Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

23-Daagse kleinschalige groepsreis van
Windhoek naar Victoria Falls

23 dagen vanaf € 4.965,- p.p.
 • Kleine groepen met Engelstalige begeleiding
 • Zie de hoogtepunten van Namibië, Botswana én Zimbabwe
 • Goede verblijven en comfortabel vervoer
Uitzicht over Fish River Canyon bij reis door Namibie
Kokerbomen in Namibie
Gemsbok met kalfje in Etosha National Park
Afrika ongeëvenaard
 • Hoogtepunten
 • Dag-tot-dag & reisroute
 • Overnachtingen
 • Vertrekdata
 • Prijsinformatie
 • Foto's
Hoogtepunten

Hoogtepunten

Bij deze fantastische en avontuurlijke groepsreis bezoekt u in 23 dagen de hoogtepunten van Namibië, Botswana en Zimbabwe, met als eindpunt de spectaculaire Victoria Falls. Naast natuur en veel wild biedt deze reis een culturele excursie naar het Mbunza Living Museum, waar kennis maakt met de Kavango stam. Ook maakt u enkele boottochtjes en een spannende avondsafari in het Moremi reservaat. Onderweg bezoekt u enkele van ’s werelds mooiste natuurparken, zoals het Etosha National Park, de Okavango Delta, Chobe National Park en het Hwange National Park. U reist in een internationale groep van maximaal 12 personen met een Engelstalige gids en overnacht in hotels of permanente luxe tenten, allemaal met eigen badkamer. Het vervoer is per comfortabele minibus en aangepaste voertuig voor uw bezoek aan de Okavango delta.

Victoria watervallen in Zimbabwe 2
Dag-tot-dag & reisroute

Dag-tot-dag & Reisroute

Hieronder vindt u de route en invulling van dag tot dag van onze 23-Daagse kleinschalige groepsreis van Windhoek naar Victoria Falls. Bij deze reis vliegt u vanuit Europa naar Windhoek, en reist door Namibië en Botswana naar Zimbabwe. De reis eindigt bij Victoria Falls. U reis met maximaal 12 personen en uw Engelstalige gids/chauffeur.

Als u klikt op het kaartje aan de rechterkant, kunt u de route bekijken.

Alle items openen
Dag 1 en 2: Vertrek Europa - aankomst Windhoek | afstand ± 50 km | reistijd ± 1 uur

Na aankomst in Windhoek op dag 2 wordt u naar uw verblijf in Windhoek gebracht, waar u de rest van de dag uit kunt rusten van uw vlucht. ’s Avonds ontmoet u hier uw gids en de rest van uw reisgezelschap.

Verblijf:
Avani Windhoek hotel of gelijkwaardig – standaard kamer
Modern boetiek hotel in het centrum van Windhoek

Inclusief:
– Logies met ontbijt
– Luchthaven transfer
– Kennismakingsbijeenkomst

Uitzicht over Windhoek vanaf Avani Hotel
Dag 3 en 4: Windhoek - Sossusvlei | afstand ± 280 km | reistijd ± 3,5 uur

Het Namib Naukluft National Park ligt in een eeuwenoude woestijn en is beroemd vanwege de torenhoge zandduinen. U betreedt dit park ’s ochtends vroeg, als de opgaande zon de rode duinen bij Sossusvlei en Deadvlei spectaculair kleurt. Als u geluk heeft, staat er wat water in de normaal kurkdroge ‘vlei’. Houd uw camera gereed voor de mooie fotomomenten! U bezoekt ook Sesriem Canyon, die miljoenen jaren geleden is uitgesleten door de Tsauchab rivier.

