Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

25-Daagse individuele reis
door Namibië

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

25-Daagse individuele reis door Namibië

Hallo Pieter en Marcella,

Zoals beloofd volgt hier ons reisverslag van onze 25-daagse reis naar Namibië.

Allereerst willen we jullie bedanken voor het zeer volledig en tot in de puntjes verzorgd roadboek. ( met eventuele foto’s van een situatie om de weg goed te vinden) ook waar we konden tanken en niet onbelangrijk de spanning van onze banden was elke keer vermeld! De leuke tips onderweg en de zorgvuldig uitgekozen lodges.

Onze reis begon in Windhoek met als eerste toffe tip : joe’s beerbar! Zo kwamen we meteen in de afrikaanse sfeer. In kalahari hadden we onze eerste game drive met al heel wat beestjes en een prachtige zonsondergang. Tussen kalahari en de fish river canyon bezochten we het quivertree forest en de giantsplayground ook een tip van pieter!

Onze lodge in de fish river canyon was een waar pareltje , waar we een ganse dag doorbrachten in de canyon en zelfs konden zwemmen. Vandaar naar Aus waar we prachtige wandelingen hebben gedaan. Ook een aanrader om te bezoeken is Kolmanskop onderweg naar Luderitz.

Een van de hoogtepunten was de Sossusvlei waar we wederom een prachtige lodge hadden binnen in het park. Echt wel aan te raden omdat je dan kan vertrekken voor zonsopkomst. Dan op weg naar Swakopmund. Met onderweg een bezoek aan solitaire (alweer een tip van Pieter) Hier kwamen we aan de kust om toch ook te genieten van de talrijke visrestaurants van welke pieter enkele goede adresjes had gegeven. Hier hebben we ook een bezoek gebracht aan de pelsrobben van Cape Cross. Vandaar zetten we koers naar Erongo wilderness lodge alweer een lodge die het bezoeken zeker waard is. Onderweg bezochten we Spitskoppe voor enkele unieke fotoshoots.

Dan naar de Vingerklip lodge waar je ogen te kort komt om te kijken naar het prachtige landschap. Daar hebben we volgens pieter zijn beschrijving een ommetje gemaakt naar Twijfelfontein voor de prehistorische rotstekeningen. Ook hebben we de bushmen bezocht in the living museum zeker een aanrader. Om dan onderweg naar Etosha ook de Himba’s te bezoeken. In etosha zijn we 4 dagen geweest om het wildpark te bezoeken waar we ogen te kort kwamen om al het wild te zien! Misschien hier een tip om hier best een lodge te nemen buiten het park ( Okaukuejo kamp was een beetje een tegenvaller ). Maar we waren misschien een beetje verwend in al de andere lodges! Aan de andere kant van Etosha hadden we Mushara lodge buiten het park wederom een pareltje! En als je binnen het park ligt kom je er ook niet in voor zonsopkomst.

Daarna zijn we naar het groene gedeelte van Namibië getrokken met lodges aan de rivier waar we weer prachtige boottochten hebben gemaakt en uiteraard ook game drives. Op weg naar onze laatste bestemming hebben we nog gelogeerd in een guestfarm die ook meer dan in orde was een boerderij game drive gedaan.

Dan het pareltje op de kroon, de Old Traders Lodge , prachtige kamers aan een waterput, een restaurant waar men een overvloed aan lekkere gerechten aanbied en wederom aan een waterput waar alle dieren komen drinken. Met ochtend en avond game drives alles tot in de puntjes verzorgd. Waarna we weer vakkundig naar Windhoek worden begeleid met ons zeer verzorgde roadboek.

Carine

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.