Lemur Familie Lemur Familie Lemur Familie
Avontuurlijk Madagascar reis, 24 dagen
vanaf
€ 2149,00

Contact opnemen
Soort reis: Individuele reizen
Thema: Natuur, Strand
Duur van de reis: 24 dagen
Reisperiode: Dagelijks vanaf 10 april tot 25 december
Aantal personen: Geen minimum aantal

Boek deze reis Vraag offerte aan

Avontuurlijk Madagascar reis

De Avontuurlijk Madagascar rondreis neemt u naar de nog onontdekte zuidwest kust van Madagascar. Vanuit Antananarivo bezoekt u eerst het beroemde Tsingy van Bemaraha park en zakt dan langzaam af naar het zuiden. In dit gebied komen nog nauwelijks toeristen, zodat u een authentieke reis in Madagascar vol avontuur kunt verwachten. Ontdek de prachtige stranden, weergaloos blauwe oceaan en vriendelijke bevolking van Madagascar, die soms nog nooit westerlingen heeft gezien. Vanuit Tuléar reist u terug naar Antananarivo, maar niet voordat u onderweg prachtige nationale parken zoals Isalo, Ranomafana en Andasibe hebt bezocht. U wordt bij deze Madagascar reis vervoerd per privé chauffeur, die goed basis Engels spreekt. In de nationale parken wordt gebruik gemaakt van ons eigen team aan lokale gidsen.


Dag 1

Vertrek Europa

Dag 1

Dag 2

Aankomst Antananarivo

Dag 2

U komt aan in Antananarivo, waar onze agent u zal ontvangen en u een transfer heeft naar uw hotel. De rest van de dag kunt u uitrusten van uw vlucht bij uw accommodatie.
Verblijf: San Cristobal Hotel, inclusief ontbijt
Dag 2; Afstand ±10km


Dag 3

Antananarivo - Miandrivazo

Dag 3

Na het ontbijt ontmoet u uw chauffeur voor uw reis en dan gaat u op pad. Onderweg naar Morondavo heeft u een overnachting in Miandrivazo om de afstand te overbruggen. Miandrivazo ligt in een mooie vallei aan de Tsiribihina rivier. Het kan hier erg warm zijn, maar gelukkig heeft uw hotel een mooi zwembad.
Verblijf: Princesse Tsiribihina, inclusief ontbijt
Dag 3; Afstand ±400km


Dag 4

Miandrivazo - Kirindy National Park

Dag 4

Vandaag reist u verder naar het Kirindy National Park, waar u na aankomst een begeleide avondwandeling heeft. In het bos leven bijzondere dieren, waaronder de fretkat, het grootste roofdier van Madagascar, en verschillende lemuren. Heel schattig is de muismaki, ’s werelds kleinste primaat. Vergeet niet regelmatig omhoog te kijken om de vele vogels te spotten die rondvliegen tussen de bomen. In het regenseizoen (tussen eind december en maart) zijn de paden in het park meestal onbegaanbaar.
Verblijf: Kirindy Ecolodge, inclusief ontbijt  
Dag 4; Afstand ±320km
Excursies: Begeleide avond- en ochtendwandeling     


Dag 5 t/m 7

Kirindy National Park - Tsingy de Bemaraha

Dag 5 t/m 7

In de ochtend maakt u eerst nog een ochtendwandeling in het Kirindy National Park, waarna u vertrekt naar uw verblijf voor de komende dagen bij het Tsingy de Bemaraha National Park. De komende 2 dagen maakt u een boottocht op de Manambolo rivier en bezoekt u de kleine en grote Tsingy. U maakt begeleide wandelingen door beide delen van het Tsingy de Bemaraha National Park, zodat u de bijzondere kalkstenen rotsformaties en de flora en fauna in het park optimaal kunt bewonderen.  
Verblijf: Orchidée du Bemaraha, inclusief ontbijt
Dag 5; Afstand ±140km   
Excursies: Bezoek Grand Tsingy, Small Tsingy en Manambolo kanotocht met lokale gids 


Dag 8

Tsingy de Bemaraha - Morondava

Dag 8

Uw dag vandaag is niet al te inspannend, u reist vanuit Bekopaka bij het Tsingy de Bemaraha National Park terug naar Morondava. Aan het einde van de middag wordt gestopt bij Baobab Alley, waar u prachtige foto’s kunt maken van deze reuzen in het licht van de ondergaande zon. De baobab bomen zijn honderden jaren oud en worden door de plaatselijke bevolking ook wel ‘moeder van het bos’ genoemd. Het tropische bos waarin de bomen ooit stonden is helaas gekapt om plaats te maken voor rijstvelden en suikerrietplantages.
Verblijf: Chez Maggie, inclusief ontbijt
Dag 8; Afstand ±200km 
Excursie: Bezoek Allées des Baobabs     


