Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Rondreis van Johannesburg
tot Kaapstad

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Rondreis van Johannesburg tot Kaapstad

Reisverslag van een rondreis van Johannesburg tot Kaapstad

Dag Marcella en Pieter,
Hier een enthousiast verhaal van twee vriendinnen, 59 en 69 jaar oud op reis in Zuid Afrika gedurende 38 dagen. Ten eerste hulde voor jullie begeleiding vooraf en tijdens de reis én de goede/leuke/aangename keuzes die jullie maakten. Het autorijden was lachen, ruitenwisser aan i.p.v. richtingaanwijzer en andersom, het geklungel met de versnelling die aan de voor ons verkeerde kant zit én nog eens van je af bediend moet worden, maar alles went. Het heerlijke gevoel nu nog is het overweldigend mooie landschap, alsof het nooit op kon. We hebben een zeer afwisselende reis gehad, alsmaar “op het platteland”, rijdend op vrij goede wegen tot geweldig goede wegen. Uitkijken voor koeien en mensen op de weg werd al normaal in het begin, de armoede niet. We hebben wat met tipjes gestrooid om onze ziel rust te geven! Na eerst wat dagen in de natuur gewandeld te hebben kwamen we bij een safaripark, Gwalagwala en net als de eerste keer op wintersport te gaan (en mooi weer te treffen) was dit een enorm leuke ervaring. Je kindzijn komt boven, het was net of je zelf aan het spoorzoekertje was in de jungle. De Big 5 natuurlijk gezien, en de lodge was geweldig. Later zijn we nog naar een ander safaripark gegaan en ook daar was weer onze verbazing hoe leuk, mooi en spannend het allemaal was. Bij beide parken (laatste was Mkuze Falls) was het personeel erop gericht het je totaal naar je zin te maken. We werden steeds meer “verwende meiden”.

Tsitsikamma National Park en de Tuinroute

De kusten zijn zo mooi, krachtige golfslag overal, kletterend op de rotsen, je kon er naar blijven kijken. We hebben enkele natuurparken bezocht en het woord “mooi” lag in onze monden bestorven. Het leuke was dat we overal enkele tot 4 dagen bleven, zodat we goed de omgeving konden verkennen. Via Drakensbergen (erg Engels onderkomen en eten) veel onweer maar met weer prachtige wandelingen, reden we naar Durban alwaar we ons met een taxi 3 uur hebben laten rondrijden om die stad te bekijken alvorens we op het vliegtuig naar Port Elizabeth stapten alwaar we in het mooiste Guesthouse van de hele reis hebben gelogeerd voor 1 nacht en het meest fantastisch hebben gegeten. Door naar Tsitsikamma, waar we dachten bij Intratuin te zijn aangekomen maar wat een verbazing toen we ons “huis” binnengingen. Groot, prachtig gelegen kijkend in een kloof, verwend met lunch op eigen terras! En natuurlijk struisvogelbiefstuk gegeten. Mooie ritten gemaakt met de auto, kortom veel gezien daar.

Bezoek aan Oudtshoorn

Daarna op naar Knysna, in een prachtige buurt, vlakbij de kleinste bar daar in een heerlijk huis 4 nachten doorgebracht. Gewandeld langs de baai van dorp naar dorp, eindelijk weer eens gewinkeld bij de haven, ook weer leuk en een tocht op de boot gemaakt. Geinig was dat we elke avond een kaartje kregen waarop stond hoe het weer de volgende dag zou zijn. In Oudtshoorn gedaan wat er van ons verwacht werd, naar een struisvogel boerderij gegaan en alle uitleg erover gekregen. Natuurlijk ook de kloof naar Prince Albert gereden, adembenemend én lang! 26km. zachtjes rijden, griezelen én genieten.

Kaapstad en de Wijnlanden

Via Swellendam, Franschenhoek (leuk!) en Paarl (o, wat hebben we in Paarl gesmuld van het eten) naar Kaapstad gereden waar we de auto op de parkeerplaats van het guesthouse hebben neergezet om de laatste 5 dagen met een taxi ons overal heen te laten vervoeren hetgeen ons zeer goed bevallen is. Kaapstad is niet echt Z.A., maar bereidde ons weer voor op Europa. Leuk gewinkeld, tour door de stad gemaakt met de Hiphopbus, tour naar Kaap de Goede Hoop met gids en bus en klein internationaal gezelschap en gewandeld langs de boulevards en aan het strand in luie stoelen gelegen. Het Waldenhouse was ook weer een prettig guesthouse, goed gelegen t.o. van de stad en fijn om in de avond op het terras aan het eind van de straat nog iets te eten. Ik kan natuurlijk niet alles opnoemen, de wijnproeverij was ook een happening in Bosschendael, maar ik hoop dat het een indruk geeft hoe we de reis hebben beleefd.

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.