Vissersboot Vissersboot Vissersboot
1000 Parels van Madagascar, 24 dagen
vanaf
€ 2354,00

Contact opnemen
Soort reis: Individuele reizen
Thema: Cultuur, Natuur, Strand, Duiken
Duur van de reis: 24 dagen
Reisperiode: Dagelijks vanaf 10 april tot 25 december
Aantal personen: Geen minimum aantal

Boek deze reis Vraag offerte aan

1000 Parels van Madagascar 

Deze reis in Madagascar biedt u de kans om de gehele zuidelijke helft van het eiland te verkennen. U brengt een bezoek aan de héél bijzondere rotsformaties van Tsingy de Bemaraha in het westen, en de langste gracht ter wereld, het Canal des Pangalanes, in het oosten van het land. Madagascar is het eiland van de lemuren, kameleons en baobab bomen. De parels van deze 3-weekse rondreis door Madagascar zijn verder het Andasibe, Ranomafana, Isalo en Kirindy National Park. Maar u verblijft ook aan het strand bij Ifaty, waar u in seizoen walvissen kunt spotten. Onderweg maakt u kennis met de lokale bevolking. U overnacht in comfortabele accommodaties, inclusief ontbijt en diner. Uw privé chauffeur, die goed basis Engels spreekt, rijdt u veilig rond over de soms erbarmelijke wegen.


Dag 1

Europa - vertrek

Dag 1

 


Dag 2

Aankomst Antananarivo

Dag 2

U komt aan in Antananarivo, waar onze agent u zal ontvangen en u een transfer heeft naar uw hotel. De rest van de dag kunt u uitrusten van uw vlucht bij uw accommodatie.
Verblijf: San Cristobal Hotel, inclusief ontbijt
Dag 2; Afstand ±10km      


Dag 3

Antananarivo - Morondava; Marofandilia

Dag 3

Vandaag heeft u een lange dag vol avontuur voor u. U vliegt van Antananarivo naar Morondava. Op het programma staan een bezoek aan de beroemde Baobab Avenue en het Kirindy National Park. In Kirindy kunt u enkele bijzondere dieren zien, zoals de Madagascar reuzenrat, de schattige kleine dwergmuismaki en de fretkat. Ook treft u hier 3 van de 6 soorten baobab bomen aan die Madagascar rijk is. Vanavond kunt u de nachtdieren bewonderen tijdens een wandeling rond uw verblijf.
Verblijf: Kirindy ecolodge, inclusief ontbijt
Dag 3; Afstand ±50km       
Excursies: Begeleide avond- en ochtendwandeling


Dag 4

Morondava; Marofandilia - Bekopaka

Dag 4

Na nog een ochtendwandeling in Kirindi gaat uw reis verder richting het noorden, en na een lange en hobbelig rit komt u in de avond aan bij uw verblijf in Bekopaka. Uw verblijf ligt op slechts 100 meter vanaf de ingang van het nationale park Tsingy de Bemaraha (Petit Tsingy). Bekopaka is uw uitvalbasis voor een verkenning van dit bijzondere gebied voor de komende dagen.
Verblijf: Orchidée du Bemaraha, inclusief ontbijt
Dag 4; Afstand ±170km       


Dag 5 en 6

Bekopaka

Dag 5 en 6

De komende 2 dagen brengt u een bezoek aan het Small Tsingy en Grand Tsingy reservaat. Dit unieke werelderfgoedgebied bestaat uit een bizar karstlandschap van zogenaamde 'tsingy's'; uitgesleten kalkstenen rotsformaties met soms vlijmscherpe pieken. De eerste dag bezoekt u de Small Tsingy en heeft u een kanotocht in de Manambolo kloof om de graven van de Vazimba stam te bekijken. Dit volk, waarvan de mensen niet meer dan 1 meter lang waren, wordt gezien als de originele bewoners van Madagascar. De volgende dag maakt u een trektocht door de Grand Tsingy. Tussen de rotsen, tropische bomen en mangrove bossen leven verbazingwekkend veel vogelsoorten, lemuren en reptielen.
Verblijf: Orchidée du Bemaraha, inclusief ontbijt
Excursies: Bezoek Grand Tsingy, Small Tsingy en Manambolo kanotocht 
met lokale gids


Dag 7

Bekopaka - Morondava

Dag 7

Na het ontbijt heeft u een transfer terug naar Morondava. U reist door het kleine stadje Belo-sur-Tsiribihina en ziet onderweg enkele Sakalava graftombes. Ook heeft u nog een kans om de imposante baobab bomen bij Baobab Avenue te zien, deze keer bij zonsondergang!
Verblijf: Chez Maggie, inclusief ontbijt
Dag 7; Afstand ±210km       
Excursies: Bezoek Allée des Baobabs


