Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

23-Daagse reis van Windhoek naar Kaapstad

23 dagen vanaf € 3.678,- p.p.
 • Safari in het Etosha National Park
 • Imponerende woestijnen van Namibië
 • Afsluiten in het levendige Kaapstad
Uitzicht over Fish River Canyon bij reis door Namibie
Kokerbomen in Namibie
Gemsbok met kalfje in Etosha National Park
Afrika ongeëvenaard
 • Hoogtepunten
 • Dag-tot-dag & reisroute
 • Overnachtingen
 • Vertrekdata
 • Prijsinformatie
 • Foto's
Hoogtepunten

Hoogtepunten

Deze reis combineert de leegte en woestenij van Namibië met de ruige, nog onontdekte Westkust van Zuid-Afrika en bruisend Kaapstad. U zult versteld staan van de diversiteit aan landschappen, culturen en dieren die u in de drie weken van uw reis zult tegenkomen. Van het beroemde Etosha National Park met woestijnolifanten tot interessante stadjes, de Namib woestijn met de onvoorstelbare kleurenpracht van de rode zandduinen, de indrukwekkende Fish River Canyon in het zuiden van Namibië, prachtige kusten, het Cederberg gebied en tot slot het levendige Kaapstad met de imposante Tafelberg.

Deze reis kan ook in omgekeerde richting worden gedaan.

Nesten van vogels in boom onderweg van Windhoek naar Kaapstad
Dag-tot-dag & reisroute

Dag-tot-dag & Reisroute

Hieronder vindt u de route en invulling van dag tot dag van onze 23-daagse reis van Windhoek naar Kaapstad. Bij deze reis vliegt u vanuit Europa naar Windhoek, en rijdt van daaruit naar Kaapstad, waar de reis eindigt.

Als u klikt op het kaartje aan de rechterkant, kunt u de route bekijken.

Wilt u deze reis in omgekeerde richting maken, dan kan dat natuurlijk ook. Bekijk daarvoor onze 23-daagse Kaapstad naar Windhoek reis. Het is ook altijd mogelijk om de route aan te passen of de reis te verlengen met enkele dagen. Neem in dat geval contact met ons op voor een vrijblijvend reisvoorstel.

Alle items openen
Dag 1: Vertrek Europa

U vertrekt vandaag vanuit de luchthaven van uw keuze naar Windhoek. Indien u kiest voor vluchten met KLM heeft u vandaag een extra overnachting in Johannesburg.

Geelbekneushoornvogels in Etosha National Park
Dag 2: Aankomst - Windhoek | afstand ± 50 km | reistijd ± 0,5 uur

Na aankomst in Windhoek haalt u direct uw huurauto op bij het kantoor van de verhuurmaatschappij en gaat dan op pad naar Windhoek. Uw verblijf ligt in een rustige wijk van Windhoek en u kunt de rest van de dag uitrusten van uw vlucht, of enkele bezienswaardigheden in Windhoek gaan bekijken.  U heeft ook een uitgebreide Meet & Greet met onze agent na aankomst.

Verblijf:
House on Olof Palme – standaard kamer
Mooi modern verblijf met ruime kamers

Inclusief:
– Logies met ontbijt
– Meet & Greet

Agama hagedis in Damaraland
Dag 3 t/m 5: Windhoek - Etosha National Park | afstand ± 410/100 km | reistijd ± 4,5/2 uur

Na een goed ontbijt gaat u op pad naar het Etosha National Park. Een kwart van de oppervlakte van dit gebied bestaat uit zoutpannen, waarvan de grootste 4.590 km² (!) groot is. ‘Etosha’ betekent dan ook ‘grote witte vlakte’. De eerste 2 nachten verblijft u nét buiten het park bij een sfeervolle en charmante accommodatie, een ideale uitvalbasis om het park te bezoeken. U verblijft in een op een heuvel gelegen artistiek ingericht chalet met een prachtig uitzicht over de omgeving. Elke chalet heeft een eigen badkamer en een kleine veranda. Na een dag vol indrukken kunt u bijkomen bij een van de drie zwembaden en een heerlijk hapje eten in het goede restaurant. Ook kunt u dagelijks begeleide safaritochten maken naar Etosha indien u niet zelf wilt rijden. De laatste nacht brengt u door bij een van de kampen ín het nationale park zelf. Bij het watergat van het kamp komen vooral ’s ochtends en in de avond veel dieren drinken!

