Regenwoudt In Madagaskar Regenwoudt In Madagaskar Regenwoudt In Madagaskar
Van zuid tot oost & walvis reis, 22 dagen
vanaf
€ 2075,00

Contact opnemen
Soort reis: Individuele reizen
Thema: Cultuur, Natuur, Strand
Duur van de reis: 22 dagen
Reisperiode: Dagelijks
Aantal personen: 2 personen

Boek deze reis Vraag offerte aan

Madagascar van zuid tot oost en walvis reis

De Madagascar van zuid tot oost en walvis reis voert u vanuit Tuléar in het zuidwesten van het land via de RN7 naar het Andasibe National Park in het oosten. Onderweg bezoekt u fraaie natuurgebieden, zoals het Isalo en Ranomafana National Park. Vanuit Andasibe reist u via het weelderige Canal des Pangalanes naar Mahambo. Daar neemt u de veerboot naar het eiland Ile Sainte Marie. Dit eiland is een heerlijk tropisch paradijs, waar u in de maanden juni t/m september walvissen kunt zien. Maar de overige maanden is het ook goed vertoeven aan het strand. Natuurlijk is een boottocht om walvissen te spotten inbegrepen. Bij het gedeelte van Tuléar naar Andasibe wordt u vervoerd per privé chauffeur, die goed Engels spreekt. In de nationale parken wordt gebruik gemaakt van ons eigen team aan lokale gidsen.


Dag 1

Vertrek Europa

Dag 1

 


Dag 2

Aankomst Antananarivo

Dag 2

U komt aan in Antananarivo, waar onze agent u zal ontvangen en u een transfer heeft naar uw hotel. De rest van de dag kunt u uitrusten van uw vlucht bij uw accommodatie.
Verblijf: San Cristobal hotel, inclusief ontbijt


Dag 3

Antananarivo - binnenlandse vlucht - Tuléar

Dag 3

Vandaag vliegt u van Antananarivo naar Tuléar in het zuiden van Madagascar. Na aankomst wordt u opgewacht en naar uw verblijf gebracht. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht spenderen om het stadje te verkennen of te relaxen aan het strand.
Verblijf: Victory hotel, inclusief ontbijt


Dag 4

Tuléar - Zombitse National Park - Isalo National Park

Dag 4

In de ochtend ontmoet u uw chauffeur voor de komende dagen. Dan gaat u op pad via de RN7. Dit is de verbindingsweg tussen de hoofdstad en Tuléar. Het landschap in dit deel van Madagascar is droog met vooral doornachtig struikgewas. Uw volgende bestemming is het bijzondere Isalo National Park, maar onderweg wordt eerst gestopt bij het Zombitse National Park, waar ook baobab bomen groeien. Er leven veel vogels in dit park, bijna de helft van alle vogels die te vinden zijn op Madagascar kunt u hier tegenkomen! Na een wandeling door het park reist u verder naar uw accommodatie bij Isalo voor de komende 2 nachten.
Verblijf: Isalo Ranch, inclusief ontbijt
Excursie: Bezoek Zombitse National Park met lokale gids


Dag 5

Isalo National Park

Dag 5

De vreemd gevormde rotsen met rode en okerkleuren van het zandstenen landschap in het Isalo National Park hebben wel wat weg van het Wilde Westen in America. Het wordt dan ook wel het Colorado van Madagascar genoemd. U brengt een hele dag door in dit bijzonder mooie park, waar diverse wandelroutes zijn uitgezet. U dwaalt door diepe kloven en over weidse graslanden. In de groene canyons zijn stroompjes, watervallen en heldere poeltjes verborgen, spelen lemuren in de bomen en schieten hagedissen weg onder de rotsen. Om af te koelen kunt u een plons nemen in het ‘Piscine Naturelle’, een waterpoel met mooi blauwgroen water.
Verblijf: Isalo Ranch, inclusief ontbijt
Excursie: Bezoek Isalo National Park met lokale gids