Dag 8

Morondava - Antsirabe

Dag 8

Vandaag rijdt u naar Antsirabe door landschappen van groene en weelderige valleien die afgewisseld worden met droge bergachtige hooglanden. U rijdt door de Menabe regio en komt langs typische stadjes zoals Miandrivazo en Mandoto. Antsirabe is het centrum van de bier industrie - wat u al kunt ruiken bij aankomst. De stad, gesticht in 1856 door Noren, doet Europees aan en heeft een mooi station.
Verblijf: Chambre du Voyageur, inclusief ontbijt
Dag 8; Afstand ±500km       


Dag 9 en 10

Antsirabe - Ranomafana

Dag 9 en 10

Na het ontbijt gaat u naar Ambositra, bekend vanwege het houtsnijwerk dat hier wordt gemaakt. Heel kenmerkend zijn de huizen onderweg met felgekleurde luiken en houten balkons. Het landschap bestaat afwisselend uit rijstvelden, dennenbossen en bergen. Het Ranomafana National Park is een van de meest bezochte parken van Madagascar. Het beslaat een bergachtig gebied met hoogteverschillen van 800 tot 1200m. Op de dicht beboste hellingen stromen talloze kleine riviertjes naar de mooie Namorona Rivier. U kunt hier lange wandelingen maken om de lemuren, kameleons en andere dieren te gaan bekijken.
Verblijf: Chez Gaspard, inclusief ontbijt
Dag 9; Afstand ±230km       
Excursies: Bezoek Ambositra en Ranomafana National Park met lokale gids


Dag 11 en 12

Ranomafana - Andringitra (Tsaranoro vallei)

Dag 11 en 12

U verlaat vandaag Ranomafana en reist verder naar het zuiden. Onderweg naar Isalo verblijft u nog eerst 2 nachten bij de Tsaranoro vallei. De rit gaat via Ambalavao waar u een papierfabriek kunt bezoeken. Het Anjà Community Reserve ligt in de Tsaranoro vallei. De lokale Betsileo stam heeft dit paradijselijke gebied bewaard dat behoort tot een van de zeven ecoregio's van het eiland. Het terrein is bezaaid met grote rotsblokken en het subtropische woud zorgt voor een grote biodiversiteit. Er leeft hier een grote populatie ringstaartmaki's. Na een bezoek aan het reservaat gaat u verder naar uw verblijf bij de Tsaranoro vallei. U heeft een volle dag om dit gebied te verkennen, u kunt hier diverse wandelingen maken.
Verblijf: Tsarasoa kamp, inclusief ontbijt
Dag 11; Afstand ±170km       
Excursies: Bezoek Anjà Reserve bij Ambalavao en Tsaranoro vallei
met lokale gids


Dag 13

Andringitra (Anjá Community Reserve) - Ranohira (Isalo)

Dag 13

U verlaat vandaag de Tsaranoro vallei en reist verder naar het zuiden. De route voert u door de Andringitra bergen, die de overgang tussen het droge zuiden en de groenere hooglanden vormen. Het landschap wordt gedomineerd door enorme rotsformaties zoals de 'Bishop's hat', die een heilige plek is voor de lokale bevolking. De voorouders kozen ervoor om hier gezamenlijk zelfmoord te plegen in plaats van zich te onderwerpen aan de Merina stam.
Verblijf: Isalo Ranch, inclusief ontbijt
Dag 13; Afstand ±220km       


Dag 14

Ranohira (Isalo National Park)

Dag 14

Vandaag bezoekt u het Isalo National Park, het op 1 na grootste park op Madagascar. Het Isalo bergmassief bestaat uit spectaculaire, grillige zandstenen rotsformaties. Een wandeling brengt u naar de 'Piscine Naturelle', een mooie waterpoel die wordt gevoed door een kristalheldere waterval. Dit is een heerlijke oase in het droge gebied. Onderweg heeft u een fantastisch uitzicht over de bergen met hun kleurenpracht en vreemde vormen, ziet u talloze stroompjes en bijzondere vegetatie, vogels, hagedissen en hopelijk sifaka lemuren, echte maki's en ringstaartmaki's.
Verblijf: Isalo Ranch, inclusief ontbijt en lunch
Excursies: Bezoek Isalo National Park met lokale gids


Dag 15

Ranohira (Isalo National Park) - Tuléar (Ifaty)

Dag 15

Onderweg naar Tulear, het eindpunt van Route National 7, zult u merken dat het landschap steeds droger wordt met hoofdzakelijk doornbossen. De inheemse planten in het gebied bestaan uit typische stekelige bomen en struiken die zich perfect hebben aangepast aan het klimaat. U bezoekt het Zombitse National Park waar u tijdens een 2 uur durende wandeltocht nog vele inheemse boabab bomen en talloze vogelsoorten kunt bewonderen.
Verblijf: Hotel de la Plage, inclusief ontbijt
Dag 15; Afstand ±310km       
Excursies: Wandeltocht in Zombitse National Park met lokale gids


