Tanzania reizen Tanzania reizen Tanzania reizen
Best of Noord Tanzania
vanaf
€ 6067,00

Contact opnemen
Soort reis: Individuele reizen
Thema: Safari, Luxe
Duur van de reis: 10 dagen
Reisperiode: Dagelijks
Aantal personen: min. 2 personen

Boek deze reis Vraag offerte aan

Best of Noord Tanzania

De Best of Noord Tanzania is een rondreis waarbij u in een rustig tempo de mooiste plekjes van Tanzania bezoekt. Naast de bekende nationale parken verblijft u ook bij Lake Eyasi, waar u tijdens een culturele excursie meer leert over de lokale stammen die hier leven. Een interessante afwisseling van alle safari's die u zult maken! U bezoekt verder Tarangire, de Serengeti en de Ngorongoro krater. Uw verblijven zijn luxe; zo slaapt u bij het Tarangire National Park in een boomhut. U reist met uw Engels sprekende privé gids/chauffeur per 4x4 landcruiser safarivoertuig. De reis is inclusief maaltijden, safari's, culturele excursie en entreegelden.

U kunt deze reis verlengen met een verblijf op Zanzibar.


Dag 1

Amsterdam - Arusha

Dag 1

Na aankomst in Tanzania heeft u een transfer naar uw accommodatie in Arusha, waar u kunt uitrusten van uw vlucht. 
Verblijf: Lake Duluti Lodge, inclusief ontbijt


Dag 2

Arusha - Tarangire

Dag 2

Na ontbijt ontmoet u uw chauffeur/gids, die u een korte introductie geeft over uw reis. En route naar uw accommodatie in het Tarangire National Park heeft u een picknick lunch en safari in dit mooie park. Het golvende landschap is weids, met her en der enorme Baobab bomen. Het park heeft de grootste concentratie olifanten van alle parken in Tanzania en deze reuzen komen vaak drinken bij het watergat bij uw verblijf. 
Verblijf: Tarangire Treetops Camp, inclusief alle maaltijden


Dag 3

Tarangire National Park

Dag 3

U heeft vandaag een volle dag safari in het Tarangire National Park. Het park is vernoemd naar de Tarangire rivier, die door het gebied stroomt. Na de Serengeti heeft Tarangire de grootste concentratie wild, waaronder olifanten, gnoe's, zebra's, buffels, rooibokken, hartebeesten en elanden. Het is ook het enige park in Tanzania waar u gemsbokken kunt zien.
Verblijf: Tarangire Treetops, inclusief alle maaltijden


Dag 4

Tarangire National Park - Lake Eyasi

Dag 4

Na het ontbijt vertrekt u naar Lake Eyasi, dat ten zuiden van de Serengeti ligt. Dit alkalische zoutmeer is een paradijs voor vogels. Naast flamingo's en pelikanen vindt u hier Europese vogelsoorten die komen overwinteren. U kunt de middag naar eigen inzicht besteden bij uw accommodatie, of een wandeling maken langs het meer. 
Verblijf: Kisima Ngeda Tented Camp, inclusief alle maaltijden


Dag 5

Lake Eyasi

Dag 5

Vandaag maakt u kennis met lokale stammen die in het gebied rond Lake Eyasi leven. De Hadzabe stam bestaat uit jagers / verzamelaars die leven van wat het land opbrengt. Qua gebruiken en taal lijkt deze stam veel op de bosjesmannen uit Afrika, toch is er geen verwantschap. In het gebied leeft ook de semi-nomadische Datoga stam, die niet alleen jaagt, maar ook vee houdt.
Verblijf: Kisima Ngeda Tented Camp, inclusief alle maaltijden


Dag 6

Lake Eyasi - Serengeti

Dag 6

Na het ontbijt vertrekt u naar wat ongetwijfeld het hoogtepunt van uw reis zal zijn: de Serengeti. De open savanne van de Serengeti strekt zich uit tot aan de horizon. Een fascinerend landschap waar alles draait om overleven. Enorme kuddes gnoe's en zebra's trekken jaar in, jaar uit rond op zoek naar mals gras. Ze worden constant bespied door roofdieren zoals leeuwen en luipaarden, die wachten op een kans om toe te slaan. Na aankomst in het park heeft u tot zonsondergang een safari, waarna u naar uw verblijf wordt gereden.
Verblijf: Dunia Camp, inclusief alle maaltijden


Dag 7

Serengeti National Park

Dag 7

Deze dag staat in het teken van de Serengeti. U kunt ervoor kiezen om een volle dag door te brengen in het park, inclusief picknick lunch onderweg. Of u kiest voor een ochtend en middag safari, met lunch en een rustpauze op het heetst van de dag bij uw verblijf.
Verblijf: Dunia Camp, inclusief alle maaltijden


Dag 8

Serengeti National Park - Ngorongoro krater

Dag 8

Uw reis is bijna ten einde, maar niet voordat u de Ngorongoro krater heeft bezocht. U daalt vandaag af in de krater, die miljoenen jaren geleden na een vulkaanuitbarsting is ontstaan. De rijke graslanden en permanente watervoorziening in de krater zijn een bron van leven voor zo'n 25.000 grazers! U treft hier gnoe's, zebra's, buffels, elanden, olifanten, zwarte neushoorns en diverse kleinere antilopen soorten aan. Er leven geen giraffes in de krater; zij kunnen de steile afdaling niet maken. Door de lage begroeiing in de krater zijn de dieren prima te spotten.
Verblijf: Ngorongoro Crater Lodge, inclusief alle maaltijden


Dag 9 en 10

Ngorongoro krater - Amsterdam

Dag 9 en 10

Vandaag moet u afscheid nemen van Tanzania (tenzij u een verlenging heeft geboekt). In de loop van de ochtend vertrekt u richting Arusha, waar u een lunch heeft bij Arusha Coffee Lodge. Daarna wordt u naar het vliegveld gebracht, waar uw reis eindigt of waar vandaan u verder reist voor een verlenging op Zanzibar.
Inclusief ontbijt en lunch