Duinen bij Sossusvlei in Namibië Duinen bij Sossusvlei in Namibië Duinen bij Sossusvlei in Namibië
Ontdek Namibië reis
vanaf
€ 2213,00

Contact opnemen
Soort reis: Individuele reizen
Thema: Huwelijksreizen, Safari, Natuur
Duur van de reis: 21 dagen
Reisperiode: Gehele jaar
Aantal personen: Geen minimum aantal

Boek deze reis Vraag offerte aan

Ontdek Namibië reis

Tijdens deze rondreis door Namibië zult u een goed totaalbeeld krijgen van hetgeen Namibië te bieden heeft. De route voert u langs alle hoogtepunten, van de indrukwekkende Fish River Canyon in het zuiden tot het beroemde Etosha National Park in het noorden. U bezoekt de zandduinen van de Namib woestijn, waar u versteld zult staan van de kleurenpracht, en de desolate Skeleton Coast langs de Atlantische Oceaan. Het reisschema is zodanig dat u overal voldoende tijd heeft om te genieten van de overweldigend mooie natuur van het bijzondere Namibië.

Deze reis kan ook in omgekeerde richting worden gedaan.


Dag 1 en 2

Europa - Windhoek

Dag 1 en 2

Na aankomst op het vliegveld in Windhoek haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw verblijf in Windhoek. Uw kamer bij stadshotel in Windhoek is comfortabel en van alle gemakken voorzien. U kunt rustig bijkomen van uw vlucht voordat u op pad gaat.
Verblijf: Utopia Boutique Hotel, standaardkamer inclusief ontbijt.


Dag 3

Windhoek - Kalahari

Dag 3

Onderweg naar Fish River Canyon bezoekt u eerst de Kalahari woestijn. Dit is een zeer gevarieerd gebied met zandwoestijn, grassige steppe en savanne. Hier zult u de zo kenmerkende kokerbomen kunnen zien. De bosjesmannen maken hun pijlkokers van de takken van deze boom. In het ogenschijnlijk droge landschap leeft toch een overvloed aan wild, waaronder de majestueuze gemsbok.
Verblijf: Auob Lodge, inclusief ontbijt en diner. 


Dag 4 en 5

Kalahari - Fish River Canyon

Dag 4 en 5

Na de Grand Canyon is Fish River Canyon de langste canyon ter wereld en het landschap is dan ook zeer indrukwekkend. Het gebied staat bekend om de mooie wandeltochten die u hier kunt maken. Kokerbomen, een ruig landschap en imposante rotsformaties karakteriseren Canyon Village, dat niet al te ver is gelegen van uitzichtpunt bij Fish River Canyon. Stenen chalets met een rieten dak liggen in de vorm van een hoefijzer rond de receptie, bar en lounge. Een wagentje met ezeltjes staat klaar om uw bagage naar uw chalet te brengen. Vanaf uw veranda kunt u genieten van het uitzicht.
Verblijf: Canon Village, inclusief ontbijt.


Dag 6

Fish River Canyon - Goageb

Dag 6

Vanuit Fish River Canyon voert de reis u naar Goageb, een rit van ongeveer 150 km. In de omgeving van Aus kunt u de wilde paarden van de Namib gaan bewonderen! Het verhaal gaat de Duitsers na de 1e wereldoorlog hun paarden achterlieten in de woestijn. De dieren hebben zich in de loop der tijd perfect aangepast aan de barre omstandigheden. Uw verblijf is een charmante lodge, waar de appeltaart door het hele land beroemd is! 
Verblijf: Alte Kalköfen, standaardkamer inclusief ontbijt.


Dag 7 en 8

Aus - Sossusvlei

Dag 7 en 8

Uw volgende bestemming is Sossusvlei. De rode zandduinen van dit woestijngebied zijn adembenemend mooi en kunnen tot 300 meter hoog zijn! Bij uw verblijf vindt u bovendien unieke versteende zandduinen. Vanuit uw accommodatie kunt u diverse excursies boeken; van sundowner drives tot wandeltochten en bezoeken aan Sossusvlei. Bij goed weer kunt u ervoor kiezen om boven op het dak van uw kamer onder de sterrenhemel te gaan slapen!
Verblijf: Agama River Camp, standaardkamer inclusief ontbijt.


Dag 9 en 10

Sossusvlei - Swakopmund

Dag 9 en 10

Via de Spreethoogte Pas rijdt u naar Swakopmund aan de Atlantische Oceaan. In dit romantische plaatsje kunt u "Kaffee mit Kuchen" bestellen in de "Konditorei"! Geniet hier van de zee, het strand en de diverse activiteiten die u kunt ondernemen. Bij het Cape Cross natuurreservaat bevindt zich een enorme kolonie pelsrobben die door elkaar heen krioelen! En als u geluk heeft ziet u ook een jakhals, die het heeft voorzien op de jonge zeehondjes. U verblijft bij een charmant B&B in het centrum van Swakopmund, op loopafstand van de zee.
Verblijf: Sandfields Guesthous, standaardkamer inclusief ontbijt.


