Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

10-Daagse Noord Tanzania safari reis

10 dagen vanaf € 5.392,- p.p.
 • Verblijven bij authentieke safari kampen
 • Volg de grote trek van gnoes en zebra's
 • Chartervlucht terug vanuit de Serengeti
Grote trek van gnoes in de Serengeti
Gnoe in de Serengeti in Tanzania
Luchtballon boven de Serengeti inTanzania
Afrika ongeëvenaard
 • Hoogtepunten
 • Dag-tot-dag & reisroute
 • Overnachtingen
 • Vertrekdata
 • Prijsinformatie
 • Foto's
Hoogtepunten

Hoogtepunten

Tijdens deze 10-daagse luxe privé safari in Noord Tanzania bezoekt u de vier bekendste natuurparken in Tanzania; Tarangire National Park, Lake Manyara, de Ngorongoro krater, en de Serengeti. Uw reis begint in Arusha en na aankomst reistu met uw privé gids en 4×4 safarivoertuig naar het Tarangire National Park, bekend vanwege de prachtige landschappen met baobab bomen en grote kuddes olifanten. Bij Lake Manyara hebben leeuwen de kunst van het klimmen in bomen ontdekt, een schouwspel dat u vrijwel nergens anders ziet. Geniet van de geweldige imposante Ngorongoro krater voor u naar de Serengeti reist, een van de grootste wildparken ter wereld waar u de migratie mee kunt maken. Deze reis is inclusief vervoer met privé gids, charter vlucht vanuit de Serengeti, alle maaltijden en entreegelden.

U kunt deze reis verlengen met een verblijf op Zanzibar.

Op safari in Tanzania met safari voertuig
Dag-tot-dag & reisroute

Dag-tot-dag & Reisroute

Hieronder vindt u de route en invulling van dag tot dag van onze luxe 10-daagse privé safari in Noord Tanzania. Bij deze reis vliegt u vanuit Europa met een dagvlucht naar Kilimanjaro, waar de reis ook weer eindigt. Samen met een privé chauffeur bezoekt u de beroemde safari nationale parken van Noord Tanzania, waarbij u eindigt in de Serengeti, het hoogtepunt van uw reis. Vandaar heeft u een chartervlucht terug naar Arusha, met een transfer naar het vliegveld Kilimanjaro. U kunt deze reis ook verlengen aan het strand op het mooie eiland Zanzibar. U reist onderweg in een comfortabel 4×4 safarivoertuig met opklapbaar dak.

Als u klikt op het kaartje aan de rechterkant, kunt u de route bekijken.

Alle items openen
Dag 1: Vertrek Europa - aankomst Kilimanjaro

Uw avontuur in Tanzania begint zodra u arriveert in Kilimanjaro. Uw gids haalt u op van het vliegveld en brengt u naar uw lodge. Rivertrees Country Inn is een charmant verblijf dat ooit een oude koffieboerderij was en nog steeds de nostalgische uitstraling van weleer uitademt. Het terrein van Rivertrees strekt zich uit over tien hectare vruchtbaar groen en is een natuurlijke uitbreiding van de glooiende heuvels van Mount Meru.

Verblijf:
Rivertrees Country Inn – standaard kamer
Mooi verblijf met weelderige tuin en met uitzicht op Mount Kilimanjaro.

Inclusief:
– Transfer na aankomst
– Logies met ontbijt en diner (tenzij u een late aankomst heeft)

Zittende baviaan in Tarangire National Park
Dag 2 en 3: Arusha - Tarangire National Park

Tarangire is beroemd om zijn enorme kuddes olifanten, en de torenhoge baobab bomen die wel tot in de hemel lijken te rijken. Tarangire Ndovu Tented Lodge ligt in het hart van het Tarangire National Park, met als achtergrond de fraaie landschappen van dit bijzondere park. Tarangire Ndovu Tented Lodge is een kleinschalig kamp met slechts 12 permanente tenten dat het hele jaar door is geopend. Verantwoord toerisme staat hoog in het vaandel bij dit intieme kamp, met aandacht voor de natuur en het unieke karakter van het verblijf. Uw enorme luxe tent is omringd met een veranda met zitje om van de omgeving te genieten. De bedden zijn voorzien van frisse katoenen lakens, dubbele kussens en comfortabele dekbedden voor de killere nachten. Een pad van lantaarns brengt u naar de gemeenschappelijke ruimte die bestaat uit een met riet gedekt gebouw. Hier worden de maaltijden opgediend, maar bij goed weer kunt u ook op het terras of langs het zwembad dineren. Een sundowner terwijl u rond het kampvuur zit om de oneindige Afrikaanse luchten te bewonderen, mag u niet missen.

Verblijf:
Tarangire Ndovu Tented Lodge – standaard tent, compleet met eigen badkamer
Kleinschalig tentenkamp in het hart van het nationale park.

