Kenia reizen Kenia reizen Kenia reizen
Oost-Afrika Compleet groepsreis
vanaf
€ 3053,00

Contact opnemen
Soort reis: Groepsreizen
Thema: Safari, Cultuur
Duur van de reis: 17 dagen
Reisperiode: Vaste vertrekdata
Aantal personen: Min. 4, max. 12

Boek deze reis Vraag offerte aan

Oost-Afrika Compleet groepsreis

Het zien van de jaarlijkse migratie van gnoes in Oost-Afrika is de meest spectaculaire wildervaring die u kunt bedenken. Deze route is zo ontworpen dat alle gebieden waar de dieren langs trekken worden bezocht - dit is een bijna absolute garantie dat u ze zult zien! Het 4x4 safarivoertuig waarin u reist heeft een opklapbaar dak, zodat u ongehinderd mooie plaatjes kunt schieten. U verblijft onderweg in comfortabele accommodaties. Uw internationale groep heeft maximaal 12 deelnemers en wordt begeleid door een Engels sprekende gids. De reis start in Arusha (Tanzania) of Nairobi (Kenia), de beschrijving hieronder gaat uit van een start in Tanzania. Enkele hoogtepunten van deze reis: Lake Manyara, Ngorongoro krater, de Serengeti, Masai Mara National Park. 

U kunt deze reis verlengen met een verblijf op Zanzibar.


Dag 1 en 2

Amsterdam - Arusha

Dag 1 en 2

Na aankomst op het vliegveld van Kilimanjaro op dag 2 heeft u een transfer naar uw accommodatie in de weelderige bossen rondom Arusha. De rest van de dag kunt u relaxen in de tuin. Bij een bijeenkomst tijdens het diner vertelt uw gids wat u kunt verwachten van uw reis.
Verblijf: Moivaro Coffee Plantation Lodge of gelijkwaardig, inclusief diner
Reisafstand: 50 km
Reistijd: ong. 1 uur


Dag 3 en 4

Arusha - Lake Manyara

Dag 3 en 4

Na een bezoek aan de markt in Arusha vertrekken we naar Lake Manyara. Dit ondiepe soda meer aan de voet van de Rift vallei is vooral bekend vanwege de grote aantallen flamingo's én de in bomen klimmende leeuwen. In de middag heeft u uw eerste safari! De volgende dag bezoekt u de omgeving van Mto wa Mbu. U ziet hoe een Chagga familie bananenbier brouwt, krijgt uitleg over de landbouw in dit gebied en bezoekt een lokaal weeshuis en school.
Verblijf: Rift Valley Photographic Lodge, inclusief alle maaltijden
Reisafstand op dag 3: 200 km
Reistijd: ong. 4-5 uur (inclusief safari onderweg)


Dag 5

Tarangire National Park

Dag 5

Deze gehele dag wordt besteed aan safari's in het Tarangire National Park. Het uitzicht op de Masai steppe en de bergen in het zuiden is prachtig! In de middag stoppen we bij de Tarangire rivier waar de dieren komen drinken. Tarangire heeft een enorme populatie olifanten en is het centrum van de jaarlijkse migratie.
Verblijf: Rift Valley Photographic Lodge, inclusief alle maaltijden
Reisafstand: 130 km
Reistijd: ong. 2-3 uur


Dag 6

Manyara - Ngorongoro krater - Serengeti

Dag 6

Het is vandaag vroeg uit de veren voor een safari in de Ngorongoro krater. In de krater kunt u de 'Big 5' zien, waaronder een kleine populatie zwarte neushoorns. Na een picknick lunch gaan we verder naar het Serengeti National Park, waar u de voor Afrika zo kenmerkende landschappen zult zien; eindeloze grasvlaktes met her en der een heuveltje en wat bosjes. 
Overnachting in tenten bij Kisura Tented Camp of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden
Reisafstand: 400 km (inclusief bezoek aan de krater)
Reistijd: 6-7 (inclusief de safari's)


