Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

3-Weekse rondreis
door Zuid-Afrika in 2016

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

3-Weekse rondreis door Zuid-Afrika in 2016

Deze november en december hebben wij een reis van 3 weken door Zuid Afrika gemaakt, waar ik zelf 2 jaar terug ben geweest, maar voor m’n vriend was het de eerste keer.

Daarom hebben we in plaats van Kruger Park gekozen voor het Timbavati Game Reserve, zodat het voor mij ook een nieuwe ervaring zou zijn.

Toen we aan kwamen in Johannesburg werden we opgevangen in de aankomsthal en naar ons hotel op de airport gebracht, heerlijk om meteen in je hotel te zijn en de kamers waren erg netjes. De volgende ochtend meteen onze huurauto opgehaald en op pad gegaan naar onze volgende bestemming: De Panorama Route!We verbleven in de Country Lane Lodge bij Di en George, ontzettend lieve mensen die alles doen om je op je gemak te stellen. De kamer keek uit over hun mooie tuin en bij het ontbijt kreeg je macademia noten uit de tuin. Wij hadden de ‘pech’ dat het wat bewolkt en regenachtig was, maar dat was wel erg nodig na 9 maanden droogte! We hebben watervallen bezocht en God’s Window geprobeerd, maar daar was niet echt iets te zien met alle mist. Een aanrader is ook de Botanische Tuin van Nelspruit, niet wat wij Nederlanders van een botanische tuin verwachten, heel groot en gewoon prachtig om te zien. Het bijbehorende restaurant heeft een heerlijke lunch waarbij je uit kijkt over de tuin. Een andere aanrader om te eten is Da Loose Mangoose in de buurt van de Country Lane Lodge!

Na 3 dagen verblijf zijn we doorgereden naar het Timbavati Game Reserve om in te checken bij het Shindzela Tented Camp, onderweg spotten we al giraffen en olifanten, super leuk! Het kamp is geweldig, 8 tenten op vlonders met een buiten douche/wc en een echt bed erin. Je wordt hier compleet in de watten gelegd, 3 keer per dag een heerlijke maaltijd en 2 keer per dag
Een Game Drive met in de middag sun downers in de vorm van een drankje en wat nootjes, gewoonweg prachtig om zo de zon te zien ondergaan. In het kamp is een klein zwembad waar iedereen zich tussendoor verzameld en waar je met iedereen lekker bij kunt praten. Het eten wordt geserveerd aan 2 grote tafels waardoor je snel contact legt met de andere gasten en je kijkt uit over de (droge) rivierbedding waar vaak dieren lopen, er is geen hek om het kamp. We hebben hier veel dieren gezien en erg genoten van het even niks moeten gevoel.

Vanuit het Timbavati Reserve zijn we vroeg vertrokken naar onze volgende bestemming: Swaziland! We hadden veel verhalen gehoord over de grensovergang, maar wij zijn hier vrij snel/soepel doorheen gekomen, wel veel stempels en loketten maar met 15 minuten stonden we buiten. Het Mlilwane Game Reserve is prachtig, heel erg groen en met glooiende heuvels/bergen. Minder grote dieren, maar wel veel wilde zwijnen, bokjes, apen, zebra’s en vogels. We hadden een heel mooi huisje met uitzicht over de vallei en een terras waar je heerlijk buiten kon zitten en van de dieren en
het uitzicht te genieten. In dit park mag je zelf wandelen, wat heel leuk is, zorg wel voor goede wandelschoenen want het is na wat regen ontzettend glad en soms een uitdaging. Je kunt er ook voor kiezen om met een gids op pad te gaan of bijvoorbeeld een mountainbike te huren bij de receptie. Wij zijn zelf op pad gegaan en hebben een hele mooie wandeling gedaan, de Hippo Trail.

Na Swaziland reden we door naar het Pongola Reserve, waar we verbleven in een huisje bovenop een berg met een groot balkon waarop je uit keek over een groot deel van het gebied. Alleen al hier zitten en naar het uitzicht kijken is een genot. Ze bieden ook game drives aan die echt aan te raden zijn, ze rijden over de berg en hoewel het soms wat spannend is met de afgrond naast je maakte dat het ook heel leuk. Bij de rivier zitten veel krokodillen, waar de game drive ook langs gaat. Na terugkomst zijn we lekker in het zwembad gesprongen om af te koelen, om vervolgens te dineren. Het eten was hier geweldig, veel en smaakvol. Wij hadden nog wel een nachtje hier willen blijven, wat een mooie plek die nog niet zo bekend is bij het grote publiek.

