag 6

Na het ontbijt rijden we richting Lake Manyara, parel in de Rift vallei (Grote Slenk). Dit park werd door Ernest Hemingway omschreven als ‘the loveliest place I have ever seen’. Rond het meer leven talloze vogels, terwijl in de tropische jungle bavianen en blauwaapjes spelen. In het juiste seizoen is het water roze gekleurd door de vele flamingo’s. Ondergrondse rivieren voeden de bossen langs de oevers, waardoor het park prachtig groen is. Op de open vlaktes grazen grote kuddes buffels en zebra’s, gade geslagen door leeuwen die liggen te luieren in het gras. De leeuwen zijn héél bijzonder; zij klimmen namelijk in bomen! 
Verblijf:
Karatu Simba Lodge of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden
Afstand: ±130 km   
Reistijd: ±2-3 uur


Dag 7

Tanzania; Karatu cultuur

Dag 7

Vandaag leert u meer over het leven in Tanzania. U bezoekt de mark bij het dorpje Mto-wa-Mbu en een Chagga familie, die al jaren lang bananenbier produceert. Onderweg maakt u kennis met lokaal fruit en lokale gewassen en wordt er ook uitleg gegeven hoe boeren omgaan met water om verzekerd te zijn van goede oogsten. Een lokale lunch wordt genuttigd bij mensen in huis. Aansluitend wordt een Maasai dorp bezocht, waar u uitleg krijgt over het dagelijkse leven en gewoontes van deze stam. Hierna gaat u verder naar Lake Papyrus, waar een kunt genieten van het mooie uitzicht tijdens een wandeling. 
Verblijf:
Karatu Simba Lodge of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden


Dag 8

Tanzania; Karatu - Ngorongoro - Serengeti

Dag 8

U vertrekt vandaag vroeg richting de Serengeti. Onderweg wordt eerst een safari in de Ngorongoro krater gemaakt. De bodem van de krater is ongeveer 600 meter diep en beslaat niet meer dan 17 tot 21 kilometer in doorsnee en doordat de dieren in een relatief klein gebied leven, zijn de safari’s hier het hele jaar door zeer succesvol. Grote afwezige is de giraffe, deze dieren kunnen met hun lange poten en nek de steile afdaling naar de bodem niet maken. Ook zijn er geen krokodillen en impala’s in de krater. Na een picknick lunch gaat de reis verder naar uw verblijf in de Serengeti. U verblijft bij Kisura Kenzan Tented Camp, dat in de centrale Serengeti is gelegen.
Verblijf:
Kisura Tented Canmp of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden
Afstand: ±300 km     
Reistijd: ±5-6 uur


Dag 9 en 10

Tanzania; Serengeti National Park

Dag 9 en 10

Serengeti betekent in de taal van de Masai letterlijk ‘eindeloze vlakte’. Uitgestrekte grasvlaktes worden afgewisseld met de voor Afrika zo kenmerkende acacia bomen en rotsige heuvels. In dit gebied van ongeveer 15.000 km2 leven zo’n 3 miljoen dieren! 2x per jaar migreren grote kuddes herbivoren tussen Kenia en Tanzania, op zoek naar mals gras. Het ecosysteem van dit unieke gebied is een van de oudste ter aarde. Sommige patronen van leven, dood, aanpassing en migratie zijn zo oud als de heuvels zelf. Zo sterk is dit eeuwenoude instinct dat geen droogte, afgrond of van krokodillen vergeven rivier de gnoes, zebra’s en antilopen tegen kan houden. Er worden twee volle dagen doorgebracht in de  Serengeti.
Verblijf:
Kisura Tented Canmp of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden


Dag 11

Tanzania; Serengeti - Lake Victoria

Dag 11

De route van vandaag gaat via nederzettingen van de Sukuma stam naar uw volgende verblijf bij de oevers van het grootste meer in Afrika. Het Victoria meer werd in 1858 ‘ontdekt’ door de Britse ontdekkingsreiziger John Speke, die het meer vernoemde naar zijn vorstin. Lake Victoria is het grootste zoetwatermeer in Afrika en grenst aan Tanzania, Kenia en Oeganda. Tijdens uw verblijf kunt u een boottochtje maken op het meer, een lokaal dorpje bezoeken, een fietstochtje maken in de omgeving, gaan vissen vanaf het strand, of wandelen langs het meer om het zeer diverse vogelleven te gaan bekijken. Uw accommodatie, Serenity on the Lake, is een milieuvriendelijk verblijf aan de oever van het meer. 
Verblijf:
Serenity on the Lake of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden
Afstand: ±250 km   
Reistijd: ±5 uur


Dag 12 en 13

Tanzania; Lake Victoria - Kenia; Masai Mara

Dag 12 en 13

U kunt nog een optionele boot excursie maken voordat we onze weg vervolgen naar de grenspost tussen Kenia en Tanzania. We wisselen weer van gids en voertuig en rijden verder naar de Masai Mara. De massale seizoenstrek van de gnoes en zebra’s is een grote attractie voor toeristen. Veel dieren overleven de oversteek van de Mara rivier niet en verdrinken of worden gegrepen door de talloze krokodillen, die hen al op liggen te wachten. Het typisch Afrikaanse landschap bestaat voornamelijk uit grasvlakten met daarop af en toe acacia- en rivierbossen. We brengen een volle dag door in het park.
Verblijf:
Mara Eden Safari Camp of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden
Afstand: ±270 km     
Reistijd: ±7 uur
(afhankelijk van oponthoud bij de grensovergang)


Dag 14

Kenia; Masai Mara - Nairobi

Dag 14

Na ontbijt vertrekken we richting Nairobi, de hoofdstad van Kenia. We kunnen hier de Kazuri Beads Centre bezoeken, waar prachtige handgemaakte kralen worden gemaakt. U heeft de rest van de middag vrij om bezienswaardigheden in het centrum te bekijken en te winkelen. Nairobi is een levendige en interessante stad. U verblijft weer bij het Boma Nairobi Hotel. We dineren bij de beroemde Carnivore Restaurant.
Verblijf:
The Boma Nairobi hotel of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden
Afstand: ±280 km   
Reistijd: ±6 uur


Dag 15 en 16

Kenia; Nairobi - Europa

Dag 15 en 16

Helaas is uw reis alweer ten einde gekomen. Vandaag kunt u nog de stad op eigen gelegenheid verkennen voor vertrek. U heeft een transfer vanaf uw hotel naar Jomo Kenjatta luchthaven.
Afstand: ±20 km   
Reistijd: ±5 uur

Inspiratie voor nog meer reizen van Sable Tours?
Ga naar Zuid-AfrikaNamibiëBotswana en Madagascar.

Wilt u ook een Big 5 safari?
Reis dan naar Zuid-Afrika of Botswana.

Wilt u uw reis verlengen met een strandvakantie?
Ga dan naar ZanzibarMozambique of Mauritius