Platteland In Zuid Afrika Platteland In Zuid Afrika Platteland In Zuid Afrika
Geschreven door: Sander Vlug en Lisa van den Kieboom

Reisverslag Sander Vlug & Lisa van den Kieboom:

Dit jaar wilden wij graag naar Zuid-Afrika op vakantie, daarom hebben wij bij diverse reisorganisaties een offerte aangevraagd. Al snel werden wij gebeld door Sable Tours om het een en ander door te spreken. Een aantal weken later kregen wij de offerte opgestuurd, geheel naar onze wens. Naar al onze ideeën en plannen werd goed geluisterd, wij vonden daarom de offerte van Sable Tours erg goed bij ons passen. En hebben besloten om hier te boeken. Nadat wij de bevestiging hadden gekregen, kregen wij het reisschema inclusief alle benodigde documenten netjes thuisgestuurd, inclusief een handige routebeschrijving met veel tips. Deze hebben wij dan ook veel gebruikt. 

Na lang wachten was het eindelijk zo ver, op naar Zuid-Afrika. Bij aankomst werden we opgehaald en hadden we een privétour door Johannesburg en Soweto. Na de tour zijn wij naar de eerste accommodatie gebracht, hier konden we bij komen van de indrukwekkende tour en de lange vlucht natuurlijk. Heerlijk langs de rivier gelopen die net achter de accommodatie Thatchfoord Lodge ligt. De volgende ochtend werd de auto afgeleverd, welke in goede staat was. Nadat de autosleutel in ons bezit was, kon de reis voor ons echt beginnen. De eerste dag reden we naar Karongwe Private Game Reserve. Wat een fantastische plek om hier te verblijven, prachtige lodge met fantastische werknemers. Na de diverse safari’s was het na 2 dagen weer tijd om verder te gaan, op naar Hazyview (Gecko Lodge). Vanuit hier hebben wij de panoramaroute gereden, prachtige wisselende landschappen gezien en mooie wegen gereden. Na het mooie landschap was het tijd om naar Swaziland te rijden, na de drukke grensovergang zijn wij doorgereden naar Mlillwane Wildlife Sanctuary, een mooi natuurpark waar je kunt mountainbiken of een mooie wandeling kunt maken. Vanuit het huisje had je een mooi uitzicht op het gebied en kwamen de zebra’s om de hoek kijken (50m afstand). Twee dagen later zijn wij doorgereden naar St. Lucia (Lidiko Lodge) om de nijlpaarden en krokodillen van dichtbij te bekijken. Alles wat over St. Lucia wordt verteld is waar, wat is het een prachtig gezicht om de nijlpaarden van zo dichtbij te kunnen bekijken.

Na St. Lucia was het tijd om een korte binnenlandse vlucht te nemen vanuit Durban naar Port Elizabeth (Ibhayi Lodge), hier stond de volgende huurauto al voor ons klaar.

Hier hebben wij een korte overnachting gehad, want we wilden nog even naar Addo Elephant Park, hier zijn wij vroeg naar toe gereden. In de middag richting onze volgende bestemming: Knysna (Pumula Lodge). Na 2 dagen Knysna te hebben verkend en erg gastvrij te zijn ontvangen door de eigenaren van Pumula Lodge, zijn wij vertrokken naar de Baviaanskloof. Niet te geloven, wat een mooie natuur. Eenmaal aangekomen bij de accommodatie (Sederkloof Lodge) werden we in een jeep naar boven gebracht, waar je een FANTASTISCH uitzicht had over de kloof. Zo veel rust.. heerlijk! In de ochtend werden we wakker gemaakt door de schreeuwende bavianen en de zon en hadden we een prachtig uitzicht. Na een dagje excursies hebben wij de lekkerste struisvogelbiefstuk ooit gegeten. Helaas moesten we na 2 dagen weer doorrijden naar de volgende bestemming, al zouden we hier wel 3 weken lang willen blijven, erg veel zin in de volgende bestemming, Oudtshoorn (de plek waar de struisvogelboerderijen zijn). Na een bezoek aan een struisvogelfarm zijn wij naar de accommodatie gereden, La Plume Guest House (mooi landhuis). De eigenaresse kent Pieter van Sable Tours persoonlijk, dus kregen wij ter plekke tot onze verrassing een gratis upgrade van de kamer, de Silver Floss, wat een gigantische en mooie kamer was dat. Na Oudshoorn zijn wij doorgegaan naar Hermanus (Hermanus Lodge), helaas was het te winderig dus waren alle boottochten geannuleerd voor 2 dagen, voor ons geen boottochten dus en dus ook geen walvissen en witte haaien… Na een relaxed dagje gingen wij naar de eindbestemming van de reis: Kaapstad. Eenmaal onderweg merkte we al snel dat we richting de grote stad gingen, het werd al snel drukker op de weg. Aangekomen in Kaapstad zijn we gelijk de Tafelberg op gegaan om van het mooie uitzicht te genieten. Hierna naar The Trevoyan Guesthouse, onze laatste accommodatie van de vakantie. Hier werden we ontvangen door 2 kleine hondjes die erg graag met ons wilden spelen, voor dierenvrienden als ons geen enkel probleem natuurlijk. De eigenaar van de accommodatie was super vriendelijk en belde onmiddellijk om een tafeltje te reserveren bij een goed restaurant, ook gelijk voor de volgende dag had hij een restaurant gebeld om te reserveren. 

Na 2 dagen Kaapstad was het voor ons tijd om de vakantie af te sluiten in het vliegtuig, op naar Nederland. Wat hebben wij veel meegemaakt in 3 weken tijd, dit allemaal met dank aan Sable Tours. Pieter en Marcella hebben de verschillende accommodaties met grote zorg uitgezocht, dit was goed te merken. Wat een prachtige plekken! 

Pieter en Marcella, nogmaals enorm bedankt voor het regelen van onze onvergetelijke reis, wij hebben erg genoten en zullen deze reis nooit vergeten. 

Groetjes, Sander & Lisa