Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

22-Daagse Madagascar walvis reis

24 dagen vanaf € 3.226,- p.p.
 • Ga walvissen spotten op Île St. Marie
 • Afwisselende reis met alle hoogtepunten van het zuiden
 • Reis comfortabel met een privé chauffeur
Tsingy de Bemaraha bij zonsondergang
Lemur in Andasibe National Park op Madagascar 1
Vrouwen bij Baobab Alley op Madagascar
Afrika ongeëvenaard
 • Hoogtepunten
 • Dag-tot-dag & reisroute
 • Overnachtingen
 • Vertrekdata
 • Prijsinformatie
 • Foto's
Hoogtepunten

Hoogtepunten

De Madagascar walvis reis voert u vanuit Tuléar in het zuidwesten van het land via de RN7 naar het Andasibe National Park in het oosten. Onderweg bezoekt u fraaie natuurgebieden, zoals het Isalo en Ranomafana National Park. Vanuit Andasibe reist u via het weelderige kanaal van Pangalanes naar Mahambo. Daar neemt u de veerboot naar het eiland Ile Sainte Marie. Dit eiland is een heerlijk tropisch paradijs, waar u in de maanden juli t/m september walvissen kunt zien. Maar de overige maanden is het ook goed vertoeven aan het strand. Natuurlijk is een boottocht om walvissen te spotten inbegrepen. Bij het gedeelte van Tuléar naar Andasibe wordt u vervoerd per privé chauffeur, die goed Engels spreekt. In de nationale parken wordt gebruik gemaakt van ons eigen team aan lokale gidsen.

Deze reis kan ook in omgekeerde richting worden gedaan.

Walvis bij Ile St. Marie op Madagascar reis
Dag-tot-dag & reisroute

Dag-tot-dag & Reisroute

Hieronder vindt u de route en invulling van dag tot dag van onze 22-daagse Madagascar walvis reis. Bij deze reis vliegt u vanuit Europa naar de hoofdstad Antananarivo. U maakt deze reis met een privé chauffeur, en heeft en binnenlandse vlucht naar Tuléar. Vanaf hier reist u terug naar het noorden. Onderweg bezoekt u beroemde nationale parken zoals het Isalo, Ranomafana en Andasibe National Park. Het laatste gedeelte van de reis brengt u naar het bijzondere kanaal van Pangalanes. U sluit de reis af op het eiland Île St. Marie, waar u een boottocht maakt om walvissen te zien.

Als u klikt op het kaartje aan de rechterkant, kunt u de route bekijken.

Wilt u deze reis in omgekeerde richting maken, dan kan dat natuurlijk ook. Het is ook altijd mogelijk om de route aan te passen of de reis te verlengen met enkele dagen. Neem in dat geval contact met ons op voor een vrijblijvend reisvoorstel.

Alle items openen
Dag 1 en 2: Vertrek Europa - aankomst Antananarivo

U komt aan in Antananarivo op dag 2, waar onze agent u zal ontvangen en u een transfer heeft naar uw hotel. De rest van de dag kunt u uitrusten van uw vlucht bij uw accommodatie. Het San Cristobal Boetiek Hotel is een comfortabel verblijf niet ver van de internationale luchthaven Ivato. De bezienswaardigheden van Antananarivo zoals het Rova d’Ambohidratrimo paleis, de Analakely markt en het oude centrum van Anantanarivo zijn makkelijk bereikbaar. Het ontbijt bestaat uit een buffet met een ruime keuze aan gerechten. Verder is er een à la carte restaurant met een terras en een lounge bar waar u terecht kunt voor een drankje.

Verblijf:
San Cristobal hotel – standaard kamer
Middenklasse hotel dichtbij de luchthaven

Inclusief:
– Logies met ontbijt
– Transfer vanaf de luchthaven

Stadsbeeld van Antananarivo tijdens walvis reis Madagascar
Dag 3: Antananarivo - binnenlandse vlucht naar Tuléar

Vandaag vliegt u van Antananarivo naar Tuléar in het zuiden van Madagascar. Na aankomst wordt u opgewacht en naar uw verblijf gebracht. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht spenderen om het stadje te verkennen of te relaxen aan het strand. Uw hotel heeft een prachtige tuin met palmbomen en bloeiende planten; een heerlijke koele oase van rust en stilte. Een groot pluspunt is het grote zwembad met terras, waar u lekker kunt afkoelen op hete dagen. De kamers zijn ruim en van alle gemakken voorzien, waaronder een heerlijk bed met klamboe, kluisje, minibar, airco, TV en gratis wifi.

