Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

8-Daagse Hoogtepunten van Tanzania safari reis

8 dagen vanaf € 2.946,- p.p.
 • Reizen met Engelstalige privé chauffeur
 • Bevat álle hoogtepunten van noord Tanzania
 • Comfortabel vervoer per safarivoertuig met opklapbaar dak
Grote trek van gnoes in de Serengeti
Gnoe in de Serengeti in Tanzania
Luchtballon boven de Serengeti inTanzania
Afrika ongeëvenaard
 • Hoogtepunten
 • Dag-tot-dag & reisroute
 • Overnachtingen
 • Vertrekdata
 • Prijsinformatie
 • Foto's
Hoogtepunten

Hoogtepunten

De Serengeti, land van eindeloze vlaktes, is maar een van de hoogtepunten van deze individuele reis. Wereldwijd staat de Serengeti bekend voor ongekende wildervaringen, zoals de grote trek met miljoenen gnoes en zebra’s. Uw gids brengt u met een 4×4 voertuig van de helling van Mount Meru naar de baobab bomen van het Tarangire National Park en de Ngorongoro krater. U ziet landschappen die u kent van de mooiste natuurdocumentaires. ’s Avonds kunt u uw verhalen delen rond een kampvuur onder de Afrikaanse sterrenhemel. U bezoekt het Arusha National Park,  het Tarangire National Park, de Serengeti en de Ngorongoro krater. U heeft een grote kans om met deze reis de Big 5 te ontmoeten. Deze reis is inclusief vervoer met privé gids, alle maaltijden en entreegelden.

U kunt deze reis verlengen met een verblijf op Zanzibar.

Gnoes in de Serengeti tijdens safari reis Tanzania
Dag-tot-dag & reisroute

Dag-tot-dag & Reisroute

Hieronder vindt u de route en invulling van dag tot dag van onze 8-daagse Hoogtepunten van Tanzania safari reis. Bij deze reis vliegt u vanuit Europa naar Kilimanjaro, waar de reis ook weer eindigt. Indien u kiest voor een strandverlenging op het eiland Zanzibar heeft u aan het einde van de reis een binnenlandse vlucht vanuit Arusha (verlenging mogelijk tegen een meerprijs). U reist met uw Engelstalige privé gids/chauffeur in een comfortabel 4×4 safarivoertuig met opklapbaar dak.

Als u klikt op het kaartje aan de rechterkant, kunt u de route bekijken.

Alle items openen
Dag 1: Vertrek Europa - aankomst Kilimanjaro

Uw Hoogtepunten van Tanzania safari avontuur begint zodra u arriveert in Kilimanjaro. Uw gids haalt u op van het vliegveld en brengt u naar uw hotel nabij het Arusha National Park.

Verblijf:
African View Lodge – standaard kamer
Goed middenklasse verblijf met mooie tuin en heerlijk zwembad

Inclusief:
– Transfer na aankomst
– Logies met ontbijt en diner (tenzij u een late vlucht heeft)

Vogel tijdens safari in Tanzania
Dag 2: Arusha National Park

Het Arusha National Park wordt vaak overgeslagen bij een safari in Tanzania, wat jammer is, want het is zeker de moeite waard om te bezoeken. Vandaag gaat u dan ook een volle dag (met luchpakket) genieten van dit bijzondere park. De grootste attracties van het park zijn de spectaculaire landschappen en de rijke flora en fauna. In tegenstelling tot vele andere noordelijke parken blijft dit park het hele jaar door groen met watervallen, meren, moerassen, waterpoelen, steile rotsen én niet te vergeten de prachtige uitzichten op Mount Meru en Kilimanjaro. Het nationale park herbergt een grote populatie giraffen en is een thuishaven voor olifanten, buffels, waterbokken, duikers en dik diks. Maar ook roofdieren zoals hyena’s en luipaarden komen hier voor.

Verblijf:
African View Lodge – standaard kamer
Goed middenklasse verblijf met mooie tuin en heerlijk zwembad

Inclusief:
Logies, ontbijt, lunchpakket en diner

Excursies:
Volle dag safari in het Arusha National Park

Blauwaap in het Arusha National Park in Tanzania
Dag 3: Arusha - Tarangire National Park

Vandaag vertrekt u naar het Tarangire National Park, waar u voor de lunch zult aankomen. In het droge seizoen is de Tarangire rivier de enige bron van water voor de dieren. Het park staat bekend om de grote troepen olifanten die er leven, maar er is ook genoeg ander wild te zien. Zo leven er in het park zo’n 25.000 gnoes en 30.000 zebra’s! Tarangire is ook de enige plaats in Tanzania waar drooglandantilopen zoals de oryx en gerenoek regelmatig worden gezien. Heel bijzonder zijn de baobab bomen die hier groeien, de grootste heeft een omvang van wel 11 meter. Kijk goed uit onder de bomen in het park, er kunnen pythons in zitten …. U verblijft bij een tentenkamp ín het nationale park zelf, waar u zult inslapen met de geluiden van de wildernis om u heen.

