Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Prachtige Namibië rondreizen van Sable Tours

Gemsbok met kalf in Etosha National Park Namibie
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard
Regio's & gebieden

Regio's en gebieden in Namibië

‘Namibia’ betekent ‘open vlakte’ in de oude Hottentot taal. Het land ligt ingeklemd tussen de Namib woestijn in het westen en de Kalahari woestijn in het oosten. In het noorden ligt het Etosha National Park, met de grootste concentratie wild van het land, en in het zuiden vindt u de majestueuze Fish River Canyon, de tweede grootste canyon ter wereld. Tussen deze vier hoogtepunten bevinden zich afwisselende landschappen en diverse bezienswaardigheden die u tijdens uw vakantie in Namibië kunt bezoeken.

Alle items openen
Fish River Canyon

Fish River Canyon is een buitengewone natuurlijke attractie in Namibië die reizigers trekt van over de hele wereld. Gelegen in het zuiden van dit prachtige Afrikaanse land, staat deze spectaculaire kloof bekend als een van de grootste ter wereld, met zijn adembenemende schoonheid en indrukwekkende omvang. Voor reizigers die een rondreis door Namibië maken, is een bezoek aan de Fish River Canyon een onmisbare ervaring.  De Fish River Canyon is gebeiteld door de loop van de Fish River gedurende miljoenen jaren. Met een lengte van ongeveer 160 kilometer, een breedte tot 27 kilometer en een diepte van meer dan 500 meter op sommige plekken, biedt deze kloof een ongelooflijk landschap dat een betoverende mix is van steile kliffen, diepe ravijnen en uitgestrekte vlaktes. Het is een plek die zowel avonturiers als natuurliefhebbers aanspreekt vanwege zijn ongerepte schoonheid en ruige terrein.

Fish River Canyon in Namibie
Waterberg Plateau Park

Het Waterberg Plateau is een opvallend geologisch kenmerk gelegen in het noorden van Namibië, ongeveer 68 kilometer ten oosten van Otjiwarongo. Dit plateau strekt zich uit over ongeveer 50 kilometer en rijst abrupt op uit het omliggende landschap, met steile rotsachtige hellingen die meer dan 200 meter boven de vlaktes uitsteken. Het Waterberg Plateau fungeert als een toevluchtsoord voor verschillende zeldzame en bedreigde diersoorten, waaronder de witte en zwarte neushoorns, buffels, sabelantilopen, en de bedreigde Kaapse gier. Het is ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan vogelsoorten, waardoor het een paradijs is voor vogelliefhebbers. De geologische formaties van het plateau zijn meer dan 200 miljoen jaar oud en bestaan uit rode zandsteen, wat resulteert in opvallende kleurschakeringen, vooral bij zonsondergang. 5Naast het observeren van wilde dieren en genieten van de natuurlijke schoonheid, biedt het Waterberg Plateau ook mogelijkheden voor culturele verkenningen. In de buurt liggen enkele Herero-dorpen waar u meer te weten kunt komen over de traditionele levensstijl, cultuur en ambachten van de lokale gemeenschappen. Het plateau heeft ook een belangrijke historische betekenis, omdat het diende als locatie voor een van de belangrijkste keerpunten in de geschiedenis van Namibië. Tijdens de koloniale periode vond hier in 1904 de Slag bij het Waterberg plaats tussen de Duitse koloniale troepen en de Herero-bevolking.

Waterberg plateau in Namibie
Sossusvlei

Sossusvlei, gelegen in het Namib-Naukluft National Park in Namibië, is een adembenemende woestijnbestemming die reizigers trekt vanwege zijn surrealistische landschappen. De dieprode duinen van Sossusvlei behoren tot de hoogste ter wereld en bieden een spectaculair uitzicht, vooral bij zonsopgang en zonsondergang. In het hart van de de Namib woestijn strekt Sossusvlei zich uit, een enorme droge klei-pan omgeven door vermiljoen rode zandduinen. Slechts na zeer zware regenval vult de vlei zich met water,  waardoor er een turkooizen meer ontstaat dat dan weer langzaam opdroogt. Deathvlei, een uitgedroogde zoutpan, staat bekend om zijn grillige, versteende bomen die contrasteren met de droge, witte bodem. Dit iconische beeld vormt een fascinerend contrast met de omringende hoge duinen. De rode kleurschakeringen van de duinen steken fel af tegen de intens blauwe hemel en de witte klei van de vlei. Ondanks de harde omstandigheden leven hier gemsbokken, springbokken en struisvogels. De Sesriem Canyon, in de buurt van Sossusvlei, is een indrukwekkende kloof die is uitgesleten door de Tsauchab-rivier. De canyon is miljoenen jaren oud en biedt prachtige rotsformaties en steile wanden die tot wel 30 meter hoog kunnen zijn. Alle drie deze locaties vormen een ongelooflijk natuurlijk erfgoed en bieden u de kans om de adembenemende schoonheid en de ongerepte wildernis van de Namibische woestijn te ervaren. Deze plekken zijn niet alleen visueel verbluffend, maar ook rijk aan geschiedenis en geologische betekenis.

