Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

16-Daagse kleinschalige groepsreis Kenia en Tanzania

16 dagen vanaf € 5.442,- p.p.
 • Combinatie van Kenia én Tanzania
 • Bezoek aan de Masai Mara én de Serengeti
 • Kleinschalig internationale groep
Cheeta's tijdens safari in Kenia
Masai vrouwen met baby in Kenia 1
Olifanten met Mount Kilimanjaro bij Amboseli National Park in Kenia 1
Afrika ongeëvenaard
 • Hoogtepunten
 • Dag-tot-dag & reisroute
 • Overnachtingen
 • Vertrekdata
 • Prijsinformatie
 • Foto's
Hoogtepunten

Hoogtepunten

Het zien van de jaarlijkse migratie van gnoes in Oost-Afrika is de meest spectaculaire wildervaring die u kunt bedenken. De route van onze 16-daagse kleinschalige groepsreis door Kenia en Tanzania is zo ontworpen dat alle gebieden waar de dieren langs trekken worden bezocht – dit is een bijna absolute garantie dat u ze zult zien! Het 4×4 safarivoertuig waarin u reist heeft een opklapbaar dak, zodat u ongehinderd mooie plaatjes kunt schieten. U verblijft onderweg in comfortabele accommodaties. Uw internationale groep heeft maximaal 14 deelnemers (maximaal 7 per voertuig) en iedereen heeft een gegarandeerde zitplaats aan het raam. U wordt begeleid door een Engels sprekende gids. De reis start en eindigt in Nairobi (Kenia). De hoogtepunten van deze reis zijn: het Amboseli National Park, het Tarangire National Park, Lake Manyara, de Ngorongoro krater, de Serengeti en het Masai Mara National Park.

Deze reis wordt ook in tegengestelde richting uitgevoerd (route B).

Familie groep onderweg in Kenia
Dag-tot-dag & reisroute

Dag-tot-dag & Reisroute

Hieronder vindt u de route en invulling van dag tot dag van onze 16-daagse kleinschalige groepsreis door Kenia en Tanzania. Bij deze reis vliegt u vanuit Europa naar Nairobi, waar de reis ook weer eindigt. De route wordt in 2 richtingen gedaan, met de klok mee of tegen de klok in, afhankelijk van de vertrekdatum. U reis in een internationaal gezelschap met maximaal 14 deelnemers en uw Engelstalige gids/chauffeur. Indien er meer dan 7 deelnemers zijn wordt er gereden met 2 voertuigen (maximaal 7 personen per voertuig).

Als u klikt op het kaartje aan de rechterkant, kunt u de route bekijken.

Alle items openen
Dag 1: Vertrek Europa - aankomst Nairobi

Na aankomst op het vliegveld van Nairobi heeft u een transfer naar uw comfortabele, moderne accommodatie in de stad. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u hier ’s avonds uw diner.

Verblijf:
The Boma Nairobi hotel of gelijkwaardig – standaard kamer
Modern verblijf met ruime kamers

Inclusief:
– Transfer na aankomst
– Logies met ontbijt en diner bij vroege aankomst

Masai krijger tijdens groepsreis in Kenia enTanzania
Dag 2 en 3: Nairobi - Amboseli National Park | afstand ± 240 km | reistijd ± 4,5 uur

Vanmorgen na het ontbijt ontmoet u de rest van uw reisgezelschap en uw chauffeur. Na een korte briefing gaat u op pad. U bezoekt allereerst het Karen Blixen museum. Karen Blixen was de auteur van ‘Out of Africa’. Zij verbleef in Kenia tussen 1917 en 1931. Hierna wordt een bezoek gebracht aan het Giraffe Centre en Daphne Sheldrick Animal Orphanage. Dit opvangcentrum is opgericht om kleine weesolifantjes te helpen met opgroeien. Na de lunch vertrekken we richting Amboseli National Park waar we een volle dag zullen doorbrengen. Het uitzicht op de met sneeuw bedekte top van de Kilimanjaro is fantastisch, vooral bij zonsopgang. Naast de grote kuddes olifanten treft u hier buffels, neushoorns, giraffen, zebra’s, leeuwen, wilde honden, luipaarden en diverse antilopensoorten aan. Het waterrijke Amboseli is ook een paradijs voor vogels, er zijn meer dan 600 soorten te vinden in het park!

