Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Familiereis van Kaapstad
naar Johannesburg

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Familiereis van Kaapstad naar Johannesburg

Het was maanden geleden sinds bij mijn vriend en ik het idee rijpte om naar Zuid-Afrika te gaan.

Ook mijn ouders, die een paar jaar terug 25 jaar huwelijk vierden, koesterden toen de droom om ooit dit mooie land te verkennen.

Toen ze vernamen dat we Zuid-Afrikaanse reisplannen hadden, wilden ze graag mee.

We besloten er een familiereis van te maken. Maar hoe pak je zoiets aan?

We wilden immers niet enkel naar Kaapstad, ook het gebied rond Kruger stond hoog op onze verlanglijst. Het zou een reis op maat worden en we besloten zoveel mogelijk offertes op te vragen.

Op een keer kwamen we terecht op de website van Sable Tours, een organisatie die ons tot dan toe onbekend in de oren klonk.

We waren blij verrast toen we Marcella aan de lijn kregen. Meteen kreeg je het gevoel dat dit iemand was met kennis van zaken, die onze persoonlijke wensen goed kon inschatten. Hier voelden we ons geen “nummertje”, hetgeen de keuze voor Sable Tours evident maakte.

Uiteindelijk was het moment aangebroken, onze Afrika-reis kon beginnen!

Het avontuur begon in Kaapstad, waar we 4 x overnachtten in Waterfront Village. Dit ruime, luxueuze appartement was voor ons de perfecte uitvalsbasis na onze daguitstappen naar Robben Eiland, de townships, het Kaaps schiereiland, de Tafelberg en de wijnlanden. We vonden het vooral heel aangenaam dat we in dit deel van de stad ’s avonds gezellig te voet naar de restaurantjes in Waterfront konden, iets wat in Zuid-Afrika niet altijd vanzelfsprekend is.

Op dag 5 namen we een binnenvlucht naar Durban en begonnen we aan deel 2 van de reis. Nu stonden de nijlpaarden van St. Lucia, een rhino tracking in Pongola, de Panoramaroute en safaritochten in het Thornybush Game Reserve op het programma.

Tijdens onze verkenning van de adembenemde uitzichtpunten die de Panoramaroute te bieden heeft, maakten we helaas ook kennis met een donker kantje van Zuid-Afrika. Een politieagent zette onze huurwagen aan de kant omdat we volgens hem een snelheidsovertreding hadden begaan. Gelukkig herinnerden we ons de reisbeschrijving van Marcella, waarin stond dat je politieagenten nooit contant dient te betalen. Het werd gauw duidelijk dat de politieagent in kwestie ons probeerde op te lichten en toen hij begreep dat we dit beseften, konden we zonder probleem onze reis verderzetten. Dank u, Marcella!

Het hoogtepunt van de reis waren de safaritochten en het bijhorende verblijf in het Tangala Safari Camp. 2 x per dag gingen we op zoek naar ‘the big five’. We zagen ze allemaal, behalve de buffel (vreemd genoeg)! Na de safari vertoefden we graag aan het zwembad, om te kijken naar de vele wilde dieren die verzamelden aan de waterpoel om er hun dorst te lessen. ’s Nachts konden we heerlijk uitrusten in onze luxetent, terwijl we de leeuwen in de verte hoorden brullen. Beter dan dit wordt het niet!

We hebben genoten; genoten van de verrassend lekkere Afrikaanse keuken, genoten van de schitterende verblijfplaatsen, genoten van het wonderlijke Zuid-Afrika! Baie dankie, Sable Tours!

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.