Verblijf:
Victory hotel – standaard kamer
Standaard verblijf met ruime kamers en groot zwembad

Inclusief:
– Logies met ontbijt
– Luchthaventransfers

Vissers op het strand bij Ifaty
Dag 4 en 5: Tuléar - Zombitse National Park - Isalo National Park

In de ochtend ontmoet u uw chauffeur voor de komende dagen. Dan gaat u op pad via de RN7. Dit is de verbindingsweg tussen de hoofdstad en Tuléar. Het landschap in dit deel van Madagascar is droog met vooral doornachtig struikgewas. Uw volgende bestemming is het bijzondere Isalo National Park, maar onderweg wordt eerst gestopt bij het Zombitse National Park, waar ook baobab bomen groeien. Er leven veel vogels in dit park, bijna de helft van alle vogels die te vinden zijn op Madagascar kunt u hier tegenkomen! Na een wandeling door het park reist u verder naar uw accommodatie bij Isalo voor de komende 2 nachten. De volgende dag brengt u door in het Isalo National Park. De vreemd gevormde rotsen met rode en okerkleuren van het zandstenen landschap in dit park hebben wel wat weg van het Wilde Westen in America. Het wordt dan ook wel het Colorado van Madagascar genoemd. U brengt een hele dag door in dit bijzonder mooie park, waar diverse wandelroutes zijn uitgezet. U dwaalt door diepe kloven en over weidse graslanden. In de groene canyons zijn stroompjes, watervallen en heldere poeltjes verborgen, spelen lemuren in de bomen en schieten hagedissen weg onder de rotsen. Om af te koelen kunt u een plons nemen in het ‘Piscine Naturelle’, een waterpoel met mooi blauwgroen water.

Isalo Ranch – standaard bungalow
Kleinschalig verblijf in prachtige tuin vol fruitbomen en kruiden

Inclusief:
– Logies met ontbijt
– Wandeling in het Zombitse National Park
– Bezoek Isalo National Park met lokale gidsen, inclusief lunch

Zombitse National Park
Dag 6 en 7: Isalo National Park – Tsaranoro Vallei

Uw reis gaat verder noordwaarts naar de Tsaranoro Valley bij het Andringitra gebergte. In dit gebied ligt de hoogste berg van Madagascar, de Pic Boby. Het Andringitramassief is biologisch zeer divers, met meer dan 100 vogelsoorten, 50 diersoorten, 55 kikkersoorten en meer dan 1000 plantensoorten. Het landschap in de Tsaranoro vallei wordt gedomineerd door hoog oprijzende granietwanden. In de vallei ligt een heilig bos met natuurlijk zwembad waar u een duik in mag nemen. Op dag 7 kunt u samen met een lokale gids een van de vele wandelroutes nemen door de vallei, die variëren van makkelijk tot pittig!

Verblijf:
Tsarasoa Lodge – comfort kamer
Eenvoudig verblijf, mooi gelegen in de vallei

Inclusief:
– Logies met ontbijt
– Begeleide wandeling naar keuze in Tsaranoro vallei met gids

Tsaranoro vallei op Madagascar 2
Dag 8 en 9: Tsaranoro Vallei – Parc d’Anja – Ranomafana National Park

De dag begint met een bezoek aan het Anjá Community Reserve. Dit is een klein privé reservaat in het gebied van de Betsileo bevolking. Het park is opgericht om de lokale bevolking te ondersteunen en de flora en fauna van het gebied te beschermen. Hier leeft een groot aantal ringstaartlemuren die niet schuw zijn. U kunt de vermakelijke dieren van dichtbij bekijken. Kunt u een van de soorten kameleons ontdekken in de bomen? De volgende dag wordt uitgetrokken om het Ranomafana National Park te bezoeken. Het weelderig groene regenwoud van het Ranomafana National Park staat in sterk contrast tot droge landschap in het zuiden. De heuvels van het park worden doorsneden door talloze stroompjes en watervallen die uitmonden in de Namorona rivier. Vergaap u aan de enorme varens en prachtige orchideeën die hier groeien. In het park leven verschillende soorten lemuren, reptielen, amfibieën, vogels en insecten.

