Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Rondreis door Zuid-Afrika en Swaziland

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Rondreis door Zuid-Afrika en Swaziland

Op donderdag 17 augustus zijn we via Schiphol naar Johannesburg gevlogen met British Airways met een tussenstop in Londen. een hele prettige vliegmaatschappij met prima toestellen. We vonden het leuk een keer met een Airbus 380 te hebben gevlogen. Ook weer een ervaring op zich.

In Johannesburg aangekomen stond er iemand op ons te wachten op het vliegveld zoals jullie hadden aangegeven. We hebben een enorm warm welkom in Zuid-Afrika gehad in het African Rock hotel, niet qua temperatuur maar wel qua vriendelijke mensen die graag alles goed voor je willen regelen. We zijn diezelfde middag nog met gids Johan door Johannesburg gereden en hebben Soweto, het huis van Nelson Mandela en het Apartheidsmuseum bezocht. Heel indrukwekkend!

De volgende dag zijn we na een uitgebreid ontbijt naar de luchthaven gebracht om onze huurauto op te halen en we zijn doorgereden naar Kings Walden. Op de weg daar naartoe hebben we een stop gemaakt in Haenertsburg, inderdaad een heel leuk plaatsje! We zijn verliefd geworden op Kings Walden, de plek en dit hotel. We hadden kamer 2 en 3, naar onze mening de mooiste kamers in het hotel, heerlijk met een open haard, die we dan ook goed gebruikt hebben want het was koud. De volgende dag hebben we wat bezienswaardigheden in de buurt bekeken wat ons wat tegenviel. De Debegeni watervallen vonden we niet echt indrukwekkend en de Baobab boom moet je naar onze mening niemand meer naartoe sturen. Dit mocht de pret zeker niet drukken want de omgeving was echt heel mooi en we hebben tijdens onze reis nog vaak gesproken over dit prachtige verblijf.

Het volgende verblijf heeft ons ook echt heel blij gemaakt, dat was Thorneybush game reserve. Het slapen in de tent had ik niet willen missen hoewel het de eerste nacht ronduit koud was en de tweede nacht om 01.00 uur ’s nachts flink ging waaien waardoor de nachtrust niet optimaal was. Maar de ervaring in dit kamp was in één woord geweldig!!! Van de game drives waarbij ze echt heel erg hun best doen om het wild te zoeken, tot de lantaarns bij terugkomst in het kamp, tot het openen en dichtdoen van de tent, de kruiken in bed, het lekkere eten en het kampvuur, alles was echt heel bijzonder. En niet te vergeten de plek van onze tent (nummer 3) recht tegenover de poel waar heel wat wild langskomt. Wij vonden het net een film. Jullie beschrijving had het al aangegeven, dit zou het hoogtepunt van de reis zijn. Daar moet ik jullie echt gelijk in geven. Een unieke ervaring.

Vervolgens hebben we deze prachtige plek moeten verlaten en gingen we naar Hazyview. De Blue Jay Lodge. Dit was even een teleurstelling vanwege de plek met geluid van verkeer wat we tot dan toe niet gehad hadden. De kleinschaligheid van deze B&B, de mooie kamers en de vriendelijkheid van Philip en Margi vonden we wel heel prettig. Enige andere nadeel vonden we dat we niet op deze plek konden dineren. We moesten ’s avonds in de auto naar de stad om te eten en als ik dat van tevoren had geweten had ik liever een ander verblijf gehad. In het kader van mijn wens om een zo divers mogelijke reis te maken, paste dit natuurlijk wel weer heel goed. In Hazyview hebben we de Panoramaroute gereden, we hebben een ochtend quadbiking gedaan met het hele gezin (daar kom je met twee zonen eigenlijk niet onderuit) en we hebben een dag met onze eigen auto door het Krugerpark gereden. We hadden de app last sights gedowload en deze app geeft aan op welke plekken voor het laatst dieren zijn gespot.

De dag van vertrek zijn we naar Swaziland gereden en dat was een tocht met een verhaal. Jullie routebeschrijving gaf een andere grensovergang dan onze navigatie aangaf en na navraag te hebben gedaan bij het tankstation waar we onze auto vol hebben laten gooien, hebben we gekozen om onze navigatie te volgen want dat leek ons een mooie bergpas. Dat bleek de verkeerde beslissing want hoewel de route erg mooi was en de grensovergang zeer rustig, waren de eerste 18 kilometer in Swaziland een ramp. De weg was hier bizar slecht, een gravelroad met kuilen, stenen, afgronden en stijle hellingen. In één woord vreselijk!