Verblijf:
Kibo Safari Camp of gelijkwaardig – standaard luxe tent
Authentiek safari kamp met uitzicht op Mount Kilimanjaro

Inclusief:
– Kennismakingsbijeenkomst
– Bezoek Karen Blixen museum
– Bezoek Giraffe Centre en Daphne Sheldrick Animal Orphanage
– Safari in het Amboseli National Park
– Logies met alle maaltijden

Olifant in Amboseli Kenia
Dag 4: Amboseli National Park - Arusha | afstand ± 210 km | reistijd ± 5 uur (afhankelijk van oponthoud bij grensovergang)

Vandaag, na een rustige start en ontbijt, gaat u verder naar de grenspost tussen Kenia en Tanzania. We wisselen hier van gids en voertuig voor het deel van de reis in Tanzania. Na de formaliteiten bezoekt u de mooie Marangu watervallen aan de voet van de grote reus, de Kilimanjaro. Hier heeft u de gelegenheid om een wandeling naar de watervallen te maken. De reis gaat verder naar Arusha, de drukke regionale hoofdstad. De route loopt via Moshi, de plaats vanwaar veel wandelaars het Kilimanjaro Nationale park bezoeken en verder klimmen naar de top. Uw verblijf, het African Tulip hotel, is een charmant boetiek hotel in het hart van Arusha.

Verblijf:
African Tulip hotel of gelijkwaardig – standaard kamer
Charmant boutiek hotel in buitenwijk van Arusha

Inclusief:
– Wandeling naar Marangu waterval
– Logies met ontbijt en diner

Marangu waterval in Tanzania
Dag 5: Arusha - Tarangire National Park | afstand ± 150 km | reistijd ± 4 uur

Deze dag staat in het teken van het Tarangire Nationale Park. In dit park leven grote kuddes olifanten, naast veel ander wild. Naar schatting telt het park zo’n 3000 olifanten, 25.000 gnoes en 30.000 zebra’s. Tarangire is verder bekend vanwege de enorme baobab bomen die hier groeien. Bij deze joekels van bomen lijkt het net alsof ze ondersteboven in de grond zijn gezet. Deze reusachtige bomen kunnen wel honderden jaren oud worden! Tarangire heeft een zeer grote concentratie wild, maar veel minder bezoekers dan het bekendere Serengeti National Park, wat betekent dat u hier optimale safari’s kunt maken. Vanaf uw verblijf, Tarangire Simba Lodge, heeft u een vrij uitzicht op Lake Burunge en de Afrikaanse wildernis.

Verblijf:
Tarangire Simba Lodge of gelijkwaardig – standaard tent
Kleinschalig mooi gelegen tentenkamp

Inclusief:
– Safari in het Tarangire National Park
– Logies met alle maaltijden

Cheeta in het Tarangire National Park
Dag 6: Tarangire National Park - Lake Manyara | afstand ± 130 km | reistijd ± 2,5 uur

Na het ontbijt rijden we richting Lake Manyara, parel in de Rift vallei (Grote Slenk). Dit park werd door Ernest Hemingway omschreven als ‘the loveliest place I have ever seen’. Rond het meer leven talloze vogels, terwijl in de tropische jungle bavianen en blauwaapjes spelen. In het juiste seizoen is het water roze gekleurd door de vele flamingo’s. Ondergrondse rivieren voeden de bossen langs de oevers, waardoor het park prachtig groen is. Op de open vlaktes grazen grote kuddes buffels en zebra’s, gade geslagen door leeuwen die liggen te luieren in het gras. De leeuwen zijn héél bijzonder; zij klimmen namelijk in bomen!