Verblijf:
Chez Gaspard – standaard bungalow
Eenvoudig verblijf, net buiten het nationale park

Inclusief:
– Logies met ontbijt
– Bezoek Anjá Community Reserve
– Avondwandeling in het Ranomafana National Park
– Dagbezoek met lokale gids aan het Ranomafana National Park

Mot in Andasibe National Park op Madagascar
Dag 10: Ranomafana National Park - Antsirabe

Vandaag rijdt u naar Antsirabe dat is gelegen in de hooglanden van Madagascar. Het stadje heeft leuke markten en een mooi station. Een onderdeel van de cultuur van de Merina en Betsileo stammen zijn herbegrafenissen, die feestelijke gebeurtenissen zijn. In de omgeving van Antsirabe wordt veel groente en rijst verbouwd, op het platteland liggen leuke authentieke boerendorpjes. U kunt een wandeling maken door het stadje of gebruik maken van een pousse-pousse, een soort riksja.

Verblijf:
Chambre du Voyageur – standaard kamer
Comfortabel verblijf met fraaie tuin

Inclusief:
– Logies met ontbijt

Rijstvelden in de hooglanden van Madagascar reis
Dag 11 en 12: Antsirabe - Andasibe

De route gaat verder naar het Andasibe National Park, waar u na aankomst een avondwandeling maakt om nachtelijk actieve lemuren en dieren te zien. Op dag 12 heeft u een dagbezoek met lokale gidsen in het park. Het tropische Andasibe National Park is vooral bekend vanwege de grootste lemur die hier leeft, de Indri Indri. De roep van deze indrukwekkende zwartwitte halfaap is zeer indringend en karakteristiek en lijkt wel op een brandalarm. U bezoekt tot slot ook het Vakona domein, waar u lemuren van dichtbij kunt zien op het lemureneiland en een krokodillenmeer kunt bezichtigen. Het Sahatandra River Hotel is gelegen aan de prachtige Sahatandra rivier, dichtbij de ingang van het Andasibe-Mantadia nationale park. Vanaf het hotel kijkt u uit op de rivier. U verblijft in een van de bungalows die verspreid liggen in de mooie tuin, waar zich ook een enorm zwembad bevindt.

Verblijf:
Sahatandra River Hotel – standaard bungalow
Verblijf dichtbij het nationale park met eenvoudige bungalows

Inclusief:
– Logies met ontbijt
– Avondwandeling met gids in het Andasibe National Park
– Dagbezoek aan het Andasibe National Park met lokale gidsen, inclusief bezoek aan het Vakona reservaat (lemureneiland en krokodillenmeer)

andasibe National Park 1
Dag 13 en 14: Andasibe – Kanaal van Pangalanes

U neemt vandaag afscheid van uw chauffeur voordat u per boot vertrekt voor een tocht over het kanaal van Pangalanes. Dit stelsel van meren, rivieren en geulen strekt zich 655 kilometer uit langs de oostkust van Madagascar. Het werd in koloniale tijd gebruikt voor transport, maar is nu op grote delen overwoekerd door waterlelies. Uw verblijf voor de komende nachten ligt bij het Le Palmarium reservaat, waar lemuren zoals de dansende sifaka én de Indri Indri leven. Heel bijzonder is de Ravinala palmboom, waarvan de bladeren een enorme waaier vormen. U maakt ook een avondwandeling in het reservaat om op zoek te gaan naar de Aye Aye, een bizar vingerdiertje. Dit diertje is de enige nog levende soort uit de familie van vingerdieren. In het gebied groeien ook bijzondere planten, waaronder enkele vleesetende soorten.

