Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Prachtige Namibië rondreizen
van Sable Tours

Gemsbok met kalf in Etosha National Park Namibie
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard
FAQ

FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over onze reizen naar Afrika.

Wanneer is het de beste tijd om Afrika te bezoeken?

De seizoenen op het zuidelijk halfrond zijn tegenovergesteld aan onze seizoenen. Dat betekent dat als het hier zomer is, het op het zuidelijk halfrond winter is. Maar dat hoeft niet te betekenen dat u erg slecht weer zult treffen! Voor Zuid-Afrika geldt dat er in de winter in Kaapstad af en toe een koude front kan overtrekken met regen, wind en soms sneeuw in de Drakensbergen. Gelukkig klaart het meestal na een paar dagen weer op. Wel kunnen de nachten koud zijn.

De zomers in Zuid-Afrika zijn vrij heet met kans op een fikse onweersbui. Door de drogere wintermaanden zijn de bomen wat minder groen en is er alleen water op beperkte plaatsen beschikbaar. Mei tot en met augustus zijn derhalve de beste maanden voor grootwild safari’s. In december en januari moet u rekening houden met grote drukte in vakantiegebieden, want Zuid-Afrikaners genieten dan ook van hun grote vakantie. Het voor- en najaar zijn prima tijden op de Kaap provincie de bezoeken.

In Namibië en Botswana zijn de maanden juni t/m oktober de droge periode met rustig weer. Dit is ook de beste periode voor safari’s in Botswana, als de dieren op zoek moeten naar water. De meeste regen valt in de maanden november t/m maart, waardoor sommige wegen alleen per 4×4 te berijden zijn. Dit is ook de heetste periode, met temperaturen die in de woestijn overdag kunnen oplopen tot boven de 40 graden! April en mei zijn in beide landen mooie tijden, als het land nog groen is na de regenperiode.

De landen die dichter bij de evenaar liggen, zoals Kenia en Tanzania, hebben een klimaat waarbij de temperatuur het gehele jaar door aangenaam is. De meeste regen valt hier in de maanden april – mei en oktober – november. In de tussenliggende droge periodes zullen de dieren de beschikbare waterbronnen opzoeken, waardoor het wild makkelijker te vinden is.

Madagaskar heeft een regenseizoen dat van november t/m maart duurt. Maar de bergen in het centrale gedeelte van Madagaskar zorgen ervoor dat de meeste regen aan de noordoostelijke kant van het eiland valt, dat dan ook een tropisch klimaat heeft. Het westen en zuiden van het eiland zijn veel droger. De temperatuurverschillen op het eiland zijn het hele jaar door niet zo groot, het is er meestal zo rond de dertig graden. Wel is het in de bergen in het binnenland koeler. De beste reisperiode hangt voor een groot deel af van welk gebied u wilt bezoeken.

Op Mauritius lopen de temperaturen uiteen tussen de 30-31 graden in de maanden november t/m april tot 23-25 graden in juni t/m augustus. De temperatuur voor een strandvakantie is onze wintermaanden dus wat hoger, maar daarentegen is de kans op een regenbui groter dan in juni t/m augustus. Over het algemeen regent het iets meer in het binnenland en langs de oostkust dan in het westen en noorden van het eiland.

Evenals bij Mauritius valt in Mozambique ook de meeste regen in de zomermaanden november t/m maart, maar gelukkig wel vooral in de vorm van tropische buien. Ook in deze maanden zijn er dan ook genoeg zonuren en een aangename constante temperatuur van rond de 30 graden. In de winter is het droger, maar ook koeler met dagtemperaturen rond de 25 graden.

Welke inentingen en malariamedicatie heb ik nodig?

Voor de allerlaatste informatie over inentingen en malaria verwijzen wij u naar de Travel Clinic van het Havenziekenhuis Rotterdam. Telefoon 0900 503 40 90.
U kunt hier terecht met al uw vragen over inentingen en malaria.

U kunt ook contact opnemen met uw eigen huisarts of de plaatselijke GGD voor een persoonlijk reisadvies, afgestemd op uw reis naar Afrika.

Hoe staat het met de reisverzekering?

Het wordt van u vereist om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Sable Tours zal u dan ook bij uw boeking met klem vragen om uw polisnummers. Wij willen dat u zo goed en veilig mogelijk van uw vakantie geniet, daarom is dit voor ons net zo belangrijk als voor u.

Bij welk stadium verbind ik mijzelf aan een boeking en betaling?

Wanneer u eenmaal ons boekingsformulier heeft ingestuurd heeft u uw reis definitief geboekt. Er volgen daarna een aantal stappen.

U krijg van ons een bevestiging dat wij uw boeking in goede orde hebben ontvangen.
Wij gaan de reserveringen bij de accommodaties voor u aanvragen.
Indien een accommodatie geen beschikbaarheid heeft, bieden wij in overleg met u een alternatief aan.
Zodra alle reserveringen zijn bevestigd ontvangt u onze factuur met de betalingsvoorwaarden.
We zullen u continu op de hoogte houden van de stand van zaken van uw boeking en betaling.

Organiseert Sable Tours eveneens de vluchten?

Wanneer u uw reis plant, zorg er dan voor dat uw vlucht, welke u via internet kunt boeken, in overeenstemming is met de vertrek- en terugreisdatums van uw geboekte reis.

Wij kunnen uw vluchten ook voor u regelen, u bent hiertoe echter niet verplicht. Wij bieden alleen tickets aan met betrouwbare luchtvaartmaatschappijen. Voor het boeken van uw vluchten rekenen wij boekingskosten.

Hoe staat het met mijn eigen veiligheid? Is Afrika geen onveilige bestemming?

