Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Rootsreis naar Zuid-Afrika in 2020

Sleep out tijdens safari reis in Zuid Afrika 2
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Rootsreis naar Zuid-Afrika in 2020

December 2020… onwaarschijnlijk.. en toch.. 13 december vertrokken we met z’n vijven voor een onvergetelijke ‘roots’-reis. Op 9 januari 2021 weer terug op Nederlandse bodem.

Het jaar 2020, voor velen verbonden aan covid-19. In april van dat jaar zou onze reis naar Zuid-Afrika zijn, maar kon vanwege corona/lockdown niet doorgaan. Respect voor alle inzet en moeite die Pieter en Marcella hebben gedaan om onze reis om te boeken naar december 2020 (waarvan we toen dachten… ver genoeg in de tijd…). Zorgvuldig en prettig!

Lang verhaal… maar uiteindelijk het voorrecht gehad toch te vertrekken. Het was onze derde reis via Sable Tours en we zouden het morgen weer doen. Bovendien zijn onze drie kinderen (inmiddels 19, 17 en 15 jr) geboren in dit prachtige land. Voor ons allen dus veel meer dan een vakantiebestemming.

Allereerst iets over de regels in ZA: alle winkels, openbare ruimtes enz. hebben ‘voetbediende sanitizers’. In de guesthouses geldt een goed protocol betr. mondkapjes, temperatuur meten en overal de bekende sanitizers in zowel de kamers als bijvoorbeeld bij het ontbijt. En wat een leuke mensen hebben we mogen ontmoeten in ZA. De mensen bij de guesthouses deden er alles aan om een veilige, maar toch vriendelijke omgeving te creëren.

Echt een groot compliment. Dit heeft mede te maken met de goede contacten die Pieter heeft opgebouwd met zijn landgenoten. Je kunt met gerust hart hen dingen laten regelen, dan wel omboeken of veranderen. Goed te bereiken op een Nederlands of Zuid-Afrikaans mobiel nummer.

Tezamen met de uitstekende reisbeschrijving (gemiddeld zo’n 60 pagina’s) die je ontvangt van Sable Tours, kun je prima door het land reizen. Je kunt veilig op de aangegeven plaatsen tanken, een boodschap doen e.d.  Prachtig om door het uitgestrekte landschap te rijden. Deze keer vanaf Pretoria via Bloemfontein door de Karoo heen richting Oudtshoorn en Paarl. In 2017 via Mpumalanga, Krugerpark, door KwaZulu-Natal en via Lesotho terug richting het Noorden. En in 2012 zijn we via Swaziland, St. Lucia, door de Drakensbergen via Mthatha en Grahamstad richting Knysna getrokken om uit te komen bij Kaapstad.

Onze ervaring is dat je met enig gezond verstand prima door dit grootse land kunt rijden.

Dank jullie wel dat jullie vlot en snel reageerden bij veranderingen, via een mobiel nummer goed te bereiken waren en plezierig met ons meedachten! (ook in deze vreemde tijden rondom covid-19)

Kenmerkend voor Sable Tours is hun persoonlijke insteek, het eindeloze meedenken, leuke ideetjes, goed luisteren wat voor ons belangrijk is.

Complimenten voor jullie inzet om de reis af te stemmen op onze wensen en daarbij ook goede adviezen te geven. Mede daardoor is het (opnieuw) een onvergetelijke reis geworden!

  • Deel deze pagina via
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.