Verblijf:
Le Palmarium hotel – standaard bungalow
Eenvoudig verblijf bij het Palmarium reservaat

Inclusief:
– Logies met ontbijt
– Boottransfer over het kanaal van Pangalanes
– Avondwandeling en dagbezoek aan het Reserve de Palmarium

Dansende Sifaka lemur op Madagascar
Dag 15: Kanaal van Pangalanes - Mahambo

Een boottochtje brengt u vandaag naar de havenstad Toamasina en vandaar per auto verder noordwaarts naar het stadje Mahambo. Hier verblijft u een nacht aan het strand. Na aankomst kunt u ontspannen en misschien een duik nemen in zee als er genoeg tijd is. Bij uw verblijf kunt u heerlijk vis eten! De authentieke bungalows van La Pirogue liggen verspreid in een mooie tuin met palmbomen en inheemse bloeiende planten. De kamers zijn eenvoudig, maar van alle gemakken voorzien.

Verblijf:
La Pirogue – standaard kamer
Authentiek, eenvoudig verblijf aan het strand

Inclusief:
– Logies met ontbijt
– Boottransfer over het kanaal van Pangalanes

Boottocht op het kanaal van Pangalanes
Dag 16 t/m 18: Mahambo – Île Sainte Marie

U neemt vandaag de veerboot naar het eiland Ile Sainte Marie. Het eiland is in de maanden juli tot september dé plek om humpback walvissen te zien zwemmen voor de kust. Wat niet wil zeggen dat het eiland de overige maanden van het jaar oninteressant is. De stranden van Ile Sainte Marie zijn onovertroffen, in het water voor de kust leven talrijke kleurrijke visjes en het eiland heeft een spannende geschiedenis. Een prima plek dus om uw vakantie mee af te sluiten. Uw verblijf, hotel Libertalia, is vernoemd naar een legendarische piratenrepubliek, en ligt pal aan het strand op de westkust van het eiland. Wuivende palmbomen zorgen voor schaduw en verkoeling aan het privé strand en de tuinen van het hotel. Uw bungalow ligt verscholen in het groen en kijkt uit over de zee. Voor het hotel ligt een rots in de zee, die via een pier te bereiken is. U kunt hier heerlijk zwemmen en snorkelen en met een beetje geluk zelfs walvissen spotten! Bij uw verblijf is een walvisexcursie ingesloten.

Verblijf:
Hotel Libertalia – standaard kamer
Leuk verblijf met bungalows verscholen onder de palmbomen aan het strand

Inclusief:
– Logies met ontbijt en diner
– Oversteek per veerboot
– Boottochtje om walvissen te spotten

Zonsondergang op Ile Sainte Marie
Dag 19 en 20: Île Sainte Marie - Antananarivo

U heeft op dag 19 een binnenlandse vlucht terug naar de hoofdstad Antananarivo, waar u nog een dag verblijft om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Vanaf de terrassen van uw verblijf, Hotel Belvedère, heeft u een fraai uitzicht over Antananarivo, de hoofdstad van Madagaskar. Het hotel ligt in het centrum van de stad, dicht bij het zakencentrum met vele restaurantjes en winkeltjes. In de omgeving vindt u ook de dierentuin van Tsimbazaza.

Le Belvédere – standaard kamer
Leuk hotel in het centrum van Antananarivo met uitzicht over de stad

Inclusief:
– Logies met ontbijt
– Luchthaventransfers

Blauwe Vanga vogel in het Zombitse National Park
Dag 21 en 22: Antananarivo vertrek - aankomst Europa

In de loop van de dag heeft u een transfer naar de luchthaven voor vertrek van uw vlucht terug naar Europa.

Gecko tijdens walvis reis op Madagascar
Overnachtingen

Overnachtingen

Bij onze 22-daagse Madagascar walvis reis verblijft u bij eenvoudige tot middenklasse accommodaties, die zo dicht mogelijk bij de nationale parken zijn gelegen. U heeft overal een eigen, aangrenzende badkamer. Overal is ontbijt inbegrepen, u kunt óf bij de verblijven zelf dineren, of bij een restaurant in de nabije omgeving. Bij deze reis is een walvisexcursie waarbij u met een bootje de zee op gaat bij het Île St. Marie inbegrepen.

Hieronder vindt u een impressie van de accommodaties waar u bij deze reis zult verblijven. Het is altijd mogelijk om de reis naar wens aan te passen en te kiezen voor alternatieve verblijven. Neem hiervoor contact met ons op voor een vrijblijvend reisvoorstel op maat.

Vertrekdata

Vertrekdata

De 22-daagse Madagascar walvis reis heeft geen vaste vertrekdata. U kunt op iedere gewenste dag vertrekken. De reis kan ook worden verlengd met extra dagen.