Verblijf:
Dag 3 en 4: Etosha Safari Lodge  – standaard kamer
Mooi verblijf nét buiten het nationale park
Dag 5: Halali Camp – bush chalet
Eenvoudig verblijf bij een kamp ín het nationale park met watergat

Inclusief:
Logies met ontbijt

Leeuw in Etosha National Park onderweg van Windhoek naar Kaapstad
Dag 6: Etosha National Park - Damaraland | afstand ± 300 km | reistijd ± 4,5 uur

De naam Damaraland komt van de Damarastam die hier leefden. In de omgeving kunt u nog veel sporen vinden van de vroegste bewoners van Afrika, waarvan de ‘bushman’ gravures bij Twyfelfontein wel het meest bekend zijn. Vanuit uw verblijf kunt u ook een excursie maken naar de Vingerklip, een zandstenen rots die 35 meter omhoog steekt en daarmee zijn naam eer aandoet. Als u geluk heeft, ziet u in deze streek ook woestijnolifanten, die zich hebben aangepast aan de harde omstandigheden.

Verblijf:
Damara Mopane Lodge – standaard kamer
Goed verblijf met mooi uitzichtpunt over de omgeving

Inclusief:
Logies met ontbijt

Sundowner bij uitkijkpunt in Damaraland bij reis van Windhoek naar Kaapstad
Dag 7 en 8: Damaraland - Erongo | afstand ± 300 km | reistijd ± 4,5 uur

De komende nachten verblijft u de streek Erongo, een gebied met bizarre rotsformaties en rotstekeningen. In het gebied rondom Spitzkoppe vindt u spectaculaire rotsen, die  bijzonder fraai zijn in de late namiddag. Tijdens uw verblijf kunt u begeleide natuurritten maken waarbij uw ranger u zal wijzen op het wild dat u onderweg tegenkomt en waarbij ook wordt gestopt om bushman rotstekeningen te bekijken. U kunt daarbij ook een San Living open lucht museumpje bezoeken, waar een stamlid u meer zal vertellen over de gebruiken van de San bevolking.

Verblijf:
Ai-Aiba Rock Painting Lodge – standaard chalet
Kleinschalige accommodatie in natuurreservaat

Inclusief:
Logies met ontbijt

Rotsformaties bij Spitzkoppe tijdens reis van Windhoek naar Kaapstad
Dag 9 en 10: Erongo - Swakopmund| afstand ± 190 km | reistijd ± 2,5 uur

Na de droogte van Damaraland en Erongo is Swakopmund een verademing!  U kunt een boottochtje maken om dolfijnen te spotten, met een gids op zoek gaan naar kleine dieren die in de zandduinen leven of een dagexcursie naar het Cape Cross natuurreservaat maken. De grote kolonie pelsrobben telt duizenden dieren die hier liggen te luieren op het strand. Het lawaai dat ze maken is oorverdovend! Driftwood Guesthouse is een kleine, charmante bed & breakfast gevestigd in een rustige woonwijk, dichtbij het centrum van Swakopmund. Driftwood Guest House ligt op slechts 200 meter van een wijd open strand en is ideaal voor ontspanning met zijn warme, op drijfhout geïnspireerde inrichting en gezellige slaapkamers.

Verblijf:
Driftwood Guesthouse – standaard kamer
Modern ingericht gastenverblijf dichtbij het strand

Inclusief:
Logies met ontbijt

Avond in Swakopmund
Dag 11 en 12: Swakopmund - Sossusvlei | afstand ± 300 km | reistijd ± 4,5 uur

Nergens anders ter wereld vindt u de rode duinen van de Namib, een van de oudste woestijnen ter wereld. Sossusvlei is de naam van een zoutpan midden in de duinen, die slechts eens in de zoveel jaren volloopt als het erg veel heeft geregend. In dit gebied vindt u ook de ‘fairy circles’, onverklaarbare cirkels van gras waarin niets groeit. Het is fantastische ervaring om een vlucht over de duinen te maken, een absolute aanrader! Bij uw verblijf kunt u zelfs de nacht buiten op het dak doorbrengen onder de mooiste sterrenhemel die u zich voor kunt stellen.

Verblijf:
Agama River Camp – standaard kamer
Chalet  met optie om een nacht onder de sterren te slapen

Inclusief:
Logies met ontbijt en diner

Bezoek aan Sossusvlei bij reis van Windhoek naar Kaapstad
Dag 13 en 14: Sossusvlei - Aus | afstand ± 400 km | reistijd ± 5,5 uur

Het Sperrgebiet Rand Park nabij Aus is een bijzonder gebied, dat een unieke flora kent. Het grenst aan de Nama Karoo en de zandduinen van de Namib. De eerste regenval na de winter zorgt voor een klein wonder; de droge woestijn verandert plotseling in een zéé van bloemen. Het landschap wordt verder gekenmerkt door de bergen van de ‘Great Escarpment’, droge rivierbeddingen en uitgestrekte vlaktes. In de omgeving van Aus leeft een kudde wilde paarden, die zich verbazingwekkend goed weten te redden in dit droge gebied. Bij Kolmanskop bevindt zich een oud mijnstadje, dat inmiddels weer in bezit is genomen door het zand. Dit levert zéér mooie plaatjes op. Het ooit zo levendige stadje Lüderitz is nu een slaperig vissersdorp met vreemd genoeg nog Duitse straatnamen!