Dag 9

Morondava - Manja

Dag 9

Uw avontuur begint vandaag. U verlaat de gebaande paden voor een tocht door het nog onontdekte zuidwesten van Madagascar. De wegen zullen soms erbarmelijk zijn, u zult per primitieve pontjes rivieren oversteken en tal van verrassingen tegenkomen. Neem de ongemakken voor lief en u zult beloond worden door de prachtige natuur en nieuwsgierige lokale mensen die u onderweg ontmoet. Uw eerste tussenstop is in Manja, in de ‘middle of nowhere’. Uw verblijf is zéér eenvoudig, maar het voldoet voor een nacht.
Verblijf: Kanto Lodge, inclusief ontbijt 
Dag 9; Afstand ±180km       


Dag 10 en 11

Manja - Andavadoaka

Dag 10 en 11

De komende dagen brengt u door aan een fraai strand bij Andavadoaka, een klein authenthiek vissersdorpje in het zuidwesten van Madagascar. Andavadoaka ligt aan een schilderachtige baai, die wordt beschermd door koraalriffen. Het water van de lagune is prachtig blauw en herbergt veel endemische planten en dieren. U kunt heerlijk relaxen en naar hartenlust zwemmen, (kite)surfen en snorkelen. De vissers van de Vezo stam nemen u graag mee op een vistochtje in hun traditionele kano. U kunt ook een bezoekje brengen aan een nabijgelegen meer, waar u flamingo’s kunt zien, of aan de vele baobab bomen in de omgeving.
Verblijf: Manga Lodge, inclusief ontbijt 
Dag 10; Afstand ±210km  


Dag 12

Andavadoaka - Ambatomilo

Dag 12

De reis gaat verder zuidwaarts naar uw volgende verblijf aan het strand bij Ambatomilo, zo’n 125 km ten noorden van Tuléar. Hier vindt u een van de mooiste stranden van Madagascar. Het dorpje zelf heeft slechts 500 inwoners en 3 of 4 winkeltjes waar men vis, cigaretten, bier en water verkoopt. Verder bent u alleen met de natuur om u heen. U kunt de typische stekelige vegetatie en baobab bomen in de omgeving gaan bekijken, een boottochtje maken of gewoon een wandeling maken over het strand.
Verblijf: Shangri-La Lodge, inclusief ontbijt 
Dag 12; Afstand ±45km       


Dag 13

Ambatomilo - Tuléar

Dag 13

Het eerste deel van uw route vandaag voert u langs de kust, totdat de RN9 wordt bereikt. Vanaf dat punt is de weg geasfalteerd, en uw reis dan ook een stuk comfortabeler. U overnacht in Tuléar, een havenstadje aan het kanaal van Mozambique waar ook de RN7, de route terug naar Antananarivo begint. Na aankomst kunt u het stadje gaan verkennen, of lekker uitrusten in de mooie tuin van uw verblijf, dat ook een heerlijk zwembad heeft.
Verblijf: Victory Hotel, inclusief ontbijt 
Dag 13; Afstand ±135km       


Dag 14 en 15

Tuléar - Zombitse National Park - Isalo National Park

Dag 14 en 15

U begint vandaag aan het tweede gedeelte van uw reis, via de RN7 terug naar het noorden. Uw volgende bestemming is het bijzondere Isalo National Park, maar onderweg wordt eerst gestopt bij het Zombitse National Park, waar ook baobab bomen groeien. Er leven veel vogels in dit park, bijna de helft van alle vogels die te vinden zijn op Madagascar kunt u hier tegenkomen! Na een wandeling door het park reist u verder naar uw accommodatie bij Isalo voor de komende 2 nachten. De vreemd gevormde rotsen met rode en okerkleuren van het zandstenen landschap in het Isalo National Park hebben wel wat weg van het Wilde Westen in Amerika. Het wordt dan ook wel het Colorado van Madagascar genoemd. U brengt een hele dag door in dit bijzonder mooie park, waar diverse wandelroutes zijn uitgezet. U dwaalt door diepe kloven en over weidse graslanden. In de groene canyons zijn stroompjes, watervallen en heldere poeltjes verborgen, spelen lemuren in de bomen en schieten hagedissen weg onder de rotsen. Om af te koelen kunt u een plons nemen in het ‘Piscine Naturelle’, een waterpoel met mooi blauwgroen water.
Verblijf: Isalo Ranch, inclusief ontbijt 
Dag 14; Afstand ±240km 
Excursies: Begeleide wandeling in het Zombitse National Park en bezoek Isalo National Park met lokale gids  