Duinen bij Sossusvlei bij reis door Namibie
Swakopmund

Swakopmund, een ware oase in de uitgestrekte woestijn, is een stadje doordrenkt met een onverwachte Duitse charme. Hier kunt u genieten van de smaak van een authentieke Schwarzwalder Torte in een traditionele Konditorei, alsof u zich in Duitsland waant. De stad biedt een verkwikkende ervaring met een promenade langs de glinsterende oceaan, weelderig aangelegde tuinen, een intrigerend museum en een levendig aquarium. Na het doorstaan van de hitte en het stof van de woestijn, biedt Swakopmund een welkome verademing. Het is een plek waar u kunt ontspannen en zichzelf kunt hervinden. Bovendien, ten noorden van de stad, strekt Cape Cross zich uit, de thuisbasis van een uitgebreide populatie Kaapse zeerobben. Hier kunt u getuige zijn van de majestueuze aanwezigheid van deze dieren, een spectaculaire aanvulling op de rust die Swakopmund biedt. De combinatie van de Duitse invloeden, de serene omgeving en de overweldigende natuurlijke pracht maken Swakopmund tot een onvergetelijke bestemming, waar zowel avontuur als rust naadloos samenkomen.

Swakopmund aan de kust van Namibie
Damaraland

Damaraland, een regio in het noordwesten van Namibië, betovert met haar diverse landschappen. Van uitgestrekte open vlaktes tot majestueuze bergen, waaronder de Brandberg, die trots zijn titel als hoogste piek van Namibië draagt. Verken dit gebied en laat u verwonderen door eeuwenoude rotstekeningen die een verhaal vertellen dat teruggaat tot lang vervlogen tijden. Ontdek de grillige en verbazingwekkende rotsformaties die de verbeelding prikkelen, en wandel tussen de versteende restanten van een oeroud woud, waar bomen al meer dan 260 miljoen jaar in steen gevangen lijken. De Ova-Himba gemeenschap heeft haar thuis in Damaraland en dompelt u onder in een wereld doordrenkt met eeuwenoude tradities. Hun manier van leven is een levend erfgoed, een tijdloze herinnering aan een verleden dat in harmonie met de natuur bestond. De woestijnolifanten van deze streek dragen een uniek kenmerk: langere poten, waardoor ze als meesterlijke navigators soepel door het zachte woestijnzand bewegen. Deze gracieuze reuzen hebben zich aangepast aan de uitdagende omgeving, waar ze in perfecte harmonie met het landschap leven, een wonderbaarlijke aanpassing aan de extreme omstandigheden die Damaraland kenmerken.

Himba familie in Namibie 1
Epupa Falls

De Epupa Falls zijn een spectaculaire reeks watervallen gelegen langs de Kunene Rivier, die zich uitstrekt tussen Namibië en Angola in zuidelijk Afrika. Deze watervallen zijn een van de meest opmerkelijke natuurlijke bezienswaardigheden in deze regio. De Kunene Rivier, ook bekend als de Cunene, is ongeveer 1.050 kilometer lang en vormt een natuurlijke grens tussen Namibië in het zuiden en Angola in het noorden. De Epupa Falls worden gekenmerkt door een reeks van watervallen en stroomversnellingen die ontstaan ​​doordat de Kunene Rivier zich door een reeks steile en rotsachtige kloven beweegt. Het landschap rondom de watervallen is adembenemend met kliffen, palmbomen en een diverse flora en fauna die gedijen in de vochtige omgeving. De naam “Epupa” is afgeleid van de Herero-taal, wat “schuim” betekent, een passende beschrijving voor het opspattende water dat zich verspreidt over rotsen en creëert een prachtige mist die boven de watervallen zweeft. Deze mist draagt bij aan de mysterieuze en betoverende sfeer rondom de Epupa Falls. De watervallen zijn niet alleen een natuurlijke attractie, maar ze spelen ook een cruciale rol voor de omliggende gemeenschappen. De lokale bevolking, waaronder de Himba-mensen, beschouwen de Kunene Rivier en de watervallen als heilige plekken. De rivier voorziet hen van water voor zowel landbouw als vee en heeft een diepgaande culturele betekenis binnen hun samenleving.