Verblijf:
Karatu Simba Lodge of gelijkwaardig – standaard tent
Karaktervol verblijf, centraal gelegen bij Karatu

Inclusief:
– Safari bij Lake Manyara
– Logies met alle maaltijden

Leeuwen bij Lake Manyara
Dag 7: Karatu

Vandaag leert u meer over het leven in Tanzania. U bezoekt de markt bij het dorpje Mto-wa-Mbu en een Chagga familie, die al jaren lang bananenbier produceert. Onderweg maakt u kennis met lokaal fruit en lokale gewassen en wordt er ook uitleg gegeven hoe boeren omgaan met water om verzekerd te zijn van goede oogsten. Een lokale lunch wordt genuttigd bij mensen in huis. Aansluitend wordt een Masai dorp bezocht, waar u uitleg krijgt over het dagelijkse leven en gewoontes van deze stam. Hierna gaat u verder naar Lake Papyrus, waar u kunt genieten van het mooie uitzicht tijdens een wandeling. U heeft een kans om nijlpaarden te zien en te genieten van het uitbundige vogelleven langs de oevers van het meer.

Verblijf:
Karatu Simba Lodge of gelijkwaardig – standaard tent
Karaktervol verblijf, centraal gelegen bij Karatu

Inclusief:
– Bezoek aan lokale markt
– Lunch bij lokale bevolking
– Bezoek aan Masai nederzetting
– Wandeling naar Lake Papyrus
– Logies met alle maaltijden

Cultureel bezoek Masai dorp inTanzania
Dag 8: Karatu - Ngorongoro krater - Serengeti National Park | afstand ± 300 km | reistijd ± 5,5 uur

U vertrekt vandaag vroeg richting de Serengeti. Onderweg wordt eerst een safari in de Ngorongoro krater gemaakt. De bodem van de krater is ongeveer 600 meter diep en beslaat niet meer dan 17 tot 21 kilometer in doorsnee en doordat de dieren in een relatief klein gebied leven, zijn de safari’s hier het hele jaar door zeer succesvol. Grote afwezige is de giraffe, deze dieren kunnen met hun lange poten en nek de steile afdaling naar de bodem niet maken. Ook zijn er geen krokodillen en impala’s in de krater. Na een picknick lunch gaat de reis verder naar uw verblijf in de Serengeti. U verblijft bij Kisura Kenzan Tented Camp, dat in de centrale Serengeti is gelegen.

Verblijf:
Kisura Tented Camp of gelijkwaardig – standaard tent
Kleinschalig tentenkamp midden in de Serengeti

Inclusief:
– Safari in de Ngorongoro krater
– Safari en route naar de Serengeti
– Logies met alle maaltijden

Safari voertuig bij groepsreis in Kenia en Tanzania
Dag 9 en 10: Serengeti National Park

Serengeti betekent in de taal van de Masai letterlijk ‘eindeloze vlakte’. Uitgestrekte grasvlaktes worden afgewisseld met de voor Afrika zo kenmerkende acacia bomen en rotsige heuvels. In dit gebied van ongeveer 15.000 km2 leven zo’n 3 miljoen dieren! 2x per jaar migreren grote kuddes herbivoren tussen Kenia en Tanzania, op zoek naar mals gras. Het ecosysteem van dit unieke gebied is een van de oudste op aarde. Sommige patronen van leven, dood, aanpassing en migratie zijn zo oud als de heuvels zelf. Zo sterk is dit eeuwenoude instinct dat geen droogte, afgrond of van krokodillen vergeven rivier de gnoes, zebra’s en antilopen tegen kan houden. Er worden twee volle dagen doorgebracht in de Serengeti.

Verblijf:
Kisura Tented Camp of gelijkwaardig – standaard tent
Kleinschalig tentenkamp midden in de Serengeti

Inclusief:
– Safari’s in de Serengeti
– Logies met alle maaltijden

Zebras in de Serengeti
Dag 11: Serengeti National Park - Lake Victoria | afstand ± 250 km | reistijd ± 5 uur

De route van vandaag gaat via nederzettingen van de Sukuma stam naar uw volgende verblijf bij de oevers van het grootste meer in Afrika. Het Victoria meer werd in 1858 ‘ontdekt’ door de Britse ontdekkingsreiziger John Speke, die het meer vernoemde naar zijn vorstin. Lake Victoria is het grootste zoetwatermeer in Afrika en grenst aan Tanzania, Kenia en Oeganda. Tijdens uw verblijf kunt u een boottochtje maken op het meer, een lokaal dorpje bezoeken, een fietstochtje maken in de omgeving, gaan vissen vanaf het strand, of wandelen langs het meer om het zeer diverse vogelleven te gaan bekijken. Uw accommodatie, Serenity on the Lake, is een milieuvriendelijk verblijf aan de oever van het meer.

