Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Individuele Namibië rondreis in 2016

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Individuele Namibië rondreis in 2016

Reisverslag individuele Namibië rondreis in 2016

Aangezien het onze eerste reis naar Afrika was, wisten we niet goed wat ons te wachten stond. Na vele verhalen en leuke anekdotes keken we er enorm naar uit maar vertrokken we toch met een klein hartje op de luchthaven van Frankfurt. Zowel de vlucht naar Johannesburg als de volgende vlucht naar Windhoek verliepen zeer vlot. South African Airways is een uitstekende luchtvaartmaatschappij. Hoewel de audiovisuele uitrusting ietwat verouderd is, biedt het cabinepersoneel je een uitstekende en comfortabele vlucht.

Na verschillende uren in de lucht kwamen we aan op de luchthaven van Windhoek. De verhuurmaatschappij was makkelijk vindbaar en de mensen achter de balie waren vriendelijk en gaven duidelijke informatie. Na wat papierwerk en de controle van de staat van het voertuig – de auto zag er nog uit als nieuw en zo reed hij ook – begonnen we aan ons self-drive avontuur door Namibië. De eerste rit was kort en de routebeschrijving was duidelijk. Aangekomen in Safari Hotel hebben we ons even opgefrist, gingen we dineren en genoten we van een rustige eerste avond in Namibië. Later bleek dat in veel van de accommodaties het diner werd aangeboden in de vorm van een zeer uitgebreid buffet, steeds aan democratische prijzen. Eén van ons is vegetariër en dit was nergens een probleem. Overal is keuze genoeg en als er niet direct iets op de kaart staat zijn ze steeds bereid om iets anders voor je klaar te maken.

Onze volgende rit leidde ons naar de Kalahari woestijn. Het grootste deel van de weg was geasfalteerd en de grindwegen waren uitstekend. Het landschap was fascinerend en veranderde naarmate we verder door de Kalahari reden. Bij aankomst in Auob Lodge kregen we onmiddellijk een drankje aangeboden en werden we begeleid naar onze mooie kamer. ’s Avonds boekten we een Sundown Drive. Buiten het feit dat we niet genoeg aangekleed waren voor de koude na zonsondergang was het een fantastische ervaring. We hadden niet verwacht om zoveel dieren te zien en de grote hoeveelheid Oryxen, springbokjes en zelfs giraffen en struisvogels zorgde voor een heel leuke ervaring met een goede gids. De zonsondergang was prachtig met de wilde dieren die rustig hun leven leidden terwijl wij hiervan genoten.

Na de Kalahari woestijn zetten we verder koers naar het Zuiden. Nabij Fish River Canyon en zijn prachtige uitzichten en wandelgelegenheden lag de Canon Lodge. Iedereen heeft een charmant huisje en deze zijn verbonden met leuke paden tussen het groene gras. Ook is er een zwembad met zicht op de woestijn en ze bieden een gratis wandeling aan om de zonsondergang te bewonderen bovenop de rotsen. Op het terrein zijn leuke wandelingen te doen en de grote rotsen geven de mogelijkheid om leuke foto’s te nemen. Fish River Canyon zelf is ook zeer spectaculair. Meestal ben je ergens (bijna) alleen doordat Namibië ontzettend dunbevolkt is en er zijn ook relatief weinig toeristen.

Na nog een nacht in de Canon Lodge reden we door naar Aus, het is de ideale plaats om de wilde paarden, Lüderitz en het spookstadje Kolmanskop te bezoeken. Op 20 minuten van Aus is er een waterhole waar wilde paarden en andere dieren komen drinken. De omgeving is hier heel droog dus het is bijzonder dat hier dieren overleven. Verder op de weg richting het gezellige Lüderitz kom je voorbij Kolmanskop, dit is een verlaten mijndorp dat volledig overgenomen is door het zand. Het is de hemel voor fotografen en de gidsen vertellen veel interessante details. Kolmanskop is zeker een bezoekje waard! Na een voormiddag in Kolmanskop reden we door naar Lüderitz. Gezellig rondwandelen door de kleurrijke straatjes, even uitwaaien aan de zee en een bezoek aan het Diaz punt maakten onze dag compleet.