Verblijf:
Desert Horse Inn – standaard kamer
Goed verblijf met ruime kamers en uitstekend restaurant

Inclusief:
Logies met ontbijt

Verlaten huis in Kolmanskop in Namibie
Dag 15 en 16: Aus - Fish River Canyon | afstand ± 300 km | reistijd ± 4,5 uur

Uw route voert u vandaag verder naar het zuiden. Vanuit uw volgende verblijf heeft u alle tijd om de imposante Fish River Canyon te bezoeken. Het uitzicht over de kloof en de rivier in de diepte vanaf het uitzichtpunt is adembenemend mooi. De Fish River Canyon is de tweede grootste kloof ter wereld na de Grand Canyon. Bij uw verblijf kunt u ook mooie wandeltochten maken. Grote rotsblokken uit de omgeving vormen het decor van uw accommodatie. De door erosie afgesleten keien maken deel uit van de bungalows, die zijn gebouwd van natuurlijke materialen en zo een worden met de omgeving. Uw kamer en-suite is van alle gemakken voorzien.

Verblijf:
Canyon Lodge – standaard kamer
Leuk verblijf met kamers verscholen tussen de rotsblokken

Inclusief:
Logies met ontbijt

Uitzicht over Fish River Canyon in Namibië onderweg naar Kaapstad
Dag 17: Fish River Canyon - Springbok | afstand ± 320 km | reistijd ± 5 uur

Vandaag rijdt u naar Springbok, net onder de grens met Namibië in Zuid-Afrika. De route voert u door Namaqualand, een streek die in de maanden september tot november bekend staat om zijn bloemenpracht, die na de eerste regens van het seizoen voor een korte periode uitbundig bloeien. Naries Namakwa Retreat is een mooie & romantische schuilplaats aan de rand van de Spektakelberg tussen Springbok en Kleinzee. De accommodaties ligt ongeveer 30 kilometer buiten het stadje Springbok, in een spectaculair landschap. Uw ontbijt en heerlijk diner worden geserveerd in het statige landhuis.

Verblijf:
Naries Namakwa Retreat – Manor house kamer
Prachtig gelegen verblijf met mooie tuin

Inclusief:
Logies met ontbijt en diner

Bloeiende veldbloemen in Namaqualand onderweg van Windhoek naar Kaapstad
Dag 18: Springbok - Cederbergen | afstand ± 390 km | reistijd ± 5 uur

Uw volgende bestemming is Citrusdal, dat halverwege de route naar Kaapstad gelegen. De omgeving van de Cederbergen is een mooi wandelgebied waar ook veel fruit wordt geteeld én rooibos thee. Het Cederbergen gebied is een natuurgebied dat nog vrij onbekend is. Toch heeft dit gedeelte van Zuid-Afrika veel te bieden voor natuurliefhebbers. Bijzondere rotsformaties worden afgewisseld met open vlaktes, kristalheldere stroompjes en watervallen. U verblijft bij een kleinschalig hotel, waar u hartelijk zult worden ontvangen.

Verblijf:
Piekenierskloof Hotel – standaard valley view kamer
Hotel met weids uitzicht over de omgeving

Inclusief:
Logies met ontbijt

Groot rotsblok in de Cederbergen in Zuid-Afrika
Dag 19 t/m 21: Cederbergen - Kaapstad | afstand ± 180 km | reistijd ± 2,5 uur

De komende dagen kunt alle bezienswaardigheden in Kaapstad bezoeken, zoals Tafelberg, Kaappunt, The Waterfront en Robbeneiland. Ook een bezoek aan de Wijnlanden, waar u de heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen kunt proeven en het historische stadje Stellenbosch kunt bezoeken is zeker de moeite waard. Oud en nieuw ontmoeten elkaar in dit verfijnde boetiek hotel dat is gevestigd in een nationaal monument nabij het centrum van Kaapstad. Stijl, service en gastvrijheid zijn woorden die dit intieme hotel goed beschrijven.

Verblijf:
The Three Boutique Hotel – luxe kamer
Kleinschalig boetiek hotel in rustige straat in het centrum van Kaapstad

Inclusief:
Logies met ontbijt

Uitzicht op Tafelberg in Zuid Afrika
Dag 22: Kaapstad - vertrek | afstand ± 20 km | reistijd ± 0,5 uur

Helaas is het vandaag tijd om afscheid te nemen. U kunt nog de dag doorbrengen in Kaapstad, voordat u aan het einde van de dag terug vliegt naar Europa. Voor vertrek levert u uw huurauto weer in.

