Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Kleinschalige groepsreis
in Westkaap van Zuid-Afrika

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Kleinschalige groepsreis in Westkaap van Zuid-Afrika

Reisverslag van kleinschalige groepsreis in de Westkaap in Zuid-Afrika door familie Evers

In 2008 hebben wij om droevige privé-omstandigheden onze grote Zuid Afrika reis in de Drakensbergen moeten onderbreken. In een eerder reisverslag hebben wij toen al aangegeven dat we zeer te spreken waren over Marcella en Pieter van Sable Tours. Het was voor ons dan ook geen vraag met wie wij de reis zouden gaan afmaken, als wij daar aan toe waren.

De Kaapse prachtreis die in november 2012 werd aangeboden was bijna op ons lijf geschreven dus toen Pieter ons benaderde waren wij direct enthousiast. Wij zijn gestart in Kaapstad en via de wijnlanden en tuinroute naar Port Elisabeth gereden. Nou ja, Pieter heeft gereden en wij zaten samen met twee andere leuke stellen in een comfortabel Toyota busje en konden zo vrijuit genieten. Nu, onze verwachtingen zijn overtroffen. Dit deel van Zuid Afrika is anders dan het Noordelijk deel met o.a. Johannesburg, Pretoria, Kruger Park en Durban.

Kaapstad is wonderlijk mooi met als hoogtepunt de Tafelberg en Robbeneiland. De bloemenpracht van het Fijnbos en alle dieren die vrij rondlopen en je van dichtbij kunt bewonderen en fotograferen laten je de dagelijkse beslommeringen vergeten. Als je op de Kaap de Goede Hoop staat realiseer je ineens wat voor bijzondere plek dit is. Speciaal zijn ook alle verblijfplaatsen die Sable Tours voor ons heeft uitgezocht. Stuk voor stuk gastvrije en unieke plaatsen om te relaxen en de nacht door te brengen. De avonden werden veelal gevuld met lekker en gezellig uit eten in een door Pieter uitgezocht restaurant. Een lekker flesje wijn erbij en de dag werd doorgesproken en er werden plannen gesmeed voor de volgende dag.

Wij zijn een aantal passen overgestoken en hebben zo prachtige vergezichten kunnen zien. We genoten van watervallen, rivieren en door erosie gevormde bergketens .Gelukkig waren wij in Hermanus in de goede tijd van het jaar. De walvissen in de baai zijn zelfs van de kant goed te spotten. Wat je ook bijblijft is het wandelen langs de zee; soms klimmend dan dalend, over hangbruggen met altijd wel kleurige planten en grote en kleinere vogels .

Hoogtepunten waren zeker ook de bezoeken aan verschillende stadjes Stellendam, Knysna, Oudtshoorn en Grahamstown met elk hun eigen sfeer en te bezoeken wijnboerderij, struisvogelfarm, kerkje of museum. Heel bijzonder was het bezoek met een rondleiding in een township. Hier zie je met eigen ogen onder welke omstandigheden de mensen daar leven.

De begeleiding van Pieter op deze reis hebben wij weer als professioneel en prettig ervaren en wij kunnen Sable Tours dan ook echt aanbevelen.

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.