Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Huwelijksreis van Kaapstad naar Johannesburg

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Huwelijksreis van Kaapstad naar Johannesburg

Huwelijksreis van Kaapstad naar Johannesburg

Toen we een bestemming moesten bedenken voor onze huwelijksreis waren we heel snel klaar: Zuid Afrika! Al zoveel over gehoord, nu was het tijd dat we dat zelf gingen bekijken! Vrienden van ons zijn een half jaar eerder naar Zuid-Afrika gereisd en drongen erop aan dat we contact op zouden nemen met Pieter en Marcella. Een goede tip is meestal veel waard, dus hebben we meteen een mail gestuurd. Kort daarop nam Marcella contact met ons op. Wat wilden we zoal doen en zien in Zuid-Afrika?? Tja, we hadden de enigszins onmogelijke wens alles te willen zien in twee weken. Nou ja, alles…. In elk geval Kaapstad, de wijnlanden en een safari. Dit bleek mogelijk. En Pieter en Marcella stelden ons tevens een experiment voor, waarbij we onze reis op hun site konden zetten zodat onze bruiloftsgasten een item uit de reis konden uitzoeken om dit aan ons cadeau te doen. Zoals een hotelovernachting, een dag autohuur of een excursie. Leek ons een leuk plan.

We vertrokken naar Kaapstad, waar we logeerden in het Walden House. Gelukkig hadden Pieter en Marcella bedacht dat het na meer dan 11 uur vliegen geen goed idee zou zijn om ons ’s avonds bij aankomst om half 12 meteen weg te laten rijden in ons huurautootje. Dus de auto werd de dag na aankomst in het hotel afgeleverd. Wat een service! Het Walden House is een prachtig klein hotel waar op ieder detail wordt gelet. En, voor ons ideaal, op loopafstand van de stad!

Kaapstad is een hele leuke stad waar veel te zien en te doen is, zowel in de stad als eromheen. Er rijd zo’n leuke rode dubbeldeksbus door de stad die je in anderhalf uur een eerste indruk geeft van de stad en de chique buitenwijken. Goede aanrader op de eerste dag, omdat je dan alvast een beeld krijgt van de stad en wat je nog verder wilt bekijken! We hebben ook met onze huurauto een rondrit gemaakt over Cape Point, dat was de eerste kennismaking met de prachtige natuur in Zuid Afrika. Op de derde dag naar Robbeneiland geweest. Erg indrukwekkend en leerzaam. Die dag was ook het weer opgeklaard en konden we de Tafelberg weer zien, en dus ook naar boven. De ober op het terras waar we waren neergestreken kwam met een goede tip: picknicken op de Tafelberg bij zonsondergang. Wauw!

Na Kaapstad vertrokken we naar Stellenbosch, waar we de eerste dag onder begeleiding van een Vinologe een aantal wijnhuizen hebben bezocht. Dat was een fantastische dag! We logeerden bij Guesthouse Knorhoek. Hier wordt ook wijn gemaakt en het is een heel knus guesthouse, waar je je meteen thuisvoelt. Carol is een fantastische gastvrouw, zo werden we als honeymooners ook verrast met een prachtige bos rozen uit haar tuin.
Stellenbosch is een prachtig stadje en ook Franschhoek is een bezoek meer dan waard. Behalve de vele wijnhuizen heeft het gebied een interessante geschiedenis en architectuur.
We vlogen van Kaapstad naar Johannesburg en van daaruit reden we naar Mpumbalanga. Twee nachten geslapen in de Gecko Lodge, bij Hazyview. Van hieruit hebben we de panoramaroute gereden langs het natuurgebied van de Blyde River. De Pinnacle, God’s Window de Drie Rondavels en uiteraard de Bourke’s Luck Potholes. Bij iedere stop weer adembenemend mooi!!

Het laatste deel van de reis was de Safari in het Thorneybush Private Game Reserve. In dit privé-reservaat van 12.000 ha. liggen meerdere Safari Lodges, wij verbleven op aanraden van onze vrienden in Tangala, een lodge zonder elektriciteit en waar je twee keer per dag warm water hebt. Eten doe je met zijn allen rond het kampvuur onder de sterren.
Wat een ervaring, midden in de bush en twee keer per dag een Game drive. Je kunt je niet voorstellen de wilde dieren van zo dichtbij de kunnen zien! De Rangers doen hun uiterste best om iedere gast alle dieren van de Big 5 te laten zien, dus we konden ons geluk niet op! Er was nog meer te zien dan de Big 5; Zebra’s, Giraffes (voor de deur van onze lodge) Cheeta’s, Hyena’s enz. ’s Nachts kun je leeuwen horen brullen en hyena’s horen huilen en rent er af en toe een aap over het dak van je lodge.

De laatste dag hadden we nog een hele dag in Johannesburg. We hadden geen idee wat te doen, omdat je zulke verhalen over de stad hoort dat je het wel uit je hoofd laat om daar in je eentje rond te gaan lopen. De eigenaar van ons hotel deed ons de suggestie met hun chauffeur een tour door de stad te maken. Dat was erg de moeite waard; nooit geweten dat Soweto ook een villawijk heeft, en niet alleen bestaat uit krottenwijken. Zo’n bezoek aan een krottenwijk is een ontnuchterende en ontluisterende ervaring, maar we zijn blij dat we het gedaan hebben.

Al met al was het een prachtige huwelijksreis. We willen zeker nog een keer terug naar Zuid Afrika om nog meer van dit prachtige land te zien en zullen dan zeker weer een beroep doen op Pieter en Marcella voor goede ideeën en begeleiding. Ook het cadeau-systeem was een goed idee! Tijdens de huwelijksreis kregen we regelmatig weer een briefje met een boodschap van de lieve gevers, wat het plezier dan nog weer vergrootte!

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.