Aangekomen in St. Lucia waar we verbleven in de Avalone Guest Lodge zijn we eerst het dorpje gaan verkennen. St. Lucia is een plaatsje waar bijna elk huis een lodge lijkt te zijn en veel (vooral Nederlandse) toeristen rond lopen, maar het ligt aan de mooie Wetlands en aan de zee dus dat is wel heel leuk! Ons verblijf was erg goed en we hebben een hippo boat tour gedaan en Cape Vidal bezocht, een heel mooi strand.

Vanuit St. Lucia reden we door naar de Drakensbergen, een lange rit en toen we aan kwamen regende het pijpenstelen. We moesten even wennen aan the Cavern Berg Resort omdat het groter was dan we tot nu toe hadden gehad (ongeveer 80 kamers), de kamers zijn vrij basic, maar hier was het eten echt geweldig. ’s Morgens en ’s avonds at je a-la-carte en in de middag van een buffet, het eten was elke keer zo goed en zoveel. Heerlijk is ook dat je hier vanuit het Resort zo de Drakensbergen in loopt en dus niet nog een stuk hoeft te rijden. De Drakensbergen zijn zo mooi, het hiken hier is uitdagend, maar zeker ook te doen als je niet al te geoefend bent. Je kunt hier ook mee met een gids voor wandelingen, wij zijn zelf op pad gegaan en zijn dan ook een dag aardig verdwaald, gelukkig waren we nog net op tijd terug voor de lunch!

Daarna naar Johannesburg gereden, hier hadden we nog een middag, daar zijn we naar Liliesleaf geweest. Dit is de plek waar Mandela en een heleboel anderen hun schuilplaats hadden en werden opgepakt, ondertussen hebben ze hier een museum van gemaakt wat echt de moeite waard is en wat kleiner is dan het Apartheidsmuseum.

De volgende ochtend vlogen we van Johannesburg naar George om vanaf daar naar Tsitsikamma National Park te rijden. Voor ons was dit 1 van de hoogtepunten van ons verblijf, de vibe is zo fijn daar en het uitzicht adembenemend. We verbleven in een huisje aan de oceaan, waar je op je veranda kunt kijken naar de zonsondergang en in slaap valt met het geluid van de zee op de achtergrond. Vanaf je huisje kun je zo het nationaal park in lopen waar je naar de beroemde loopbrug kunt en de berg beklimmen die erachter ligt. Toen wij er waren was helaas net het restaurant en de winkel afgebrand, dat scheen heel mooi te zijn geweest en nu moet je zelf eten ergens inslaan of ergens anders gaan eten. In het park kun je gaan kanoen of duiken, maar wij hebben ervoor gekozen om de Canopy Tour te doen iets verderop wat erg leuk is! Met pijn in ons hart gingen we 2 dagen later weer weg uit dit paradijsje.

De nacht erna verbleven we bij de ouders van een vriendin die in Knysna wonen, een dorpje aan een lagoon. Je kunt hier met een boot mee, wandelingen maken, naar de Waterfront of naar 1 van de mooie uitkijkpunten. Genoeg leuke restaurantjes ook om te eten!

Onze laatste dag hebben we in Johannesburg en Pretoria doorgebracht met m’n vriendin die daar woont. Zij nam ons mee naar een kerstconcert in een kerk, gezongen door een koor met ruim 400 mensen, echt een ervaring! Daarna reed ze ons rond door het oude gedeelte van de stad waar ze de oude lelijke gebouwen laten bespuiten door graffiti artiesten van over de hele wereld, heel gaaf om te zien. Na een laatste diner heeft ze ons op de airport afgezet en moesten we helaas weer terug naar ons eigen kikkerlandje.

Wat hebben we genoten van Zuid Afrika met al z’n landschappen, bewoners, lekker eten en alle afwisseling. Een volgende trip hebben we al in ons hoofd en deze regelen we dan zeker weer via Sable Tours. Alles was zo goed geregeld en zo fijn dat we een boekje mee hadden met alle informatie en vooral ook alle routes, want de GPS die werkt niet zo goed in Zuid Afrika 😉

Baie Dankie!

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.