De route verder naar Sossusvlei was prachtig met een mooi landschap dat bijna elke kilometer verandert. In Namibië worden de wegen goed onderhouden maar wij hadden de pech dat deze weg al even niet onder handen genomen was. De grindweg had veel los zand, putten en grote stenen maar hier zijn we zonder kleerscheuren doorgeraakt. De overige 4900km die we afgelegd hebben tijdens onze reis was daarentegen wel op zeer goede grindwegen dus een minder goede weg is zeker een uitzondering. We waren op tijd op onze locatie en dit gaf ons de kans om de Sesriem Canyon te bezoeken in het Namib Naukluft National Park. Dit is een kleine canyon in vergelijking met de Fish River Canyon maar daarom was deze zeker niet minder leuk. Je kan door de canyon wandelen en het is er zeer rustgevend. Zowel de canyon als Dune 45 en Deadvlei liggen in het Sossusvlei park. Je betaalt amper €10 voor 2 personen en een auto per dag om dit park te betreden en je kan dan vrij rondrijden naar de verschillende bezienswaardigheden. De dag erna stonden we voor zonsopgang op om de zonsopgang vanuit het park te kunnen bewonderen. De duinen kleuren volledig rood en dit is de ideale moment om Dune 45 te beklimmen. Na de middag zijn er minder toeristen maar de kleuren zijn wel het mooist onder de opkomende zon. Vervolgens reden we door naar Deadvlei, een bijzondere natuurverschijning waarbij er een witte, dode vlakte ligt tussen de duinen. Iets verderop kan je zelfstandig naar Hidden Vlei wandelen door de woestijn. Weinig mensen lijken dit te weten en daarom ben je alleen in de woestijn, er zijn zelfs geen voetsporen in het zand.

Swakopmund was de volgende stop op onze route. Sandfields Guesthouse is een gezellige bed & breakfast kort bij het stadscentrum. Je kan lekker eten bij The Jetty 1905 op de pier net voorbij het centrum. Vanuit Swakopmund is een uitstap naar Cape Cross zeker een goed idee. 100.000 Kaapse pelsrobben liggen hier wat te genieten van hun zon-zee-strand leventje. Het is een unieke ervaring die bijna lachwekkend is, overal waar je kijkt liggen deze onhandig ogende dieren. Ze klinken als schapen en afgezien van hun stank is dit echt een leuke uitstap die je ons nog lang zal bijblijven. Vanuit Swakopmund zijn ook veel andere excursies te boeken op zee of in de duinen.

De volgende dagen waren rustig met leuke maar kleinere activiteiten als een wandeling bij The White Lady of Petrified Forest. Damaraland is een mooie regio met veel wilde dieren en natuur. Onderweg zie je regelmatig giraffen, springbokjes of bavianen. Bij de Rustig Toko Lodge gingen we met een gids op zoek naar dieren na zonsondergang.

Etosha. Het hoogtepunt van de reis werd ons vaak verteld. Na 4 dagen dieren spotten zijn ook wij volledig verliefd geworden op het natuurpark. Grote katten zoeken blijkt moeilijker dan gedacht maar toch zagen we jagende jachtluipaarden en slapende leeuwen. Springbokken zie je overal en regelmatig kom je ook oryxen, zebra’s en giraffen tegen. Ook vind je vaak olifantenkuddes met kleine kalfjes aan de waterholes. Wij waren ervan verbaasd hoe dicht de dieren bij je komen. Het is heel indrukwekkend om de dieren te observeren tijdens het drinken, eten of rusten. Het is heel duidelijk dat Etosha hun thuis is en dat wij slechts bezoekers zijn. Respect voor de dieren staat centraal en dit vonden wij zelf ook heel belangrijk. Bij het Halali Camp hebben we nogmaals een game drive geboekt, ditmaal bij zonsopgang.

Voordat we terug reden naar Windhoek verbleven we nog een nacht bij het Waterberg Plateau. Hier hebben we een wandeling gedaan naar het uitkijkpunt. Waterberg is een grote afgeplatte berg, zoals er nog zijn in Namibië. Door het mos zijn de rotsen allemaal gekleurd en dit is mooi in combinatie met het uitzicht over de vlakte naast de berg.

Tot slot sliepen we nog een nacht vlak bij de luchthaven voor we jammer genoeg al naar huis moesten. Via Johannesburg terug naar Frankfurt en dan terug naar huis om heel trots alle foto’s te laten zien aan vrienden en familie.

Namibië is een fantastisch land als je van rust houdt. De voornaamste bezienswaardigheid is net de leegte die er overal is. Op eender welk moment van de dag, op eender welke plaats in het land kan je de auto aan de kant zetten en 360 graden rond je kijken zonder ook maar iemand anders te zien. De uitzichten en zonsondergangen zijn prachtig en het aantal verschillende wilde dieren is werkelijk verbazend. Wij zouden iedereen aanraden om dezelfde reis te boeken. Sable Tours is een fantastische organisatie met een heel persoonlijk karakter. Alles was duidelijk en goed geregeld. De mensen in de Lodges waren steeds op de hoogte van onze komst en we moesten nergens iets extra betalen of regelen.

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.