Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

2-Weekse kleinschalige luxe groepsreis Madagascar

14 dagen vanaf € 2.237,- p.p.
 • Klein reisgezelschap met Engelstalige gids
 • Comfortabele verblijven op mooie plekken
 • Verlenging van de reis mogelijk
Tsingy de Bemaraha bij zonsondergang
Lemur in Andasibe National Park op Madagascar 1
Vrouwen bij Baobab Alley op Madagascar
Afrika ongeëvenaard
 • Hoogtepunten
 • Dag-tot-dag & reisroute
 • Overnachtingen
 • Vertrekdata
 • Prijsinformatie
 • Foto's
Hoogtepunten

Hoogtepunten

Ontdek het bijzondere eiland Madagascar bij deze 2-weekse kleinschalige luxe groepsreis naar Madadagscar, die u vanaf de hoofdstad Antananarivo naar de mooie stranden in het zuiden voert. De tegenstellingen van het weelderig groene oosten en het droge zuiden maken dit een zeer boeiende groepsrondreis. De prachtige natuur van de parken zoals het Andasibe, Ranomafana en Isalo National Park wordt afgewisseld met bezoeken aan drukke marktjes, kleurrijke stammen en diverse landschappen. De reis eindigt aan het strand van Ifaty, waar u even bij kunt komen voordat u terug vliegt naar Antananarivo. U reist in een internationaal gezelschap van maximaal 10 personen met een Engels sprekende gids. Onderweg verblijft u in goede hotels, inclusief ontbijt.

Deze groepsreis kan ook als privé rondreis door Madagascar worden geboekt tegen een meerprijs. U kunt deze reis ook verlengen met extra dagen aan het strand of met een bezoek aan het noorden van Madagascar.

U kunt deze reis verlengen met een bezoek aan het prachtige Masoala schiereiland, waar de oceaan en het regenwoud bij elkaar komen.

Vrouw met beschilderd gezicht op Madagascar
Dag-tot-dag & reisroute

Dag-tot-dag & Reisroute

Bij de 2-weekse kleinschalige luxe groepsreis Madagascar reist u in een groep van maximaal 10 deelnemers samen met een Engelstalig gids/chauffeur. De reis begint en eindigt in de hoofdstad Antananarivo. Van daaruit gaat de route naar het Andasibe National Park en dan verder langs de RN7 route naar het zuiden. Onderweg worden de bekende nationale parken van Madagascar aangedaan, zoals het Ranomafana en Isalo National Park. U heeft een binnenlandse vlucht terug naar Antananarivo vanuit Tuléar.

Als u klikt op het kaartje aan de rechterkant, kunt u de route bekijken.

Alle items openen
Dag 1 en 2: Vertrek Europa - Antananarivo

Na aankomst op Madagascar op dag 2 wordt u opgewacht en heeft u een transfer naar uw hotel in de hoofdstad Antananarivo. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden.

Verblijf:
Palissandre hotel of gelijkwaardig – standaard kamer
Prima verblijf in het centrum van de stad

Inclusief:
– Logies met ontbijt
– Transfer vanaf de luchthaven

Madagascar Antananarivo 1
Dag 3 en 4: Antananarivo - Andasibe National Park

Na het ontbijt begint het echte avontuur. De rit naar Andasibe is niet zo lang en voert u door de groene en weelderige vegetatie van oost Madagascar. Dit brengt u naar een zeer vochtig deel van het land met veel oerbossen en meertjes. Onderweg passeren we Merina dorpjes die verspreid liggen in de heuvels en bergen. We komen in de loop van de middag aan bij het verblijf bij Andasibe en maken ’s avonds een avondwandeling om nachtdieren te spotten. De volgende dag brengt u een bezoek aan het Andasibe National Park om de indri te zien, de grootste maki op het eiland. Dit 810 ha reservaat is uniek met zijn endemische fauna en flora en bevat een grote verscheidenheid aan orchideeën, bomen en endemische dieren zoals kameleons, tenrekegeltjes en heel veel vogels. ’s Middags bezoekt u het V.O.I.I.M.A. reservaat. Dit reservaat biedt een duurzame manier om de resterende regenwouden in het gebied te redden door via lokale herbebossingsprojecten levensonderhoud te creëren voor de lokale gemeenschappen. Hier komt u ook een verscheidenheid aan dieren, variërend van bruine maki’s, indri’s, kameleons, gekko’s en vogels.