Verblijf:
Agama River Camp of gelijkwaardig – standaard kamer
Prima verblijf met mooi zwembad

Inclusief:
– Logies en alle maaltijden
– Bezoek Sossusvlei en Sesriem Canyon

Zandduin in Namibie tijdens groepsreis van Windhoek naar Zimbabwe
Dag 5 en 6: Sossusvlei - Swakopmund | afstand ± 300 km | reistijd ± 4,5 uur

Uw reis gaat verder door de Namib-Naukluft woestijn naar Swakopmund. Deze woestijn is eeuwenoud en het lijkt alsof de tijd hier stil staat. Ondanks de barre omstandigheden zijn hier enkele van de zeldzaamste planten en dieren ter wereld te vinden. Zo kan de Welwitschia plant wel 2000 jaar oud worden! De Afrikaanse naam voor deze plant is zeer toepasselijk ‘tweeblaar kanniedood’. Onderweg stopt u in Walvisbaai, waar u flamingo’s kunt bewonderen in de lagune. In de middag komt u aan in het charmante kuststadje Swakopmund, waar u nog veel Duitse invloeden kunt ontdekken. De volgende ochtend wordt u een korte rondleiding aangeboden in een duurzaamheidscentrum voor energie, water en afval. U kunt deze dag verder een keuze maken uit de diverse optionele excursies die worden aangeboden, zoals o.a. quad biken of een vlucht boven de kust of woestijn. U kunt ook op eigen gelegenheid het stadje gaan verkennen.

Verblijf:
Swakopmund Sands hotel of gelijkwaardig – standaard kamer
Kleinschalig prima hotel niet ver van de zee

Inclusief:
– Logies met ontbijt en 1x lunch
– Bezoek aan Walvisbaai
– Rondleiding in duurzaamheidscentrum

Kleurrijke huisjes in Swakopmund
Dag 7: Swakopmund - Etosha National Park | afstand ± 470 km | reistijd ± 5,5 uur

U verlaat vandaag de kust en gaat op weg naar het hoogtepunt van Namibië, het Etosha National Park. Het hart van dit fraaie park wordt gevormd door een enorme zoutpan, die zelfs vanuit de ruimte zichtbaar is. De naam Etosha betekent dan ook ‘Great White Place’ in het plaatselijke Ndonga dialect van de Ovambo stam. Etosha heeft een goede wildstand en u hebt hier een goede kans om neushoorns te zien. In de middag komt u aan bij uw accommodatie nét buiten het nationale park. U kunt eventueel nog een optionele begeleide safari maken in het park, of anders gewoon lekker uitrusten bij het zwembad.

Verblijf:
Toshari Lodge of gelijkwaardig – standaard kamer
Leuk verblijf met mooie tuinen nét buiten het nationale park

Inclusief:
– Logies met ontbijt en diner

Olifant in Etosha National Park
Dag 8 en 9: Etosha National Park

De komende twee dagen staan in het teken van de safari’s die met het eigen voertuig in het Etosha National Park worden gemaakt. U zult iedere dag het park doorkruisen op zoek naar wild. In het park leven zo’n 114 verschillende soorten zoogdieren, 340 soorten vogels, 110 soorten reptielen en, héél verrassend, 1 soort vis. Indien u overdag nog niet genoeg wild heeft gezien, dan kunt u de avonden doorbrengen bij een watergat om de nachtdieren te zien die hier komen drinken.

Verblijf:
Kampen in het nationale park – standaard kamer
Standaard verblijven ín Etosha National Park

Inclusief:
– Logies met ontbijt en diner
– Safari’s in het Etosha National Park

Hyena bij watergat in het Etosha National Park
Dag 10: Etosha National Park - Rundu | afstand ± 450 km | reistijd ± 5 uur

Na vertrek uit Etosha gaat de reis naar Bushmanland, waar u een bezoek brengen aan het Mbunza Living Museum, wat bestaat uit een lokaal schooltje en nederzetting van de Kavango mensen. Deze mensen leven van de visvangst, het houden van vee en het verbouwen van een stukje land. In de middag wordt de weg vervolgd naar uw verblijf bij Rundu aan de Okavango rivier, waar u de rest van de dag kunt relaxen.