Inclusief:
Logies, alle maaltijden

Excursies:
Safari’s in het Tarangire National Park

Giraffen in Tarangire National park in Tanzania
Dag 4: Tarangire National Park - Lake Manyara National Park

Onderweg naar Karatu, waar u 2 nachten verblijft, bezoekt u het Lake Manyara National Park. Lake Manyara ligt in een nauwe corridor in de Great Rift vallei. Hoewel het park niet bijzonder groot is, heeft het meer en het omringende landschap van open vlaktes afgewisseld met bosland een grote aantrekkingskracht op het dierenleven. Heel bijzonder zijn de enorme hoeveelheden flamingo’s, die in het juiste seizoen het hele meer roze kleuren. Giraffen, gnoes, zebras en klein wild graast op de vlaktes langs de oevers, terwijl kuddes olifanten op de beboste hellingen ronddwalen. Na een korte rit richting Karatu kunt u uitrusten van de indrukken die u vandaag heeft opgedaan.

Verblijf:
Plantation Lodge – standaard kamer
Centraal gelegen seervol verblijf met ruime kamers en mooi uitzicht over de omgeving.

Inclusief:
Logies, alle maaltijden

Excursies:
Safari in het Lake Manyara National Park

Flamingo's bij Lake Manyara in Tanzania
Dag 5: Karatu - Ngorongoro krater

Als een groene oase ligt The Plantation Lodge genesteld op de roodbruine heuvels. De locatie van deze lodge belooft maximaal safariplezier: bij het dorpje Karatu op een steenworp van de ingang van het Ngorongoro Conservation Area gebied en Lake Manyara National Park. Ruime kamers bieden u comfort met zitjes, klamboes, verse bloemen en directe toegang tot de fraai aangelegde tuin vol kwetterende vogels en het terras. Alle kamers en suites zijn individueel ingericht en versmelten harmonieus met de bloeiende tuin, waar zich ook een heerlijk zwembad bevindt. Vandaag bezoekt u de Ngorogoro krater, de grootste intacte krater ter wereld, met een uniek ecosysteem. De ruim 600 meter diepe krater is miljoenen jaren geleden ontstaan door instorting van een vulkaan. Hier leven nu olifanten, leeuwen, buffels, neushoorns, diverse antilopen soorten, gnoes en zebra’s. De grote hoeveelheid aan prooi trekt ook een groot aantal roofdieren aan. Zo leven er ongeveer 100 leeuwen en meer dan 400 hyena’s in de krater.

Verblijf:
Plantation Lodge – standaard kamer
Centraal gelegen seervol verblijf met ruime kamers en mooi uitzicht over de omgeving.

Inclusief:
Logies, alle maaltijden

Excursies:
Bezoek aan de Ngorongoro krater

Olifant met kalfje tijdens safari in de Ngorongoro krater
Dag 6 t/m 8: Karatu - Serengeti National Park

Luisteren naar de roep van de wildernis terwijl u uitkijkt over de prachtige zuidelijke vlaktes van de Serengeti vanuit uw tent? Naona Moru Camp, een intiem kamp in het centrale gedeelte van de Serengeti, stelt u in staat om met volle teugen te genieten van uw safari in Afrika. Dit kleinschalige kamp heeft slechts 11 tenten en is gelegen op een uitkijkpunt naast de beroemde Moru Kopjes, zodat u een uitstekende kans heeft om het voorbijtrekkende wild te aanschouwen. In de maanden januari t/m maart verblijft u in een mobiel zusterkamp in de Ndutu sectie van de Serengeti, waar de gnoes zich in deze periode verzamelen om te kalveren. Ballonsafari’s zijn een romantische manier om de wildernis van Oost-Afrika te ervaren, terwijl u in de vroege ochtend stilletjes over de vlaktes vliegt die wemelen van kuddes dieren in het wild. Uw grote luxe tentsuite is van alledaagse gemakken voorzien, inclusief een en-suite badkamer en veranda met zitje.

Verblijf:
– April t/m december – Naona MoruCamp – luxe tent, compleet met eigen badkamer
Kleinschalig luxe tentenkamp in de centrale Serengeti
– Januari t/m maart – Nasikia Mobile Migration Camp – luxe tent, compleet met badkamer
Mobiel tentenkamp in de Ndutu regio

Inclusief:
Logies, alle maaltijden

Excursies:
Safari’s in het Serengeti National Park

Leeuw tijdens safari in Tanzania
Dag 9: Serengeti National Park – Arusha / Kllimanjaro - vertrek

In de loop van de dag wordt u naar de Seronera Airstrip gebracht voor uw vlucht terug naar Arusha. Daar aangekomen heeft u een transfer naar de luchthaven van Kilimanjaro voor uw vlucht terug naar Europa. U heeft nog een lunch in Arusha voor uw transfer terug naar Kilimanjaro Airport, waar u aan het begin van de avond aankomt voor uw vlucht terug naar Europa of, indien u een verlenging heeft op Zanzibar, uw vlucht vanuit Arusha.