Verblijf:
Tarangire View Camp – standaard luxe tent, compleet met eigen badkamer
Kleinschalig tentenkamp in het Tarangire National Park

Inclusief:
Logies, alle maaltijden

Excursies:
Safari in het Tarangire National Park

Baobab boom in Tarangire National Park
Dag 4 en 5: Tarangire National Park - Serengeti National Park

Via het Ngorongoro Conservation gebied rijdt u naar wat ongetwijfeld het hoogtepunt van de reis zal zijn, de Serengeti! De route loopt door de bossen langs de rand van de Ngorongoro krater en dan naar beneden naar de open vlakte van de Serengeti. Onderweg kunt u genieten van het panorama van de krater, de machtige vulkanen in de verte en de leegte van de savanne, met slechts her en der een ‘kopje’ (heuvel). De Serengeti is een paradijs voor grazers en vormt samen met de Keniaanse Masai Mara het beroemdste wildpark van Afrika, verspreid over de betoverende landschappen van Noord-Tanzania. De eindeloze vlaktes strekken zich uit zover het oog reikt, afgewisseld met rivieren waar gigantische krokodillen liggen te wachten. Enorme kuddes gnoes, zebra’s en gazelles trekken voorbij in een eeuwig ritme, op de voet gevolgd door leeuwen en hyena’s op zoek naar prooi. U heeft een grote kans om olifanten, buffels, giraffen en nog vele andere diersoorten te zien. Met een beetje geluk ziet u zelfs een cheeta of luipaard, rustend in een boom. U brengt hier twee dagen door met safari’s in het gebied.

Verblijf:
Serengeti View Camp – standaard luxe tent, compleet met eigen badkamer
Kleinschalig mobiel tentenkamp in de Serengeti

Inclusief:
Logies, alle maaltijden

Excursies:
Safari’s in het Serengeti National Park

Zebra's in de Serengeti hoogtepuntenTanzania
Dag 6: Serengeti National Park – Ngorongoro krater - Karatu

In de ochtend maakt u een laatste safari in de Serengeti en gaat dan op pad naar de Ngorongoro krater, een absoluut uniek gebied! De Ngorongoro krater staat vooral bekend om zijn natuurlijke schoonheid en overvloed aan diverse dieren in het wild, waardoor het een van de populairste safaribestemmingen van Afrika is. De kansen om wild te zien zijn fenomenaal; de wildstand in de krater is uitstekend en u zult daarnaast genieten van de mooie omgeving. U kunt zich verheugen op het spotten van de wereldberoemde Big Five en tal van andere diersoorten, waaronder grote kuddes zebra’s en gnoes. De krater wordt wel eens vergeleken met Noa’s ark omdat de diversiteit aan dieren zo groot is. De omgeving bestaat uit grasland, moerassen, zoutpannen en een zoetwater meer. Door het gebrek aan struiken en bossen zijn de dieren uitstekend te spotten. Wees niet verbaasd als u ook koeien ziet, de lokale Masai stammen hebben het recht om hun vee hier te laten grazen. In de middag daalt u af in de krater voor een safari.

Verblijf:
Karatu Simba Lodge – standaard kamer
Prettig verblijf nabij het stadje Karatu met ruime kamers en fijn zwembad

Inclusief:
Logies, ontbijt, lunchpakket en diner

Excursies:
Halve dag safari in de Ngorongoro krater

Ngorongor krater safari hoogtepunt Tanzania
Dag 7: Karatu – Arusha – vertrek

U hoeft vandaag niet vroeg uit de veren maar kunt het rustig aan doen. In de loop van de ochtend vertrekt u richting Arusha waar u kunt genieten van een lunch voor uw transfer naar Kilimanjaro luchthaven voor uw vlucht terug naar huis of, indien u een verlenging heeft op Zanzibar, uw vlucht vanuit Arusha.

 

Bavianen in Arusha National Park in Tanzania
Dag 8: Aankomst Europa
Olifant tijdens hoogtepunten safari Tanzania
Overnachtingen

Overnachtingen

Bij onze 8-daagse Hoogtepunten van Tanzania safari reis verblijft u in eenvoudige accommodaties, waar u altijd een kamer of tent heeft met aangrenzende badkamer. In de Tarangire en Serengeti nationale parken slaapt u in comfortabele tenten, met aangrenzende badkamers met wastafel, toilet en douche. Het verblijf bij Arusha na aankomst en bij Karatu hebben een mooie tuin en lekker zwembad waar u kunt relaxen en verkoeling vindt.