Dag 11 en 12

Swakopmund - Spitzkoppe

Dag 11 en 12

De streek Erongo heeft enkele hoge bergen, waaronder de Spitzkoppe. Deze eilandberg heeft een top van bijna 1800 meter. In het gebied rondom Spitzkoppe vindt u bizarre en spectaculaire rotsen, die  bijzonder fraai zijn in de late namiddag. Vanuit uw accommodatie aan de voet van de Hohenstein bergen kunt u wandelingen maken, waarbij u ook rotstekeningen kunt gaan bekijken. Maar het is ook heerlijk toeven op het terras in de schaduw, met uitzicht op de mooie omgeving.
Verblijf: Hohenstein Lodge, standaard kamer inclusief ontbijt en diner.


Dag 13

Spitzkoppe - Twyfelfontein

Dag 13

In de omgeving van Twyfelfontein kunt u eeuwenoude rotstekening bewonderen, maar ook interessante rotsformaties en de overblijfselen van vulkanische activiteiten, zoals de zogenaamde ‘Orgelpijpen, Verbrande Berg en het Versteende Woud’. Vanuit uw accommodatie kunt u diverse activiteiten ondernemen in de omgeving en zelfs op zoek gaan naar woestijnolifanten! Deze bijzondere dieren hebben zich helemaal aangepast aan het droge klimaat van de woestijn. Vanuit het restaurant en bar van uw accommodatie heeft u een mooi uitzicht over de omgeving. 
Verblijf: Twyfelfontein Lodge, standaard kamer inclusief ontbijt en diner.


Dag 14

Twyfelfontein - Damaraland

Dag 14

Onderweg naar uw verblijf in Damaraland kunt u een bezoek brengen aan het versteende woud, overblijfselen uit de tijd van het oercontinent Pangea. De komende nacht verblijft u bij een werkende boerderij, waar ook allerlei wild leeft. Een aanrader is een bezoek aan een Himba dorp, waar u meer kunt leren over de bijzondere leefwijze van deze traditionele stam. Uw kamer bij uw gezellige verblijf heeft een en-suite badkamer.
Verblijf: Toko Lodge, standaard kamer inclusief ontbijt.


Dag 15 t/m 17

Damaraland - Etosha National Park

Dag 15 t/m 17

Vandaag vertrekt u naar misschien wel het hoogtepunt van uw reis; het indrukwekkende Etosha National Park! Een kwart van de oppervlakte van dit gebied bestaat uit zoutpannen, waarvan de grootste 4.590 km² (!) groot is. 'Etosha' betekent dan ook 'grote witte vlakte'. U heeft de komende dagen om het wild in dit bijzondere park te bekijken. Doordat er dit droge gebied voornamelijk slechts lage begroeiing is, zijn de kansen om veel wild te zien groot. U verblijft de eerste nachten nét buiten het park en de volgende 2 nachten in het park zelf.
Verblijf: 1x Etosha Safari Camp en 2x Halali Camp, standaard kamers inclusief ontbijt.


Dag 18

Etosha National Park - Waterberg gebied

Dag 18

Het waterberg plateau verheft zich 200 meter hoog boven de Omaheke vlakte in centraal Namibië. Deze natuurlijke barrière vangt veel regen op, die via talloze bronnen en stroompjes wordt vrijgegeven. Vandaar de naam Waterberg! Dit water is weer een bron van leven voor de planten in het gebied en het vele wild, van buffels tot neushoorns, giraffen, elanden en de zeer zeldzame sabel antiloop. Deze dieren kunt u, naast veel ander wild, allemaal in het Waterberg Wilderness natuurreservaat tegenkomen. U kunt safaritochten en diverse wandeltochten maken. Uw kamer is eenvoudig maar van alle gemakken voorzien.
Verblijf: Wilderness Valley Lodge, standaard tent inclusief ontbijt en diner.


Dag 19

Waterberg gebied - Windhoek

Dag 19

U kunt op uw gemak vertrekken voor uw rit naar Windhoek, 280 km verderop. Daar heeft u de rest van de dag om uit te rusten en de indrukken van uw reis te verwerken, voor u de volgende dag het vliegtuig terug neemt naar Nederland. U verblijft bij een klein wildreservaat dicht bij de luchthaven, waar u eventueel nog een laatste (wandel)safari kunt maken.
Verblijf: Ondekaremba Lodge, standaard kamer inclusief ontbijt en diner.


Dag 20 en 21

Windhoek - Europa

Dag 20 en 21

Uw vlucht terug vertrekt vandaag in de loop van de dag, waarna u de volgende dag aankomt in Europa.