Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Reis van Kaapstad naar Victoria Falls

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Reis van Kaapstad naar Victoria Falls

Reisverslag van reis van Kaapstad naar Victoria Falls

Een “last-minute” plan om naar Namibie te gaan werd dankzij Sable Tours in korte tijd goed geregeld. Heldere en snelle communicatie en deskundig advies zorgden voor een prima reisplan en tesamen met een duidelijke routebeschrijving, voor een totaal onbezorgde reis door dit prachtige deel van Afrika. Zoals we al van Sable Tours gewend waren ( in 2011 ook onze Zuid-Afrika reis door hen laten regelen) prachtige lodges op unieke plekken!

We begonnen onze reis van bijna 5 weken in het heerlijke Kaapstad en reden vervolgens via Cederbergen naar Springbok om van daaruit bij Vioolsdrif de grens naar Namibië over te steken. Al meteen ervaren we de prachtige leegte van Namibie en voelen we ons al snel één met de natuur. Het rijden over de gravel-wegen is prima te doen met een goede auto en veelal is de weg voor ons alleen. Ons eerste doel in Namibie is de Fish River Canyon die zeker niet onder doet voor de Amerikaanse Grand Canyon. Onze luxe Canyon Lodge is prachtig gelegen vlakbij deze Canyon. Klein Aus Vista ligt 350 km. verderop en was zo’n 4 uur rijden. Ook hier weer een mooie lodge waar je ook s’avonds heerlijk kunt eten. Natuurlijk bezoeken we Kolmanskop en Lüderitz aan de kust en rijden we nog naar Diaz Point. Op onze terugweg naar Klein Aus Vista worden we begroet door de beroemde woestijnpaarden die hier leven ( interessant hoe de dieren zich hebben aangepast aan de woestijn). Ook de mooie route van Aus naar Sossusvlei is 350 km. maar het rijdt weer heel ontspannen. In Sossusvlei overnachten we weer in een geweldige lodge met veel sfeer en we besteden een hele dag om de duinen en de Sesriem kloof te bewonderen ( gelukkig hadden we beschermhoezen ter bescherming van onze camera’s; er is natuurlijk heel veel zand)

Na de dagen in de woestijn was het lekker om in Swakopmund een dagje aan zee te zijn en een beetje te shoppen of koffie te drinken op een terras. Overweldigend is ook de enorme populatie zeehonden bij Cape Cross! Na dit Duitse stadje weer fijn de woestijn in naar Uis van waaruit we Brandberg bezoeken; een mooie wandeling brengt ons hier naar de zeer oude, maar goed bewaarde rotstekeningen. De dag hierna rijden we via Twyfelfontein en het Petrified Forest naar Damaraland: weer een prachtige afwisselende route. Vanuit onze heerlijke lodge bezoeken we de “buren”: een Himba stam die 20 minuten rijden verderop wonen.

De volgende dag vertrekken we vroeg zodat we om 10.30 uur bij de gate zijn van het Etosha N.P. en worden meteen verwend met veel wild dat zich laat zien.
We slapen net buiten het N.P. in prachtig ruim gelegen chalets in Etosha Villge.
De paar dagen in Etosha zijn fantastisch: op zoek naar de Big 5 en ondertussen “wachten” voor kuddes olifanten, zebra’s of een neushoorn die even wil oversteken enz.
Na Etosha maken we wat meer kilometers en rijden over asfalt. Overal kleine dorpjes en families die in zeer nette rieten hutten wonen en heel veel vrolijke, kleurige mensen langs de weg; er is dus veel te zien. Via de Hakusembe River Lodge en de Namusasha Lodge ( we hadden hier in de Caprivi strook nog wel wat langer willen blijven) komen we bij Botswana. Kort voor de grens lopen we nog wat rond in het dorpje Katima Mulilo ( altijd leuk).

In Botswana bevinden we ons vrijwel meteen in Chobe N.P. en we verblijven daar in een fijne lodge aan de rivier. Vanuit de lodge vertrekken de game-drives en de boottochten met deskundige gidsen, (we hebben inmiddels onze eigen huurauto ingeleverd ) die ons volop laten genieten van dit schitterend gebied met veel gekleurde vogels, nijlpaarden, krokodillen, leeuwen en honderden olifanten en buffels en nog veel meer.

Ons laatste hoogtepunt; de Victoria Falls in Zimbabwe, is ook weer goed voor een heerlijke dag en dan is het helaas tijd om het vliegtuig te nemen naar Johannesburg waar we nog een paar dagen in Pretoria verblijven. Dan zit het er toch echt op. Een schitterende reis: bijna niet te vertellen, ook de mooiste foto’s of films zijn niet sprekend genoeg, de Namibische winter is heerlijk met veel zon en aangename temperaturen……………….gewoon zelf ervaren!

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.