Hieronder vindt u een impressie van de accommodaties waar u bij deze reis zult verblijven.

Vertrekdata

Vertrekdata

De 8-daagse Hoogtepunten van Tanzania safari reis heeft geen vaste vertrekdata. U kunt op iedere gewenste dag vertrekken. De reis kan ook worden verlengd met extra dagen of met een strandvakantie op Zanzibar.

Neem hiervoor contact met ons op.

Vertrekdata

Iedere gewenste dag
Prijsinformatie

Prijsinformatie

Bij de 8-daagse Hoogtepunten van Tanzania safari reis bezoekt u de bekendste nationale parken van Tanzania zoals het Tarangire National Park, de Ngorongoro krater en het Seregenti National Park.

 • Prijs per volwassene: vanaf € 2.946,- gebaseerd op 2 samenreizende personen

Inclusief

 • Ontvangst op luchthaven en transfer naar uw verblijf bij Arusha
 • Alle overnachtingen
 • 6x ontbijt
 • 6x lunch
 • 6x diner
 • Vervoer in volledig uitgerust 4x4 safarivoertuig met opklapbaar dak
 • Begeleiding door een ervaren Engels sprekende privé gids / chauffeur
 • Safari in Arusha National Park
 • Safari in het Tarangire National Park
 • Safari's in het Serengeti National Park
 • Safari in de Ngorongoro krater
 • Alle entreegelden voor de nationale parken
 • 1,5 Liter drinkwater per persoon per dag
 • Transfer naar Kilimanjaro / Arusha vliegveld voor vertrek van uw vlucht terug / naar Zanzibar
 • Uitgebreide informatie voor vertrek
 • 24-uur per dag ondersteuning
 • Dekking Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) - € 5,00 p.p. verplichte bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale retourvluchten vanuit Europa
 • Eventuele extra nacht(en) bij verlenging van de reis op bijv. Zanzibar
 • Eventuele binnenlandse vlucht bij verlenging op Zanzibar
 • Overige maaltijden, tips en drankjes
 • Optionele activiteiten, zoals bijv. een ballonvlucht
 • Telefoonkosten, fooien en persoonlijke uitgaven
 • Optionele Flying Doctors verzekering ((ong. USD 50.00 p.p.)
 • Visumkosten (ong. USD 50.00 p.p.)
 • Kosten verplichte reis- en annuleringsverzekering

Voorwaarden

Indien u met meer dan 2 personen of alleen reist, neem dan contact met ons op voor een aangepast reisvoorstel.

– Reistijd t/m december 2024, vertrek iedere dag
– Deze reis is gebaseerd op een dagvlucht vanuit Europa (indien u kiest voor een nachtvlucht vertrekt u 1 dag eerder)
– Maximaal bagagegewicht 20 kg per persoon in zachte tassen
– Deze reis kunnen wij voor u aanbieden op basis van beschikbaarheid
– Aanbetaling van 25% van landarrangement
– Onvoorziene kosten kunnen de prijzen beïnvloeden tot het moment dat de gehele reissom is voldaan

Niet gevonden wat u zocht? Vraag dan een reis op maat aan.

Voldoet onze 8-daagse Hoogtepunten van Tanzania safari reis niet geheel aan uw wensen? Dan kunnen we altijd een maatwerk reis voor u samenstellen. In een persoonlijk gesprek bespreken we uw wensen en ideeën en geven u advies over de mogelijkheden. We stellen een route voor u samen en voegen accommodaties toe die voldoen aan uw eisen. Zo wordt uw individuele rondreis in Tanzania echt úw droomreis!

Wat anderen van onze reizen vinden.

Hier kunt u de reviews lezen die onze klanten over onze reizen en onze dienstverlening hebben geschreven.

Cheeta tijdens safari in Hwange National Park

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review
Uitzicht op de Victoria Falls in Zimbabwe
Olifanten tijdens diner in Botswana
Neushoorns in wildpark in Zuid-Afrika
Giraffe met kalfje tijdens safari in Zuid Afrika 1
Wandelsafari in Zuid-Afrika

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review
Uitzicht over Kaapstad vanaf Tafelberg

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review
Wijngaarden in de herfst in de Wijnlanden van Zuid Afrika
Olifant tijdens safari in open voertuig bij prive reservaat in Zuid Afrika

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review

8-Daagse Hoogtepunten van Tanzania safari reis

8 dagen vanaf € 2.946,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen Boek nu
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.