Huisjes in de wijk Bo Kaap in Kaapstad
Dag 23: Aankomst Europa

Aankomst in Europa. We hopen dat u genoten heeft van deze geweldige reis door Namibië en Zuid-Afrika.

Protea bloem in Zuid-Afrika
Overnachtingen

Overnachtingen

Bij onze 23-daagse reis van Windhoek naar Kaapstad verblijft u bij goede middenklasse tot iets luxere verblijven. Bij het Etosha National Park overnacht u 1x bij een van de kampen ín het park zelf, zodat u ’s avonds het wild kunt gadeslaan dat komt drinken bij het watergat. Bij Sossusvlei heeft u de mogelijkheid om een nacht onder de sterren door te brengen.

Hieronder vindt u een impressie van de accommodaties waar u bij deze reis zult verblijven. Het is altijd mogelijk om de reis naar wens aan te passen en te kiezen voor alternatieve verblijven. Neem hiervoor contact met ons op voor een vrijblijvend reisvoorstel op maat.

Vertrekdata

Vertrekdata

De 23-daagse reis van Windhoek naar Kaapstad heeft geen vaste vertrekdata. U kunt op iedere gewenste dag vertrekken. De reis kan ook worden verlengd met extra dagen of in omgekeerde richting worden gedaan.

Vertrekdata

Iedere gewenste dag
Prijsinformatie

Prijsinformatie

Bij de 23-daagse reis van Windhoek naar Kaapstad reist u in ruim 3 weken van Windhoek naar Kaapstad. U neemt uw huurauto mee de grens over en levert die weer af in Kaapstad.

 • Prijs per volwassene: vanaf € 3.678,- gebaseerd op 2 samenreizende personen

Inclusief

 • Meet & greet na aankomst in Windhoek
 • Autohuur - Toyota Hilux double cab 4x4 handgeschakeld of gelijkwaardig, inclusief tweede bestuurder, volledige verzekering*, onbeperkt aantal kilometers, contract-, drop off en cross border kosten (administratie- en wegsleepkosten in verband met ongeval uitgezonderd), voorruitschade, zandstraalschade *volgens contractvoorwaarden
 • Alle overnachtingen
 • 20x ontbijt
 • 3x diner
 • Uitgebreide routebeschrijving
 • 24-uur per dag ondersteuning
 • Dekking Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) - € 5,00 p.p. verplichte bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale retourvluchten vanuit Europa
 • Administratie- en wegsleepkosten, en enige schade veroorzaakt door onverantwoord rijgedrag
 • Eventuele extra nacht(en) bij verlenging van de reis
 • Benzinekosten
 • Overige maaltijden, tips en drankjes
 • (Entree)kosten (nationale) wildparken, musea, optionele activiteiten en excursies
 • Telefoonkosten, fooien en persoonlijke uitgaven
 • Kosten verplichte reis- en annuleringsverzekering

Voorwaarden

Indien u met meer dan 2 personen of alleen reist, neem dan contact met ons op voor een aangepast reisvoorstel.

– Reistijd t/m 31 oktober 2024, vertrek iedere dag.
– Deze reis is gebaseerd op een nachtvlucht vanuit Europa. Indien u kiest voor vluchten met KLM heeft u een extra overnachting in Johannes of Kaapstad.
– Deze reis kunnen wij voor u aanbieden op basis van beschikbaarheid.
– Aanbetaling van 25% van landarrangement.
– Onvoorziene kosten kunnen de prijzen beïnvloeden tot het moment dat de gehele reissom is voldaan.

Niet gevonden wat u zocht? Vraag dan een reis op maat aan.

Voldoet onze 23-daagse reis van Windhoek naar Kaapstad niet geheel aan uw wensen? Dan kunnen we altijd een maatwerk reis voor u samenstellen. In een persoonlijk gesprek bespreken we uw wensen en ideeën en geven u advies over de mogelijkheden. We stellen een route voor u samen en voegen accommodaties toe die voldoen aan uw eisen. Zo wordt uw maatwerk reis echt úw droomreis!

Wat anderen van onze reizen vinden.

Hier kunt u de reviews lezen die onze klanten over onze reizen en onze dienstverlening hebben geschreven.

Cheeta tijdens safari in Hwange National Park

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review
Uitzicht op de Victoria Falls in Zimbabwe
Olifanten tijdens diner in Botswana
Neushoorns in wildpark in Zuid-Afrika
Giraffe met kalfje tijdens safari in Zuid Afrika 1
Wandelsafari in Zuid-Afrika

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review
Uitzicht over Kaapstad vanaf Tafelberg

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review
Wijngaarden in de herfst in de Wijnlanden van Zuid Afrika
Olifant tijdens safari in open voertuig bij prive reservaat in Zuid Afrika

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review

23-Daagse reis van Windhoek naar Kaapstad

23 dagen vanaf € 3.678,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen Boek nu
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.