Geel Gemaskeerd Wever Geel Gemaskeerd Wever Geel Gemaskeerd Wever
Grote Trans-Afrika groepsreis, 23 dagen
vanaf
€ 4294,00

Contact opnemen
Soort reis: Groepsreizen
Thema: Safari, Cultuur, Natuur
Duur van de reis: 23 dagen
Reisperiode: Vaste vertrekdata
Aantal personen: Min. 6, max. 12

Boek deze reis Vraag offerte aan

Grote Trans-Afrika groepsreis
Namibië, Botswana en Zimbabwe

Bij deze fantastische en avontuurlijke groepsreis bezoekt u in 23 dagen de hoogtepunten van Namibië, Botswana en Zimbabwe, met als eindpunt de spectaculaire Victoria Falls. Naast natuur en veel wild biedt deze reis een culturele excursie naar een dorp an de Kavango mensen. Ook maakt u enkele boottochtjes en een spannende avondsafari in het Moremi reservaat. Onderweg bezoekt u enkele van 's werelds mooiste natuurparken, zoals het Etosha National Park, de Okavango Delta, Chobe National Park en het Hwange National Park. U reist in een internationale groep van maximaal 12 personen met een Engelstalige gids en overnacht in hotels of permanente tenten. Het vervoer is per comfortabele minibus. Inclusief 20x ontbijt, 11x lunch en 15x diner. U kunt deze reis verlengen met een bezoek aan Kaapstad.

Ga naar kleinschalige groepsreizen voor nog meer inspiratie.
U kunt deze reis verlengen met een verblijf op MozambiqueMauritius en veel andere bestemmingen.


Dag 1 en 2

Europa - Windhoek

Dag 1 en 2

Na aankomst op dag 2 wordt u naar uw verblijf in Windhoek gebracht, waar u de rest van de middag uit kunt rusten van uw vlucht. 's Avonds ontmoet u hier uw gids en de rest van uw reisgezelschap.
Verblijf:
Avani Windhoek Hotel of gelijkwaardig, inclusief ontbijt en luchthaven transfer
Afstand: ±40 km   
Reistijd: ±0,5 uur


Dag 3 en 4

Windhoek - Sossusvlei

Dag 3 en 4

Het Namib Naukluft National Park ligt in een eeuwenoude woestijn. We bezoeken dit park 's ochtends vroeg, als de opgaande zon de rode duinen bij Sossusvlei en Deadvlei spectaculair kleurt. Als u geluk heeft, staat er wat water in de normaal kurkdroge 'vlei'. Houd uw camera gereed voor de mooie fotomomenten! We bezoeken ook Sesriem Canyon, die miljoenen jaren geleden is uitgesleten door de Tsauchab rivier.
Verblijf:
Agama River Camp of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden
Afstand op Dag 3: ±280 km   
Reistijd: ±3,5 uur
Vertrek op dag 3: 07h00
Vertrek op dag 4: 06h00
Excursies: Bezoek Sossusvlei, Deadvlei en Sesriem Canyon


Dag 5 en 6

Sossusvlei - Swakopmund

Dag 5 en 6

We rijden door de Namib-Naukluft woestijn naar Swakopmund. Deze woestijn is eeuwenoud en het lijkt alsof de tijd hier stil staat. Ondanks de barre omstandigheden zijn hier enkele van de zeldzaamste planten en dieren ter wereld te vinden. Zo kan de welwitschia plant wel 2000 jaar oud worden! De Nederlandse naam voor deze plant is zeer toepasselijk tweeblaarkanniedood. Onderweg stoppen we in Walvisbaai, waar u flamingo's kunt bewonderen in de lagune. In de middag komen we aan in het charmante kuststadje Swakopmund, waar u nog veel Duitse invloeden kunt ontdekken. De volgende ochtend wordt u een rondleiding aangeboden aan een duurzaamheidscentrum voor energie, water en afval. In de middag kunt u een keuze maken uit de diverse optionele excursies die worden aangeboden, zoals o.a. quad biken of een vlucht boven de kust of woestijn. U kunt ook op eigen gelegenheid het stadje gaan verkennen.
Verblijf:
Swakopmund Sands hotel of gelijkwaardig, inclusief ontbijt en 1x lunch
Afstand op dag 5: ±350 km 
Reistijd: ±4,5 uur
Vertrek op dag 5: 07h00


