Township Tour Township Tour Township Tour
Weskaap reis, 15 dagen
vanaf
€ 1556,00

Contact opnemen
Soort reis: Individuele reizen
Thema: Culinair, Cultuur, Luxe, Natuur, Strand
Duur van de reis: 15 dagen
Reisperiode: Gehele jaar
Aantal personen: Geen min./max.

Boek deze reis Vraag offerte aan

Weskaap reis

De Westkaap reis is een individuele rondreis door Zuid-Afrika waarbij u overnacht in comfortabele 4- en 5-sterren accommodaties. Deze self-drive reis is een mengeling van geschiedenis en de verschillende culturen en manieren waarop de mensen in deze regio van Zuid-Afrika met elkaar omgaan, leven en werken. Om uw reis niet te uitputtend te maken, zijn de afstanden die u aflegt  beperkt. Geniet van de culturele bezoeken, de museums, de prachtige architectuur, de levenswijze van de mensen in dit nu zo vredige land, met daar bovenop ook nog de geweldig mooie natuur! U bezoekt o.a. Kaapstad, de Wijnlanden, de beroemde Tuinroute, Oudtshoorn en Route 62.

Deze reis kan ook in omgekeerde richting worden gedaan.
U kunt deze reis verlengen met een verblijf op MozambiqueMauritius en veel andere bestemmingen.


Dag 1 t/m 4

Europa - Kaapstad

Dag 1 t/m 4

Aankomst in Zuid-Afrika, waar de eerste westerlingen al in de 16de eeuw Tafelberg konden bewonderen. Het waren de Portugezen die in de 14e eeuw als eerste rond Afrika zeilden. De lokale bevolking raakte gewend aan de schepen die voorbij kwamen op weg naar het Verre Oosten, maar het duurde tot 1652 voordat de eerste ‘blanke’ kolonisten arriveerden toen Jan van Riebeeck hier een handelspost oprichtte. Maak een verkenningstocht in de stad en de mooie omgeving, inclusief Kaap de Goede Hoop, Tafelberg, Robben Island.
Verblijf: De Tafelberg Guesthouse, luxe kamer, inclusief ontbijt.
Dag 1; Afstand: ±20 km          Reistijd: ±0,5 uur


Dag 5

Kaapstad - Wijnlanden; Franschhoek

Dag 5

Vandaag reist u naar de beroemde Wijnlanden in de omgeving van Kaapstad. Dit is de streek waar de meeste van Zuid-Afrika's wijnen worden geproduceerd. U kunt er diverse wijnboerderijen bezoeken om de wijnen de proeven. U vindt hier ook leuke stadjes, zoals Paarl en Stellenbosch.  Stellenbosch is in historisch opzicht zeer belangrijk, maar bovendien ook nog eens heel gezellig. U overnacht in het stadje Franschhoek, in het hart van de Wijnlanden. Ashbourne House ligt in het centrum van het stadje en u kunt dan ook zo het dorpje inlopen. Maak een ritje met de Franschhoek Wine Tram of ga dineren bij een van de bekroonde restaurants in het dorp. In de omgeving kunt u ook prachtige wandelingen maken door de wijngaarden of een fiets huren. Ashbourne heeft slechts acht smaakvol ingerichte kamers, een luxueuze lounge, patio's met wijnranken, en een verwarmd zwembad.
Verblijf: Ashbourne House, Luxe kamer, inclusief ontbijt.
Dag 5; Afstand: ±80 km          Reistijd: ±1 uur


Dag 6 en 7

Wijnlanden; Franschhoek - Overberg gebied; De Hoop natuurreservaat

Dag 6 en 7

Via het Tweewaterskloof stuwmeer bereikt u uw verblijf in de omgeving van de meest zuidelijkste punt van Afrika! De Atlantische en Indische Oceaan ontmoeten elkaar hier. Er zijn maar weinig andere reservaten die een zo complete buitenbelevenis bieden als het De Hoop natuurreservaat - zee, zandduinen, de vlei, een bloemensensatie van zeldzame fynbosplanten, diverse antilopen en het Potberggebergte. Vogelaars observeren waadvogels aan de oevers van de Vlei, terwijl het Potberg gebergte de thuisbasis is van een kolonie met uitsterven bedreigde Kaapse gieren. De Hoop Collection, maakt deel uit van een oude boerderij. Alle kamers en suites zijn stijlvol ingericht passend bij de bekende Kaap-Hollands bouwstijl van de oude gerenoveerde gebouwen. Het Fig Tree restaurant op het uitgestrekte terrein serveert heerlijke, lokale gerechten.
Verblijf: Opstal suite, inclusief ontbijt en diner
Dag 6; Afstand: ±210 km       Reistijd: ±3 uur