Vertrekdata

Iedere gewenste dag
Prijsinformatie

Prijsinformatie

Bij de 22-Daagse Madagascar walvis reis gaat u vanuit het zuiden langs alle bekende nationale parken tot en met het kanaal van Pangalanes. U reist verder naar Île St. Marie, waar u in het juiste seizoen walvissen kunt zien.

 • Prijs per volwassene: vanaf € 3.226,- gebaseerd op 2 samenreizende personen

Inclusief

 • Ontvangst en transfer na aankomst op Madagascar
 • Vervoer per geschikt 4x4 voertuig met Engels sprekende gids/chauffeur
 • All brandstofkosten, kosten voor overtochten per (veer)boot en verzekering van het voertuig
 • Alle overnachtingen
 • 19x ontbijt
 • 1x lunch
 • 3x diner
 • Alle entreegelden en gebruik plaatselijke gidsen voor inbegrepen excursies
 • Begeleide wandeling in het Zombitse National Park
 • Begeleide wandeling met lunch in het Isalo National Park
 • Begeleide wandeling naar keuze in de Tsaranoro vallei
 • Begeleid bezoek aan het Parc d’Anja bij Ambalavao
 • Begeleide avondwandeling en dagbezoek aan het Ranomafana National Park
 • Begeleide avondwandeling en dagbezoek aan het Andasibe National Park en het Vakona domein (lemureneiland en krokodillenmeer)
 • Begeleide avondwandeling en dagbezoek aan het Reserve de Palmarium bij het kanaal van Pangalanes
 • Walvisexcursie bij Île St. Marie (in juiste seizoen)
 • Uitgebreid informatiepakket voor vertrek
 • Dekking Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) - € 5,00 p.p. verplichte bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale retourvluchten vanuit Europa
 • Eventuele extra nacht(en) bij verlenging van de reis
 • Kosten binnenlandse vluchten (prijsindicatie ± € 250,00 p.p. per vlucht)
 • Overige maaltijden, tips en drankjes
 • Kosten optionele activiteiten en excursies
 • Telefoonkosten, fooien en persoonlijke uitgaven
 • Visumkosten - tussen de € 35,00 en € 40,00 p.p. - en toeristenbelasting (contant te voldoen)
 • Kosten verplichte reis- en annuleringsverzekering

Voorwaarden

Indien u met meer dan 2 personen of alleen reist, neem dan contact met ons op voor een aangepast reisvoorstel.

– Reistijd half april t/m eind half december 2024, vertrek iedere dag
– Deze reis is gebaseerd op een nachtvlucht vanuit Europa
– Deze reis kunnen wij voor u aanbieden op basis van beschikbaarheid
– Aanbetaling van 25% van landarrangement
– Onvoorziene kosten kunnen de prijzen beïnvloeden tot het moment dat de gehele reissom is voldaan

Niet gevonden wat u zocht? Vraag dan een reis op maat aan.

Voldoet onze 22-daagse Madagascar walvis reis niet geheel aan uw wensen? Dan kunnen we altijd een maatwerk reis voor u samenstellen. In een persoonlijk gesprek bespreken we uw wensen en ideeën en geven u advies over de mogelijkheden. We stellen een route voor u samen en voegen accommodaties toe die voldoen aan uw eisen. Zo wordt uw maatwerk reis echt úw droomreis!

Wat anderen van onze reizen vinden.

Hier kunt u de reviews lezen die onze klanten over onze reizen en onze dienstverlening hebben geschreven.

Cheeta tijdens safari in Hwange National Park

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review
Uitzicht op de Victoria Falls in Zimbabwe
Olifanten tijdens diner in Botswana
Neushoorns in wildpark in Zuid-Afrika
Giraffe met kalfje tijdens safari in Zuid Afrika 1
Wandelsafari in Zuid-Afrika

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review
Uitzicht over Kaapstad vanaf Tafelberg

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review
Wijngaarden in de herfst in de Wijnlanden van Zuid Afrika
Olifant tijdens safari in open voertuig bij prive reservaat in Zuid Afrika

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review

22-Daagse Madagascar walvis reis

22 dagen vanaf € 3.226,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.