Verblijf:
Kaisosi River Lodge of gelijkwaardig – standaard kamer
Eenvoudig verblijf, mooi gelegen aan de rivier

Inclusief:
– Logies en alle maaltijden
– Bezoek Mbunza Living Museum

Witte reiger bij Okavango rivier
Dag 11 en 12: Rundu - Caprivi strook | afstand ± 210 km | reistijd ± 2,5 uur

Deze ochtend bent u vrij om te relaxen of een keuze te maken uit enkele optionele activiteiten, zoals bijv. een boottochtje op de rivier of een bezoek aan een lokale gemeenschap. Na aankomst bij de volgende accommodatie maakt u in de late namiddag een boottochtje naar Popa Falls. Relax en geniet van een drankje terwijl de nijlpaarden in de rivier zich opmaken om te gaan grazen. De volgende dag staat een ochtendsafari in het Greater Bwabwata National Park op het programma. U kunt hier o.a. olifanten, koedoes, Roan antilopen en buffels verwachten, naast de talloze vogels en ander klein wild. De middag kunt u in alle rust doorbrengen bij het fijne zwembad bij uw accommodatie.

Verblijf:
Nunda River Lodge of gelijkwaardig – standaard chalet
Leuk verblijf met chalets langs de rivier en fijn zwembad

Inclusief:
– Logies en alle maaltijden
– Sunset boottochtje naar Popa Falls
– Safari in het Greater Bwabwata National Park

Boottochtje naar Popa Falls
Dag 13: Caprivi strook - Maun | afstand ± 430 km | reistijd ± 5,5 uur (oponthoud aan de grens niet meegerekend)

Vandaag staat een flinke rit op het programma. U verlaat de Caprivi en reist naar Maun in Botswana. De naam ‘Maun’ betekent in de San taal ‘plek van kort riet’. Het stadje staat ook wel bekend als de ‘gateway’ naar de Okavango delta. U kunt de middag naar believen invullen met een goed boek langs de oever van de rivier bij uw verblijf, of met een optionele vlucht over de Okavango delta. Het verblijf voor deze nacht, Thamalakane River Lodge, ligt iets buiten Maun aan de gelijknamige rivier.

Verblijf:
Thamalakane River Lodge of gelijkwaardig – standaard chalet
Middenklasse verblijf aan de oever van de rivier

Inclusief:
Logies met ontbijt en lunch

Vlucht over de Okavango delta
Dag 14 en 15: Maun - Moremi Game Reserve | afstand ± 100 km | reistijd ± 2 uur

De Okavango rivier vloeit uit in de Kalahari woestijn zonder ooit de kust te bereiken. Op dag 14 verkent u dit unieke watergebied per mokoro, een traditionele kano, om de enorme variëteit aan vogels en wild te bekijken. Na deze fantastische ervaring reist u naar uw kamp in het Moremi reservaat, waar u een nachtsafari zult maken en de dag daarop een ochtend en middag op safari gaat in een open 4×4 safari voertuig. Uw verblijf is een semi-permanent tentenkamp midden in de natuur. U dineert ’s avonds bij het romantische licht van olielampen! Er is geen omheining om het kamp, dus het wild kan ’s nachts vrijelijk door het kamp lopen. Uw luxe tent is compleet met bedden en een eigen badkamer met toilet en douche.

Verblijf:
Mankwe Tented Camp of gelijkwaardig – standaard tent
Intiem safari kamp midden in de natuur

Inclusief:
– Logies en alle maaltijden
– Mokorotocht
– Safari’s in het Moremi reservaat

Safari in het Moremi reservaat
Dag 16: Moremi Game Reserve - Nata | afstand ± 420 km | reistijd ± 6 uur

U verlaat de wildernis en reist verder naar het oosten. De Makgadigadi Pans zijn ontstaan na het opdrogen van een meer. U bezoekt hier het Nata Bird Sanctuary, vanwaar u ook een mooi uitzicht heeft over de Sowa zoutpan (afhankelijk van de omstandigheden en of er voldoende tijd is).

Verblijf:
Nata Lodge of gelijkwaardig – standaard safari tent
Prima verblijf halverwege de route naar het Chobe National Park

Inclusief:
– Logies met ontbijt en diner
– Bezoek Nata Bird Sanctuary (onder voorbehoud)

Flamingos bij Nata tijdens groepsreis van Namibie naar Zimbabwe
Dag 17 en 18: Nata - Chobe National Park | afstand ± 320 km | reistijd ± 4 uur

Het Chobe National Park is vooral bekend vanwege de grote kuddes olifanten die hier leven, naast héél veel ander wild. In het park leeft de grootste concentratie aan olifanten ter wereld, en het is dan ook zo goed als gegarandeerd dat u deze grijze reuzen zult zien. U gaat mee op een safari per open 4×4 voertuig en maakt een bootsafari op de Chobe rivier, een van de beste manieren om het wild én de mooie zonsondergang te zien. Op de dag van aankomst heeft u de gelegenheid om eventueel nog een optionele activiteit te boeken.