Inclusief:
– Chartervlucht vanuit de Serengeti naar Arusha
– Lunch

Neushoorn vogel in de Serengeti
Dag 8: Aankomst Europa
Roofvogel in de Serengeti tijdens safari
Overnachtingen

Overnachtingen

Bij onze 10-daagse luxe privé safari in Noord Tanzania verblijft u in luxe accommodaties en safari tenten in de nationale parken, compleet met eigen badkamer.

Hieronder vindt u een impressie van de accommodaties waar u bij deze reis zult verblijven.

Vertrekdata

Vertrekdata

De 10-daagse luxe privé safari in Noord Tanzania heeft geen vaste vertrekdata. U kunt op iedere gewenste dag vertrekken. De reis kan ook worden verlengd met extra dagen of met een strandvakantie op Zanzibar.

Neem hiervoor contact met ons op.

Vertrekdata

Iedere gewenste dag
Prijsinformatie

Prijsinformatie

Bij de 10-daagse luxe privé safari in Noord Tanzania verblijft u bij luxe accommodaties en tentenkampen. Bij deze reis doet u de 4 bekendste nationale parken in het noorden van Tanzania aan, zoals het Tarangire National Park, het Lake Manyara National Park, het Seregenti National Park en de Ngorongoro krater.

 • Prijs per volwassene: vanaf € 5.392,- gebaseerd op 2 samenreizende personen

Inclusief

 • Ontvangst op luchthaven en transfer naar uw verblijf bij Arusha
 • Alle overnachtingen
 • 8x ontbijt
 • 8x lunch
 • 8x diner
 • Vervoer in volledig uitgerust 4x4 safarivoertuig met opklapbaar dak
 • Begeleiding door een ervaren Engels sprekende privé gids / chauffeur
 • Safari's in het Tarangire National Park
 • Safari in het Lake Manyara National Park
 • Safari in de Ngorongoro krater
 • Safari's in het Serengeti National Park
 • Alle entreegelden voor de nationale parken
 • 1,5 Liter drinkwater per persoon per dag
 • Chartervlucht vanuit de Serengeti naar Arusha
 • Transfer naar Kilimanjaro vliegveld voor vertrek van uw vlucht terug
 • Uitgebreide informatie voor vertrek
 • 24-uur per dag ondersteuning
 • Dekking Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) - € 5,00 p.p. verplichte bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale retourvluchten vanuit Europa
 • Eventuele extra nacht(en) bij verlenging van de reis op bijv. Zanzibar
 • Eventuele binnenlandse vlucht bij verlenging op Zanzibar
 • Overige maaltijden, tips en drankjes
 • Optionele activiteiten, zoals bijv. een ballonvlucht
 • Telefoonkosten, fooien en persoonlijke uitgaven
 • Optionele Flying Doctors verzekering ((ong. USD 50.00 p.p.)
 • Visumkosten (ong. USD 50.00 p.p.)
 • Kosten verplichte reis- en annuleringsverzekering

Voorwaarden

Indien u met meer dan 2 personen of alleen reist, neem dan contact met ons op voor een aangepast reisvoorstel.

– Reistijd t/m december 2024, vertrek iedere dag
– Deze reis is gebaseerd op een dagvlucht vanuit Europa (indien u kiest voor een nachtvlucht vertrekt u 1 dag eerder)
– Maximaal bagagegewicht 20 kg per persoon in zachte tassen
– Deze reis kunnen wij voor u aanbieden op basis van beschikbaarheid
– Aanbetaling van 25% van landarrangement
– Onvoorziene kosten kunnen de prijzen beïnvloeden tot het moment dat de gehele reissom is voldaan

Niet gevonden wat u zocht? Vraag dan een reis op maat aan.

Voldoet onze 10-daagse luxe privé safari in Noord Tanzania niet geheel aan uw wensen? Dan kunnen we altijd een maatwerk reis voor u samenstellen. In een persoonlijk gesprek bespreken we uw wensen en ideeën en geven u advies over de mogelijkheden. We stellen een route voor u samen en voegen accommodaties toe die voldoen aan uw eisen. Zo wordt uw individuele rondreis in Tanzania echt úw droomreis!

Wat anderen van onze reizen vinden.

Hier kunt u de reviews lezen die onze klanten over onze reizen en onze dienstverlening hebben geschreven.

Cheeta tijdens safari in Hwange National Park

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review
Uitzicht op de Victoria Falls in Zimbabwe
Olifanten tijdens diner in Botswana
Neushoorns in wildpark in Zuid-Afrika
Giraffe met kalfje tijdens safari in Zuid Afrika 1
Wandelsafari in Zuid-Afrika

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review
Uitzicht over Kaapstad vanaf Tafelberg

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review
Wijngaarden in de herfst in de Wijnlanden van Zuid Afrika
Olifant tijdens safari in open voertuig bij prive reservaat in Zuid Afrika

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review

10-Daagse Luxe Noord Tanzania safari reis

10 dagen vanaf € 5.392,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen Boek nu
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.