Dag 7 en 8

Serengeti - Seronera

Dag 7 en 8

De Serengeti is verdeeld over 3 gebieden, waarvan de Seronera het meest centraal is. De komende dagen staan in het teken van wild, wild en nog meer wild. Hier worden veel natuurdocumentaires gefilmd omdat er zich zoveel wild ophoudt. De Seronera rivier is de levensader van het gebied en u heeft hier een goede kans om leeuwen, cheeta's of misschien zelfs een luipaard te zien. U heeft 2 volle dagen met safari's in het park.
Overnachting in tenten bij Kisura Tented Camp of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden


Dag 9

Serengeti - Lake Victoria

Dag 9

Onderweg naar Lake Victoria rijden we door de dorpjes van de Sukuma stam, die sorghum en cassave verbouwt. De middag heeft u vrij om naar eigen inzicht door te brengen met bijv. wandeling langs de oever van het meer om de talloze vogelsoorten te bekijken.
Verblijf: Speke Bay Lodge of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden
Reisafstand: 250 km
Reistijd: ong. 4-5 uur (inclusief safari's)


Dag 10 en 11

Lake Victoria - Masai Mara

Dag 10 en 11

In de ochtend kunt u eventueel een boottochtje maken naar een lokaal vissersdorpje, voordat we vertrekken naar het Masai Mara National Park in Kenia. Dit is het gebied van de Masaï stam, nomadische herders die nog altijd een traditionele levenswijze volgen. Tijdens de safari's zult u zebra's, giraffen, olifanten, leeuwen, jakhalzen en diverse antilopensoorten zien. In de rivieren luieren nijlpaarden en wachten krokodillen op een lekkere hap.
Verblijf: Masai Mara Eden Tentend Camp of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden
Reisafstand op dag 10: 270 km
Reistijd: ong. 6-8 uur (afhankelijk van oponthoud bij de grensovergang)


Dag 12

Masai Mara - Nairobi

Dag 12

Na ontbijt vertrekken we richting Nairobi, de hoofdstad van Kenia. We kunnen hier de Kazuri Beads Centre bezoeken, waar prachtige handgemaakte kralen worden gemaakt. U heeft de rest van de middag vrij om bezienswaardigheden in het centrum te bekijken en te winkelen. Nairobi is een levendige en interessante stad.
Verblijf: Eka Hotel of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden
Reisafstand: 280 km
Reistijd: 5-6 uur


Dag 13 en 14

Nairobi - Amboseli

Dag 13 en 14

Vandaag gaan we eerst naar het Karen Blixen Museum; de mooie boerderij waar zij tussen 1917 en 1931 heeft gewoond. Dan staat een bezoek aan het Giraffe Centre en Daphne Sheldrick Animal Orphanage op het programma. Hier worden verweesde baby olifanten en neushoorns opgevangen. Na de lunch rijden we naar het Amboseli National Park, waar we een volle dag op safari zullen gaan met Mount Kilimanjaro op de achtergrond.
Verblijf: Kibo Safari Camp of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden
Reisafstand op dag 13: 240 km
Reistijd: ong. 4-5 uur


Dag 15

Amboseli - Kilimanjaro

Dag 15

Onderweg naar Kilimanjaro National Park rijden we langs de Marangu watervallen. Uw accommodatie is niet al te ver van het het internationale vliegveld van Kilimanjaro.
Verblijf: Moivaro Kia Lodge of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden
Reisafstand: 170 km
Reistijd: ong. 4-5 uur (afhankelijk van oponthoud bij de grensovergang)


Dag 16 en 17

Kilimanjaro - Amsterdam

Dag 16 en 17

Na het ontbijt eindigt uw reis. U heeft een transfer naar het internationale vliegveld van Kilimanjaro voor uw vlucht terug naar Amsterdam of voor uw strandverlening.