Epupa Falls in noord Namibie
Etosha National Park

Etosha, een waar natuurwonder, herbergt een verbluffende zoutpan van maar liefst 5000 km2 die het kloppende hart van dit nationale park vormt. In de droge seizoenen ontstaan hier fascinerende luchtspiegelingen, waardoor de grazende kuddes wild lijken te zweven boven deze uitgestrekte zoutvlakte. De wildpopulatie in Etosha gedijt welig, met een gezonde aanwezigheid van zowel zwarte als witte neushoorns, die het park hun thuis noemen. Maar liefst 144 verschillende zoogdiersoorten sieren Etosha National Park, van majestueuze olifanten tot imposante leeuwen, elegante giraffen, ongrijpbare luipaarden, snelle cheeta’s, statige gnoes, gracieus bewegende gemsbokken, gestreepte zebra’s en een scala aan ander klein wild. De rijkdom aan diversiteit en het harmonieuze ecosysteem maken Etosha tot een paradijs voor natuurliefhebbers, waar de wonderen van Afrika tot leven komen in de ongerepte schoonheid van dit betoverende landschap.

 

Zebras in Etosha National Park in Namibie
Caprivi strook

De Caprivi-strook, een opmerkelijk uitgestrekt gebied in Namibië, is een intrigerend stuk grond tussen Angola, Zambia en Botswana. Ooit een verlaten “no man’s land”, heeft deze regio zijn ruige en ongerepte schoonheid behouden, met een weelderige natuur die zijn eigen verhaal vertelt. De grens van de Caprivi reikt tot aan het vierlandenpunt waar Zambia, Botswana en Zimbabwe samenkomen. Hier, in de nabijheid, ontvouwt zich de majestueuze kracht van de Victoria Falls, die bewonderd kunnen worden vanuit zowel Zimbabwe als Zambia. De Caprivi-strook onthult een intrinsieke diversiteit in flora en fauna, met rivieren die door het landschap slingeren en een weelderige vegetatie die gedijt in de vochtige omgeving. Het is een toevluchtsoord voor een verscheidenheid aan dieren, waaronder olifanten, nijlpaarden, en een rijke vogelpopulatie die de omgeving kleurt met levendige flitsen en melodieën.

Landschap in de Caprivi strook in Namibie
Kalahari

De Kalahari woestijn strekt zich uit over meerdere landen, waaronder Zuid-Afrika, Angola, Botswana, Zambia en Zimbabwe. Het wordt een woestijn genoemd vanwege de droge en poreuze aarde die geen water kan vasthouden, maar in sommige gebieden valt genoeg regen voor gras, acacia bomen en andere woestijnachtige planten. Dit is van oudsher het gebied van de San Bushmen bevolking, die nog altijd leeft van hetgeen het land aan voedsel levert. Door de jaarlijkse regenval kunnen in dit gebied grote aantallen zoogdieren, vogels en reptielen overleven. Ontdekt de schoonheid van deze regio en maak kennis met de interessante cultuur van de Bushmen.

Korhaan in de Kalahari woestijn in Namibië

Wat anderen van onze reizen vinden.

Hier kunt u de reviews lezen die onze klanten over onze reizen en onze dienstverlening hebben geschreven.

Cheeta tijdens safari in Hwange National Park

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review
Uitzicht op de Victoria Falls in Zimbabwe
Olifanten tijdens diner in Botswana
Neushoorns in wildpark in Zuid-Afrika
Giraffe met kalfje tijdens safari in Zuid Afrika 1
Wandelsafari in Zuid-Afrika

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review
Uitzicht over Kaapstad vanaf Tafelberg

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review
Wijngaarden in de herfst in de Wijnlanden van Zuid Afrika
Olifant tijdens safari in open voertuig bij prive reservaat in Zuid Afrika

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.