Platteland In Zuid Afrika Platteland In Zuid Afrika Platteland In Zuid Afrika
Geschreven door: De heer en mevrouw Van Beurden

Reisverslag van Anita en Jos van Beurden

We zijn gevraagd een verslag te maken van onze vakantie en dat doen we met alle plezier omdat we iedereen zo’n vreselijk mooie en goed verzorgde vakantie gunnen.

Vooraf hadden we de nodige wensen en die hebben we nauwkeurig met Marcella doorgesproken. Aangezien zij Zuid Afrika beter kent dan wij hebben we de adviezen van Pieter en Marcella graag aangenomen. Onze interesse ging uit naar de natuur, de dieren en de mensen. Steden hadden en hebben onze interesse niet en gebaseerd op onze wensen en gesprekken hebben Pieter en Marcella offertes uitgebracht. Hun grondigheid en nauwkeurigheid hebben ons doen besluiten voor Sable Tours te kiezen. Daar hebben we geen spijt van gehad. Het resultaat was dat mijn man en ik in een tijdsbestek van 4 weken samen in een huurauto rondgetrokken hebben door een deel van Zuid Afrika.

Wij zijn in Johannesburg begonnen en de dag na aankomst doorgereden naar Thornybush Tangala. Een privépark met een zeer enthousiast echtpaar als gastvrouw en gastheer (Gaynor en Dieter). Het werd al snel duidelijk dat deze mensen liefde voor de natuur en dieren hebben en dat ze weten waar ze over praten. Tijdens 6 safaris hadden wij vreselijk veel geluk om de volgende dieren te zien: een witte neushoorn met jong, de zwarte neushoorn, leeuwin met prooi, leeuwen, buffels, luipaarden, giraffen, kudu’s, olifanten, impala’s, wrattenzwijnen, elanden, nyala’s, apen, etc…….

Buiten het feit dat we al deze dieren daar al gezien hebben, kregen we gewoon hele goede safari’s, alle vragen werden deskundig en rustig beantwoord en iedereen deed moeite om je gewoon een mooie tijd in Tangala te bezorgen. Wij hadden geen beter begin van onze vakantie kunnen wensen.

Van Tangala zijn wij doorgegaan naar Hazyview waar met name het olifanten opvangcentrum heel veel indruk op ons heeft gemaakt. Goede uitleg over de olifanten en hoogtepunt van de dag was een kus van een olifant en wandelen met de 2 dieren. Schitterend.

Vandaar uit naar Pongola en dat werd een nieuw hoogtepunt in de vakantie. Vanaf onze Mvubu lodge keken wij uit over een stuk land waar allerlei dieren langskwamen en daar hadden wij het geluk dat we een kudde olifanten een modderbad zagen nemen (inclusief de 3 jonge olifantjes). In het Hluhhluwe Umfolozi park zagen we zelfs 3 welpjes!

Vandaaruit door naar St. Lucia, waar we helaas geen nijlpaarden hebben gezien maar wel een mooi verblijf hebben gehad. Via een overnachting in Durban zijn we doorgereden naar de Wild Coast en dat was ook de moeite waard. Via de Wildcoast naar Addo Elephant park, St. Francis Bay (walvissen en dolfijnen gezien vanaf de wal), Knysna, Hermanus (walvissen vanaf de boot en vanaf onze ontbijttafel gezien) en toen naar Kaapstad.

Overal zijn we een paar dagen geweest om genoeg tijd te hebben om parken te bezoeken, te ontspannen en gewoon vakantie te houden.

We hebben een schitterende vakantie gehad. De overnachtingsplaatsen waren erg goed, de mensen heel erg vriendelijk, hartelijk, aardig, het weer was goed (behalve in Kaapstad waar het koud en nat was, maar ja) en we zijn in de gelegenheid geweest om heel veel dieren in hun eigen omgeving te zien en daar 1700 foto’s van te maken.

Tijdens onze rondreis van 5200 km waren de routebeschrijvingen van Pieter en Marcella enorm belangrijk en ze klopten tot op de kilometer nauwkeurig!! Geen enkel moment hebben wij het idee gehad dat de overnachtingsplaatsen slechter waren dan vooraf op foto’s getoond, 2 keer hadden we zelfs een privé zwembadje bij de lodge.

Gewoon SUPER.

Wij genieten nog helemaal na van foto’s, film en alles daaromheen. Wij hebben veel gezien van deze regenboognatie, maar dit land is zo uitgestrekt en veelzijdig dat we toch nog minstens een keer terugmoeten om nog meer de bush te beleven en weer die mooie dieren te zien en leuke mensen te ontmoeten.

Pieter en Marcella: namens ons beiden bedankt en de complimenten voor deze uitermate goed verzorgde reis.