Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Luxe vakantie op maat
in Zuid-Afrika

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Luxe vakantie op maat in Zuid-Afrika

Reisverslag van een luxe vakantie op maat in Zuid-Afrika in mei 2010

Nadat we eind 2009 besloten hadden om in mei 2010 naar Zuid Afrika te gaan, begon onze vakantie al een beetje. Toen we uit diverse reisbureaus gekozen hadden voor Sable-tours, kregen we voorstellen voor verschillende locaties en in goed overleg met Pieter en Marcella stelden we onze reis samen. Het moest een luxe vakantie op maat in Zuid-Afrika worden met nadruk op de natuur. Op 24 april bleken de aswolken van de IJslandse vulkaan genoeg verdwenen dat we volgens plan konden afreizen naar Zuid Afrika. We startten in Kaapstad, waar we gastvrij werden onthaald in Glen Avon lodge. Vanuit deze prachtige locatie maakten we leuke uitstapjes naar Robbeneiland en cape-point. Vanuit Kaapstad gingen we naar Oudshoorn, waar we een prachtige kamer hadden in La Plume Guest House. In Oudshoorn bezochten we de grotten en uiteraard de struisvogelfarm. Onze volgende locatie was Knysna waar we in de prachtige boomhutten van The phantom Forest Reserve verbleven. Hier konden we wat uitrusten en heerlijk eten, hoewel we bij het ontbijt moesten oppassen dat de aanwezige apen niet meeaten.

Bezoek aan het Tsitsikamma National Park

Vanuit Knysna gingen we naar Tsitsikamma National Park, waar we een huisje hadden met uitzicht op de oceaan. Door de ruwe zee was geen dolfijn te ontdekken, maar we kregen wel bezoek van een baviaan, die alle vuilnisbakken controleerde op achtergebleven eten. Vanuit Tsitsikamma-park vertrokken we vroeg om een paar uur door te kunnen brengen in Addo Elphant Park. Het was heel leuk om zelf naar wild te speuren. We zagen heel wat wild, waaronder een aantal olifanten dicht bij onze auto. Vanuit Addo park doorgereden naar Port Elisabeth waar we de volgende morgen naar Durban vlogen.

In Durban reden we naar Zululand waar we bij Stewards farm in een zuluhut sliepen. De volgende morgen bezochten we de zulu’s die vlak bij de farm leven op de traditionele wijze. Vanuit Zululand reden we naar Kosi bay, waar we twee heerlijke dagen doorbrachten in een prachtige hut in een mooie omgeving. Met een boot bezochten we de nijlpaarden en met kano’s gingen we door de prachtige natuur. Vanuit Kosibay reden we naar Pongola Game Reserve, waar we een huisje hadden met een adembenemende uitzicht. Aangezien we bijtijds waren, konden we nog een game reserve doen. We gingen op zoek naar een groepje olifanten en zagen koedoes, wrattenzwijnen, giraffen en ook krokodillen. Toen zagen we de olifanten verderop langs de oever staan. We reden een beetje in de richting en zagen op ruime afstand een groep van zo’n 12 olifanten. Nadat we een aantal minuten stonden te kijken, kwam er ineens een olifant met veel geweld achter ons uit de bossen. Met zijn oren wijd en de slurf in de lucht kwam 3000 kilo olifant tetterend op de auto afrennen. De gids wist op tijd de auto te starten en weg te komen.

Vanuit Pongola hadden we een hele dag rijden nodig om naar Hazyview te komen, waar we een mooie kamer hadden met prachtig uitzicht in de Tanamera lodge. We keken vanaf ons terras op de tientallen meters lager gelegen snelstromende beek. De volgende dag bezochten we Elephant whispers. Toen we zaten te wachten, werden we meegenomen naar een grote boom, waar de “locals” een black mamba hadden gespot. Een beet van deze slang kan binnen enkele uren de dood tot gevolg hebben. Er kwam een medewerker van een reptielen-park, die hem wist te vangen. Hij toonde ons de slang door hem stevig achter zijn kop vast te houden, hetgeen toch enige spanning bij ons teweeg bracht, maar niet bij hem. Toen zijn mobiele telefoon ging, haalde hij die met zijn andere hand uit zijn broek en voerde snel even een gesprek. De olifanten waren minstens zo imposant. Je mag ze aanraken en ze vertellen er heel veel over. Met de 6000 kilo 3,5 meter hoge mannetje olifant gingen we op de foto. Zo’n beest eet 300 kilo per dag en poept daar 140 kilo weer van uit. Ons volgende reisdoel was het Timbavati Nature reserve, een privat gedeelte van het Krugerpark. We waren daar 3 dagen en zaten in prachtige huisjes midden in het park. Toen we op een ochtend op ons terras zaten, kwam een kudde van 40 olifanten langs. Zij kwamen naar de poel en naar het zwembad om te drinken. Er zaten ook hele kleine olifantjes bij. Een imposante vertoning. Bij de safari’s hebben we naast veel hertensoorten ook buffels, leeuwen, olifanten, giraffen, een nijlpaard, een krokodil en een neushoorn gezien. Doordat het langdurig geregend had in de weken voor onze komst, stond het gras erg hoog en hebben we geen luipaard gezien. Op de weg naar buiten liep een gnoe een paar honderd meter met ons mee om ons uit te zwaaien.

De laatste dag brachten we door in Johannesburg waar we op het Nelson Mandela Square de voorbereidingen voor het WK-voetbal zagen. Zo is elke vrijdag nationale team aanmoedigingsdag. Heel veel winkeliers lopen in het nationale shirt en op het plein werden samen met het publiek dansen geoefend. Het WK-voetbal is vooral van de zwarte Zuid Afrikaan.

Het was een prachtige vakantie met zeer mooie locaties en we hebben genoten van de prachtige natuur, het heerlijke eten en de zeer vriendelijke mensen. Dank aan Pieter en Marcella voor hun uitgebreide reisbeschrijving en hun adviezen. Wij gaan zeker nog een keer terug.

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.