Foto met dank aan Ron Waddington / Foter.com


Dag 6 en 7

Isalo National Park – Tsaranoro Vallei

Dag 6 en 7

Uw reis gaat verder noordwaarts naar de Tsaranoro Valley bij het Andringitra gebergte. In dit gebied ligt de hoogste berg van Madagascar, de Pic Boby. Het Andringitramassief is biologisch zeer divers, met meer dan 100 vogelsoorten, 50 diersoorten, 55 kikkersoorten en meer dan 1000 plantensoorten. Het landschap in de Tsaranoro vallei wordt gedomineerd door hoog oprijzende granietwanden. In de vallei ligt een heilig bos met een natuurlijk zwembad waar u een duik in mag nemen. Op dag 7 kunt u samen met een lokale gids een van de vele wandelroutes nemen door de vallei, die variëren van makkelijk tot pittig!
Verblijf: Tsarasoa Lodge, inclusief ontbijt
Excursie: Wandeling in de Tsaranoro vallei met lokale gids


Dag 8 en 9

Tsaranoro vallei - Parc d'Anja - Ranomafana National Park

Dag 8 en 9

De dag begint met een bezoek aan het Anjá Community Reserve. Dit is een klein privé reservaat in het gebied van de Betsileo bevolking. Het park is opgericht om de lokale bevolking te ondersteunen en de flora en fauna van het gebied te beschermen. Hier leeft een groot aantal ringstaarlemuren die niet schuw zijn. U kunt de vermakelijke dieren van dichtbij bekijken. Kunt u een van de soorten kameleons ontdekken in de bomen? De volgende dag wordt uitgetrokken om het Ranomafana National Park te bezoeken. Het weelderig groene regenwoud van het Ranomafana National Park staat in sterk contrast tot droge landschap in het zuiden. De heuvels van het park worden doorsneden door talloze stroompje en watervallen die uitmonden in de Namorona rivier. Vergaap u aan de enorme varens en prachtige orchideeën die hier groeien. In het park leven een groot aantal verschillende soorten lemuren, reptielen, amfibieën, vogels en insecten.
Verblijf: Chez Gaspard, inclusief ontbijt
Excursies: Bezoek Anjà Reserve en Ranomafana National Park met lokale gids


Dag 10

Ranomafana National Park - Antsirabe

Dag 10

Vandaag rijdt u naar Antsirabe, dat is gelegen in de hooglanden van Madagascar. Het stadje heeft leuke markten en een mooi station. Een onderdeel van de cultuur van de Merina en Betsileo stammen zijn herbegrafenissen, die feestelijke gebeurtenissen zijn. In de omgeving van Antsirabe wordt veel groente verbouwd, op het platteland liggen leuke authentieke boerendorpjes. U kunt een wandeling maken door het stadje of gebruik maken van een pousse-pousse, een soort riksja.
Verblijf: Chambre du Voyageur, inclusief ontbijt  


Dag 11 en 12

Antsirabe - Andasibe

Dag 11 en 12

De route gaat verder naar het Andasibe National Park, waar u na aankomst een avondwandeling maakt om nachtelijk actieve lemuren en dieren te zien. Op dag 12 heeft een volle dag in het park. Het tropische Andasibe National Park is vooral bekend vanwege de grootste lemur die hier leeft, de Indri Indri. De roep van deze indrukwekkende zwartwitte halfaap is zeer indringend en karakteristiek en lijkt wel op een brandalarm. U bezoekt tot slot ook het Vakona domein, waar u lemuren van dichtbij kunt zien op het lemureneiland en een krokodillenmeer kunt bezichtigen. 
Verblijf: Sahatandra River Hotel, inclusief ontbijt
Excursies: Avondwandeling en volle dag in het Andasibe National Park met lokale gidsen


