Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Familiereis op maat in Zuid-Afrika

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Familiereis op maat in Zuid-Afrika

Reisverslag Zuid-Afrika door Frank en Gerdien

Oké, een reisverslag maken van drie weken vakantie, zonder er een boekwerk van te maken. Want hoe beschrijf je zo’n reis, zonder teveel uit te wijden? In het vliegtuig op de terugreis was ik al aan het bedenken wat ik moet antwoorden als mensen vragen naar mijn vakantie. Tsja, hoe beschrijf je zoiets. Ik weet het nog steeds niet. Fantastisch beschrijft namelijk niet voldoende hoe bijzonder het was. Ik hoop dat we een kijkje kunnen geven van onze reis in Zuid-Afrika en onze ervaring met Sable tours.

Wij hebben gekozen voor een relatieve kleine rondreis door Zuid-Afrika, omdat kwaliteit voor ons boven kwantiteit gaat. We hebben tenslotte vakantie! Zoveel mogelijk landschappen en het natuurleven als voorkeur boven steden en cultuur in een korte periode met daarbij de vrijheid van een huurauto. We zijn erg onder de indruk van de manier waarop Sable Tours onze wensen tot uiting gebracht heeft! De reis werd begeleid door een boekwerk op maat en op de transfer van het vliegveld na, konden we het geheel zelf uitzoeken.

Ik moet zeggen, we hebben fantastische dingen gezien. Zelf had ik van te voren nooit kunnen bedenken hoe indrukwekkend het is om antilopen, buffels, giraffen en hordes olifanten van zó dichtbij te zijn. We hebben ons tijdens de reis veelal laten leiden door het advies van de locals. Zo ontstond onze eerste wildlife ervaring met de eigen huurauto in het Kruger Park, door de spanning bijna vergeten dat we niet mochten uitstappen, een heerlijke ervaring ng voor de beginneling! Bijkomen van deze ervaring konden we in onze mooie lodge, alle accommodaties waren trouwens van een goed niveau.

De volgende dag stond de reis door de panaramoroute op de planning: natuur die je normaal op ansichtkaarten ziet, eeuwenoude rotsen met een palet aan pastelkleuren en allerlei watervallen. Het rijden door de veelal prachtige routes was echt een genot en raden we iedereen aan! Het zijn niet de snelste routes maar o wat is het prachtig. Nog lachend van het vorige avontuur arriveren we op de volgende locatie, we stappen snel in de al klaarstaande safari jeep en voor we het weten botsen we bijna tegen een groep leeuwen op!

Zoals verwacht zien we hier de big five en alle andere dieren, van hyena’s, giraffen en zebra’s, ik weet niet eens meer waar ik moet beginnen. ’s Avonds , na het gezellige diner met alle andere gasten, worden we begeleidt naar ons verblijf, aangezien er nog wel eens olifanten kunnen rondlopen in het kamp. Apen en alle antilopensoorten worden voor lief genomen en hier heb je ook geen last van. Tijdens de ‘bush walk’ hebben we nog olifanten uitwerpselen geproefd, erg goed als je maagpijn hebt en niet eens vies en een spel gespeeld met giraffenkeutels.

Bij de volgende game reserve denk je alles wel gezien te hebben na 5 safari’s á 3 uur per safari, maar hier is het toch een heel andere ervaring. Te voet op zoek naar neushoorns, dichterbij en intenser ga je het niet mee maken, op 20m van een 4000kg wegende tank, wat een adrenaline kick en een van de hoogtepunten van de reis! In dit game reserve hebben alle vrijheid – safari’s op aanvraag – en zijn er gezellige avonden al samen dinerend met de andere gasten om een kampvuur.

Een volgend moment werden we op een goede manier verrast door de ruigheid van de zee, vanwege een storm in Kaapstad was er ook aan de Indische Oceaan een hoop wind. Uitwaaien en gezandstraald worden met een goede temperatuur, wauw! Terwijl we al deze indrukwekkende plaatjes verwerken, ontmoeten we de meest fantastische mensen. Op bijna iedere locatie werden we ontvangen als koningen. De mensen zijn gastvrij en de rangers zijn ontzettend gepassioneerd. Zeker in de game reserves waar je enkele dagen in het reserve zelf blijft, hebben we de leukste mensen ontmoet en vele vrienden gemaakt.

Aanraders vinden wij: Panoramaroute en dan met name Bourke’s luck potholes en de Drie Rondavels, tevens ook de routes door de mooie landschappen. Ook de game reserves Karongwe en Pongola zijn allebei verschillend en heel leuk.

Route: Johannesburg, Hazyview, Karongwe, Dawson Game Lodge (plaats?), Pongola, St. Lucia, Drakensbergen.

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.