Botswana reizen Botswana reizen Botswana reizen
Geschreven door: Familie Van Breeschoten en Bovenschen

Reis door Namibië en Botswana, september-oktober 2015

Met twee stellen hadden we besloten om op reis te gaan naar Namibië en Botswana. Via via waren we in contact gekomen met Sable Tours. Op verzoek hebben Pieter en Marcella bij ons thuis een opzet gegeven van de reis en na het zien van de foto’s waren we helemaal verkocht.

Na zes maanden wachten was het zover en zijn we eind september vertrokken. Na een pittige reis waren we aangekomen in Windhoek. Op het vliegveld stond de gereserveerde auto voor ons klaar en konden we snel vertrekken. We hebben tijdens deze reis geen navigatie nodig gehad. De geleverde routebeschrijving was prima. De eerste nacht verbleven we in Windhoek. In het routeboek stond als advies om te gaan eten bij Joes Beer House. Dat was een fantastische tip en we waren direct in vakantie sfeer.
De volgende nacht hadden we onze eerste tent accommodatie. Wat een comfort, dit beloofde iets voor de rest van de reis.

De tweede dag hebben we Etosha National Park bezocht. Daar zagen we ons eerste wild wat zich voornamelijk verzamelde nabij de waterputten. In het park zijn we een nacht verbleven in Halali Kamp. Hier bestaat de mogelijkheid om 24 uur per dag een waterhole te bekijken vanaf een grote rots. In de late avond zagen we vanaf deze verlichte plek, binnen een half uur onder andere vier neushoorns. Het nadeel van deze locatie is dat de kwaliteit van de maaltijden en het restaurant matig is. Maar onze daarop volgende nacht was net voorbij Etosha National Park, Mushara Bush Camp, en dit compenseerde het ruimschoots, een schitterende lodge met heerlijk eten en erg vriendelijke mensen.

Vervolgens zijn we vanuit Etosha vertrokken richting de Caprivistrip. Bij Rundu verbleven we in Hakusembe River Lodge. Daar hebben we een bootcruise gemaakt en onze eerste nijlpaarden gespot. In de Caprivistrip hebben we iedere keer geweldige lodges gehad die allemaal aan het water waren gelegen.

Vanwege het jaargetijde hebben we amper muggen gezien en was het ook ‘s avonds heerlijk buiten. Vanuit Camp Kwando hebben we een safari geboekt naar het park genaamd Mudumu. Volgens het door ons gekochte reisboek over Namibie betrof dit een park met weinig wild. Laten wij daar nou net een groep olifanten treffen van ongeveer 400 stuks, erg indrukwekkend!

Vanuit Namibië zijn we doorgereisd naar Botswana waar we een aantal dagen zijn verbleven in Chobe Safari Lodge. Dat was even wennen. Hiervoor waren we verbleven in kleinschalige lodges en nu zaten we ineens in een groot complex met meer drukte. Maar de kamers, de service, de maaltijden, de dieren op het terrein en de ligging maakten het zeker goed. Chobe ligt direct aan het Nationale Park en binnen een paar minuten rij of vaar je tussen het wild. Hier hebben we onze eerste en enige leeuwen van de vakantie gespot. Tevens was dit een prima uitvals basis om een dagje naar Zimbabwe te gaan om de Victoria Falls te bekijken. Een indrukwekkend schouwspel maar je moet wel even doorbijten om aan de grens de bureaucratie te doorstaan.....

Vanuit Chobe werden we naar het vliegveld gebracht om naar onze laatste locatie Gunns Camp te gaan. Na een vliegtocht van anderhalf uur over het natuurpark landden we midden in de Okavango Delta voor onze laatste twee nachten. Wat een geweldige afsluiting van de vakantie. Zes luxe tenten, een restaurant en een bar. Verder niets, geen drukte, geen wegen, geen internet, geen tv, alleen natuur. Waar we ook waren, we zagen altijd olifanten, vanuit ons bed, vanuit het restaurant of vanuit de bar. Je wordt “helaas” wel wakker wanneer ze ‘s nachts tegen je tent aan staan te schuren. Hier zijn we onder andere met een mokoro (kano) het gebied in getrokken en hebben we onder begeleiding van twee gidsen een wandelsafari gemaakt.

Kortom, deze locatie voelde paradijselijk en was een geweldige afsluiter van onze vakantie. Wij hebben genoten van deze goed georganiseerde reis!