Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Romantische huwelijksreis
in Zuid-Afrika

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Romantische huwelijksreis in Zuid-Afrika

Reisverslag romantische huwelijksreis in Zuid-Afrika

Allereerst willen we ons verslag beginnen met het feit dat we een geweldige vakantie hebben gehad. Alles was top geregeld. De accommodaties waren luxe en voldeden aan de beschreven verwachtingen. De natuur was prachtig en de game drives elke keer opnieuw een belevenis. Het was veilig dankzij alle tips van Sable tours. Boeken bij Sable tours is een aanrader. Sable tours wordt georganiseerd door onze oom en tante. De keus voor hen was absoluut makkelijk en vertrouwd, maar toch niet de voornaamste reden. Het is namelijk zo dat we eerst naar Kenia & Tanzania wilden met een reisorganisatie. Maar toen bleek dat we voor hetzelfde bedrag een individuele rondreis konden maken, volledig aangepast naar onze wensen door Zuid-Afrika, waren we snel overtuigd om onze huwelijksreis bij Sable Tours te boeken. We hebben aangegeven hoelang we wilden, wat we zeker wilden zien en ons budget.

En we kunnen nu 2 maanden later bevestigen dat alles aan onze wensen voldeed. We zijn onze rondreis begonnen in Johannesburg, waar we van het vliegveld meteen naar het privé park Pilanesberg zijn gereden. Geweldig personeel, goed eten en een zeer luxe huisje. Vooral de waterplas voor de lodge was bijzonder omdat er beide dagen een groep van circa 20 olifanten kwam drinken. Het was heel indrukwekkend om zoveel olifanten te zien op een paar meter afstand van je lodge. De Magoebaskloof was de volgende locatie. Hier konden we genieten van een stukje groen Afrika (in de winter). We ondernamen leuke activiteiten naar een waterval, de oudste baobab boom en naar een krokodillenfarm. De volgende bestemming was het park “Kapama” in de buurt van het bekende Krugerpark. We waren overweldigd door de luxe die dit park uitstraalt. Het buffet was voor ieder wat wils en de high tea voor de game drive was inclusief. In dit park mochten de rangers van de paden af met de open jeeps. Dit resulteerde er in dat we op 5 meter afstand konden komen van de leeuwen! Dit was erg bijzonder en speciaal! De reis vervolgde, over goede wegen overigens, naar White Rivier. Waar een ouder echtpaar ons warm ontving in hun lodge. Vanuit hier is het ook mogelijk om naar het Krugerpark te gaan of net als ons de Panoramaroute te rijden en het bezoeken van grotten.

Daarna gingen we weer naar een game reserve park. En ik kan u beloven, dit blijft gaaf! We zagen in het Pongola game reserve weer veel dieren die we nog niet goed gezien hadden, zoals de zwarte neushoorn, krokodillen en veel nijlpaarden. Een boottocht over de rivier is zeker een aanrader. Het huisje stond op palen en keek uit over de rivier. Dit was een prachtige plek, we keken naar de ondergaande zon terwijl de dieren onderaan ons huisje bij het water aan het drinken waren. Daarna zijn we verder gereden naar de kust, naar het plaatsje St. Lucia. Het diner was niet inclusief dus we hebben heerlijke visrestaurantjes uitgeprobeerd. We hebben aan het strand van St. Lucia gelegen, waar je komt via een loopbrug langs krokodillen en nijlpaarden, dit was echt gaaf. De dag erna zijn we naar een strand verderop gereden, waar je via het wetland park moest. In onze eigen auto mochten we voor een paar rand/euro zelf op zoek naar de wilde beesten. Dat was nog eens een welkome verrassing op weg naar het strand. En in St. Lucia is het echt mogelijk op het strand te liggen in de winter van Zuid-Afrika.

Onze weg vervolgden we naar de Drakensbergen. Een normaal koud gebied maar nu rond de 6-10 graden. Toch voelde het met de strak blauwe lucht en het zonnetje veel warmer aan. We hebben genoten van de prachtige natuur, we hebben gewandeld en paard gereden. Het einde van de reis kwam in zicht. We zijn teruggereden via het National Royal Gate park. In deze bergen lag een oud Afrikaans dorp wat als museum was ingericht. Dit was erg leuk om te bekijken, net als het dorp Clarens. De laatste nacht sliepen we in een prachtige honeymoon suite. Het was een prachtige huwelijksreis. Het was het geld dubbel en dwars waard. We hebben er van genoten! En voor iedereen die een bijzondere reis naar Zuid-Afrika zoekt een aanrader. Bedankt Pieter en Marcella.

Maarten en Elske Kemperman
Periode van de reis: 11 juli 2012 – 31 juli 2012.

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.