Verblijf:
Chobe Safari Lodge of gelijkwaardig – standaard kamer
Verblijf met zwembad, bar en restaurant aan de Chobe rivier

Inclusief:
– Logies met ontbijt en diner
– Safari per open 4×4 voertuig in het Chobe National Park
– Bootsafari op de Chobe rivier

Nijlpaard langs de Chobe rivier tijdens bootsafari
Dag 19 en 20: Chobe National Park - Hwange National Park | afstand ± 270 km | reistijd ± 3,5 uur (oponthoud aan de grens niet meegerekend)

U gaat de grens over naar Zimbabwe en reist naar het Hwange National Park. Dit park heeft een grote concentraties giraffes, olifanten, buffels en zebra’s. Er leven veel bedreigde diersoorten, waaronder wilde honden, en het park heeft een zeer gevarieerd vogelleven. U gaat hier een volle dag op safari op dag 20. Het verblijf voor de komende nachten ligt in een privéconcessie grenzend aan het nationale park. Er is een waterpoel waar de hele dag door dieren komen drinken.

Verblijf:
Elephant’s Eye of gelijkwaardig – standaard tent
Sfeervol safari verblijf in een wildreservaat

Inclusief:
– Logies en alle maaltijden
– Volle dag safari in het Hwange National Park

Spelende bavianen in Botswana
Dag 21: Hwange National Park - Victoria Falls | afstand ± 190 km | reistijd ± 2,5 uur

Vandaag reist u terug naar Victoria Falls. De lokale Kololo stam noemt de machtige Victoria Falls ‘Mosi oa Tunya’, wat ‘rook die dondert’ betekent. De enorme watermassa die in de kloof naar beneden stort als het waterpeil op z’n hoogst is veroorzaakt een metershoge waternevel. Een regenponcho is de meeste tijd geen overbodige luxe! In de middag heeft u een sunset cruise op de Zambezi rivier. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden om de watervallen te bekijken of een optionele excursie te maken, zoals bijvoorbeeld een helikoptervlucht over de watervallen.

Verblijf:
Ilala Lodge of gelijkwaardig – standaard kamer
Goed verblijf op loopafstand van het Victoria Falls National Park

Inclusief:
– Logies met ontbijt
– Bezoek aan de Victoria Falls
– Sunset cruise

Victoria Falls watervallen bij groepsreis van Windhoek
Dag 22 en 23: Victoria Falls - vertrek - aankomst Europa | afstand ± 40 km | reistijd ± 0,5 uur

Helaas, uw reis is alweer ten einde, maar we hopen dat u nog een keer terugkomt om een ander deel van Afrika te bezoeken. U neemt afscheid en heeft een transfer naar het vliegveld voor uw vlucht terug naar Europa, die de volgende dag aankomt.

Vlinder in Botswana
Overnachtingen

Overnachtingen

Bij onze 23-daagse kleinschalige groepsreis van Windhoek naar Victoria Falls verblijft u bij diverse accommodaties, van stadshotels tot luxe safari tenten midden in de natuur. Bij alle verblijven heeft u een aangrenzende eigen badkamer en goede, comfortabele bedden.

Hieronder vindt u een impressie van de accommodaties waar u bij deze reis zult verblijven.

Vertrekdata

Vertrekdata

De 23-daagse kleinschalige groepsreis van Windhoek naar Victoria Falls heeft een aantal vaste vertrekdata. Een minimum van 4 deelnemers is nodig om het vertrek van de reizen te kunnen garanderen, maar er zijn ook een aantal gegarandeerde vertrekdatums. Uw reisgezelschap is internationaal en de voertaal is Engels. Er zijn maximaal 12 deelnemers aan de reis.