Dag 16 en 17

Ifaty

Dag 16 en 17

De komende dagen brengt u door aan het strand bij het dorpje Ifaty, een uurtje rijden ten noorden van Tuléar. Tussen juli en september zwemmen voor de kust bultruggen voorbij en u kunt in deze periode een boottocht maken om deze reuzen van dichtbij te bewonderen. Ook diepzee visexcursies of snorkeltrips kunnen voor u worden geregeld. De dagen zijn vrij om te genieten van zon, zee en strand. Perfect om de waan van alledag even te vergeten en in contact te komen met de lokale bevolking. De vissers nemen u graag mee voor een tochtje op zee.
Verblijf: Hotel de la Plage, inclusief ontbijt


Dag 18

Tulear (Ifaty) - Antananarivo

Dag 18

U vliegt vandaag terug naar Antananarivo. Hier verblijft u een nacht voordat u voor de laatste dagen het Andasibe National Park bezoekt.
Verblijf: Le Belvédere, inclusief ontbijt
Dag 18; Afstand ±60km       


Dag 19

Antananarivo - Andasibe National Park

Dag 19

Vandaag rijdt u naar Andasibe door het groene en weelderige landschap van het oosten. Dit laatste gedeelte brengt u naar het vochtige deel van Madagaskar, met regenwouden en meren. Onderweg bezoekt u de Pereyras Exotic Farm, waar u enkele van de unieke diersoorten van Madagascar kunt zien, zoals verschillende soorten gekko’s, vlinders, kikkers en kameleons. Na aankomst bij uw verblijf gaat u op een avondwandeling in Andasibe om op zoek te gaan naar lemuren en andere nachtdieren.
Verblijf: Sahatandra River Hotel, inclusief ontbijt
Dag 19; Afstand ±150km       
Excursies: Bezoek Pereyras Exotic farm en avondwandeling
bij Andasine National Park


Dag 20

Andasibe National Park

Dag 20

Na het ontbijt heeft u een volle dag tot u beschikking voor het verkennen van het Andasibe National Park. Hier, in het Analamazoatra gedeelte van het reservaat, kunt u de Indri Indri bewonderen, de grootste lemur van het eiland. Andasibe is uniek en heeft een grote variëteit aan planten, zoals orchideeën, en dieren zoals kameleons en vogels.
Verblijf: Sahatandra River Hotel, inclusief ontbijt
Excursies: Andasibe National Park (Analamazoatra) en bezoek 
Vakona Lodge privé reserve (lemureneiland + krokdillenmeer).


Dag 21 en 22

Andasibe - Akanin'ny Nofy (Canal des Pangalanes)

Dag 21 en 22

Na het ontbijt vertrekt u richting Akanin’ny Nofyvia door de groene en weelderige vegetatie van het oosten van Madagascar. Dit laatste gedeelte van de reis brengt u naar het erg vochtige deel van Madagascar, met veel meren en regenwoud. Onderweg komt u door kleine Merina dorpjes in de bergen. In de middag heeft u een boot transfer via het Canal des Pangalanes naar uw geweldig mooi gelegen verblijf. Dit kanaal is de langste gracht ter wereld! Het ongeveer 650km lange kanaal werd vlak langs de zee gegraven voor het vervoeren van specerijen. Het enorme project nam maar liefst 8 jaar in beslag tussen 1896 en 1904.Vanuit uw verblijf bezoekt u het Palmarium reservaat, waar u ook een avondwandeling heeft om op zoek te gaan naar het vingerdiertje, oftewel aye-aye, de grootste nacht actieve lemur. Dit diertje is de enige nog levende soort uit de familie van vingerdieren.
Verblijf: Palmarium Hotel; inclusief ontbijt.
Dag 21; Afstand ±140km       
Excursies: Boottransfer naar Ankanin'ny Nofy.
Avondwandeling op zoek naar Aye-Aye en begeleide excursie naar het Reserve de Palmarium.


Dag 23 en 24

Akanin'ny Nofy - Antananarivo - Europa

Dag 23 en 24

U heeft vandaag een transfer naar Antananarivo, waar u later op de dag aankomt. Indien uw vlucht laat vertrekt, heeft u nog de mogelijkheid om u op te frissen in een dagkamer bij een verblijf in de hoofdstad (optie - tegen meerprijs). We hopen dat u genoten heeft van uw bijzondere reis door dit fascinerende land. U arriveert in Europa op dag 24.
Dag 23; Afstand ±290km      

Inspiratie voor nog meer reizen van Sable Tours?
Ga naar Zuid-Afrika, NamibiëBotswana en Oost-Afrika.

Wilt u een Big 5 safari?
Reis dan naar Zuid-AfrikaKenia of Tanzania.

Wilt u uw reis verlengen met een strandvakantie?
Ga dan naar MozambiqueMauritius of Zanzibar