Verblijf:
Mantadia Lodge of gelijkwaardig – standaard cabana
Modern hotel met ruime kamers en heerlijk zwembad

Inclusief:
– Logies met ontbijt
– Begeleide avondwandeling en dagbezoek aan het Andasibe National Park
– Begegeleid bezoek aan het V.O.I.I.M.A. reservaat

Bruine maki in Andasibe
Dag 5: Andasibe National Park - Antsirabe

Via Tana gaat de reis zuidwaarts naar Antsirabe, dwars door het hooglandlandschap met zijn prachtige rijstvelden. De spectaculaire geërodeerde heuvels genaamd ‘lavaka’ doen denken aan het Verre Oosten met zijn rijstvelden en groene landschap met groenten en fruitbomen. Er wordt gestopt in Ambatolampy voor een snel bezoek aan deze enorme landbouwstad, ook erkend als een bron van aluminium. De aankomst in Antsirabe is rond 18.00 uur. ‘The place of salt’ is een elegante stad en staat bekend als het centrum van de bierindustrie – u kunt de Star Brewery ruiken bij binnenkomst in de stad! Opgericht door de Noren in 1856, het is de enige plek die echt aanvoelt en eruit ziet als een Europese stad. Het heeft een gematigd klimaat en daarom zijn fruit en groenten die in koudere klimaten groeien te vinden in Antsirabe.

Verblijf:
Plumeria hotel of gelijkwaardig – standaard kamer
Goed kleinschalig hotel niet ver van het centrum

Inclusief:
– Logies met ontbijt

Rijstvelden onderweg tijdens groepsreis Madagascar
Dag 6: Antsirabe - Ranomafana National Park

Na het ontbijt gaat de reis verder naar Ambositra, het centrum van de houtsnij-industrie van Madagascar. De hooglanden worden gekenmerkt door de architectuur: de huizen zijn verfraaid met fraai bewerkte houten balkons en luiken met heldere kleuren. Verderop passeren we de ‘le col de tapia’, een soort boom die bestand is tegen bosbranden. Het landschap wordt nog steeds gedomineerd door rijstvelden, dennenbossen, eucalyptusbomen en rotsachtige bergen. We slaan af van de hoofdweg om onze bestemming voor de dag te bereiken: Ranomafana National Park

Verblijf:
Setam Lodge of gelijkwaardig – standaard kamer
Verblijf ín het nationale park, omgeven door regenwoud

Inclusief:
– Logies met ontbijt

Tenrec in Ranomafana National Park
Dag 7: Ranomafana National Park

Het 40.000 ha Parc National de Ranomafana met zijn met regenwoud bedekte heuvels en een overvloed aan dieren in het wild, werd lange tijd beschouwd als een van de hoogtepunten van Madagaskar en is een van de meest bezochte nationale parken van het land. Het beslaat een bergachtig gebied met hoogteverschillen van 800 tot 1200m. Naast de dicht beboste heuvels, wordt het terrein van Ranomafana gekenmerkt door talrijke kleine stroompjes die naar de prachtige Namorona rivier afdalen. U kunt hier lange wandelingen maken om de lemuren, kameleons en andere dieren te gaan bekijken.

Verblijf:
Setam Lodge of gelijkwaardig – standaard kamer
Verblijf ín het nationale park, omgeven door regenwoud

Inclusief:
– Logies met ontbijt
– Begeleid bezoek aan het Ranomafana National Park

Ranomafana National Park tijdens groepsreis op Madagascar
Dag 8: Ranomafana National Park - Isalo National Park

We verlaten Ranomafana en bezoeken een lokale wijnboerderij voor een wijnproeverij bij Fianarantsoa (uitgezonderd in een weekend), ​​de stad waar men goede dingen leert. De stad is de poort naar het zuiden, de hoofdstad van de Betsileo-stammen en het centrum van de katholieke religie. De meeste van de beste scholen in het land zijn ook hier te vinden. Fianarantsoa is het centrum van de wijnindustrie – het klimaat zou niet ideaal zijn voor wijnstokken, maar het is een traditie die is achtergelaten door de priesters en monniken die in het gebied van Fianarantsoa leefden. De reis gaat zuidwaarts naar Ambalavao, waar de ‘Anteimoro Paper Factory’ wordt bezocht. Daarna maakt u kennismet een zijdeweverij-project, gerund door lokale vrouwen. De route voert u verder door de bergketen van Andringitra die dient als een overgang tussen het droge zuiden en de groenere hooglanden. Onderweg zullen we van veraf een spectaculaire enorme granieten koepel zien met twee rotstorens genaamd ‘de poort van het zuiden’, die in feite het einde van het hoogland en het begin van het zuiden markeert. De ‘Bishop’s hat’ is een andere opvallende, imposante formatie en een heilige locatie voor de lokale bevolking – een plek waar hun voorouders een collectieve zelfmoord kozen in plaats van toe te geven aan de Merina stammen. We passeren dan de enorme ‘Plateaux de Horombe’ met zijn zeer dieprode bodem en komen aan in Isalo.

