Leeuwen In Boom Leeuwen In Boom Leeuwen In Boom
Best of Noord Tanzania, 8 dagen
vanaf
€ 2659,00

Contact opnemen
Soort reis: Individuele reizen
Thema: Safari, Luxe, Natuur
Duur van de reis: 8 dagen
Reisperiode: Dagelijks
Aantal personen: Geen min./max.

Boek deze reis Vraag offerte aan

Best of Noord Tanzania

De Best of Noord Tanzania is een rondreis waarbij u in een rustig tempo de mooiste plekjes van Tanzania bezoekt, zoals het Tarangire National Park, Lake Manyara National park, de Serengeti en de Ngorongoro krater. U zult hier een breed scala aan dieren zien, waaronder de Big 5. Daarnaast heeft u kans om Thomson’s gazelles, wilde honden en Masai giraffen te spotten. Uw verblijven zijn luxe; u slaapt vooral in comfortabele tenten met eigen badkamer midden in de bush. U reist met uw Engels sprekende privé gids/chauffeur per 4x4 safarivoertuig met opklapbaar dak. De reis is inclusief maaltijden, safari's, mineraal water, retour luchthaven transfers, entreegelden en Flying Doctors verzekering.

U kunt deze reis verlengen met een verblijf op Zanzibar en veel andere bestemmingen.
Wilt u op basis van deze reis een op maat reisvoorstel van ons ontvangen
Vul hiervoor ons offerteaanvraagformulier in.


Dag 1

Europa - Tanzania; Arusha

Dag 1

Deze reis is gebaseerd op een dagvlucht naar Kilimanjaro Internationale luchthaven (indien u kiest voor een nachtvlucht vertrekt u één dag eerder). Na aankomst heeft u een transfer naar uw eerste verblijf niet al te ver van de luchthaven. 
Verblijf: Rivertrees Country Inn of gelijkwaardig, inclusief ontbijt (en diner indien u vroeger land).
Afstand; ±35 km     Reistijd; ±0,5 uur


Dag 2

Arusha - Tarangire National Park

Dag 2

's Ochtends na ontbijt begint u uw avontuur met een rit naar het Tarangire National Park. Het park is ongeveer zo groot als Luxemburg en het landschap bestaat uit bush savanne, seizoensgebonden moerassen en gigantische baobab bomen. Het park is waarschijnlijk een van de beste plaatsen in Oost-Afrika om olifanten te zien. Behalve olifanten herbergt het park ook Masai giraffen, verschillende gazellen, buffels, leeuwen, luipaarden, bavianen en meer dan 500 soorten vogels.
Verblijf: Maramboi Tented Lodge of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden en entreegelden voor het park.
Afstand; ±150 km    Reistijd; ±2 tot 3 uur
Excursie: Safari in Tarangire National Park


Dag 3

Tarangire National Park – Lake Manyara National Park

Dag 3

Vandaag bezoekt u het kleine maar mooie Lake Manyara National Park. Een groot deel van het park wordt in beslag genomen door het alkalische Lake Manyara, waar kolonies flamingo's en andere watervogels leven. Afgezien van giraffen, nijlpaarden, gnoes en impala's op de grasvlakten, ziet u hier leeuwen ‘loungen’ in de bomen. Het bos bij het meer is gevuld met lawaaierige troepen blauw apen, terwijl bavianenfamilies rondhangen bij de wegen. Uw verblijf ligt hoog op de rand van de Great Rift Valley en biedt een fantastisch uitzicht.
Verblijf: Kirurumu Manyara Lodge of gelijkwaardig, is inclusief alle maaltijden, safari’s en Lake Manyara entreegelden.
Afstand; ±80 km     Reistijd; ±1 tot 2 uur
Excursie: Safari in Lake Manyara National Park


