Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Familiereis van Kaapstad
naar Port Elizabeth

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Familiereis van Kaapstad naar Port Elizabeth

Op de vakantiebeurs kwamen wij voor het eerst in contact met Pieter en Marcella. Dit kreeg een vervolg bij hen thuis waar wij onze wensen hebben besproken;  naar Zuid Afrika, de Tuinroute, overnachten bij voorkeur met uitzicht op zee, niet te veel reistijd en uiteraard een safari.

Een paar dagen later zat het reisvoorstel al in de mail en niet lang daarna hebben wij dit bevestigd. Op 12 augustus vlogen wij naar Kaapstad voor vijf nachten in Camps Bay. Fijn was dat de transfer naar ons eerste verblijf al geregeld was en dat ’s ochtends onze huurauto werd afgeleverd bij ons appartement.  ’s Avonds was het genieten van mooie zonsondergangen met een goed glas Zuid-Afrikaanse wijn. In Kaapstad is bijzonder veel te zien dus moesten er keuzes gemaakt worden. Wij kozen voor een bezoek aan Waterfront in combinatie met de stad, de Tafelberg en de rondrit naar Kaap de Goede Hoop. Robben eiland laten vallen en gekozen voor een Township Tour dat wij vanuit huis boekten bij Comissa. Indrukwekkend!

Op dag 6 via Hermanus naar Knysna gereden. Dit was gelijk de langste reisdag. Onderweg de pinguïn kolonie in Betty’s Bay bezocht. Wat kleinschaliger dan die van Boulders beach die we eerder bezochten, maar zeker een stop waard. In Knysna verbleven wij in Brenton on Sea in een mooi appartement dicht tegen de zee. Eén van de tips van Pieter en Marcelle was restaurant Olive Tree in Knysna. Een aanrader en na er de eerste keer gegeten te hebben wij voor nog een avond een tafel gereserveerd. In Knysna hebben we een walvis tour geboekt. Om tussen de Knysna Heads door de zee op te komen bleek een uitdaging die pas bij de derde poging lukte. Veel dolfijnen én een walvis gezien; mooi, want ondanks dat augustus voor het spotten van walvissen een prima maand is, zijn garanties uiteraard niet te geven. Heel mooi ook de wandeling op Robberg vlakbij Plettenberg Bay.

Na vier nachten door naar Tsitsikamma National park. Een goed uur rijden dus onderweg tijd om een olifantenopvang en een wolvenopvang te bezoeken. In Tsitsikamma hadden wij een blokhut pal aan zee, die daar behoorlijk ruig is. Een hele gave plek en vanaf de kust waren vaak dolfijnen te zien. Mooie wandelingen gemaakt in het park.  Ook leuk voor kinderen én volwassenen, een high rope parcours net buiten het park.

Onze laatste verblijf was in Amakhala; een game drive resort, op een klein uur rijden vanaf het vliegveld van Port Elisabeth. Eerst op de luchthaven de auto ingeleverd en daar werden opgehaald.  ’s Middags al mee geweest met de eerste game drive; dat was geweldig! Vooraf nog getwijfeld of we daar drie of vier nachten zouden verblijven maar achteraf bezien heel blij met het nachtje extra. Elke game drive had wel een ‘epic moment’ zoals onze guide Brad het noemde. Heerlijk om daar onze reis af te sluiten; een fantastische omgeving waar je volledig tot rust komt en waar alles  tot in de puntjes geregeld is.

Aan alles komt helaas ook weer een eind; zo ook aan onze eerste kennismaking met Zuid Afrika. Pieter en Marcella, veel dank voor jullie inspanningen om er voor ons een fantastische vakantie van te maken en wij komen graag nog eens bij jullie – en in Zuid Afrika – terug.

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.