Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Wat reizen in Kenia zo
bijzonder maakt

Olifanten met Mount Kilimanjaro bij Amboseli National Park in Kenia
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard
Praktische informatie & Reistips

Praktische informatie & Reistips Kenia

Als u gaat reizen naar Kenia is het belangrijk dat u voorbereid op pad gaat. Hieronder vindt u praktische informatie & reistips die u helpen met uw voorbereidingen voor uw reis naar Kenia.

Vluchten en reisdocumenten voor uw reis naar Kenia

Alle Nederlanders hebben een paspoort nodig indien men naar het buitenland reist; dit geldt ook voor pasgeboren baby’s.
Uw paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn na uw terugkeerdatum.
Er dienen twee naast elkaar gelegen ongebruikte bladzijden in uw paspoort te zijn.
U heeft een visum nodig vóór vertrek naar Kenia. Vanaf 1 januari 2021 is een e-visa verplicht. Visums worden niet meer afgegeven bij aankomst. De e-visumaanvraag kan worden gedaan via de volgende link: Kenia e-visum.
De e-visumaanvraag moet tijdig worden ingediend, wij adviseren minimaal 14 dagen voor vertrek. Houd er rekening mee dat uw e-visum niet naar u wordt gemaild. In plaats daarvan moet u inloggen op het online portaal om uw e-visum te bekijken en te downloaden.
Visa kosten: ongeveer US$ 51,00

Voor uw online visumaanvraag heeft u het volgende nodig:
– Reisroute (details over plaatsen die u als toerist gaat bezoeken)
– Hotelboekingen
– Retour vliegticket
– Duidelijke scan van uw biometrische pagina paspoortgegevens
– Recentelijke pasfoto van uzelf;
– Foto in kleur

Uw foto moet uw volledige gezicht tonen, vooraanzicht met een effen wit of gebroken wit achtergrond. Draag geen hoed of hoofddeksel die het haar of de haarlijn bedekt. Als u normaal gesproken een bril op sterkte draagt, een gehoorapparaat, een pruik of soortgelijke artikelen, moet u deze dragen.

Valuta en geldzaken in Kenia

De Keniaanse shilling heeft dezelfde munteenheden als de Euro. De meeste betalingen worden echter gedaan in US$, hiermee kunt u meestal overal in Kenia terecht.

U zult in grote plaatsen in Kenia banken en pinautomaten aantreffen waar u met uw bankpas kunt pinnen. U dient dan wel in het bezit te zijn van een wereldbankpas. Bij de meeste pinautomaten krijgt u een keuze van welke rekening u geld wilt onttrekken. Gebruik “Cheque Account” of “Transmission Account”.

Ook op de luchthaven van Nairobi zijn pinautomaten aanwezig. Afhankelijk van uw bank worden bij iedere transactie kosten berekend. Wij raden u daarom aan om tijdens uw reis in Kenia zoveel mogelijk met uw creditcard te betalen, omdat dit goedkoper kan zijn. Bij uw aankomst is het verstandig om ongeveer tussen de KES 10 000,00 te pinnen.
Dit voor het eerste kopje koffie, en andere uitgaven. Zo hebt u ook genoeg contant bij u voor de komende tijd.

Tijdsverschillen met Kenia

Europese winter: + 2 uur
Europese zomer: + 1 uur

Malaria en uw gezondheid in Kenia

Kenia is een malariagebied.
Malaria is een ernstige ziekte, die voorkomen kan worden door het innemen van antimalaria medicatie. Informeer ruim voor vertrek bij uw plaatselijke GGD, apotheek of huisarts naar de voorschriften die gelden voor de gebieden waarnaar u vertrekt. Kijk ook op onze website voor meer informatie over malaria.
Gebruik ’s avonds en ’s nachts een antimuggen middel op basis van Deet als u in een malaria gebied verblijft! Slaap onder een klamboe en/of airco als deze aanwezig is op uw kamer.
Bescherm uzelf vooral tegen muggensteken met bedekkende kleding, sokken en dichte schoenen. Gebruik op de onbedekte huid sterke insecten werende middelen. Mocht u na uw verblijf toch symptomen waarnemen die wijzen op malaria (hoofdpijn, spierpijn, grieperig gevoel, koorts), neem dan direct contact op met uw huisarts. Malaria is goed behandelbaar, mits u er op tijd bij bent! Het hele jaar door bestaat er in het hele land een risico op malaria.

Het beste advies kunt u krijgen bij het LCR Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering en de Travel Clinic van het Havenziekenhuis Rotterdam. U kunt ook contact opnemen met uw huisarts of de GGD voor een persoonlijk reisadvies.

Veiligheid in Kenia

Criminaliteit komt overal ter wereld voor en dus ook in Kenia.
Reizen doe je voor je plezier. Het is erg onaangenaam als u het slachtoffer wordt van criminelen of in aanvaring komt met lokale autoriteiten, politie, leger of douane. U kunt dit grotendeels voorkomen door voor vertrek u goed te informeren.