Dag 4

Lake Manyara National Park – Serengeti National Park

Dag 4

Na het ontbijt gaat u verder naar de weelderige hooglanden waar gewassen zoals tarwe, maïs en koffie worden verbouwd. Serengeti betekent "eindeloze vlaktes" in de taal van de Masai en u zult de open savanne zien die zich uitstrekt tot aan de horizon. Een fascinerend landschap waar alles draait om overleven. Enorme kuddes gnoes en zebra's trekken jaar in, jaar uit rond op zoek naar mals gras. Ze worden constant bespied door roofdieren zoals leeuwen en luipaarden, die wachten op een kans om toe te slaan. Door het hoge en open dak van het safarivoertuig kunt u genieten van de gevarieerde landschappen. U komt aan in de Seronera-vallei, waar u verblijft bij Kati Kati Tented Camp.
Verblijf: Kati Kati Tented Camp of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden en entreegelden.
Afstand; ±200 km    Reistijd; ±4 tot 6 uur
Excursie: Safari in Serengeti National Park


Dag 5

Serengeti National Park

Dag 5

Deze hele dag staat in het teken van het bekijken van wild in het Serengeti National Park. De gebieden die u zult bezoeken zijn afhankelijk van waar de migrerende kuddes zich bevinden. Roofdieren volgen meestal de rondtrekkende dieren. Tijdens het korte regenseizoen in november en december trekken de kuddes van de heuvels in het noorden naar de vlaktes in het zuiden. Tijdens het langere regenseizoen van april tot juni keren ze terug naar het noorden. Omdat de migratie afhankelijk is van de jaarlijkse regens, kan de locatie van de kuddes van jaar tot jaar variëren, maar uw gids weet waar ze het beste te zien zijn.
Verblijf: Kati Kati Tented Camp of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden, safari’s en entreegelden.
Excursie: Safari in Serengeti National Park


Dag 6

Serengeti National Park – Ngorongoro Conservation Area

Dag 6

Na het ontbijt maakt u een laatste safari in het Serengeti National Park, waar u misschien dieren ziet die u de afgelopen twee dagen nog niet hebt gezien. Na de lunch op een picknickplaats rijdt u in de richting van de Ngorongoro krater. Zodra u de rand van de krater hebt bereikt, kijkt u uit over de caldera die is gevormd door een vulkaanuitbarsting. Deze ongeveer 20 kilometer brede krater is de thuisbasis van meer dan 25.000 dieren. U rijdt naar Ang’ata Ngorongoro Camp van waaruit u de zonsondergang boven de krater kunt aanschouwen.
Verblijf: Ang’ata Ngorongoro Camp of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden, safari’s en entreegelden.
Afstand; ±140 km    Reistijd; ±3 tot 5 uur
Excursie: Safari in Ngorongoro Conservation Area


Dag 7

Ngorongoro Krater – Arusha vertrek

Dag 7

Na een vroeg ontbijt daalt u deze ochtend af in de krater. De rijke graslanden en permanente watervoorziening in de krater zijn een bron van leven voor zo'n 25.000 grazers! U treft hier gnoes, zebra's, buffels, elanden, olifanten, zwarte neushoorns en diverse kleinere antilopen soorten aan. Er leven geen giraffes in de krater; zij kunnen de steile afdaling niet maken. Door de lage begroeiing in de krater zijn de dieren prima te spotten. Na een uitgebreide safari en een picknicklunch verlaat u de krater en rijdt u terug naar Kilimanjaro Airport, waar u aan het begin van de avond aankomt voor uw vlucht terug naar Europa.
Excursie: Safari in Ngorongoro Krater


Dag 8

Aankomst Europa

Dag 8

Aankomst Europa met een nachtvlucht vanuit Kilimanjaro luchthaven in Tanzania.

Inspiratie voor nog meer reizen van Sable Tours?
Ga naar Zuid-AfrikaNamibiëMadagascar en Botswana.

Wilt u ook een ander Big 5 safari? 
Reis dan naar Zuid-AfrikaBotswana of Kenia.

Wilt u uw reis verlengen met een strandvakantie?
Ga dan naar MozambiqueMauritius of Zanzibar