Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Familie vakantie in Zuid-Afrika

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Familie vakantie in Zuid-Afrika

Familie vakantie in Zuid-Afrika in 2012

Hoe pak je dat aan; met twee jongens (16 en 18 jaar) een familie vakantie maken door Zuid-Afrika? Na eerst veel gelezen te hebben op internet was het idee van de route redelijk klaar. De wensen waren vliegen op Johannesburg, panoramaroute rijden, gamedrives meemaken, whale watchen en wandelen door ongerepte natuur. Nu zijn er veel “kant-en-klaar” reizen te vinden, maar we wisten niet zeker of die zouden brengen wat wij zochten. Gelukkig kwamen wij op het spoor van Sable Tours. Na het sturen van een mail werden we de volgende dag al teruggebeld. Dat werd een heel leuk gesprek, waarbij niet alleen de locaties werden besproken, maar wat dieper doorgevraagd werd. Zo konden we samen een reis samenstellen die helemaal op ons was geschreven. Een zeer persoonlijke aanpak met goede adviezen over afstanden, rustmomenten en een goede mix tussen cultuur en natuur.

Een paar weken voor het vertrek kregen we ons routeboek. Een zeer uitgebreide beschrijving van de route met bruikbare tips over reistijden en bezienswaardigheden. Na een voorspoedige vliegreis naar Johannesburg werden we vriendelijk welkom geheten door de Sable Tours agent ter plaatse. Deze goedlachse man zorgde voor een zorgeloze overstap van vliegtuig naar auto. Vriendelijk door hem uitgezwaaid begon ons avontuur.

Onze eerste lodge was Country Lane Lodge in White River. Na een lange reis in een vreemd land leek het of we bij familie thuis kwamen. De manier waarop Diana ons al via de intercom welkom heette was al fantastisch. Toen we daarna ook nog de innemende George spraken was het plaatje compleet. Een zeer goed begin van de vakantie. George was heel behulpzaam bij het uitstippelen van de route voor de volgende dag (o.a. Gods Window en Bourkes Potholes) maar toen hij hoorde dat we de tweede dag een rustdag zouden nemen heeft hij (zonder opdringerig te worden) ons terecht op het spoor van een dagje Kruger Park gezet. Met een ontbijtmand die Diana voor ons had klaargemaakt en een kop koffie van George (om 6:15 uur) hebben we een onvergetelijke dag meegemaakt. ’s Avonds nog met Diana en George op hun overdekte terras de foto’s bekeken. Ook de contacten met de ‘locals’ is erg leuk. Als je even de moeite neemt om een praatje te maken is een gulle glimlach en een leuk verhaal je beloning.

Toen op weg naar Nkomazi. Het paradijs op aarde heeft een naam: Nkomazi. Wat een belevenis. Drie dagen volledig in de watten gelegd met heerlijk eten en mooie game-drives. We hadden het geluk al op de weg naar het kamp drie welpjes te zien. Klein minpuntje was dat we in de koudste winter sinds jaren hier waren. Gelukkig hadden we onze winterjassen meegenomen en was het uitzicht, de ontmoeting met heel veel dieren en de gastvrijheid van het personeel hartverwarmend. We verbleven in práchtige tenten à la Out of Africa met alles erop en eraan, terras met uitzicht op de rivier en de mooie natuur, een bubbelbad (nu te koud, brrr) en een ligbad op het terras. De tent kon rondom opengeritst en dan kon het gaas dichtblijven, zelfs op het toilet kon je naar buiten kijken…

Volgende stop is in Swaziland. Rond het middaguur zijn we bij de grensovergang Oshoek. Alle formaliteiten nemen niet meer dan een half uur in beslag, maar we moeten er wel erg aan wennen dat het met de vriendelijkheid even gedaan is. Waar we tot nu toe vooral vrolijke en vriendelijke Zuid-Afrikanen zijn tegengekomen, hebben we nu te maken met, netjes uitgedrukt, stugge en ongeïnteresseerde mensen. Zowel bij douane, politie en later ook bij de receptie van het park. Even wennen. De natuur is weer schitterend, de wegen goed en vroeg in de middag komen we bij het Mlilwane natuurreservaat. Ook wennen was de overgang van de superluxe tenten naar de eenvoudige Zulu-hutten (beehives). Maar dit heeft zeker zijn charme. Twee goede bedden op een betonnen vloer en een dak van takken met een soort gras en een houten schot met hangslot als deur. Daarachter een gemetseld gebouwtje met golfplaten dak waar de concessie aan de toerist is gedaan. Een heuse wc, wastafel en zelfs een douche met warm water. Twee plastic stoeltjes voor de deur en een paar loslopende nyala’s maken het plaatje compleet. Op een centrale plaats is het restaurant met een mooi terras aan het water waar we krokodillen, verschillende vogels en wrattenzwijnen zien. Aanrader is een bezoek aan aan het culturele centrum. Een soort openluchtmuseum met zang, dans en uitleg over de oorspronkelijke indeling van dorpen.

De route naar St. Lucia is mooi en St. Lucia is een mooie plek om nog eens naar terug te gaan. Een gezellig dorp met terrasjes en een schitterend strand. Amazulu Lodge is een mooi, rond een zwembad en tropische tuin, sfeervol aangelegd complex in Afrikaanse stijl. Veel hout, riet en mooie warme kleuren. Hier is tv, wi-fi en een ligbad. Helaas was het water in het zwembad te koud voor een duik. Een bezoek aan Cape Vidal mag je niet missen. Zeken niet in combinatie met een bezoek aan de Mission Rocks. De route hier naartoe gaat door een schitterend natuurgebied dat ook in de winter zeer groen is.

Vervolgens naar Drakensbergen. Het eerste stuk snelweg was druk, maar het was een goede weg. Later werd het een weg met nogal wat ‘natuurlijke potholes’, overstekende koeien en veel mensen langs de weg. Ook zien we veel scholieren in uniform die misschien soms wel kilometers naar huis moeten lopen. We hadden begrepen dat we in de koudste winter sinds jaren hier kwamen. Er was zelfs sneeuw gevallen en de week voor dat wij hier aankwamen waren enkele wegen afgesloten geweest. Toen wij aankwamen leek het echter wel zomer. Een middagtemperatuur die richting 30 graden ging en avondtemperaturen die we nog niet eerder meegemaakt hadden. Ook hier weer een heerlijk verblijf gehad met paardrijden en een bezoek aan het Royal Natal Park.

En dan, na twee weken, is het tijd om weer naar huis te gaan. We hebben het gevoel een maand weg te zijn geweest. Zoveel indrukken en mooie ervaringen. De zeer hoge verwachtingen van de reis zijn ruim overtroffen. Om het kort samen te vatten: We zijn heel blij dat we deze familie vakantie in Zuid-Afrika via Sable Tours geboekt hebben. De gekozen route en locaties waren mooi en heel divers.

Familie Van Dam

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.