Dag 8 en 9

Overberg gebied; De Hoop - Tuinroute; Knysna

Dag 8 en 9

De Tuinroute is een zeer gewilde vakantiebestemming in Zuid-Afrika. En terecht, u vindt hier de mooiste stranden, gezellige stadjes en een van de mooiste nationale parken in Zuid-Afrika. Wij raden u een bezoek aan het Robberg Nature Reserve, het Tsitsikamma National Park, Knysna en Plettenberg Bay aan. De mooie luchten, gecombineerd met de altijd wisselende kleuren van de zee en de ongerepte stranden maken dit gedeelte van de Garden Route tot een gewilde bestemming. Uw luxe accommodatie heeft een prachtige ligging; boven op de duinen van Brenton on Sea, met panoramische uitzichten over de golven van de Indische Oceaan. Uw kamer heeft een frisse, lichte inrichting en is voorzien van een balkon en en-suite badkamer.
Verblijf: Brenton on the Rocks Guesthouse, superior kamer, inclusief ontbijt
Dag 8; Afstand: ±330 km         Reistijd: ±4 uur


Dag 10 en 11

Tuinroute; Knysna - Oudtshoorn

Dag 10 en 11

Vandaag rijdt u over de Outeniqua bergen naar Oudtshoorn. De naam Karoo (Afrikaans voor ‘dorstland’) beschrijft dit gebied precies. In de omgeving van Oudtshoorn kunt u talloze bezienswaardigheden bezoeken. Een rondleiding bij een struisvogelboerderij, waarbij u alles kunt leren over het fokken van struisvogels of bezoek aan de Cango grotten, is zeker de moeite waard. De route over de Swartbergpas en door Meiringspoort is adembenemend mooi.
Verblijf: La Plume, Superior suite, inclusief ontbijt
Dag 10; Afstand: ±140 km      Reistijd: ±2,5 uur


Dag 12 en 13

Oudtshoorn - Tulbagh

Dag 12 en 13

Uw route naar uw volgende verblijf voert u over de beroemde Route 62, een van de mooiste routes in de Westkaap. Het pittoreske dorpjes langs Route 62 in de Karoo, met statige Kaap-Hollandse en Victoriaanse huizen en leuke vintage winkeltjes, is een lust voor de oog. Het stadje Tulbagh is vernoemd naar Rijk Tulbagh, een gouverneur van de Kaap gedurende het bewind van de Nederlanders in het gebied. Het plaatsje is dan ook bekend omdat het de meeste monumenten van Zuid-Afrika bezit. Een bezoek aan het museum, oude kerk en Kerkstraat mag u natuurlijk niet overslaan. Ook de ‘Oude Drosdy’ is geschiedkundig heel interessant. The Tulbagh Boutique Heritage Hotel biedt een uitgebreide selectie kamers, vernoemd naar inheemse planten en lokale bergen. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, TV, wifi, kluisje, een minibar en thee- en koffiefaciliteiten. Voor de zwoele zomerdagen heeft het hotel drie zwembaden gesitueerd in de inheemse fynbos tuinen. 
Verblijf: The Tulbagh Boutique Heritage Hotel, inclusief ontbijt
Dag 12; Afstand: ±370 km      Reistijd: ±4,5 uur


Dag 14 en 15

Tulbagh - Kaapstad - vertrek - aankomst Europa

Dag 14 en 15

Vandaag vertrekt u weer naar Kaapstad, waar u vanavond laat uw vlucht terug heeft naar Europa. U komt de volgende ochtend aan.
Dag 14; Afstand: ±120 km      Reistijd: ±2,5 uur

U kunt deze reis verlengen. Kijk gerust naar;  
MauritiusMozambiqueZanzibarBotswana,
Victoria Falls of Namibië.

Inspiratie voor nog meer reizen van Sable Tours?
Ga naar NamibiëBotswana en Madagascar.

Wilt u een andere Big 5 safari?
Reis dan naar BotswanaKenia of Tanzania.

Wilt u een reis op maat?
Vul hiervoor ons offerteaanvraagformulier in voor maatwerkreizen.
Stuur een mail of contact ons direct.