Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Luxe rondreis door Zuid-Afrika

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Luxe rondreis door Zuid-Afrika

Rondreis Johannesburg – Kaapstad; 18 september t/m 4 oktober 2016

Begin 2016 zijn wij ons gaan oriënteren voor onze vakantie. We hadden gekozen om ons te gaan oriënteren op de vakantiebeurs . We waren er al snel over uit: Zuid Afrika werd onze bestemming. Want hoe gaaf is het om de wilde dieren in het echt te zien. Het was voor ons best spannend allemaal. Dit was namelijk voor ons de 1e keer dat wij samen naar een verre bestemming op vakantie gingen.

Op de vakantiebeurs zijn wij erg vriendelijk geholpen door Marcella van Sable Tours. Wij vertelde wat wij graag wilde zien in Zuid Afrika. Marcella luisterde en kwam met mogelijke opties. Wat ook een fijn gevoel was dat Marcella en Pieter zelf ook de meeste accommodaties zelf al hadden bezocht en hun ervaringen konden delen. Na de beurs hadden wij het beste gevoel overgehouden aan Sable Tours. Dus het was nu afwachten op de vrijblijvende offerte. Zeer snel had ik via de mail een prachtige PowerPoint presentatie. Met mooie foto’s van de omgeving en accommodaties. Ook was er een duidelijke factuur met mogelijke opties aanwezig. We hadden zelf gekozen om een ‘luxe’ vakantie te boeken. Aan een luxe vakantie zit wel een prijskaartje, maar na de vakantie kunnen wij zeggen: ‘Het was het geld dubbel en dwars waard. Na de definitieve boeking hebben wij nog meerdere malen contact gehad met Sable tours. Erg fijn was het ook dat een paar dagen voor vertrek alles nog werd besproken. Bij Sable tours ben je echt een klant met een naam en niet een klant met een reserveringsnummer.

Zondag 18 september, de dag waar we lang naar uit hadden gekeken. Maar het was zo ver, we gingen naar Zuid Afrika. We vlogen met een ochtendvlucht van KLM richting Johannesburg. Bij aankomst op het vliegveld verbleven wij 1 nacht en een naast gelegen hotel. De volgende ochtend auto opgehaald bij Bidvest en waren wij klaar voor ons avontuur. Voor de reis begon maakte wij ons best druk over het verkeer en de route. Maar de wegen zijn goed toegankelijk en alle plaatsen staan duidelijk aangegeven. Door Sable Tours hadden wij van elke locatie een route beschrijving naar de volgende accommodatie. Dit was echt super makkelijk en heel duidelijk. Complimenten voor de routebeschrijving inclusief foto’s van de verkeerssituaties.

Maandag 19 september kwamen wij na een redelijk lange auto tocht (420 km) aan bij ons volgende verblijf in Tzaneen, genaamd Kings Walden. Dit was een super verblijf, boven op een berg met een prachtig uitzicht. Het personeel was erg behulpzaam en het eten was heerlijk. Na 1 nachtje slapen moesten we helaas al weer weg en reden wij door richting Limpopo (Balule Game Reserve).

Aangekomen bij het hek reden wij in spanning naar onze lodge. En ja hoor onze eerste wild ervaring, een giraf op de weg! Aangekomen bij Pondoro Lodge, keken wij onze ogen uit. Wat een mooi verblijf was dit! Een mooie ruime kamer met uitzicht op de White River, een douche met uitzicht naar buiten en ga zo maar door. Het eten was elke dag een verrassing en was van zeer goede kwaliteit. 2 x per dag gingen we op gamedrive met de jeeps! En wohhhh wat was dat vet. Meerdere malen de Big five gezien. Je moet dit echt zien en beleven. Verder was al het personeel even aardig en de service was optimaal. Pondoro is echt een dikke 10 waard!! Helaas na 3 nachten moesten wij weer verder, en reden wij door naar Hazyview. Wij hadden besloten om hier 2 nachten te slapen zodat wij in alle rust de Panorama route konden bezichtigen. Wij verbleven bij Blue Jay Lodge, een erg leuk en gezellig guesthouse. De eigenaar zijn erg behulpzaam en de kamer was echt mega groot. Als service werden wij namelijk omgeboekt naar de grootste kamer. Vanaf het verblijf was alles in de directe omgeving makkelijk aan te rijden. Het rijden van de Panoramaroute kan ik iedereen aanbevelen. Het is prachtig en tijdens de rit kom je telkens nieuwe omgevingen tegen.

Op naar onze volgende private game reserve, Nkomazi Game Reserve in Badplaas. Bij aankomst was het even wennen. Het verblijf bestaat namelijk uit tenten midden in het natuurreservaat. Maar dit was dan ook gelijk een super ervaring om midden in het wild te verblijven. De tenten waren super luxe en alles was aanwezig. Ook in dit privé reservaat was alles weer super geregeld. Het eten was geweldig en de service was ook weer grandioos. 2 keer per dag gingen wij op game drive en genoten wij van de natuur. Onze ranger genaamd Ted was een zeer vakkundige ranger, die vol enthousiasme vertelde over de dieren. Na onze wildervaringen ging de reis verder. We hadden er bewust voor gekozen om met een binnenlandse vlucht richting Kaapstad te vliegen. We vlogen vanaf Nelspruit en na een korte vlucht kwamen wij aan in Kaapstad. Het was even omschakelen met de temperatuur en de jas moest weer aangetrokken worden. Wij verbleven in Trevoyan Guest house, een leuk guest house met alle bezienswaardigheden in de buurt. Waterfront is een leuk plekje om in de avond te dineren. Wel erg toeristisch maar wel lekker eten met mooi uitzicht over de haven. Wij hebben de Tafelberg, Robbeneiland en Stellenbosch gezien. Ik raad dan ook iedereen aan om een dagje richting de wijnlanden te rijden. Alle wijnhuizen zijn zo mooi en onder een genot van een wijntje kan je genieten van de natuur en de stilte om je heen . De laatste 2 dagen van de reis hebben wij in Hermanus doorgebracht. Wat wij niet wisten was dat dit weekend het Whale festival aan de gang was. Het was erg druk maar wel erg gezellig met de lokale bevolking om ons heen. Ondanks de harde wind hebben wij nog wel een boottocht kunnen maken. En wij kwamen een moeder met een baby walvis tegen. In de omgeving van Hermanus zijn ook mooie stranden om te bezichtigen.

Helaas komt aan al het moois een eind, en moesten wij weer terug naar Nederland. Wij hebben erg genoten van de geweldige reis. En complimenten aan Sable Tours! De reis was super geregeld en alle accommodaties waren een lust voor het oog.

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.