Verblijf:
Serenity on the Lake of gelijkwaardig – standaard kamer
Eco-vriendelijk verblijf, mooi gelegen aan het meer

Inclusief:
– Vrije middag, naar eigen inzicht te besteden
– Logies met alle maaltijden

Visarend bij het Victoria meer inTanzania
Dag 12 en 13: Lake Victoria - Masai Mara | afstand ± 270 km | reistijd ± 7 uur (afhankelijk van oponthoud bij de grensovergang)

U kunt nog een optionele boot excursie maken voordat we onze weg vervolgen naar de grenspost tussen Kenia en Tanzania. We wisselen weer van gids en voertuig en rijden verder naar de Masai Mara. De massale seizoenstrek van de gnoes en zebra’s is een grote attractie voor toeristen. Veel dieren overleven de oversteek van de Mara rivier niet en verdrinken of worden gegrepen door de talloze krokodillen, die hen al op liggen te wachten. Het typisch Afrikaanse landschap bestaat voornamelijk uit grasvlakten met daarop af en toe acacia- en rivierbossen. We brengen een volle dag door in het park.

Verblijf:
Mara Eden Safari Camp of gelijkwaardig – standaard tent
Authentiek safari tentenkamp, gelegen aan de Mara rivier

Inclusief:
– Safari’s in de Masai Mara
– Logies met alle maaltijden

Leeuwen in de Masai Mara
Dag 14: Masai Mara - Nairobi | afstand ± 280 km | reistijd ± 6 uur

Na ontbijt vertrekken we richting Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Indien er voldoende tijd is wordt een bezoek gebracht aan het Kazuri Beads Centre, waar prachtige handgemaakte kralen worden gemaakt. U heeft de rest van de middag vrij om bezienswaardigheden in het centrum te bekijken of te winkelen. Nairobi is een levendige en interessante stad. U verblijft weer bij het Boma Nairobi Hotel. We dineren bij de beroemde Carnivore Restaurant.

Verblijf:
The Boma Nairobi hotel of gelijkwaardig – standaard kamer
Modern verblijf met ruime kamers

Inclusief:
– Bezoek Kazuri Beads Centre
– Logies met alle maaltijden

Neushoornvogel bij Lake Manyara National Park
Dag 15 en 16: Vertrek - aankomst Europa

Helaas is uw reis alweer ten einde gekomen. Vandaag kunt u nog de stad op eigen gelegenheid verkennen voor vertrek. U heeft een transfer vanaf uw hotel naar Jomo Kenjatta luchthaven. We hopen dat u genoten heeft van de reis en wensen u een goede reis terug.

Inclusief:
Luchthaven transfer

Luipaard in het Serengeti National Park
Overnachtingen

Overnachtingen

Bij onze 16-daagse kleinschalige groepsreis naar Kenia en Tanzania verblijft u bij met zorg geselecteerde accommodaties. De tenten bij de luxe safari kampen waar u verblijft zijn ruim, hebben allemaal comfortabele bedden en een eigen badkamer met toilet en douche. U verblijft midden in de natuur op prachtige locaties, waar het wild soms vrijelijk door het kamp kan lopen.

Hieronder vindt u een impressie van de accommodaties waar u bij deze reis zult verblijven.

Vertrekdata

Vertrekdata

De 16-daagse kleinschalige groepsreis naar Kenia en Tanzania heeft een aantal vaste vertrekdata. Een minimum van 4 deelnemers is nodig om het vertrek van de reizen te kunnen garanderen. Uw reisgezelschap is internationaal en de voertaal is Engels. Er zijn maximaal 14 deelnemers aan de reis (7 personen per voertuig).

De route wordt of rechtsom of linksom gedaan, afhankelijk van de vertrekdatum.