Dag 16 en 17

Isalo National Park – Tsaranoro Vallei

Dag 16 en 17

Uw reis gaat verder noordwaarts naar de Tsaranoro Valley bij het Andringitra gebergte. In dit gebied ligt de hoogste berg van Madagascar, de Pic Boby. Het Andringitramassief is biologisch zeer divers, met meer dan 100 vogelsoorten, 50 diersoorten, 55 kikkersoorten en meer dan 1000 plantensoorten. Het landschap in de Tsaranoro vallei wordt gedomineerd door hoog oprijzende granietwanden. In de vallei ligt een heilig bos met natuurlijk zwembad waar u een duik in mag nemen. U kunt samen met een lokale gids een van de vele wandelroutes nemen door de vallei, die variëren van makkelijk tot pittig!
Verblijf: Tsarasoa Lodge, inclusief ontbijt
Dag 16; Afstand ±220km
Excursie: Begeleide wandeltocht Tsaranoro vallei met lokale gids


Dag 18 en 19

Tsaranoro vallei - Parc d'Anja - Ranomafana National Park

Dag 18 en 19

De dag begint met een bezoek aan het Anjá Community Reserve. Dit is een klein privé reservaat in het gebied van de Betsileo bevolking. Het park is opgericht om de lokale bevolking te ondersteunen en de flora en fauna van het gebied te beschermen. Hier leeft een groot aantal ringstaarlemuren die niet schuw zijn. U kunt de vermakelijke dieren van dichtbij bekijken. Kunt u een van de soorten kameleons ontdekken in de bomen? De volgende dag wordt uitgetrokken om het Ranomafana National Park te bezoeken. Het weelderig groene regenwoud van het Ranomafana National Park staat in sterk contrast tot het droge landschap in het zuiden. De heuvels van het park worden doorsneden door talloze stroompje en watervallen die uitmonden in de Namorona rivier. Vergaap u aan de enorme varens en prachtige orchideeën die hier groeien. In het park leven verschillende soorten lemuren, reptielen, amfibieën, vogels en insecten.
Verblijf: Chez Gaspard, inclusief ontbijt
Dag 18; Afstand ±180km
Excursies: Bezoek Anjá Reserve en Ranomafana National Park met lokale gids    


Dag 20

Ranomafana National Park - Antsirabe

Dag 20

Vandaag rijdt u naar Antsirabe dat is gelegen in de hooglanden van Madagascar. Het stadje heeft leuke markten en een mooi station. Een onderdeel van de cultuur van de Merina en Betsileo stammen zijn herbegrafenissen, die feestelijke gebeurtenissen zijn. In de omgeving van Antsirabe wordt veel groenten verbouwd, op het platteland liggen leuke authentieke boerendorpjes. U kunt een wandeling maken door het stadje of gebruik maken van een pousse-pousse, een soort riksja.
Verblijf: Chambre du Voyageur, inclusief ontbijt 
Dag 20; Afstand ±250km       


Dag 21 en 22

Antsirabe - Andasibe

Dag 21 en 22

De route gaat verder naar het Andasibe National Park, waar u na aankomst een avondwandeling maakt om nachtelijk actieve lemuren en dieren te zien. Op dag 22 heeft een volle dag in het park. Het tropische Andasibe National Park is vooral bekend vanwege de grootste lemur die hier leeft, de Indri Indri. De roep van deze indrukwekkende zwartwitte halfaap is zeer indringend en karakteristiek en lijkt wel op een brandalarm. U bezoekt tot slot ook het Vakona domein, waar u lemuren van dichtbij kunt zien op het lemureneiland en een krokodillenmeer kunt bezichtigen.
Verblijf: Sahatandra River Hotel, inclusief ontbijt
Dag 21; Afstand ±300km 
Excursies: Avondwandeling, bezoek Andasabe National Park en Vakona domein met lokale gids     


Dag 23 en 24

Andasibe - Antananarivo - Europa

Dag 23 en 24

In de loop van de dag heeft u een transfer naar de luchthaven voor vertrek van uw vlucht terug naar Europa, die op dag 24 aankomt.
Dag 23; Afstand ±150km     

Inspiratie voor nog meer reizen van Sable Tours?
Ga naar Zuid-AfrikaNamibiëBotswana en Oost-Afrika.

Wilt u een Big 5 safari?
Reis dan naar Zuid-AfrikaKenia of Tanzania.

Wilt u uw reis verlengen met een strandvakantie?
Ga dan naar MozambiqueMauritius of Zanzibar