Er zijn ook vertrekdata met een Duitstalige gids / chauffeur. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze data.

Vertrekdata 2024

april 10
mei 21
juni 5
juli 13 (gegarandeerd vertrek)
augustus 6 (gegarandeerd vertrek)
september 13 (gegarandeerd vertrek)
oktober 30
november 13
december 7
Prijsinformatie

Prijsinformatie

Bij de 23-daagse kleinschalige groepsreis van Windhoek naar Victoria Falls combineert u de droogte en leegte van de woestijn in Namibië met de waterrijke Caprivi en Okavanga delta. U sluit de reis af bij een van ’s werelds wereldwonderen, de machtige Victoria watervallen, waar het water van de Zambezi rivier met donderend geraas in en diepe kloof stroomt. U verblijft bij comfortabele accommodaties, en wordt vervoerd in een aangepast voertuig. In Botswana worden ook safari’s gemaakt in open 4×4 voertuigen.

 • Prijs per volwassene: vanaf € 4.965,- gebaseerd op 2 samenreizende personen

Inclusief

 • Ontvangst op luchthaven en transfer naar uw verblijf in Windhoek (aankomsttijd voor 12h00).
 • Alle overnachtingen
 • 20x ontbijt
 • 11x lunch
 • 15x diner
 • Vervoer per comfortabele minibus of per 4x4 safari voertuig
 • Begeleiding door een ervaren Engels (of Duits) sprekende gids / chauffeur
 • Alle activiteiten zoals vermeld in het programma van dag tot dag
 • Alle entreegelden voor de nationale parken en musea
 • Uitgebreide informatie voor vertrek
 • 24-uur per dag ondersteuning
 • Dekking Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) - € 5,00 p.p. verplichte bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale retourvluchten vanuit Europa
 • Eventuele extra nacht(en) bij verlenging van de reis
 • Overige maaltijden, tips en drankjes
 • Optionele activiteiten
 • Telefoonkosten, fooien en persoonlijke uitgaven
 • Visumkosten voor Zimbabwe (ter plekke te voldoen in $ dollars)
 • Kosten verplichte reis- en annuleringsverzekering

Voorwaarden

Indien u alleen reist, neem dan contact met ons op voor een aangepast reisvoorstel.

– Reistijd t/m december 2024 volgens vaste vertrekdata.
– Deze reis is gebaseerd op een nachtvlucht vanuit Europa. Indien u kiest voor vluchten met KLM heeft u een extra overnachting in Johannes of Kaapstad.
– Deze reis kunnen wij voor u aanbieden op basis van beschikbaarheid.
– Aanbetaling van 35% van landarrangement.
– Onvoorziene kosten kunnen de prijzen beïnvloeden tot het moment dat de gehele reissom is voldaan.

Niet gevonden wat u zocht? Vraag dan een reis op maat aan.

Voldoet onze 23-daagse kleinschalige groepsreis van Windhoek naar Victoria Falls niet geheel aan uw wensen? Dan kunnen we altijd een maatwerk reis voor u samenstellen. In een persoonlijk gesprek bespreken we uw wensen en ideeën en geven u advies over de mogelijkheden. We stellen een route voor u samen en voegen accommodaties toe die voldoen aan uw eisen. Zo wordt uw maatwerk reis echt úw droomreis!

Wat anderen van onze reizen vinden.

Hier kunt u de reviews lezen die onze klanten over onze reizen en onze dienstverlening hebben geschreven.

Cheeta tijdens safari in Hwange National Park

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review
Uitzicht op de Victoria Falls in Zimbabwe
Olifanten tijdens diner in Botswana
Neushoorns in wildpark in Zuid-Afrika
Giraffe met kalfje tijdens safari in Zuid Afrika 1
Wandelsafari in Zuid-Afrika

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review
Uitzicht over Kaapstad vanaf Tafelberg

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review
Wijngaarden in de herfst in de Wijnlanden van Zuid Afrika
Olifant tijdens safari in open voertuig bij prive reservaat in Zuid Afrika

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review

23-Daagse kleinschalige groepsreis van Windhoek
naar Victoria Falls

15 dagen vanaf € 4.965,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen Boek nu
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.