Dag 13 en 14

Andasibe - kanaal van Pangalanes

Dag 13 en 14

U neemt vandaag afscheid van uw chauffeur voordat u per boot vertrekt voor een tocht over het kanaal van Pangalanes. Dit stelsel van meren, rivieren en geulen strekt zich 655 kilometer uit langs de oostkust van Madagascar. Het werd in koloniale tijd gebruikt voor transport, maar is nu op grote delen overwoekerd door waterlelies. Uw verblijf voor de komende nachten ligt bij het Le Palmarium reservaat, waar lemuren zoals de dansende sifaka én de Indri Indri leven. Heel bijzonder is de Ravinala palmboom, waarvan de bladeren een enorme waaier vormen. U maakt ook een avondwandeling in het reservaat om op zoek te gaan naar de Aye Aye, een bizar vingerdiertje. 
Verblijf: Palmarium hotel, inclusief ontbijt
Excursies: Avondwandeling en bezoek aan Le Palmarium reservaat met lokale gids

Foto met dank aan Matt Francey on Foter.com


Dag 15

Kanaal van Pangalanes - Mahambo

Dag 15

Een boottochtje brengt u vandaag naar de havenstad Toamasina en vandaar per auto verder noordwaarts naar het stadje Mahambo. Hier verblijft u een nacht aan het strand. Na aankomst kunt u ontspannen en misschien een duik nemen in zee als er genoeg tijd is. Bij uw verblijf kunt u heerlijk vis eten!
Verblijf: La Pirogue, inclusief ontbijt  


Dag 16 t/m 18

Mahambo - Ile Sainte Marie

Dag 16 t/m 18

U neemt vandaag de veerboot naar het eiland Ile Sainte Marie. Het eiland is in de maanden juli tot september dé plek om humpback walvissen te zien zwemmen voor de kust. Wat niet wil zeggen dat het eiland de overige maanden van het jaar oninteressant is. De stranden van Ile Sainte Marie zijn onovertroffen, in het water voor de kust leven talrijke kleurrijke visjes en het eiland heeft een spannende geschiedenis. Een prima plek dus om uw vakantie mee af te sluiten. Uw verblijf, hotel Libertalia, is vernoemd naar een legendarische piratenrepubliek, en ligt pal aan het strand op de westkust van het eiland. Wuivende palmbomen zorgen voor schaduw en verkoeling aan het privé strand en de tuinen van het hotel. Uw bungalow ligt verscholen in het groen en kijkt uit over de zee. Voor het hotel ligt een rots in de zee, die via een pier te bereiken is. U kunt hier heerlijk zwemmen en snorkelen en met een beetje geluk zelfs walvissen spotten! Bij uw verblijf is een walvisexcursie ingesloten (in juiste seizoen).
Verblijf: Hotel Libertalia, inclusief ontbijt en diner
Excursie: boottochtje om walvissen te spotten


Dag 19 en 20

Ile Sainte Marie - binnenlandse vlucht - Antananarivo

Dag 19 en 20

U heeft op dag 19 een binnenlandse vlucht terug naar de hoofdstad Antananarivo, waar u nog een dag verblijft om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Vanaf de terrassen van uw verblijf, Hotel Belvedère, heeft u een fraai uitzicht over Antananarivo, de hoofdstad van Madagaskar. Het hotel ligt in het centrum van de stad, dicht bij het zakencentrum met vele restaurantjes en winkeltjes. In de omgeving vindt u ook de dierentuin van Tsimbazaza.
Verblijf: Hotel Belvedère, inclusief ontbijt  


Dag 21

Antananarivo - vertrek

Dag 21

In de loop van de dag heeft u een transfer naar de luchthaven voor vertrek van uw vlucht terug naar Europa.


Dag 22

Aankomst Europa

Dag 22

U kunt deze reis verlengen met een verblijf op Mauritius of Zanzibar.

Wilt u een Big 5 safari? Reis dan naar Zuid-Afrika, Kenia of Tanzania.