Route A: Nairobi, Amboseli, Arusha, Tarangire, Karatu, Serengeti, Lake Victoria, Masai Mara, Nairobi
Route B: Nairobi, Masai Mara, Lake Victoria, Serengeti, Karatu, Tarangire, Arusha, Amboseli, Nairobi

Vertrekdata 2024 bij Route A

januari 5, 26
februari 16
maart 16
april geen vertrek
mei 30
juni 21
juli 6, 27
augustus 17
september 7, 28
oktober 19
november 9, 30
december 21

Vertrekdata 2024 bij Route B

januari 13
februari 3, 24
maart 24
april geen vertrek
mei 11
juni 8, 29
juli 14
augustus 4, 25
september 15
oktober 6, 25
november 15
december 6, 27
Prijsinformatie

Prijsinformatie

Bij de 16-daagse kleinschalige groepsreis naar Kenia en Tanzania bezoekt u de belangrijkste hoogepunten van beide landen, zoals het Amboseli National Park, het Tarangire National Park, de Ngorongoro krater, het Serengeti National Park en de Masai Mara. U verblijft bij comfortabele accommodaties, en wordt vervoerd in een aangepast safari voertuig met opklapbaar dak voor optimaal wild kijken.

 • Prijs per volwassene: vanaf € 5.442,- gebaseerd op 2 samenreizende personen

Inclusief

 • Ontvangst op luchthaven en transfer naar uw verblijf in Nairobi.
 • Alle overnachtingen
 • 14x ontbijt
 • 13x lunch
 • 14x diner
 • Vervoer per aangepast luxe 4x4 voertuig met opklapbaar dak en gegarandeerde zi
 • Begeleiding door een ervaren Engels sprekende gids / chauffeur
 • Alle activiteiten zoals vermeld in het programma van dag tot dag
 • Alle entreegelden voor de nationale parken en musea
 • Uitgebreide informatie voor vertrek
 • 24-uur per dag ondersteuning
 • Dekking Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) - € 5,00 p.p. verplichte bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale retourvluchten vanuit Europa
 • Eventuele extra nacht(en) bij verlenging van de reis
 • Overige maaltijden, tips en drankjes
 • Optionele activiteiten
 • Telefoonkosten, fooien en persoonlijke uitgaven
 • Visumkosten voor Kenia (ong. USD 90,- p.p.) en Tanzania (ong. USD 80,- p.p.)
 • Kosten verplichte reis- en annuleringsverzekering

Voorwaarden

Indien u alleen reist, neem dan contact met ons op voor een aangepast reisvoorstel.

– Reistijd t/m december 2024 volgens vaste vertrekdata.
– Deze reis is gebaseerd op een dagvlucht vanuit Europa. Indien u kiest voor een nachtvlucht vertrekt u een dag eerder.
– Deze reis kunnen wij voor u aanbieden op basis van beschikbaarheid.
– Aanbetaling van 35% van landarrangement.
– Onvoorziene kosten kunnen de prijzen beïnvloeden tot het moment dat de gehele reissom is voldaan.

Niet gevonden wat u zocht? Vraag dan een reis op maat aan.

Voldoet onze 16-daagse kleinschalige groepsreis naar Kenia en Tanzania niet geheel aan uw wensen? Dan kunnen we altijd een maatwerk reis voor u samenstellen. In een persoonlijk gesprek bespreken we uw wensen en ideeën en geven u advies over de mogelijkheden. We stellen een route voor u samen en voegen accommodaties toe die voldoen aan uw eisen. Zo wordt uw maatwerk reis echt úw droomreis!

Wat anderen van onze reizen vinden.

Hier kunt u de reviews lezen die onze klanten over onze reizen en onze dienstverlening hebben geschreven.

Cheeta tijdens safari in Hwange National Park

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review
Uitzicht op de Victoria Falls in Zimbabwe
Olifanten tijdens diner in Botswana
Neushoorns in wildpark in Zuid-Afrika
Giraffe met kalfje tijdens safari in Zuid Afrika 1
Wandelsafari in Zuid-Afrika

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review
Uitzicht over Kaapstad vanaf Tafelberg

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review
Wijngaarden in de herfst in de Wijnlanden van Zuid Afrika
Olifant tijdens safari in open voertuig bij prive reservaat in Zuid Afrika

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review

16-Daagse kleinschalige groepsreis Kenia en Tanzania

16 dagen vanaf € 5.442,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen Boek nu
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.