Verblijf:
Isalo Rock Lodge of gelijkwaardig – standaard kamer
Moderne accommodatie met uitzicht op het Isalo National Park

Inclusief:
– Logies met ontbijt
– Bezoek aan wijnboerderij inclusief wijnproeverij
– Bezoek aan Anteimoro papierfabriek
– Bezoek aan zijdeweverij

Bishops hat tijdens route naar zuiden van Madagascar
Dag 9: Isalo National Park

Vandaag bezoekt u het Isalo National Park. Het park beslaat een gebied van 81.540 ha, bestaande uit het hele stuk van het Isalo-massief. Deze enorme berg is zeer spectaculair met zijn geërodeerde zandstenen verhogingen. U gaat samen met een gids te voet op pad. Onderweg ziet u bijzondere vegetatie zoals pachypodium rosulatum of ‘olifantenvoet’ en aloe isaloensis, een inheemse aloësoort die endemisch is voor Isalo. De geërodeerde bergen dienden ook als een plaats waar de Bara hun doden hielden voordat ze ze in hun eigenlijke graven konden begraven. Na ongeveer 20 minuten lopen bereikt u het massief, waar u een spectaculair uitzicht heeft op de enorme zandstenen bergen met zijn prachtige kleuren en zijn vreemde en gehavende formaties die veel verschillende afbeeldingen creëren, zoals ‘de schildpad’, ‘de maskers’ en ‘de krokodillen’. Onderweg kunnen er sifaka’s, bruine lemuren en ringstaartmaki’s zijn, evenals vijfenvijftig soorten vogels, hagedissen en slangen.

Verblijf:
Isalo Rock Lodge of gelijkwaardig – standaard kamer
Moderne accommodatie met uitzicht op het Isalo National Park

Inclusief:
– Logies met ontbijt
– Begeleid bezoek Isalo National Park

vetplant in het zuiden van Madagascar 1
Dag 10 en 11: Isalo National Park - Tuléar - Ifaty

Na het ontbijt gaat de reis verder naar Tuléar, de eindpunt van de ‘route national’ 7. Dit deel van onze reis brengt u naar een nieuw landschap tussen de droge bossen van het westen en de stekelige woestijn van het zuiden. Onderweg wordt gestopt bij verschillende ‘Mahafaly tombes’ en de ‘Antandroy tombes’. Na een kort bezoek aan Tuléar rijden we naar Ifaty, ongeveer 27 km van Tuléar. Gelegen in het diepe zuiden, wordt het landschap gedomineerd door cactusachtig, doornig struikgewas. Mangrovebomen langs de kust worden afgewisseld door Vezo gemeenschappen die hun brood verdienen met vissen. U zult veel kleine pirogues zien met mannen die twee keer per dag gaan vissen, terwijl kinderen en vrouwen aan de kust wachten om de vis te verzamelen voordat ze naar Tuléar worden gebracht voor de verkoop. De volgende dag bent u vrij om uit te rusten of om een optionele activiteit te doen. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Reniala Forest om baobab bomen en andere planten en dieren te zien, of een boottochtje maken de zee op. In het juiste seizoen heeft u een kans om hier walvissen voor de kust te zien. De lagune van Ifaty leent zich ook uitstekend om te gaan snorkelen of duiken.

Verblijf:
Le Paradisier of gelijkwaardig – standaard kamer
Charmant verblijf aan het strand met heerlijk zwembad

Inclusief:
– Logies met ontbijt
– Bezoek aan Mahafaly en Antandroy graftombes

Vissersboot bij zonsondergang bij Ifaty
Dag 12: Ifaty - Tuléar - binnenlandse vlucht - Antananarivo

Vroeg in de ochtend heeft u een transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Tana. Na het inchecken in het hotel heeft u de middag vrij om de stad te verkennen en om wat sightseeing te doen. De hoofdstad van Madagaskar wordt ook wel de ‘stad van duizenden’ genoemd en het is de plek waar de eerste koning de verschillende koninkrijken van het eiland verenigde. Tana werd gebouwd in drie fasen: de hoge stad, het eerste gebied dat bezet was tijdens de vorstelijke periode waarin het paleis van de oude koningin is gevestigd; de binnenstad, waar alle chique boetieks van de hoofdstad te vinden zijn; en dan de lage stad, die het commerciële gebied van de stad is. Loop vanuit de hoge stad naar de Rova, het paleis van de koningin en het huis van de eerste predikant tijdens deze dagen, dat nu een museum is.