Misdaad komt over de gehele wereld voor, en dit zou geen invloed op uw plezier tijdens uw vakantie mogen hebben. Bij het maken van uw boeking, zullen wij u zo goed mogelijk informeren over gebruiken, gewoontes en veiligheidsaspecten van uw bestemming.

Heb ik toegang tot medische voorzieningen?

De medische voorzieningen in Afrika verschillen van bestemming tot bestemming. Indien u een goede reisverzekering en ziektekostenverzekering heeft, zal uw verzekeringsmaatschappij ervoor zorgen dat u in geval van ziekte of een ongeval zo snel mogelijk de beste medische hulp ter plaatse krijgt en eventueel zodra de omstandigheden dat toelaten zorgen voor repatriatie naar Nederland.

Wij willen een self-drive reis gaan maken. In wat voor staat verkeren de wegen en huurauto’s?

Zuid Afrika is met name zeer goed ingesteld op self-drive reizen en beschikt over een uitstekend wegennet, dat toegang biedt tot belangrijke toeristengebieden. Op het uitgebreide geasfalteerde wegennet bent u ook bijna overal mobiel bereikbaar. De wegbewijzering is doorgaans goed en onverharde wegen zijn over het algemeen goed begaanbaar. De huurauto’s die Sable Tours voor uw reis beschikbaar stelt zijn van hoog gehalte en goed onderhouden.

In Namibië en Botswana is een groot deel van het wegennet onverhard. In de natte periodes heeft u in deze landen een 4×4 nodig, wij raden echter ook aan om voor een 4×4 te kiezen in de droge periodes.

In Mozambique zijn de doorgaande wegen redelijk tot goed berijdbaar, zonder 4×4 zijn bepaalde gebieden echter niet toegankelijk. Wij bieden in Mozambique geen self-drive reizen aan.

In Kenia, Tanzania en Madagascar bieden we geen self-drive reizen aan; u reist hier of met een groep, of met een privé chauffeur.

Heb ik toegang tot het internet in Afrika?

In Zuid Afrika en Namibië kan men overal toegang tot het internet verkrijgen, ook onderweg.

Wel kunnen er regelmatig storingen zijn in het netwerk, waardoor de toegang tot internet niet vanzelfsprekend is. Bij onze overige bestemmingen moet u er rekening mee houden dat internet beperkt beschikbaar zal zijn.

Om hoge kosten te voorkomen adviseren we een lokale prepaid simkaart te kopen voor uw internet en belgebruik.

Ben ik via mijn mobiele telefoon te bereiken in Afrika?

De bereikbaarheid via een mobiele telefoon in Zuid Afrika is van zeer goede kwaliteit. Ook in Namibië bent u zo goed als overal mobiel bereikbaar, alhoewel het onderweg voor kan komen dat er geen bereik is.

Voor de overige bestemmingen geldt dat mobiel bereik beperkt zal zijn tot bewoonde gebieden. Zo is er in de Okavango Delta nergens bereik. Bij de meeste bestemmingen zal er goed bereik zijn bij uw accommodaties, maar ook hier kunnen we geen garanties geven.

We adviseren u een lokale simkaart te kopen voor uw mobiel gebruik om kosten te besparen.

Kan ik de wilde dieren voeren?

Direct contact met alle wilde dieren en het voeren van dieren is ten strengste verboden. Toeristen moeten dan ook nooit pogingen ondernemen om samen met wilde dieren op de foto te gaan. Tijdens het reizen door wildparken en reservaten moet men te allen tijde in het voertuig blijven. Duidelijk aangegeven plaatsen waar toeristen vrij rond kunnen lopen, zoals picknick plaatsen en kampen zijn beschikbaar. Mocht u wilde dieren tijdens wandeltochten in natuurgebieden tegenkomen, dan hoeft u niet bang te zijn dat u wordt aangevallen, zolang u de dieren met rust laat en gepaste afstand houdt.

Wat is de 'Big 5'?

Onder de ‘Big 5’ vallen leeuwen, luipaarden, neushoorns, olifanten en buffels.

Deze dieren kunt u zien bij safari reizen in Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Swaziland, Zimbabwe, Kenia en Tanzania. Ze komen niet voor op Madagascar.

Is het mogelijk dat we wilde dieren, zoals leeuwen, op de weg tegenkomen?

De meeste wilde dieren komen enkel voor in de wildreservaten. Hier kunt u leeuwen en andere wilde dieren op de weg aantreffen. In alle Afrikaanse landen geldt dat u de ‘Big 5’ niet in dicht bewoonde gebieden zult aantreffen. U zult echter misschien wel verblijven bij accommodaties in wildparken waar het wild vrij rond kan lopen. Neem hier altijd de aanwijzingen van het personeel in acht. Het komt wel voor dat u bavianen of ander kleiner wild tegenkomt op de weg of bij wandelroutes. Al het wild kan gevaarlijk zijn! Als u in contact met dieren komt, toon dan respect en vermijd een confrontatie. Direct oogcontact wordt altijd gezien als een bedreiging!

Wat anderen van onze reizen vinden.

Hier kunt u de reviews lezen die onze klanten over onze reizen en onze dienstverlening hebben geschreven.

Cheeta tijdens safari in Hwange National Park

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review
Uitzicht op de Victoria Falls in Zimbabwe
Olifanten tijdens diner in Botswana
Neushoorns in wildpark in Zuid-Afrika
Giraffe met kalfje tijdens safari in Zuid Afrika 1
Wandelsafari in Zuid-Afrika

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review
Uitzicht over Kaapstad vanaf Tafelberg

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review
Wijngaarden in de herfst in de Wijnlanden van Zuid Afrika
Olifant tijdens safari in open voertuig bij prive reservaat in Zuid Afrika

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.