In Swaziland hadden we wederom de mooiste plek in het hele kamp (Rounddavel bungalow 5 en 6) maar we zouden, als we nogmaals zouden gaan, hiervoor een ander verblijf zoeken want dit vonden we te eenvoudig en te massaal. Hier waren voor ons veel te veel Nederlanders en dat hoeft voor ons niet zo. We hebben hier een wandeling gemaakt door het park en verder genoten van ons uitzicht want dat was wel heel mooi. We waren heel blij dat e Bee-hive hutten bezet waren want we zaten nu echt veel mooier!

Daarna zijn we vertrokken naar Pongola en dat was een verademing, wat een beeldschone lodge en zo schoon en opgeruimd. Hier hadden we zeker nog wel een dag langer willen blijven. Hier hebben we een boottocht gemaakt op de Dam en ook weer veel wild gezien. Het eten waarbij je werd ‘geroepen’ door tromgeroffel was ook weer heel bijzonder. In de buitenlucht bij het vuur. We hadden hier een privédiner want er waren slechts twee andere gasten en die gingen in de bush eten.

De volgende dag moesten we alweer verder en we zijn verder gereisd naar St. Lucia. Ook een heel leuk en kleinschalig verblijf! Ook zonder ter plekke te kunnen eten maar gelukkig konden we hier, zonder de auto te hoeven gebruiken, naar vele mooie restaurants. In St. Lucia hebben we de eerste dag, want we waren op tijd, gelucht in de Skiclub aan zee (bij de uitmonding van de rivier) en de andere dag hebben we met onze eigen auto door het iSimangaliso Wetland Park gereden. Hier hebben we, misschien omdat het zo groen was, niet veel wild gezien. Wel hebben we walvissen gespot vanaf de kant. Ik had ook graag nog met een boot de zee op gegaan naar de walvissen maar het waaide heel hard en de zee was daardoor te onstuimig.

Na twee dagen St. Lucia zijn we verder gegaan naar de Nxala Ranch en dat was ook weer een belevenis op zich. In één woord geweldig!!! Ik hoop dat jullie hier veel mensen naartoe sturen want Frans en Dora zijn schatjes. Frans heeft ons in zijn Land Rover over het hele terrein gereden en je ziet met hoeveel passie hij vertelt over zijn bedrijf en de geschiedenis die je hier aantreft op ‘zijn’ land. We hebben hier misschien wel de lekkerste maaltijd gehad van onze hele reis (en dat zegt heel wat want het was overal eigenlijk goed) en dit heeft ook zeker te maken met de entourage, van het eten bij het haardvuur met prachtig uitzicht en omringd door het opgezette wild. Hier hadden we ook graag langer gebleven maar de Cavern Beg resort rip ons na slechts één nacht. Overigens heeft onze oudste hier gevist in het water bij de lodge.

Toen we aankwamen in the Cavern Berg resort, was ik een beetje bang dat we weer in zo’n zelfde massale toestand terecht waren gekomen als in Swaziland maar hoewel er veel mensen verbleven, hebben we dit wel heel anders ervaren. Wat een prachtige omgeving en wat een prachtige kamers. We hadden kamers 71 en 72 en waren ook weer heel blij met deze kamers. Het uitzicht was mooi en de kamers waren volgens ons niet heel lang geleden gerenoveerd. Wel wat gehorig maar dat maakt ons niet zoveel uit. We hebben hier lekker uitgerust, de kinderen hebben nog gevist en, even verderop, wederom op een quad gezeten. We wilden hier nog graag op een paard rijden maar we waren te laat met inschrijven. We vonden dit een heel prettig verblijf waar we zagen dat heel veel (voornamelijk Zuid-Afrikaanse) families genoten. Een mooie afsluiting van onze reis!

Nogmaals we hebben een hele mooie reis gemaakt, een unieke ervaring en ik raad iedereen waarmee ik spreek over onze vakantie, aan om naar Zuid-Afrika te gaan. We vonden het een prachtig land met vriendelijke mensen, mooie lodges, prachtige natuur, veel afwisseling en we hebben ons nooit onveilig gevoeld en we hebben ook niet het gevoel gehad dat iemand ons wilde belazeren.

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.