Dag 7

Swakopmund - Etosha National Park

Dag 7

We verlaten vandaag de kust en gaan op weg naar het hoogtepunt van Namibië, het Etosha National Park. Het hart van dit fraai park wordt gevormd door een enorme zoutpan, die zelfs vanuit de ruimte zichtbaar is. De naam Etosha betekent dan ook 'Great White Place' in het plaatselijke Ndonga dialect van de Ovambo stam. Etosha heeft een goede wildstand en u hebt hier een goede kans om neushoorns te zien. In de middag komen we aan bij onze accommodatie nét buiten het nationale park. U kunt eventueel nog een optionele begeleide safari maken in het park, of anders gewoon lekker uitrusten bij het zwembad.
Verblijf:
Toshari Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt en diner
Afstand: ±470 km   
Reistijd: ±5,5 uur
Vertrek: 08h00


Dag 8 en 9

Etosha National Park

Dag 8 en 9

De komende dagen staan in het teken van de safari's die we zullen maken in het Etosha National Park. We zullen iedere dag in ons eigen voertuig het park doorkruisen op zoek naar wild. In het park leven zo'n 114 verschillende soorten zoogdieren, 340 soorten vogels, 110 soorten reptielen en, héél verrassend, 1 soort vis. Indien u overdag nog niet genoeg wild heeft gezien, dan kunt u de avonden doorbrengen bij een watergat om de nachtdieren te zien die hier komen drinken.
Verblijf: 
Kampen in Etosha National Park, inclusief ontbijt en diner
Afstand op Dag 8: ±170 km   
Reistijd: ±3,5 uur
Dag 8: ±170 km game drive
Dag 9: ±80 km game drive
Vertrek op dag 9: 07h00
Excursies: Game drives in Etosha National Park


Dag 10

Etosha National Park - Rundu; Okavango Rivier

Dag 10

Na vertrek uit Etosha rijden we Bushmanland, waar we een bezoek brengen aan het Mbunza Living Museum, wat bestaat uit een lokaal schooltje en nederzetting van de Kavango mensen. Deze mensen leven van de visvangst, het houden van vee en het verbouwen van een stukje land. In de middag vervolgen we onze weg naar ons verblijf aan de Okavango rivier.
Verblijf:
Kaisosi River Lodge of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden
Afstand: ±450 km   
Reistijd: ±5 uur
Vertrek: 08h00


Dag 11 en 12

Rundu; Okavango Rivier - Caprivi; Mahangu

Dag 11 en 12

Deze ochtend bent u vrij om te relaxen of een keuze te maken uit enkele optionele activiteiten, zoals bijv. een boottochtje op de rivier of een bezoek aan een lokale gemeenschap. Na aankomst bij onze accommodatie maken we in de late namiddag een boottochtje naar Popa Falls. Relax en geniet van een drankje terwijl de nijlpaarden in de rivier zich opmaken om te gaan grazen. De volgende dag maken we een ochtendsafari in het Greater Bwabwata National Park. U kunt hier o.a. olifanten, koedoes, Roan antilopen en buffels verwachten, naast de talloze vogels en ander klein wild. De middag kunt u in alle rust doorbrengen bij het fijne zwembad bij onze accommodatie.  
Verblijf:
Nunda River Lodge of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden
Afstand: Dag 11: ±210 km   
Reistijd: ±2,5 uur
Vertrek: Dag 11 & 12: 08h00
Excursies:
Sunset cruise naar Popa falls en game drive in Greater Bwabwata/Mahangu National Park


Dag 13

Namibië; Caprivi - Botswana; Maun

Dag 13

Vandaag staat een flinke rit op het programma. We verlaten de Caprivi en reizen naar Maun in Botswana. De naam 'Maun' betekent in de San taal 'plek van kort riet'. U kunt de middag naar believen invullen met een goed boek bij het zwembad, of met een vlucht over de Okavango Delta.
Verblijf:
Thamalakane River Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt en picknick lunch
Afstand: ±430 km   
Reistijd: ±5 uur (oponthoud aan de grens niet meegerekend)
Vertrek: 07h00