Loop niet met uw rijkdommen, zoals opvallende sieraden en dure fotocamera, te koop tijdens uw reis in Kenia.
Draag uw geld en bankpassen zo dicht mogelijk op uw lichaam.

Zorg ervoor dat de ramen en deur van uw kamer afgesloten zijn in de bewoonde wereld, ook als u gaat slapen! Informeer of er een kluisje aanwezig is in uw kamer en bewaar daar uw kostbaarheden. Criminaliteit is een probleem en er doen zich incidenten voor.

Auto en verkeer in Kenia

In Kenia rijdt men aan de linkerkant van de weg.
Wij bieden geen self-drive reizen in Kenia aan en raden zelf rijden ook ten zeerste af. Het verkeer kan zeer hectisch zijn, vooral rond Nairobi, en de bewegwijzering is slecht of zelfs geheel afwezig.

Communicatie in Kenia

U gaat op reis naar Kenia. Toegang tot het internet en mobiele bereikbaarheid zijn niet vanzelfsprekend. Hoe verder weg van grote centra, hoe minder u hiervan moet verwachten.

Wees voorzichtig met het gebruik van een mobiele telefoon, aangezien het een geliefd voorwerp voor zakkenrollers is en wees ook bedacht op het feit dat de kosten voor communicatie met uw eigen of huurtoestel fors hoger kunnen zijn dan in Europa.

U kunt ook een losse prepaid simkaart met een Keniaans telefoon nummer kopen. Hierdoor vergemakkelijkt u communicatie binnen de regio indien u een simlock vrije telefoon heeft. Onze ervaring is dat ouderwetse telefoons hiervoor de beste toestellen zijn.

Kleding in Kenia

Kenia heeft het hele jaar door een aangenam klimaat met temperaturen die in de warmste maanden zelfs niet veel boven de 26°C uitkomen. In de droge periode (mei tot oktober) is het wat koeler met temperaturen tussen de 20-25°C. In bergachtige gebieden kan het koeler zijn. Over het algemeen volstaat lichte kleding met eventueel een warm vest of trui voor de avonden/nachten. In de regenperiodes (november tot december en maart tot mei) is een lichte regenjas aan te raden. Zelfs de kleur van wat u draagt kan een rol spelen, aangezien donkere en heldere kleuren de voorkeur genieten van de tseetseevlieg. Kies in plaats daarvan voor beige, olijfkleurige of witte kleding om het risico om gestoken te worden te minimaliseren.

De tseetseevlieg is overal in Kenia te vinden. De steek kan symptomen veroorzaken zoals koorts, vermoeidheid, zwelling van de lymfeklieren, hoofdpijn, vermoeidheid en pijnlijke gewrichten en spieren. Een ernstige uitslag op de huid is ook een mogelijkheid. Tseetseevliegen kunnen ook een zeer gevaarlijke parasiet bij zich dragen die iets kan veroorzaken dat ‘menselijke Afrikaanse trypanosomiasis’ (of ‘slaapziekte’) wordt genoemd. Hoewel er geen manier is om uzelf volledig te beschermen tegen de tseetseevlieg, zijn er toch verschillende dingen die u kunt doen om te voorkomen dat u wordt gestoken door deze vlieg en andere vervelende insecten terwijl u in Kenia bent. Uw kledingkeuze is belangrijk: kies shirts met lange mouwen om uw armen te bedekken en een lange broek om uw benen te beschermen.

 

Wat anderen van onze reizen vinden.

Hier kunt u de reviews lezen die onze klanten over onze reizen en onze dienstverlening hebben geschreven.

Cheeta tijdens safari in Hwange National Park

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review
Uitzicht op de Victoria Falls in Zimbabwe
Olifanten tijdens diner in Botswana
Neushoorns in wildpark in Zuid-Afrika
Giraffe met kalfje tijdens safari in Zuid Afrika 1
Wandelsafari in Zuid-Afrika

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review
Uitzicht over Kaapstad vanaf Tafelberg

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review
Wijngaarden in de herfst in de Wijnlanden van Zuid Afrika
Olifant tijdens safari in open voertuig bij prive reservaat in Zuid Afrika

Wij zijn net terug van een adembenemende groepsreis door Botswana en Zimbabwe. Voor ons de allereerste keer met een groep dus best spannend. Maar wat hebben we het goed gehad!

 • Jolanda Kouwenoord
 • september 2023
lees volledige review

Sable tours heeft voor ons gezin een 2 weekse self drive safari reis in Zuid-Afrika verzorgd. Een mooie en bijzondere reis. Hopelijk kloppen we in de toekomst nog een keer aan bij Sable tours voor een reis naar Afrika.

 • Familie Gilijamse
 • juli 2023
lees volledige review

Geweldige reis gehad die Sable tours voor ons geboekt heeft naar Zuid-Afrika. Helemaal aangepast op ons reistempo en wensen. We hebben in de mooiste accommodaties gezeten die we ons konden bedenken en we zijn op hele mooie plaatsen geweest.

 • Marije Attasio
 • april 2023
lees volledige review
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.