Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Huwelijksreis in Namibië

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Huwelijksreis in Namibië

Reisverslag van een huwelijksreis in Namibië

Onze reis begon in de Kalahariwoestijn. We verbleven in Anib Lodge; meteen een schot in de roos. De definitie van gastvrijheid vind je hier. Onze lodge was heel mooi met een prachtig uitzicht over de oneindige woestijn, en het eten was er heerlijk. We besloten een sundowner mee te doen, waarbij we genoten van de zonsondergang op een heuvel in de woestijn, met chips en een lekkere gin tonic. Onderweg spotten we het eerste wild: van zebra’s tot struisvogels en giraffen.

Daarna reden we door naar de Fish River Canyon waar we aan het einde van de wereld verbleven. Prachtige uitzichten, zowel tijdens onze hikes ter plaatse als vanuit onze lodge (met buitendouche!).

Na 2 hele warme dagen aan de canyon was het tijd om door te reizen naar Klein Aus Vista: Eagle’s Nest. Een knappe lodge dat mij persoonlijk wat deed denken aan de Flintstones, omdat de lodges letterlijk rond de rotsen zijn gebouwd. Je verblijft er op 7 km van de receptie, helemaal verlaten in de woestijn. Een prachtige omgeving! Een goeie tip is om zelf het braaipakket te proberen: de typische Zuid-Afrikaanse barbecue met veel groenten en heerlijk vlees! Overdag reden we naar Lüderitz om Kolmanskop, een verlaten mijndorp, te bezoeken. Hierna reden we nog door naar Diaz Point: een leuk uitzichtspunt aan de Atlantische Oceaan, waar enorme golven onder je voeten gebroken worden.

Dan, eindelijk tijd voor de Sossusvlei! Hier hadden we enorm naar uitgekeken, en onze hoge verwachtingen werden helemaal ingelost. Bij zonsopgang stonden we klaar aan de ingang. We beklommen de Dune 45, en reden erna nog door naar de Deadvlei. De combinatie van hoge oranje duinen, een prachtig blauwe hemel, en de witte kleivlakte zorgt voor een knap kleurenpalet. Naast deze prachtige natuur met dode bomen zal ik nooit de hitte ter plaatse vergeten. Er is niet veel wind en door de witte kleivlakte voelt het er enorm warm aan, maar echt: wat een ervaring!

Erna reden we door naar Swakopmund waar we 2 dagen genoten van dit bruisende stadje. Heerlijke restaurants, mooie wandelingen aan de kust.. En bovendien 2 actieve dagen! We maakten een avontuurlijke quad tour door de duinen en hebben zelfs geskydived! 35 seconden vrije val aan 200 km per uur boven de grens van de Atlantische oceaan met de woestijn… Een ervaring om uiteraard nooit meer te vergeten!

Onze volgende stop was in de buurt van Twyfelfontein. Onderweg maakten we nog een tussenstop aan Cape Cross, met een kolonie van duizenden pelsrobben. Heel indrukwekkend om te zien, maar wat me vooral zal bijblijven is toch het lawaai en de stank. De dieren hadden bovendien net gejongd.
Het bezoek aan Twyfelfontein erna was de moeite waard. Je kan kiezen tussen 2 rondleidingen, en wij hebben ze gewoon allebei gedaan. Zeker een aanrader!

De dagen erna in Damaraland waren eerder rustiger: we bezochten een Himba-stam (naar onze mening veel te commercieel), en voor de rest lasten we een lange pauze in met heerlijke chill-momenten aan het zwembad.

En dan: eindelijk tijd voor Etosha National Park. We kozen bewust om onze reis in deze richting te maken: saving the best for last! We gingen ervan uit dat dit het hoogtepunt zou worden en dat was het ook! We zagen leeuwen, olifanten, giraffen, een luipaard, zebra’s, een hyena, een jakhals, een zwarte neushoorn, noem maar op!  We waren er echt graag nog een dagje langer gebleven.

Onze voorlaatste dag brachten we door in het Waterberg Plateau. We verbleven bij de Waterberg Wilderniss Lodge en deden de Rhino drive mee. Een absoluut succes want plots stonden we te voet op maar 5 meter afstand van 2 witte neushoorns, en daarna zagen we met de auto nog 1 alleen met haar jong. Ook de groene natuur is er echt de moeite!

Onze laatste dag, in Windhoek, sloten we af bij N/a’an ku se Wildlife Sanctuary. Hier vangen ze wilde dieren op die niet (meer) voor zichzelf kunnen zorgen in de vrije natuur, of die als weesjes gevonden werden en hier grootgebracht zijn. Hier vind je leeuwen, caracals, cheeta’s, luipaarden, wilde honden, en bavianen. Op deze manier kregen we toch nog de kans om cheeta’s, caracals en wilde honden van dichtbij te zien. Tijdens de feeding tour door hun park krijg je overigens veel uitleg over de dieren. Dit was echt een boeiende uitstap!

Na net geen 3 weken Namibië (ons eerste bezoek aan Afrika trouwens) keren we terug huiswaarts. De mooiste reis tot nu toe van ons jonge leven, en het zal zeker niet de laatste keer zijn dat we naar Afrika reizen! Bedankt Sable Tours voor de goede organisatie!

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.