Verblijf:
Palissandre hotel of gelijkwaardig – standaard kamer
Prima verblijf in het centrum van de stad

Inclusief:
– Logies met ontbijt
– Luchthaven transfers

Vogeltje op tak op Madagascar bij groepsreis
Dag 13 en 14: Antananarivo - vertrek - aankomst Europa

Helaas is uw groepsreis door het zuiden van Madagascar weer ten einde. In de loop van de dag heeft u een transfer naar de luchthaven van Antananarivo voor uw vlucht terug naar Europa, die de volgende dag aankomt.

Kameleon in Andasibe National Park
Overnachtingen

Overnachtingen

Bij deze 2-weekse kleinschalige luxe groepsreis Madagascar verblijft u bij goede verblijven in de omgeving van de nationale parken. Het verblijf aan het einde van de reis ligt aan het strand bij Ifaty, een authentiek vissersdorpje ten noorden van Tuléar.

Hieronder vindt u een impressie van de accommodaties waar u bij deze reis zult verblijven.

Vertrekdata

Vertrekdata

De 2-weekse kleinschalige luxe groepsreis Madagascar heeft een aantal vaste vertrekdata. Een minimum van 4 deelnemers is nodig om het vertrek van de reizen te kunnen garanderen. Uw reisgezelschap is internationaal en de voertaal is Engels.

U kunt deze groepsreis naar Madagascar ook combineren met een groepsreis naar het noorden van het eiland. Neem hiervoor contact met ons op.

Vertrekdata 2024

april 4 en 5
mei 2, 18 en 30
juni 20
juli 4 en 18
augustus 1 en 22
september 5 en 19
oktober 3, 17 en 31
november 21
Prijsinformatie

Prijsinformatie

Bij de 2-weekse kleinschalige luxe groepsreis Madagascar ontdekt u het mooie zuiden van dit bijzondere eiland. U heeft een Engelstalige gids/chauffeur en wordt vervoerd met een comfortabel minibusje.

 • Prijs per volwassene: vanaf € 2.237,- gebaseerd op 2 samenreizende personen

Inclusief

 • Ontvangst en transfer na aankomst
 • Alle vervoer per minibus met Engelstalige chauffeur / gids
 • Alle overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Alle activiteiten zoals vermeld in het programma van dag tot dag
 • Alle entreegelden en gebruik plaatselijke gidsen voor ingesloten excursies
 • Luchthaventransfer van/naar de luchthavens van Tuléar en Antananarivo
 • Uitgebreide informatie voor vertrek
 • Dekking Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) - € 5,00 p.p. verplichte bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale retourvluchten vanuit Europa
 • Kosten binnenlands vlucht Tuléar - Antananarivo (± € 315,00 p.p. - indicatie)
 • Overige maaltijden, tips en drankjes
 • Kosten optionele activiteiten en excursies
 • Telefoonkosten, fooien en persoonlijke uitgaven
 • Visumkosten - tussen de € 35,00 en € 40,00 p.p. - en toeristenbelasting (contant te voldoen)
 • Kosten verplichte reis- en annuleringsverzekering

Voorwaarden

Indien u met meer dan 2 personen of alleen reist, neem dan contact met ons op voor een aangepast reisvoorstel.

– Reistijd t/m november 2024 volgens vaste vertrekdata
– Deze reis is gebaseerd op een nachtvlucht vanuit Europa
– Aanbetaling van 35% van landarrangement
– Onvoorziene kosten kunnen de prijzen beïnvloeden tot het moment dat de gehele reissom is voldaan

Wat anderen van onze reizen vinden.

Hier kunt u de reviews lezen die onze klanten over onze reizen en onze dienstverlening hebben geschreven.

Cheeta tijdens safari in Hwange National Park

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review
Uitzicht op de Victoria Falls in Zimbabwe
Olifanten tijdens diner in Botswana
Neushoorns in wildpark in Zuid-Afrika
Giraffe met kalfje tijdens safari in Zuid Afrika 1
Wandelsafari in Zuid-Afrika

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review
Uitzicht over Kaapstad vanaf Tafelberg

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review
Wijngaarden in de herfst in de Wijnlanden van Zuid Afrika
Olifant tijdens safari in open voertuig bij prive reservaat in Zuid Afrika

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review

2-Weekse kleinschalige luxe groepsreis Madagascar

14 dagen vanaf € 2.237,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen Boek nu
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.