Dag 14 en 15

Maun - Okavango Delta; Moremi Game Reserve

Dag 14 en 15

De Okavango vloeit uit in de Kalahari woestijn zonder ooit de kust te bereiken. Op dag 14 verkennen we dit unieke watergebied per mokoro, een traditionele kano, om de enorme variëteit aan vogels en wild te bekijken. Na deze fantastische ervaring reizen we naar ons kamp in het Moremi reservaat, waar we een nachtsafari maken en de dag daarop een ochtend en middag op safari gaan in een open 4x4 safari voertuig. Ons verblijf is een semi-permanent tentenkamp midden in de natuur, zónder electriciteit. U dineert 's avonds bij het romantische licht van olielampen! Er is geen omheining om het kamp, dus het wild kan 's nachts vrijelijk door het kamp lopen. Uw luxe tent is compleet met bedden en een eigen badkamer met toilet en 'bush' douche, bestaande uit een emmer die wordt gevuld met warm water.
Verblijf:
Bedouin Bush Camp of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden
Afstand: Dag 14: ±100 km
Vertrek op dag 14: 08h00
Vertrek op dag 15: 07h00
Excursies: Game drives (ook in de avond)


Dag 16

Okavango Delta; Moremi Game Reserve - Makgadigadi Pans; Nata

Dag 16

We verlaten de wildernis en reizen verder naar het oosten. De Makgadigadi Pans zijn ontstaan na het opdrogen van een meer. We bezoeken hier het Nata Bird Sanctuary, vanwaar u ook een mooi uitzicht heeft over de Sowa zoutpan (afhankelijk van de omstandigheden en tijdsdruk).
Verblijf: Nata Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt en diner
Afstand: ±420 km   
Reistijd: ±6 uur
Vertrek: 08h00
Excursies: 
Bezoek Nata Bird Sanctuary en Sowa pan (onderheving aan omstandichtheden)


Dag 17 en 18

Makgadigadi Pans; Nata - Chobe National Park

Dag 17 en 18

Het Chobe National Park is vooral bekend vanwege de grote kuddes olifanten die hier leven, naast heel veel ander wild. In het park leeft de grootste concentratie aan olifanten ter wereld. We maken hier een safari per open 4x4 voertuig en gaan op een bootsafari op de Chobe rivier, een van de beste manieren om het wild én de mooie zonsondergang te zien. Op de dag van aankomst heeft u de gelegenheid om eventueel nog een optionele activiteit te boeken.
Verblijf:
Chobe Safari Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt en diner
Afstand: Dag 17: ±320 km   
Reistijd: ±4 uur
Vertrek op dag 17: 08h00
Excursies:
Game drive in Chobe game reserve en boottocht op het Chobe rivier


Dag 19 en 20

Botswana; Chobe National Park - Zimbabwe; Hwange National Park

Dag 19 en 20

We steken de grens over naar Zimbabwe en reizen naar het Hwange National Park. Dit park heeft een grote concentraties giraffes, olifanten, buffels en zebra's. Er leven veel bedreigde diersoorten, waaronder wilde honden, en heeft een zeer gevarieerd vogelleven. We gaan hier een volle dag op safari op dag 20.
Verblijf:
Elephant's Eye of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden
Afstand: ±270 km   
Reistijd: ±3,5 uur (oponthoud aan de grens niet meegerekend)
Vertrek op dag 19: 08h00
Excursies:  Safari activiteiten in Hwange


Dag 21

Hwange National Park - Victoria Falls

Dag 21

De lokale Kololo stam noemt de machtige Victoria Falls ‘Mosi oa Tunya’, wat betekent ‘Rook die dondert’. In de middag heeft u een sunset cruise op de Zambezi rivier. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden om de watervallen te bekijken of een optionele excursie te boeken, zoals bijvoorbeeld een helikoptervlucht over de waterval.
Verblijf:
Ilala Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt
Afstand: ±190 km   
Reistijd: ±2,5 uur
Vertrek: 09h00
Excursies: Bezoek Victoria falls en Zambezi rivier sunset cruise 


Dag 22 en 23

Victoria Falls - Europa

Dag 22 en 23

Helaas, uw reis is alweer ten einde, maar we hopen dat u nog een keer terugkomt om een ander deel van Afrika te bezoeken. U neemt afscheid en heeft een transfer naar het vliegveld voor uw vlucht terug naar Europa.
Afstand: ±40 km   
Reistijd: ±0,5 uur

Inspiratie voor nog meer groepsreizen van Sable Tours?

Ga naar Zuid-AfrikaNamibië en Oost-Afrika

Wilt u ook een Big 5 safari?
Reis dan naar Zuid-AfrikaKenia of Tanzania.

Wilt u uw reis verlengen met een strandvakantie?
Ga dan naar MozambiqueMauritius of Zanzibar

Wilt u een reis op maat?
Vul hiervoor ons offerteaanvraagformulier in voor maatwerkreizen.
Stuur een mail of contact ons direct.